Nagyon érdekes cikk. Szerencsétlenül járt a ficko. De egy tény az h nagyon nagyon szigorúak! Pl 50% -os gyorshajtásért 2 -5 évig terjedő szabadságvesztés jár. Kemény ott az élet!
Szerintem a fickót vki rossz akarója bemószerolta!
Először is nem ajánlatos sehova egyedül, talán még ketten sem menni. Inkább többen pl 4en ha mentek kirándulni várost nézni kicsit biztonbságosabb. hangsúlyozom, hogy a közbiztonság jó, talán még jobb, mint Mo -n, a szállodába védig a túristákat. mint már korábban írtam, hogy nem ajánlatos sötétedés ill hajnal tájt egyedül lenni.
Minden esetben legyen nálad az idegenvezető telefonszáma, amit a szállodában megtalálsz. Konzuli segítség minden esetben igénybe lehet sőt kell is venni! De reméljük, hogy nem történik semmi. Alapvetően, ha betartod az ottani szokásokat, egy cseppet sem rosszabb a helyzet,mint Mo -n.
Elégbrutál,és ijesztő.Szeretném ha elolvasnád,hogy neked mi a véleményed erről.
Ebből következik az a kérdésem hogy mi van ha alaptalanul megvádolnak,amihez semmi közöd nincs.Mit kell olyankor csinálni,és hova kell fordulni segítségért?
Nem biztos, hogy becsaptak. Hangsúlyozom még 1X, hogy amit én írtam az a 2004-es évi szálloda szolgáltatása. (akkor még csak a főépületbe volt légkondi, a menzel típusúakhoz nem volt) De azóta beszerelhettek ugye bár légkondit!
Akkor minket már be is csaptak? Nekünk nem mondták, hogy nem minden szobában van légkondi! Most már akkor csak bizakodjak hogy hátha kondis szobát kapok?
HA ismerős vagy Djerbán , akkor biztosan tudod melyek ezek a szállodák: Yadis Thalasso, Royal Garden, Vincci el KAntara stb. ilyen típusú szállodák tartoztak hozzám. pl. 1 évig a Yasdisban "laktam".
A fent említett szálloda egyikében sem merültek fel hasonló problémák :-)
A fent említett szálloda nem tartozott a hatáskörömbe.
DE a többi kollegától tudom és saját tapasztalatom alapján mondtam , hogy a komplexumban a főépületbeli szobához légkondi van ,a menzel-típusúakban nincs!! És ezt tudni kell a Karta*** toursnak is. Ha ő ezt nem mondja el, akkor becsapja az ügyfelet!
Hasonló munkakörben dolgoztam 5 évig Tunéziában:-) És bár azt gondolom., hogy egy honlapra nem írhatnak ki valótlan dolgot, ha mégis így lenne, akkor bocsi. Viszont akkor elég sok reklamációs ügyetek lehetett, és lehet most is a szállodának abból,hogy a honlapokon és az utazási irodák prospektusában légkondisnak van feltüntetve a szoba, odaérve pedig szembesülnek azzal az utasok, hogy nem az mégsem. Milyen tapasztalataid voltak ezügyben?
Nem vitatkozni szeretnék veled, de mint korábban írtam a főépületbeli szobákba vannak klímák és "menzel" típusú szobákhoz nincs, mint ahogyan a képeket is felraktam. (2004-es adat)
2004 év végéig egy utazási iroda idegenvezetője voltam Djerbán, úgyhogy tudom hogy mit írok, azért köszi!
Igen,21 vagyok,és az idegenforgalom ezen részén szeretnék elhelyezkedni. Szeretem a kihívásokat, és könnyen feltalálom magam.Az "olyan" váratlan események pedig bárhol, bármikor bekövetkezhetnek. Megszeretném próbálni hogy mit bírok.Persze ez változhat de egyelőre ezt vettem a fejembe:)
Időpont: júl.18-tól aug.01-ig ( vagy nouvelair,vagy tunisair nem tudom pontosan)
Ha Tunisair géppel mentek akkor utána tudok nézni, ha mondasz egy pontos indulás időt !
Idegenvezető feladata sok rétű, pl: ügyfél fogadása, elszállásolása, idegenvezetés, programszervezés, felmerülő problémák megoldása, ügyfél kísérés a repülőtérhez stb.
A "nick" nevedből gondolom 21 éves lehetsz, eléggé nagy felelősséget vennél a válladra főleg egy "ilyen" országban.
Én ott voltam Djerbán a zsinangóg tragédiánál! /ilyesztő volt/ Az a szörnyű h bármikor lehet sajnos egy ilyen tragédia. ...
Köszi szépen a választ!Esetleg még annyi lenne,hogy milyen tevékenységekre terjed ki az idegenvezető feladata?Hol vannak elszállásolva, meg ilyenek.
Más:
Még nem tudjuk hogy mikor a gépünk.A részvételi jegyet az utazás előtt 1 héttel adják oda.Tudnál segíteni hogy hol tudom megnézni?mert már nagyon kíváncsi vagyok.
Most nehezen tudo a kérdésedre válaszolni! Jó helyen kell lenni, jó időben :-). Nos, be kell menni ilyen utazási irodákba (nem partner irodába hanem a "fő" irodába) és álláspályázatodat be kell adni. (Végzetség, nyelvtudás [előny Tunézia esetén francia és arab nyelv ismerete] , feltételek, stb.) Bérezés megállapodás szerint.
Munkaköri leírást az megkapod át kell h tanulmányozd. nem egyszerű odakint, hidd el! nagyon "egyedül" vagy, ha jönnek a problémák!
Bocsi csak a munkám miat nem tudta elöbb a topikot olvasni ezért válaszolok most!
A szálodából úgy közlekedsz ahogy tetszik! Egyre kell vigyázni, hogy az italokat szatyorba lehet csak bevinni, mert különben szolnak! A közeli város Midou ide taxival érdemes bemenni. 4-7 Td közötti áron. A taxit lehetöleg az utcán intsétek le és alkudni kell velük. Este + felár alku nélkül!(9H után). Mi sétáltunk este , de kihalt nincs nagyon forgalom csak a taxik. 1-2 km után van egy egy száloda ide külföldi bemehet ,foggetlenül , hogy nem ott lakik, és ha van valamilyen szorakozási lehetőség igénybe veheti. Fagyizni nem kell elmenni, nem is láttunk az utak mellet csak a városban, mert a szálloban a vacsoránál ehettek anyit amennyit csak akartok.
Hát ennyi! Ha van még kérdés szívesen válaszolok!
Válaszom!
A száloda környéke a tunéziai viszonyokhoz képest rendezett!
Nincs nagyon mit nézni ha csak nem a krikodilparkot, de az csak este 19H ig van nyitva. a közeli Midounba viszont van élet! Mi ugyan nem járunk már discóba meg hasonló helyekre (csak ha közelben van) nemigen néztük meg az ilyen lehetőségeket.
A zárt szálodai tengerrész 250m-re van és közuton közelithető meg.( Az idegen vezető szerint ingyenesen a szálló vendégeit leviszik lovaskocsival, de ez nekünk nem sikerült) Az idegen vezető ,Katika , nagyon kedves és érti az ott élökkel a komunikációt, nem csak beszéli a nyelvet!
Nagyon tiszta, rendezet, állandóan takaritanak.
Nagyon tudom ajállani!
Jó nyaralást!!!
Azt szeretném megkérdezni tőled hogy hogy lehet kikerülni mondjuk Tunéziába dolgozni egy utazási iroda képviselőjeként, és mit kell ott csinálni,a fizetés is érdekelne,meg minden ezzel kapcsolatos dolog. Én idegenforgalmi menedzsernek tanulok, és a közeljövőben tervezem ezt. Kérlek válaszodban írj le mindent részletesen, köszönöm!!
Köszi a beszámolót, mi is ebbe a hotelbe készülünk szeptemberben a lányommal, s bár Tunéziát illetően van már tapasztalatunk, most voltunk áprilisban Port el Kantauiban, kíváncsi lennék egy- két dologra.
Milyen környezetben fekszik a szálloda?/ kietlen, építkezések közepette, szállodasoron?/
Mennyire tiszta a tenger, ill. partja?
A partra a szálloda kertjén át lehet lejutni, vagy máshogy?
Egyenlőre ennyi. Köszi előre is, ha valami eszedbe jut még, jöhet!
Ezt nem csak te hoztad fel, és ne sajnáld,mert sokan panaszkodtak.Azért nagyon bízok hogy jól alakul minden,mert mi csakis kizárólag a Garden P-ba akarunk menni.Már nagyon várnak bennünket.
Minél közelebb kerülünk az induláshoz, annál idegesebb vagyok, hogy mi lesz ha az idegenvezető úgy fogad hogy betelt,.....és mehetünk abba a szar "szállodába",amit még a katalógusok se jegyeznek.
Szerinted érdemes lenne felhívni a szállodát, és előre tisztázni a helyünket??Vannak arab barátaink Magyarországon,akik tudnának velük beszélni.Ne tudd meg hogy félek ettől.