Keresés

Részletes keresés

Híd Creative Commons License 2007.09.09 0 0 284

Ilyen törlesztőrészlet szerintem csak jelzáloghitelnél 20 évre működik, de ahhoz kevés a fedezet.

Fedezet nélküli hitelt csak 5-6 évre adnak, 10 milliót sehogysem. Több bankban 1-2-3 milliónként tudnátok felvenni, a havi részlet kb. 200 ezer lenne összesen a 10 millióra, jó esetben.

Mire kell amúgy ennyi pénz, ha nem vagyok indiszkrét? Pályázni nem lehet esetleg? 

Előzmény: hitelkérdés (283)
hitelkérdés Creative Commons License 2007.09.09 0 0 283
Üdv Mindenkinek!

Segítséget, ötleteket szeretnék kérni!

A helyzet a következő: van két nyugdíjas (57 évesek), két aktív dolgozó (23 és 28 évesek), összesen kb. 280-300 ezer ft jövedelemmel és egy, kb. 8-9 millió forintot érő ingatlannal. (A teljes ház tégla alapú, de a ház fele vertfalú, csak a hozzáépített rész téglafalú.)

10 millió forint szabadfelhasználású hitelre lenne szükségünk, de a hiteltörlesztés max 80-85 ezer forint lehet, többet nem igazán tudunk vállalni. Mindenkinek az OTP-nél van lakossági folyószámlája. Röviden, tömören ennyi. Ha valakinek van valami ötlete miként lehetne ezt megoldani akkor legyen szíves válaszolni vagy megkeresni a következő emailcímen: hitelkerdes@citromail.hu

Köszönök minden segítséget!
hgw308 Creative Commons License 2007.09.09 0 0 281
"Az meg, hogy mennyi B-NET rendszámos autó rohangál Pest utcán miért zavarja? "

valamelyik nap én is találkoztam D.földváron a kagylós benzinkútnál egy ilyen köcsöggel: piros lámpán át, majd nekifigott előzni egy szembe jövő, kanyarodósávban, ahol meg jöttek...
arrogáns, törtető, senkiházi, aki átgázol másokon minden lelki probléma nélkül

Előzmény: Törölt nick (255)
hgw308 Creative Commons License 2007.09.09 0 0 280
mindig vannak agymosott "kollegák", a másik topicban is van/volt
Előzmény: Pee60 (278)
Híd Creative Commons License 2007.09.09 0 0 279

Nem csodálom :)

Előzmény: Pee60 (278)
Pee60 Creative Commons License 2007.09.09 0 0 278

Nektek akartam írni egy pár sort a volt kollégák, ismerősök és régi BNEt-esek vélerményéről...de annyira felhúzott ez a muksó, hogy inkább neki reagáltam... :)

Előzmény: banditaaaa (258)
hgw308 Creative Commons License 2007.09.09 0 0 277
az okfejtésed teljesen logikusnak találom, hiszen extrém helyzetben az is előfordulhat, hogy kevesebb lesz a tőke a konverzió után, bár esélyét nem látom ennek reálisnak, hiszen kétszeres a váltási veszteség.

Előzmény: Híd (276)
Híd Creative Commons License 2007.09.09 0 0 276

Én végigelmélkedtem a dolgot, bár lehet, hogy rosszul. Ha rosszul, javíts ki, kérlek.

Az benne van a pakliban, hogy a CHF és a JPY is erősödik a HUF-hoz képest, mondjuk a jen sokkal jobban, és ha átváltja, kisebb lesz ugyan a törlesztő, de nő a tőketartozás CHF-ben az eredeti összeghez képest. (JPY->HUF->CHF a konverzió menete az OTP-nél.)

Ha viszont csak az egyik deviza gyengül a HUF-hoz képest (erre azért most kevés az esély, hogy ellentétesen mozogjanak), a másik erősödik, vagy mindkettő gyegül, de nem egyforma mértékben, akkor a relatíve gyengébb devizára történő konverzióval a tőkét is lehet csökkenteni az adott devizanemben a hitelfelvétel időpontjában aktuálishoz képest. 

Szóval egy jelentősebb forinterősödésnél mindkét két devizához képest, függetlenül a törlesztőrészlet nagyságától, lehet, hogy nem hülyeség váltani, legalább egy hónapra.

A legrosszabb esetben meg, ha időközben nagyon izgágának bizonyul a jen, végül is végig lehet nyomni CHF-ben is a hitelt a maga kockázatával. Igazán annak lesz ez jó, aki kicsit ért a devizákhoz, meg a makróhoz, és tudja, mikor érdemes váltogatni. Meg esetleg akkor lehet majd jól spekulálni vele, ha jön az euró, és több lesz az ellentétes árfolammozgás, mert a CHF inkább azeuróval mozog együtt, a JPY meg inkább az USD-vel, ahogy én látom. Ott majd lehet ügyeskedve tőkét törleszteni.  

Előzmény: hgw308 (275)
hgw308 Creative Commons License 2007.09.09 0 0 275
azért nem mnb-tnéztem, mert az otp nem az alapján folyósít illetve a törlesztőrészlet is saját árfolyam alapján történik

mindegyiknél hasonló kilengések vannak (CHF, EUR)
egyenlőre nem látok kiugró kockázatot
Előzmény: Híd (268)
Híd Creative Commons License 2007.09.09 0 0 274
Regényt írok :) Nálatok, ha megkapjátok a 6 milliót, kb. 10 ezer forinttal csökkenhetne a havi törlesztő az első évben, ha elengedik a kezelési ktg-et.
Előzmény: Híd (272)
Híd Creative Commons License 2007.09.09 0 0 273
A hitel folyósításának a feltétele, gondolom, ugyanaz mint minden más jelzáloghitelnél. Forgalomképes ingatlan tisztázott tulajdoni viszonyokkal, hitelképesség, jó adósmúlt. Nem kell hozzá OTP-snek lenni.
Előzmény: Híd (272)
Híd Creative Commons License 2007.09.09 0 0 272

Ez nem a hitel folyósításának a feltétele, ez annak a feltétele, hogy ne kelljen első évben kezelési ktg-et fizetnek, az 5 millió forintnál havi 8500 forint spórolás a törlesztőből.

Az OTP, ha OTP-s számlára megy a fizud, nem kér munkáltatói jövedelemigazolást. (Az enyém odamegy, és tőlem sosem kértek még semmilyen hitelhez ilyesmit.) Szóval ha odamegy a fizud, és ezt a hitelt választod, nézz körül, van-e valami villany- vagy telefonszámla, kábeltévé, biztosítás stb., amire tudsz csop. beszedésit kérni. 2 új megbízás kell nekik.

Előzmény: kocoska007 (270)
Híd Creative Commons License 2007.09.09 0 0 271

Nélküled nem tudják megcsinálni, ne félj. Úgy tudom, a tulajdoni lapra és a szerződésbe is beírják.

A K&H csinálja szabad felhasználású jelzáloghitelnél, és a kisebb jelzáloghitelezők (tudod, akik drágán BAR-osoknak is adnak hitelt, de csak klassz bp-i kérókra) többsége is él vele. Ezek nem bankok. De ez ügyben annyira nem vagyok képben, hogy pontosan hol fordul még elő. Megjárta már ez a sztori az ombudsmant is.

A veszélye ennek az, hogy az elején aláírat veled a bank egy papírt, hogy a 10 milliós lakást 7 millióért megveheti, ha nem törlesztesz. Telnek az évek, te költesz a lakásra, házra, az árak is mennek fölfelé, infláció stb. A lakás ér 20 milliót, neked van még 2 millió tőketartozásod, de megszorulsz, nem tudsz fizetni.

Jelzálogjog érvényesítésénél mindig frissen fel kell becsültetni a lakást igazságügyi szakértővel, és ha az egyetlen lakóingatlanod 70, ha más ingatlan 50 százalékon kell eladni, olcsóbban nem lehet. Vagyis legrosszabb esetben az egy szem lakásod 14 millióért megy el, amiből visszakapsz 12-t. A bankok töbsége viszont utálja a hosszú procedúrát, ami a jelzálogjog érvényesítésével jár, és ha szólsz, hogy bajban vagy, megengedi, hogy te add el. Sok időt ugyan nem ad rá, legföljebb 2-3 hónapot, de meg van az esélyed arra, hogy megkapd a piaci árat, akár többet is, vagy kevesebbet, és a 2 millió visszafizetése után a többi pénz a tiéd.

Az opciós vételnél viszont a banknak joga van megvenni a lakásodat 7 millióért, és visszaadni neked a különbözetet, az 5 milliót. Gyakorlatilag ellophat tőled 10-15 milliót a fenti példánál maradva.

Előzmény: kocoska007 (269)
kocoska007 Creative Commons License 2007.09.09 0 0 270
Ez a feltétele:

Ön rendszeres jövedelmét az OTP Banknál vezetett lakossági folyószámlájára utaltatja és jövedelem-átutalását minimum 1 évig fenntartja és legalább két új csoportos
beszedési megbízást ad bankunknak.

Ez az otps világhitel feltétele? Munkáltatói nem is kell hozzá elég ha csak a fizu odamegy?

Kocos
Előzmény: Híd (265)
kocoska007 Creative Commons License 2007.09.09 0 0 269
Szia HÍD!

Az opciós vételi jogot ha beszeretnék jegyezni, az hol lesz feltüntetve? Szerződéskötés elött felhívják rá a figyelmemet vagy nekem kell rákérdezni? Általában melyik bankokra jellemző ez?

Köszi kocos
Előzmény: Híd (229)
Híd Creative Commons License 2007.09.08 0 0 268
Én az MNB-t néztem. Idén kb. 147 és 170 között jojózott a jen. Követi a frankot nagyjából, de nagyobb amplitúdókkal. A kamata viszont alacsony. Meg kell gondolni. Így az első 12 hónapban fix 1,75 százalékkal még árfolyamkockázattal sem tűnik rossznak.
Előzmény: hgw308 (267)
hgw308 Creative Commons License 2007.09.08 0 0 267
januártól a vételi és eladási árfolyamok JPY:

01.02: 158,54 160,14
01.03: 158,44 160,04
02.02: 161,36 162,98
02.05: 162,30 163,94
03.01: 162,41 164,05
03.02: 163,97 165,61
03.30: 156,98 158,56
04.02: 156,25 157,83
05.02: 150,59 152,11
05.03: 150,23 151,73
06.01: 151,89 153,41
06.04: 151,39 152,91
07.02: 146,54 148,02
07.03: 146,99 148,47
08.01: 155,60 157,16
08.02: 154,55 156,11
08.31: 158,75 160,35
09.03: 160,65 162,27
Előzmény: hgw308 (266)
hgw308 Creative Commons License 2007.09.08 0 0 266
mondjuk első évben badarság cserélni a devizanemet, legfőkképen azért, mert váltási veszteség miatt, méf a tőke tartozás is növekedhet...

sajnos majd mindenhol akciós kamatok vannak, csak nem mindenhol írják ki:(

Előzmény: Híd (265)
Híd Creative Commons License 2007.09.07 0 0 265

Annyi buktatót látok eddig, hogy ha változtatsz a devizanemen, nő a kamat.

CHF lakáscélú eredeti 3,95% váltás után 5,2 százalék

JPY lakáscélú eredeti 1,75% váltás után 2,5 százalék

CHF szabad felhasználásúnál 4,95, illetve 6,2

JPY-nél 2,75, illetve 3,5 százalék

Tehát a mostani kamat csak akciós. A nem akciósnál vannak alacsonyabb kamatok a piacon, meg magasabbak is. (Bár lehet, hogy a nagyon alacsonyak nagy része is valszeg akciós, és nem 20 évre szól.)

A Világhitel valszeg megéri, ha meg tudod úszni az első évben a kezelési ktg-et, mert az 5 millára százezer forint megtakarítás.

Ez a feltétele:

Ön rendszeres jövedelmét az OTP Banknál vezetett lakossági folyószámlájára utaltatja és jövedelem-átutalását minimum 1 évig fenntartja és legalább két új csoportos beszedési megbízást ad bankunknak.

A jen viszont kockázatosabb a CHF-nél. A CHF árfolyama a HUF-hoz képest idén 9 százalékot lengett ki, a jené 17-et. A kamata viszont jóval alacsonyabb.

Előzmény: Baratombonca (261)
Híd Creative Commons License 2007.09.07 0 0 264

különféle díjak, kezelési ktg-ek emelésével szokott szívózni

Ettől azért ne ijedj meg, ez inkább folyószámlákra, kp-felvétel stb. vonatkozik. A lakáshitel kezelési ktg-e emberemlékezet óta 2 százalék körül van az OTP-nél, vagy havi 0,17 százalék (az évi 2,04%)

Előzmény: Híd (262)
Híd Creative Commons License 2007.09.07 0 0 263

Van olyan, hogy lakáskassza vagy más néven lakástakarékpénztár. Ha abban gyűjtöd a pénzed 4-8 évig, az állam 30 százalék, maximum évi 72 ezer forint vissza nem térítendő támogatást ad, ha lakáscélra fordítod. 8 év után szabad felhasználásúvá válik.

Két ilyen intézmény van az országban, a Fundamenta és az OTP Lakástakarék.

A bankok egy ideje kitalálták, hogy ha a lakáshitelt ilyen megtakarítással kapcsolják össze, csökkenthetik a törlesztőrészletet, mivel a lakáskassza hozama magasabb a lakáshitel kamatánál. Ha lejár a futamidő, majd onnan betörlesztik a tőkébe a pénzt. Szinte minden bank összekapcsolja a lakáshitelt ilyen kasszával, ha tudja, mert jobb kondikat tud kínálni.

Mivel maximum évi 72 ezer, vagyis havi 6 ezer forintot ad az állam, értelemszerűen csak 20 ezer forintnál alacsonyabb törlesztőrészletnél lehet 30 százalékról beszélni. Ha több hiteled van, magasabb törlesztővel, már kisebb az arány.

De valójában ennyi sincs. Azt szokták mondani a bankok, hogy 5 milliós lakáscélú hitelnél 20 év futamidőre kb. 20 százalékkal, szabad felhasználásúnál 15 százalékkal csökken a törlesztőrészlet.

Lakáscélra ugyanis jellemzően a legjobb hozamú, vagyis 4 éves lakáskasszát szokás bevinni a konstrukcióba, szabad felhasználású hitelnél viszont csak a 8 éves jöhet szóba.

A bankok közül az OTP természetesen a saját lakáskasszájával csinálja a hiteleket, a többi bank máséval. Ha alkalmas vagy rá, és az ingatlan is alkalmas erre, akkor igénybe kell venni. Azt hiszem, nyaralóra meg ilyesmire nem lehet kérni, csak lakóházra vagy lakásra.

Előzmény: Baratombonca (260)
Híd Creative Commons License 2007.09.07 0 0 262

Sima OTP-s deviza jelzáloghitel, nem hinném, hogy különösebb buktatói volnának más bankok devizahiteleihez képest. Az külön jó, hogy ha egyszer végre valahára belépünk az eurózónába, ingyen euróra válthatod.

Lehet, hogy azért találta ki az OTP, mert 4,4 százalékpontot esett 1 év alatt a lakáshitelpiaci részesedése, és kellett egy kurva olcsó meg jó termék, hogy visszaszedjen belőle valamit.

Azért kérj róla egy tájékoztatót, és olvasd át alaposan, mielőtt belevágsz.

Vakon nem bíznék az OTP-ben, de összességében véve, az OTP "kirakatbank", nagyon nagy geciséget nem csinál, vagy nem mer csinálni, mert azonnal felkapja a média, a hatóságok, mindenki. A többi, kisebb bank százszor rondább ügyei meg sosem derülnek ki. Small is beautiful :)

Az OTP jellemzően a kicsit drágább bankok közé tartozik, ám eléggé transzparens is, és a különféle díjak, kezelési ktg-ek emelésével szokott szívózni, meg a kamatokat változtatja, ha külföldön is emelnek.

Előzmény: Baratombonca (261)
Baratombonca Creative Commons License 2007.09.07 0 0 261
Még egy kérdés: milyen ez az ótépés világhitel? Bele szabad vágni?

Bonca
Baratombonca Creative Commons License 2007.09.07 0 0 260
A minap felhívott egy fiatalember egy közös ismerősünk javaslatára:
- Biztosan vannak céljai, melyekhez anyagi forrás szükséges.
- Vannak hát!
- Feltehetően hitelből szeretné megvalósítani.
- Akár abból.
- Nagyszerű! Vállalna-e olyan konstrukciót, melyben az állam fizetné vissza a hitel 30%-át?
- Attól függ, mi van a mérleg másik oldalán. Maga állami alkalmazott?
- ...őőő, hát az attól függ.
- Az államtól kapja a fizetését vagy nem?
- Hát végül is tőle, de telefonon nem tudja elmondani, hogy hogyan is működik a dolog.
Felhívtam a közös ismerősünket és azt mondta, hogy fundás a srác. Mire akart engem rávenni?

Bonca

hgw308 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 259
ez nem ennyire egyszerű, hogy megnézed és szerepel vagy sem. nem mindenki szerepel, akit a bankok lejelentenek
Előzmény: Híd (257)
banditaaaa Creative Commons License 2007.09.06 0 0 258

?

Mit akartál ezzel mondani?

Előzmény: Pee60 (253)
Híd Creative Commons License 2007.09.06 0 0 257

Végignéztem a PSZÁF honlapján az összes ügynök- és közvetítő-listát. Beke Krisztián neve egyiken sem szerepel.

Amúgy a PSZÁF minden olyan céget megdádázhat, ami benne van a nyilvántartásában. Bizonyos cégeknek kötelező regisztrálni, másoknak engedélyt is kell kérni a működéshez, a felügyelet meg a hatásköre alá tartozó cégeket és személyeket vizsgálhatja, és büntetheti. Kapott már ott büntit az Allianz Biztosító meg a K&H Bank is, pedig nagyon szépen regisztráltak sok sok évvel ezelőtt.

Szóval eléggé hülye hivatkozási alap, hogy nem félünk a PSZÁF-tól, mert regisztrálva vagyunk.

Pee60 Creative Commons License 2007.09.06 0 0 256

Én nem sugárzok semmit, főleg nem önnek Kedves Rupert! :)  Attól, hogy valaki a PSZÁF-nál regisztrált, még nem osztanak neki észt is...s főleg ettől még nem ért a pénzügyekhez...

Azt hiszem eléggé félre értett Kedves Rupert, hisz én nem irigységből írtam, hogy milyen sok B-net-es rendszámú autók szaladgál a városba és, hogy ez engem mennyire zavar, hanem, mert a nevezett Társaság oktatása, agymosása nem másra irányul, mint az emberek félre vezetésére és a tanácsadók rövid távon történő meggazdagítása egy strukturált értékesítési MLM formában.

A legnagyobb baj, hogy egy kezdő (mint ÖN is), aki a Bnet-nél hall először pü-i dolgokról az el is hiszi a badarságok halmazát....

Ez egyértelműen kiderül az Ön által felvázolt:

7M lakásra 9M hitel felvétele és a 2M különbözet befalapba való elhelyezése, majd az kitermeli a törlesztő részletet megoldás. ---> EZ A VICC KEDVES RUPERT! Aki ért hozzá egy icipicit is, az tudja, hogy ez butaság.....

Óóó még be is kategorizált... :) Ez kedves. Ki kell, hogy ábrándítsam... 1 db hitelem sincs és van saját autóm (nem felvágás, de prémium kategória)... 8 éve foglalkozom lakossági jelzáloghitelezéssel...

Szerintem pedig a hozzászólásommal a BNET-et, oktatási rendszerét és tanácsadóit minősítettem...

Törölt nick Creative Commons License 2007.09.06 0 0 255
Tisztelt Pee60!

Nem kívánok lesüllyedni arra a megnyilvánulási színvonalra, amit felém sugároz. De ezt nem hagyom szó nélkül. Minden B-NET tanácsadó rendelkezik PSZÁF-regisztrációval, nem értem miért is kellene ezzel fenyegetőzni. Az meg, hogy mennyi B-NET rendszámos autó rohangál Pest utcán miért zavarja? Felőlem annyi is lehet, amennyivel Dunát lehetne rekeszteni. Senkit sem szoktam leszólni, mert jóval magasabb kategóriás kocsival közlekedik, holott kocsim sincs. Nem törlöm belé a lábamat, mert neki jobban megy. És ezzel a hozzászólásával el is árulta magát azzal, hogy abba a csoportba tartozik, akiknek gőze sincs a pénzről. Mert itt a csomó ingyenhitel, áruhitel, meg a többi, amit erősen hirdetnek, aztán a végén döbben rá az ember, hogy 2-3, akár négyszeresét fizeti vissza azt a pénzt, amit akkor azt hitte, hogy "hú de jó" üzletet csinált. Talán jobban körbe kellene nézni, mielőtt ilyeneket vág a fejemhez.

Ja, még valami, a hozzászólásával pedig erősen minősítette magát. Gratulálok. >(
Pee60 Creative Commons License 2007.09.06 0 0 254

Kedves Rupert!

Nem szeretném leszólni a B-netet, de ez minden határon túl megy...

Rá kell jönnöm, hogy a sok Bnetes rendszámú BMW miből szaladgál Pest utcáin. Felháborító...ti időzített bombákat gyártotok....és sajnos a szerencsétlen ügyfeleket ültetitek fel a ringispilre, majd pár év után hagyjátok maguktól leesni...

Gratulálok...

Gondolom kissé megriadtál a PSZÁF-os fenyegetés miatt és itt mentegetőzöl ezzel a szar meghunyászkodó szöveggel...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!