Egyszerre hány tepsit használsz? Hogy csinálod? Egyszerre berakod a sütőbe (ha van rá módod), vagy az egyik tepsi be a sütőbe és a másik csak 25-30 perc múlva? és akkor nem esik össze, nem megy tönkre a bekevert tészta-massza, kibirja a várakozást?
A Vámház Vasedényben muflipapír már nincs, úgyhogy ha ma véletlenül még világosban kiszabadulok innen, akkor keresek a Margit körúton vagy a Deák téren.
Ja, bocs, elfelejtettem az árat írni: 499 ft / doboz.
Egyforma környéken barangolunk, de én nagyon messze lakom onnan (Budatétény hegytető). Kisebb kirándulás a belváros, de nem lehet örökké itthon ülni. :-)))
szerintem mindenbol lehet muffint csinalni amiben liszt van + sutopor ... csak az allaga legyen jo. en arra figyelek, h 2-3 tojas, kb 300gr liszt es ahhoz ami jon ...
Bocsánat mindenkitől, hogy ma túltengek a topikon.
markusjud, megtaláltam a sajtos-sonkás muffin receptjét. Ez van a képen.
Sajtos-sonkás muffin
Hozzávalók:
1 tojás 0,8 dl tej (1/3 cup) 0,6 dl tejföl (1/4 cup) 2,4 dl liszt (1 cup) 2 ek. olaj 1,2 dl reszelt sajt (én edamit tettem bele) (1/2 cup) 1 kk. sütőpor ezen kívül: 0,6 dl (1/4 cup) apróra kockázott sonka és egy icuri-picurira kockázott, 3 cm átmérőjű kis hagyma (ha lett volna snidling, azt tettem volna bele), és még egy pici gerezd zúzott fokhagyma is, és egy fél kk. reszelt szerecsendiót)
Bónuszként még a tetejére is lehet tenni egy-egy csipet reszelt sajtot.
Én meg voltam lent a belvárosban, és az 1000 apró ciciben :-) vettem muffinpapírt! Fehéret meg színeset is. A fehérben 200 db van, a színesben 150. Itt is volt minimuffintepsi, jó sok.
Bocs, félreérthető voltam. Be akartam copyzni egy receptet, arra vonatkozott, hogy nem biztos, hogy ez volt. :-) De a végén nem tettem be, mert tuti nem az volt.
Nem biztos, hogy ez volt, csak sejtés.... Kerestem a kép dátumához közel eső feljegyzést a gépemen, de nem találtam. :-(
Arra emlékszem, hogy tettem bele dinsztelt hagymát is.
Szerintem vegyél alapul egy jól bevált receptet, és ne tegyél bele cukrot. Sóból (ha nem túl sós a sajt) 1 kiló liszthez kell 1 evőkanál. Tehát a 20-25 dekányi egytepsis mennyiséghez egy csapott kiskanál elég. Csináltam már olyat is, hogy pirított bacon kockákat tettem bele a sajt mellé.
Amint először sütsz benne, rá fogsz jönni, hogy tényleg nem lehet nélküle létezni :) Olyannyira nem kell bele kapszli, hogy ha fölfordítod sütés után, 1xre esik ki belőle mind a 24 mufli!
Ebbe én se használok kapszlit. Eddig még nem láttam ilyen méretű papírt. Vagy normál méretű van, vagy pedig sokkal kisebb, ami pl. csokigolyóhoz, pralinéhoz, és hasonló finomságokhoz való.
Nem láttam még ilyen kisméretű szilikonost, de ez nem jelenti azt, hogy nem is létezik. :-) De 24-es szinte biztosan nincs, mert a szilikonos nyeklik-nyaklik, eleve kisebb méretűeket készítenek belőle.
Nos, hogy tudtam Én eddig enélkül létezni? Elemi szükségletem támadt a minimuffinformára:D. Ebben fogom a sós muffot sütni, ui azzal az volt a gondom, h túl nagy sós süteménynek. Mond, h nem kell bele kapszli! Létezik eből szilikonos?
Én azóta mosogatok szívesen, amióta van mosogatógépem. :-DD
A kapszlihoz: azért nem árt otthon lemérni a mélyedéseket, mert sajnos egyáltalán nem biztos, hogy pont beleillik a kapszli. Ha picit kisebb, az még nem baj, de ha nagyobb, akkor semmi értelme. :-(
Milyen a minimuffin? Abból 24 tesz ki 12 nagyot? mERT az guszta lehet, nagyobb vendégségnél praktikusabb a sok pici süti. Meg az sem utolsó szp, amit írtatok, h míg az egyik sül, lehet tölteti a többit.
Ma sütöttem a vaníliás-kókuszost teljes kiörlésű liszttel, így is nyamm, bár legközelebb keverem finomliszttel.
A netfüggés viszonylagos :-), ui. e-mailben jön a munkám, és így is küldöm vissza a fordításokat. Azon már lehet polemizálni, hogy fordítás közben fórumozok, vagy fórumozás közben fordítok. :-DDDDDDDDDD
Soha nem vettem még Oetker papírt, mert ezer ft körül adták. Bécsben szoktam venni, ha épp ott van dolgom, nekem bevált. Nem szeretek mosogatni. :-)
Sziasztok! Megőrülök, több órája nem volt adsl nálunk. :-(
Közben bedobtak egy uniós Hekki nevű reklámújságot, és a muffintepsik ott vannak a Vasedény hirdetésén is! Tehát biztosan nem egyedi akció. Sőt, a Dr. Oetker kapszlikat is hirdetik 500 ft-ért 150-200 db, fehér és színes. Ezt feltétlen meg kéne néznem közelebbről is... ;-)
Ha minden jól megy - kopp-kopp-kopp el ne kiabáljam - eltettek nekem egy minimuffost a Vámház körúton, és anyukám elhozza. Lehet, hogy a nagyból is veszek egyet (kettőt?). A maradék agyamat is elhagytam, asszem. Eddig is akciófüggő voltam, most még ez a muflifüggéssel egybekötve igen kórosnak tűnik :)
a keleti melletti vasedenyben van meg a minibol 4db kirakva(enhulya, nemhogy megkerdeztem volna, h raktaron is van.e meg, nomindegy). a kirakatban nem votl semmi erre utalo jel, uh sztem tamadjatok nyugodtan barmelyik vasedenyt. a nagybol meg volt egy csomo (olyan 10felett).
ugyanitt szinten 5keres muffpapir: normal meretu 500ert 150 ill 200db, attol fuggoen, h szines ill feher.
Három darab, ha hozzáértő is bemegy a boltba, akkor nagyon kevés... Engem meg itten esz a penész ebben a ragyogó időben, a bolt meg a város túlvégén, nélkülem :(
Hát most a józan ész a nemvásárlást jelentette. :-)))) Van itthon 2 db 12-es és 1 db 6-os normál muffintepsim, van ez a 24-es mini, és ezen kívül van négy db. minikuglófformám. A többi szokványos és nemszokványos sütőformámat és tepsimet most nem részletezném, mert túl hosszú lenne a hozzászólás. :-))))))))) Szóval ha tömegével akarnám sütni a muffint, akkor is van elég tepsi.