előre bocsátom, h mind a két zenekart nagyon kedvelem, de én most hosszú évek óta azt érzem, h a metallica legutóbbi stúdióalbuma veri a megadeth legutóbbi albumát. próbáltam nagyon megkedvelni az UA-t, de valahogy nem sikerült. az tény, h van rajta pár nagyon erős nóta, de pl. én az egyel előbbit (TSHF) erősebbnek érzem.
Elég régóta gitározok (igaz más műfajt) ahhoz, hogy technika lapján meg tudjak valakit ítélni (sztem). Világ életemben csak gitárzenét hallgattam, főleg virtuózokat, különböző műfajokban.
Kirk nekem mindig is egy tisztességes, visszafogott, de jó gitárosnak tűnt. Semmi kifogásolnivalót nem találtam a játékában, a koncertjein sem. Egy kicsit különc egyéniség, kissé gépiesen száraz a stílusa az energiatakarékos technikája miatt és sokszor érzem azt, hogy nem illik a szólója a zenébe, de ez megint csak nem az ő hibája, hanem a nóta írójáé, illetve a bandáé.
Nem akarom agyondicsérni, mert valóban nem a legjobb gitáros. Sokan vannak nála sokkal jobbak. De akkor is tartom, hogy Kirk az egyetlen, aki ér/t valamit talicskáéknál.
Meg mint írtam, még régen James, a riffjeivel és az eleinte jó vokáljával: nem hörgés, nem virnyogás, nem üvöltés, nem túl dallamos, pont illett a zenéjükbe. Kár hogy énektanárhoz kedzett járni és üzletember lett belőle, kijött a gyakorlatból és soha nem fog visszatalálni a jó útra.
Egész jól eltalicskáznk egy 'dettes topikban :D Csak nehogy benézzen egy 'ilonka fan, mert kioszt minket :P
Kirk mindig borzalmas volt, hidd el. Hamis és pontatlan is. Az általad is említett Chris Broderickhez viszonyítva pedig egy tehetséges kezdőnek nevezném, de ettől függetlenül természetesen tetszhet sokmindenkinek Kirk játéka.
Az új talicska album a Reload szintjén van kb, annál talán picivel jobb. Szódával elmegy, ha valaki nem vérbeli thrash-t szeretne hallgatni. Az egyedüli, akivel nincs baj a lemezen, az Kirk. Vele sose volt. A többiek viszont mindig is nagy nullák voltak (na jó, James 1988-ig jól vokálozott). Most is gyalázat, ahogy szerepelnek, főleg Lars a béna és hangos kolompolásával.
Nem fair őket versenyeztetni, de az UA messze jobb, mint a Death Magnetic. Meg a Mustafa papa több jó stúdióalbumot tett le az asztalra, mint talicskáék. Már eleve darabszámra is, de hozzááállásra, minőségre is.
Már a Megadeth-hez se fűzök reményeket. Az új albumuk is valami néhányszor hallgatható anyag lesz, legjobb esetben UA szint. A műfajt már nem határozzák meg, kiöregedtek. Egyedül még Chris Broderick személye ad okot pozitív bizakodásra. De szerintem egy album után az ő szűre is ki lesz téve.
természetesen elfogadom az álláspontod, jogadban áll, h ne tessen.
de mondjuk ha thrash-es vadulást keres benne az embert, akkor valóban csalódás, és még talán szarnak is minősíthető, mert nem erről szól, nem ez a "célja".
szerintem az UN3-al az a baj, hogy ezt a nevet adták neki. amúgy szerintem egy nagyon jó dal, fogalmam sincs miért kellett ezt a nevet kapnia, mert egyébként pont kurvára nem hasonlít az első kettőre. az első kettőnek még volt valami köze egymáshoz. ha egy más nevet kapott volna a szám, szerintem szerencsésebb lett volna. bár, nekem így is tetszik.
tetszik nagyon az új metallica, de ezt most nagyon halkan mondom csak, mert mégis egy megadeth topic-ban milyen már a metallica-t dicsőíteni. :-D
amúgy remélem, h annyira felhúzza majd Mustaine mester a metallica sikerén/visszatérésén magát, h megpróbálja felülmúlni, és valami kegyetlen ütős, riffelős, tökös lemezt fog kiadni, kb úgy mint a fekete album után, amikor megírta a méltó "választ" rá countdown to extinction formában!
egyébként most írt be a fórumba, h még hawaii-on nyaral egy utolsót, és utána gőzerővel nekiveti magát az új lemeznek. HAJRÁ!
Az új Metallica egy fokkal gyengébb útkeresés, mint a World Needs A Hero volt annak idején. Kirk Hammett semmit nem fejlődött 15 éve. Igaz, Mustaine is kezdhetne már gyakorolni szólózni. Na mindegy.
Rég nem írt ide senki.. Kihalt a fórum!!!!! Akkor egy kérdéske, hátha megint beindul... Kinek hogy tetszik az új Metallica album? Nekem tetszik, és örülnék, ha Mustaine is valami hasonlót alkotna az új albumon majd... Sőt, az sem zavarna, ha csak egyszerűen újraírná a Rust in Peace albumot...:-))
Following the successful 2007 release of the coveted 4-CD+DVD "Warchest" box set, Megadeth is back with a vengeance with "Anthology: Set The World Afire".
ezt a fáradt dumát! akkor ezek alapján már többet ne is adjanak ki stúdió albumot csak válogatást! vagy mi?! :-P
jaj, ne is mondd! :-DDDD ez a fáradt kávés business-t azóta sem tudtam rendesen kiheverni! :-DDDDDD de szerintem az a bolt sem megy úgy igazán, mert eléggé kell toborozni a híveket, ahogy nézem a honlapot. mindenféle "akciókkal" próbálják csalogatni a kávéfogyasztó megadeth-es fanokat. kíváncsi vagyok meddig húzza az üzlet.
bár, egyébként nem lenne egy rossz "beetető" húzás, hogy aki megrendeli az új válogatás lemezt-t, az kap ajándákba (persze, úgyis ki van az fizettetve, de mégis jobban hangzik) egy csomag mustaine által szelektált friss kávét!
ez igaz, de a letöltések világában, amikor világszinten egyre szarabbak a lemezeladások, akkor pont egy ilyentől vár a kiadó /v. maga a mester/ óriási nyereséget? bár, gondolom nem csinálnák, ha eleve bukóra lenne ítélve.
mondjuk én a warchest dobozt elsősorban a külső dizájn miatt vettem meg, sok újat nem nyújtott, de ez a mostani válogatás elég purittánnak van beharangozva. egy normál tokos dupla cd-s kiadvány.
egyébként ha jól számolom ez lesz a zenekar 5. válogatásos megjelenése. továbbra is sokallom!
Szerintem azok veszik meg, akik a.) fiatalok, akik kíváncsiak, és inkább nem egy albumot vesznek zsákbamacskaként, hanem egy nem kevés számot tartalmazó válogatást b.) gyűjtők, akiknek az eredeti, a remasterelt, a japán, a kóreai, az új zélandi, és ki tudja milyen kiadású is megvan. Nehogy már pont ez hiányozzon!!!
elnézést, vissza kell vonnom a korábbi feltételezést, ugyanis csak most néztem meg a hivatalos honlapon az ehhez kapcsolódó hírt, és látom, h fent van az összeállítás, és bizony sehol a két bonus dal... hát, így ultra ciki, és nem tudom ki fogja ezt megvenni??? vicces! nem tudom ezzel mi a cél. lehet menekülnek a jelenlegi kiadótól, viszont teljesíteni kell egy előre leszerződött lemezmennyiséget, meg lehet azért is ez a lázas tempójú jövő év elejére tervezett új lemez is. hiszen alig, h befejezték a 1,5 éves világturnét. na, majd meglátjuk úgyis.
valamin ki kell adni az UA bonus nótáit... bodies left behind, black swan. tuti erre megy ki a "játék". igen, számomra is ez inkább kínos már, mint örömteli hír. tavaly a warchest-re miért nem tudták már felpakolni... egy doboznyi hely volt rá. :-D így meg milyen már... egy válogatás lemez után kiadni még egy válogatás lemezt... ezt általában nagyon a végét járó zenekarok szokták csinálni.
az új stúdió lemez nem elképzelhetetlen jövőre, mert egy teljesen új stúdiót vett a mester, amit elkezdtek saját ízlésre szabni, meg sztem Lomenzo-val nagyon emberére talált, biztos inspirálják egymás zenei ötleteikkel, amiből akár egy nagyon jó lemez is születhet.
Az hova volt írva, hogy válogatás? Én csak ennyit láttam kiírva ott, hogy: "..a zenekar Dave Mustain vezényletével ősszel stúdióba vonul, hogy rögzítse új albumának anyagát, melynek megjelenése a jövő év első felére várható. "
Én '93-ban ismerkedtem meg ezekkel a zenekarokkal! A '94-es Slayer koncerten ott is voltam! A '97-es Megadeth-en is, nem beszélve a '95-ös Kreator/Grip Inc-ről, ahol Lombardoval sikerült egy kis időt eltölteni és fényképezkedni vele - meg Millével... Szóval a Kreator nekem a Renewalt jelenti, azt viszont a világ egyik legjobb, legigényesebb, legötletesebb albumának tartom! És hogy on is legyek, ma Megadeth-et reggeliztem, és egész tetszett! A UA! Főleg a címadó dal, az űber! Na God bless everyone!
Slayert már régóta ismertem, de valahogy sese tetszett motonsága és szárazsága miatt. Mostanra újra előszedtem és megbarátkoztam vele, jobban látom a pozitívumait.
Kreatort csak nemrég ismertem meg. Egy ideig nem forogtam műértő körökben és ez nekem valahogy kimaradt.