Keresés

Részletes keresés

Tereza Creative Commons License 2005.03.18 0 0 884
Egyszerre hány tepsit használsz? Hogy csinálod? Egyszerre berakod a sütőbe (ha van rá módod), vagy az egyik tepsi be a sütőbe és a másik csak 25-30 perc múlva? és akkor nem esik össze, nem megy tönkre a bekevert tészta-massza, kibirja a várakozást?
Előzmény: markusjud (882)
Sorsha Creative Commons License 2005.03.18 0 0 883
InterSpar-ban 999Ftért lehet a hagyományos 12es muffinsütőt venni
Előzmény: markusjud (882)
markusjud Creative Commons License 2005.03.18 0 0 882

Szép jó reggelt mindenkinek!

Bemutatnám az új családtagokat :)

A Vámház Vasedényben muflipapír már nincs, úgyhogy ha ma véletlenül még világosban kiszabadulok innen, akkor keresek a Margit körúton vagy a Deák téren.

Előzmény: Zitka (876)
nettomazsola Creative Commons License 2005.03.17 0 0 881
jaaaa
bocsanat. az almakat a ferjem csinalja!!! (tenyleg)
Előzmény: Angiszeged (880)
Angiszeged Creative Commons License 2005.03.17 0 0 880

2perc alatt kiló alma megpucol, lereszel, vagy felaprít, tészta gyúr, kinyújt? Akkor Te egy robotgép vagy, és kellesz Nekem;)

A teteje ennek is csúnya lett:(, rács jó 5let.

Előzmény: nettomazsola (879)
nettomazsola Creative Commons License 2005.03.17 0 0 879
sose pihentetek almaspitet ... 2 perc alatt kesz es finom!
de a tetejet nem tudom szepen megcsinalni ... keptelen vagyok, igy mindig racs lesz.
Előzmény: Angiszeged (878)
Angiszeged Creative Commons License 2005.03.17 0 0 878

Én ma off voltam, férj almás pitére áhítozott. Soha életemben nem csináltam még, már tudom miért.

Úúúúútálom az ilyen sok liszttel járó, most hagyd pihenni fél órát tipusú sütiket.

De kész lett, finom lett:)

De hogy hogy el fogunk hízni... pedig, lájt muffin receptetek nincs? Amiben nincs édesítőszer? ;)

Angiszeged Creative Commons License 2005.03.17 0 0 877

Köszi:). Akkor már csak azt kell megtudnom, Szegeden hol kapok ilyet...?

Előzmény: markusjud (869)
Zitka Creative Commons License 2005.03.17 0 0 876

Ja, bocs, elfelejtettem az árat írni: 499 ft / doboz.

Egyforma környéken barangolunk, de én nagyon messze lakom onnan (Budatétény hegytető). Kisebb kirándulás a belváros, de nem lehet örökké itthon ülni. :-)))

Előzmény: markusjud (875)
markusjud Creative Commons License 2005.03.17 0 0 875

Még jó, hogy anyukám elhozta a muflitepsiket! Még mindig a melóhelyemen vagyok, nem hiszem, h. megvárt volna a bolt...

Zitka! Mennyiért???? Amúgy nagyon közel lakhatunk egymáshoz, ha ennyire egyforma környéken barangolunk :)

Köszi a receptet, nyomtatom is kifelé. Húsvéttájt fogom megcsinálni, akkor sonkadömping lesz otthon (is) úgyis.

Dehogy tengsz túl! Legalább nem vagyok olyan egyedül itt :)

Előzmény: Zitka (872)
nettomazsola Creative Commons License 2005.03.17 0 0 874
szerintem mindenbol lehet muffint csinalni amiben liszt van + sutopor ... csak az allaga legyen jo.
en arra figyelek, h 2-3 tojas, kb 300gr liszt es ahhoz ami jon ...
Előzmény: Zitka (873)
Zitka Creative Commons License 2005.03.17 0 0 873

Bocsánat mindenkitől, hogy ma túltengek a topikon.

markusjud, megtaláltam a sajtos-sonkás muffin receptjét. Ez van a képen.

Sajtos-sonkás muffin

Hozzávalók:

1 tojás
0,8 dl tej (1/3 cup)
0,6 dl tejföl (1/4 cup)
2,4 dl liszt (1 cup)
2 ek. olaj
1,2 dl reszelt sajt (én edamit tettem bele) (1/2 cup)
1 kk. sütőpor
ezen kívül: 0,6 dl (1/4 cup) apróra kockázott sonka és egy icuri-picurira kockázott, 3 cm átmérőjű kis hagyma (ha lett volna snidling, azt tettem volna bele), és még egy pici gerezd zúzott fokhagyma is, és egy fél kk. reszelt szerecsendiót)

Bónuszként még a tetejére is lehet tenni egy-egy csipet reszelt sajtot.

Zitka Creative Commons License 2005.03.17 0 0 872

Na mi van, azóta nem írt senki? :-)))

Én meg voltam lent a belvárosban, és az 1000 apró ciciben :-) vettem muffinpapírt! Fehéret meg színeset is. A fehérben 200 db van, a színesben 150. Itt is volt minimuffintepsi, jó sok.

Zitka Creative Commons License 2005.03.17 0 0 871
Bocs, félreérthető voltam. Be akartam copyzni egy receptet, arra vonatkozott, hogy nem biztos, hogy ez volt. :-) De a végén nem tettem be, mert tuti nem az volt.
Előzmény: Zitka (870)
Zitka Creative Commons License 2005.03.17 0 0 870

Nem biztos, hogy ez volt, csak sejtés.... Kerestem a kép dátumához közel eső feljegyzést a gépemen, de nem találtam. :-(

Arra emlékszem, hogy tettem bele dinsztelt hagymát is.

Szerintem vegyél alapul egy jól bevált receptet, és ne tegyél bele cukrot. Sóból (ha nem túl sós a sajt) 1 kiló liszthez kell 1 evőkanál. Tehát a 20-25 dekányi egytepsis mennyiséghez egy csapott kiskanál elég. Csináltam már olyat is, hogy pirított bacon kockákat tettem bele a sajt mellé.

Előzmény: markusjud (869)
markusjud Creative Commons License 2005.03.17 0 0 869

Amint először sütsz benne, rá fogsz jönni, hogy tényleg nem lehet nélküle létezni :) Olyannyira nem kell bele kapszli, hogy ha fölfordítod sütés után, 1xre esik ki belőle mind a 24 mufli!

Minek szilikonos???? Magadra akarsz nyekletni 24 adagnyi tésztát nyersen? :)

Ha nem ilyen lenne, visszaadják az árát. Három évig!

Lassan fizethetne nekem az Oetker cég, annyit reklámozom őket :)

Zitka!!! Ez melyik sajtos? Most azonnal meg akarom sütni!! A gond csak az, hogy a melóhelyemen vagyok... :(

Előzmény: Angiszeged (867)
Zitka Creative Commons License 2005.03.17 0 0 868

:-))))))))))

Ebbe én se használok kapszlit. Eddig még nem láttam ilyen méretű papírt. Vagy normál méretű van, vagy pedig sokkal kisebb, ami pl. csokigolyóhoz, pralinéhoz, és hasonló finomságokhoz való.

Nem láttam még ilyen kisméretű szilikonost, de ez nem jelenti azt, hogy nem is létezik. :-) De 24-es szinte biztosan nincs, mert a szilikonos nyeklik-nyaklik, eleve kisebb méretűeket készítenek belőle.

Előzmény: Angiszeged (867)
Angiszeged Creative Commons License 2005.03.17 0 0 867
Nos, hogy tudtam Én eddig enélkül létezni? Elemi szükségletem támadt a minimuffinformára:D. Ebben fogom a sós muffot sütni, ui azzal az volt a gondom, h túl nagy sós süteménynek. Mond, h nem kell bele kapszli! Létezik eből szilikonos?
Előzmény: Zitka (865)
Zitka Creative Commons License 2005.03.17 0 0 866

Én azóta mosogatok szívesen, amióta van mosogatógépem. :-DD

A kapszlihoz: azért nem árt otthon lemérni a mélyedéseket, mert sajnos egyáltalán nem biztos, hogy pont beleillik a kapszli. Ha picit kisebb, az még nem baj, de ha nagyobb, akkor semmi értelme. :-(

Előzmény: markusjud (864)
Zitka Creative Commons License 2005.03.17 0 0 865

Szia sorstárs! :-) Igen, 24 db-hoz kell annyi tészta, mint a normál méretű 12-höz.

Itt egy kép róla, ez épp sajtos volt. :-)

Előzmény: Angiszeged (863)
markusjud Creative Commons License 2005.03.17 0 0 864

És az 500 körüli ár jónak mondható, úgy gondolod? (Főleg, ha mondjuk passzol is a muflisütő mélyedéseibe...)

Az egyetlen házimeló a főzésen kívül a mosogatás, amit tényleg örömmel csinálok:)

Na jó, talán még az ablakpucolás, mert annak is van látszatja...

Előzmény: Zitka (862)
Angiszeged Creative Commons License 2005.03.17 0 0 863

HAlli, itt is egy netfüggő jelentkez:D

Milyen a minimuffin? Abból 24 tesz ki 12 nagyot? mERT az guszta lehet, nagyobb vendégségnél praktikusabb a sok pici süti. Meg az sem utolsó szp, amit írtatok, h míg az egyik sül, lehet tölteti a többit.

Ma sütöttem a vaníliás-kókuszost teljes kiörlésű liszttel, így is nyamm, bár legközelebb keverem finomliszttel.

Szoktatok másfajta lisztet használni?

Zitka Creative Commons License 2005.03.17 0 0 862

A netfüggés viszonylagos :-), ui. e-mailben jön a munkám, és így is küldöm vissza a fordításokat. Azon már lehet polemizálni, hogy fordítás közben fórumozok, vagy fórumozás közben fordítok. :-DDDDDDDDDD

Soha nem vettem még Oetker papírt, mert ezer ft körül adták. Bécsben szoktam venni, ha épp ott van dolgom, nekem bevált. Nem szeretek mosogatni. :-)

Előzmény: markusjud (861)
markusjud Creative Commons License 2005.03.17 0 0 861

Netfüggés-tüneteid vannak? :)

A papír annyiért megéri? Sose vettem még kapszlit. El se tudom képzelni, ahogy a redőibe bele tud folyni az a sűrű trutyi.

Jó minőségű az Oetkertől a papír is?

Bocsi, megint annyit kérdezek, mint egy hároméves:(

Zitka Creative Commons License 2005.03.17 0 0 860

Sziasztok! Megőrülök, több órája nem volt adsl nálunk. :-(

Közben bedobtak egy uniós Hekki nevű reklámújságot, és a muffintepsik ott vannak a Vasedény hirdetésén is! Tehát biztosan nem egyedi akció. Sőt, a Dr. Oetker kapszlikat is hirdetik 500 ft-ért 150-200 db, fehér és színes. Ezt feltétlen meg kéne néznem közelebbről is... ;-)

BONNIE Creative Commons License 2005.03.17 0 0 859

halistennek gyozott a lustasag, es tegnap ki sem dugtam az orrom a gangon kivulre, szepeido idevagyoda, jovoheten negyedeves zhhet, tanulni kell :-( 

uh ma vettem meg  a tepsit. kozelebb is volt, meg igazabol 24es minire fajt a fogam, es a katays meg ha jol neztem 12es kozepes volt.

most aztan mar nem lesz kifogasom a csoporttarsaim elott, h elfogyott a papir, azert kapnak "csak" 60as szeriakat :-) 

ja, es adtak melle receptfuzetet is, bar egyket recept feltunoen ismeros :-) sztem innen olloztak ossze :-))))))))))))

Előzmény: markusjud (858)
markusjud Creative Commons License 2005.03.17 0 0 858

Köszi!

Ha minden jól megy - kopp-kopp-kopp el ne kiabáljam - eltettek nekem egy minimuffost a Vámház körúton, és anyukám elhozza. Lehet, hogy a nagyból is veszek egyet (kettőt?). A maradék agyamat is elhagytam, asszem. Eddig is akciófüggő voltam, most még ez a muflifüggéssel egybekötve igen kórosnak tűnik :)

Vettél végül tegnap valamit?

Előzmény: BONNIE (857)
BONNIE Creative Commons License 2005.03.17 0 0 857

5kertepsivadaszok figyelem, szolgalati kozlemeny!

a keleti melletti vasedenyben van meg a minibol 4db kirakva(enhulya, nemhogy megkerdeztem volna, h raktaron is van.e meg, nomindegy). a kirakatban nem votl semmi erre utalo jel, uh sztem tamadjatok nyugodtan barmelyik vasedenyt. a nagybol meg volt egy csomo (olyan 10felett).

ugyanitt szinten 5keres muffpapir: normal meretu 500ert 150 ill 200db, attol fuggoen, h szines ill feher.

A vaganyok mellett kerjuk vigyazzanak!

Előzmény: markusjud (856)
markusjud Creative Commons License 2005.03.17 0 0 856

Ajvé!

Három darab, ha hozzáértő is bemegy a boltba, akkor nagyon kevés... Engem meg itten esz a penész ebben a ragyogó időben, a bolt meg a város túlvégén, nélkülem :(

Előzmény: Zitka (855)
Zitka Creative Commons License 2005.03.17 0 0 855

Hát most a józan ész a nemvásárlást jelentette. :-)))) Van itthon 2 db 12-es és 1 db 6-os normál muffintepsim, van ez a 24-es mini, és ezen kívül van négy db. minikuglófformám. A többi szokványos és nemszokványos sütőformámat és tepsimet  most nem részletezném, mert túl hosszú lenne a hozzászólás. :-)))))))))  Szóval ha tömegével akarnám sütni a muffint, akkor is van elég tepsi.

3 db-ot láttam, fogalmam sincs, mennyire kelendő.

Előzmény: markusjud (854)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!