- Önként jelentkezőket kérek értem, ööö a Birodalomért.
- Mindent megteszünk Főnök, az életünket is adjuk!
- Akkor menjenek a dolgukra, mi a gond?
- Öö Aranypofa azt emlegette, lehet, hogy zombivá változtatnak bennünket? Ha ez igaz, a rohamosztagosok szakszervezete nevében kompenzációt követelünk!
- Természetesen a családotok megkapja az ilyenkor szokásos egyedi festett birodalmi gyártású homoksiklót!
Egébként éktelenül felb.szott a nyolcadik rész, hoy oda jussanak ahol az első részben, csak fordítva, most más dekkol a bálnatemetőnél, Baylan és Shin szála meg kapott öt.öt másodpercet.. EHH..... örültem, hogy nem a Rebels baromságait látom erre ma megkaptam az összeset hatványozottan.. Meg tudtam kedvelni ezt a sorozatot is de ez a vége nagyon ... pizgyec, na.T. ugyanolyan hülye, E egy komolytalan fazon kétméteres plot armorral, Hera tábornoki rangjáról a klasszikus Hofi jut eszembe: "Önben kinek a f.szát tisztelhetem? Ehh hagyjuk,,,, Mi a faxért áldoznák fel a rohamosztagosai önként az életüket egy ilyen tehetségtelen admirálisért? Drogot árul nekik? na jó, mérgelődésnek vége,
Mint valaki, aki nem nézte a Star Wars rajzfilmeket, úgy gondoltam, hogy ez a műsor rendben van. Nem hiszem, hogy jó munkát végeztek a karakterek bemutatásával azoknak, akiknek nincs öt évadnyi háttértörténete. A fináléban a Doktor-Droid végül elmagyarázza, hogyan omlott szét Ashoka és Sabine kapcsolata, amit jó lett volna az 1. részben. Addig nem tudtam, hogy Sabine-nak családja van a Mandalore-on.
Azt is gondolom, hogy az évad egészének nem volt jó üteme vagy jó vége. Nem kapunk információt Baylan küldetéséről ezen az új bolygón, a végén lévő szobroknak nincs jelentősége számomra. Baylan tanítványa nulla jellemvonást kap, szóval nem érdekel, hogy most mi lesz vele.
Tudom, hogy a cliffhangerek a televízió részei, de ez nem tűnt a televízió teljes évadának. A csúcspont egy boszorkánynő legyőzése volt, akit még soha nem láttunk verekedni, így fogalmunk sincs, mennyire fenyegető, azon kívül, hogy van egy kísérteties kardja. Egy kard, amelyet még soha nem láttunk működés közben, szóval ismét, mennyire kell félnünk hőseinktől?
Megint tudom, hogy be kell állítani a következő szezont. De számomra Ahsoka ugyanattól szenved, amivel az MCU küzd. Túl sok háttértörténetet kell ismernie ahhoz, hogy tiszta képet kapjon, és a filmek/műsorok többsége csak a jövőbeli projektekhez készült.
Illetve, miért a VILÁGBAN száll le Ezra a hajóról a végén még mindig rohamosztagos sisakban? Rengeteg ideje volt átöltözni. Biztosan megérti, hogy ha olyan emberek előtt hordja, akik valószínűleg nem ismerik, akkor valószínűleg megöli (szerencséje volt, hogy egy hajóba botlott, rajta Hérával).
Örülök, hogy a rajzfilmek rajongói láthatják ezeket a karaktereket IRL-ben, de számomra ez csalódást keltő évad volt a tévében. És tudjuk, hogy lehetséges jó Star Wars TV, mert Andor volt a legjobb dolog a tévében 2022-ben.
Reddit komment: fordítóval, bocs de nem szerlkesztem:
Mindenki, aki gyűlölte az EU-t, és azt mondta, hogy a Ssi-Ruuk és vongokról szóló történetek nevetségesek voltak... ugyanazt az energiát tartja fenn, amivé a Star Wars most válik? Zombik, varázsbaglyok, űrboszorkány nekromanták, űrbálnák, Erő istenek és démonok panteonja, macguffinok bőven. És ne felejtsd el a FARKASOKAT!!! A farkasok olyan idegesek és hűvösek.
Azt hiszem, körülbelül 2 évre vagyunk attól, hogy animációs filmet készítsünk egy Filoni önbeilleszkedő karakterről. Kissé duci srác, cowboykalapot visel, és egy óriási rémfarkason lovagol. Bebizonyítja nekünk, hogy bárki megtanulhatja használni az Erőt, ha például IGAZÁN keményen dolgozol. Ez az újonnan vert Jedi a Tatooine-on elrejtett Erő Kaiju ellen harcol és legyőzi, egy csillagrombolót ejt rájuk a la Starkiller... mert IGAZÁN keményen gyakorolt!
yep de csak casting és maszk kérdése, ls Brandon Lee..
De rohadt nagy csalódás volt, hogy elrepül a másik galaxisba, és kiderül, hogy semmi új, csak a Mortis féle szettháromság meg a bagoly, vagy mi a titok.. a böszme nagy kőszobrok meg igazából csak a Gyűrűk Urában néztek ki jól.. Bár ha Baylan most megy és felébreszti Smaug-ot, akkor én benne vagyok..
az egészet hűen kifejezi a jelenet, amikor Thrawn azt mondja, nem szabad lebecsülni a jediket, vele 1 jedi hogy elbánt, ezt nem ismétli meg még egyszer. erre: küldjünk ki 2, azaz kettő darab Tie Fightert egy felturbózott nehéz hajó és 3, na jó 2,5 jedi ellen!
ja és kb 10 db önkéntest...
egyébként Baylan szálát nem is tudják folytatni, hiszen meghalt a színész. ezek szerint nem sikerült előtte leforgatni vele túl sok értelmeset..
Még egy valami: Végtelenül kínos Rosario Dawson fénykardozását nézni. Ilyen lassúsággal még soha nem láttam egy színészt sem mozogni harci jelenetek közben. Komolyan ilyen rossz formában van, hogy csak ennyire képes?
Az egyébként mekkora bullshit volt már a "zseniális" Thrawntól, hogy megjósolta Ahsoka taktikáját annak alapján, hogy az Anakin tanítványa volt, miközben a "taktika" abból állt, hogy szemből megrohamozták a tornyot és még így is alig tudott elmenekülni ez a taktikai zseni?
Hát ez harmatgyenge volt. Nagyjából az történt, amit gondoltam, semmi nem oldódott meg, csak Thrawn visszajutott, és erre elment 8 epizód... :(
Szóval az elején hőseink a civilek felett kedélyesen mulatják az időt, valamilyen felfoghatatlan okból nem sietve Thrawn után, aztán meglepődnek, hogy megtámadják őket, természetesen életveszélybe sodorva a civileket. Szerencsére a Birodalom pont olyan hülye, mint ők, így a Tie Fighterek nem biztos távolságból lövik őket cafatokká, hanem jóóóó közel mennek, hogy le lehessen őket kamikázézni. (Mondjuk egy vadászpilóta esetleg megpróbálhatna kitérni, dehát ilyesmi természetesen egy birodalmi katonának nem fog eszébe jutni. Egyébként Sabine-t és Ahsokát nem kellett volna szétégetni a hajtóműnek, ami mögött álltak?
Ezután hőseink kifinomult taktikával szemből rohamoznak farkaspatkányháton és mivel a Birodalom nem tud célozni, ezért még a közelükbe sem lőnek. Bent a toronyban a rohamoszik természetesen jó közel jönnek, ahelyett, hogy távolról lőnék le őket + nem lőnek Sabine-re, amikor az elkezd lövöldözni, így hamar elhullanak. Közben Morgan kapott valami varázserőt, amiről nem derül ki, hogy mire jó, mert nem használja + egy varázskardot, hogy kimaxolják a Gyűrűk ura életérzést.
Sabine természetesen megtanulja használni az erőt, és innentől kezdve bármire képes, Ezra hazajut, mert miért is lenne a csillagromboló bejárati részénél bárki más, aki látná, hogy beöltözik rohamosztagosnak (és persze a rohamosztagosok soha nem veszik le a páncéljukat és ismerőseik/barátaik sincsenek, így senkinek nem tűnik fel, hogy más van a páncélban.
Ócska hulladék volt ez a sorozat és ráadásul megint el kellett viselni... a 15 másodperc szünetet... minden tagmondat után... a beszélgetések közben. Képes lettem volna eret vágni magamon ezt hallgatva. Summa summarum, a sztori és a párbeszédek miatt ez volt az eddigi leggyengébb Disney-SW-sorozat. Erősen felvezették a 2. évadot, de úgy tűnik, hogy elég gyenge a nézettség, úgyhogy nem lepődnék meg, ha kaszálnák. Mondjuk ezek után azt sem tartom kizártnak, hogy törölni fogják a tervezett Filoni-filmet is, de ha lesz is, azt már biztos nem nézem majd meg...
Akkor volt ugye a köztársaság egyik csúcsteljesítménye, a holonet hálózat, ez ríltájm kötötte össze a világokat. Aztán a klónháború közeledtével ez nem működött mindenhol - hálózat fenntartására kevesebb pénz jutott.
De kormányzati központok számára elérhető volt továbbra is. A technika ár amiatt a zászlóshajó ISD ISD-k (?( kb hadszintéri nagyságú parancsnokságok kaptak a trilógia idejére, ezt használta Vader hajója is az ötödik részben.
Mivel a jedik a hatalmi struktúra fontos részei voltak a köztársaságban és a háborúban, a templom biztos rendlkezett ilyen eszközzel, és mondjuk a mesterek hajói, afféle inergalktikus Enigmaként.
De hogy az Utapauról telefonáljon valaki egy vadsázgépből...
Az akkori kánonban a másik cucc a járművekbe épített hipertéri rádiók voltak, pár fényéves hatósugárral.
Uccsó Ászóka rész - nem is tudom mit lehetne erről írni valami értelmeset, mert az egész epizód gyönyörűen mutatja be az egész dizni sw savát-borsát, amiben sok értelem nincs. Szinte minden részben dobtak egy nagy szívlapáttal az egész SW univerzum sárbatiprásáért. Ez most is így történt, látunk már mágikus kardot, zombi rohamosztagosokat, eddig soha nem látott jedi ugrást, lelőtt, üzemképtelen űrhajó félóra alatt való rendbetételét mindenféle pótalkatrész utánpótlás nélkül (Han látná ezt!) stb. Thrawn harci taktikázása továbbra is vihar a biliben, emleget valami Anakin féle taktikát is Ászókáék rombolóra való feljutása kapcsán, de valójában semmi ilyen nem volt, mentek előre, ahogy tudtak, nulla taktika volt benne. Az már nem jutott eszükbe, hogy a baszom szikla kapukat lezárják, ezzel is lassítva őket. Elsbeth karakterével meg mi az isten történt? Kapott egy kardot, meg valami varázslatot, de ő miért nem lett halhatatlan? Kapott egy fénykardot megállítani képes medzsikszvordot és ennyi? Jól kibasztak vele:) Áhh mindegy is, ez oltári nagy baromság volt, eszetlen, logikátlan, vagdalkozó sorozat, pofátlanul semmi történettel, csapnivaló rendezéssel és párbeszédekkel. lapozzunk.
"Nekem az a tippem, hogy Baylan megtalálja azt a titkot, ami szerinte ezen a bolygón kezdődött, és Ahsoka is rájön, hogy itt valami fontosabb dolog van, mint Thrawnt hajkurászni és segít Baylannak. Megkéri Sabine-t és Ezrát, hogy akadályozzák meg Thrawn távozását.
Shin Hati elég bizonytalannak tűnik így a végére, nem kizárható, hogy végül Sabine-nak és Ezrának segít a Thrawn+a boszik ellen. Lehet, hogy a bosziknak még ebben a titokban is lesz valami szerepük, kiderül miért akarnak elmenni, miért éri meg nekik.
Thrawnnak Morgannal együtt sikerül elugrania a gyűrűvel és találkoznak a kerekasztallal, régi cimborával Palleonnal és talán Gideon is feltűnik. Mon Mothma és a többi vezető rájön, hogy nagy a baj és Hérával elindulnak a már mutatott flottával. Nem lenne rossz látni egy összecsapást az epizód végén a köztársasági erőkkel.
Politikai síkon el tudom képzelni, hogy Xiono birodalmi, vagy legalábbis korrupt és le van fizetve.
Ezekkel a zombi trooperekkel, ha azok, nehéz megtippelni, mi lehet, valamit Thrawn nyilván el akar foglalni. Viszont gondolom ezek csak a boszikkal együtt "üzemképesek", szóval nekik is Thrawn-al kell menniük, talán ők lesznek C'baoth megfelelői, akkel végül Thrawnnak is gondjai lehetnek. Itt beismerem, hogy ez a night/zombi trooper megoldás egyáltalán nem tetszik ha ez lesz, bár az újabb sötét jedi + klónok meg már unalmasak lennének. (bár ez a zombi/ghost megoldás legalább azt megmagyarázná, hogy nem nagyon kell etetni őket x évig)"
Nem is öregedett annyira rosszul. Sabine+Ezra felkérés megvolt, Thrawn elmenekült mínusz Morgan.
Héra megtudja Ezrától, hogy nagy a baj.
A zombik is megvoltak :)
Mínusz űrcsata.
Mínusz Baylan titka :D
Hát ennyi fért az évadba. Most nem a csordaszellem mondatja velem, de ez nekünk OT éra rajongóknak ez összességében kevés.
Az jutott még eszembe, hogy mint minden világnak, az SW-nek is van őskora, mitológiája, amitől szerintem mi inkább távol tartottuk magunkat, mert az már egyre inkább a fantasy birodalma, mint ahogy most be is bizonyosodott. Szerintem nekünk az SW a PT-től kezdődik, űroperás elemeivel, de mégis csak sci-fi világán belül maradva. Másoknak meg az EU, az animációs filmek is idetartoznak. Hát ebből kaptunk élőszereplősben ízelítőt.
Részemről hagyom, hogy ők is jól szórakozzanak. Néhol még át is éreztem. De ez már nem az a szórakozás, amiben nekünk volt részünk.
Bizonyára ma már nehezebb korszalkató történetet alkotni, de az SW megérdemelné, hogy egy Lucashoz mérhető csillag megjelenjen és lerakjon egy minden ízében SW filmet vagy sorit. Filoni nem ez a típus, de tőlem távol áll a harag, a gyűlölet az irányába (tudjátok, a Sötét Oldal :)), ő talán segít fenntartani az érdeklődést (tetszhalott állapot), míg a Kiválasztott meg nem érkezik. :)
Mindenesetre ettől függetlenül biztos lesz valamiféle folytatás, mert több szálat nem zártak le. Ja a ládák titkát se tudtuk meg.
És itt megint feljön bennem, hogy sem a Mando, sem az Ahsoka nem tudta jól kihasználni a sorozat formátumot. Ennyi idő alatt sem sikerült lezárni egy várva-várt antagonista sztoriját, és kimerült a pakolásban és az emberei feláldozásában. Az Ahsokát meg lehetett volna csinálni egy, vagy max két feszesebb film formájában.
Vagy valami áldoku soriként "életre keltjük az EU-t", amit Filoni narrál a kalapjában :)
A mai nap egy jó alkalom, hogy lemondjam a Disney+-t, úgyse lesz rajta egy darabig semmi érdekes. És nem is érdemlik meg, maradok olyan streamingeknél, akik kitesznek egy évadot egyben, vagy két részletben és akkor nincs ez a sok várakozás 30-40 percért.
A francba, +rájöttem, hogy Filoni nem szereti az űrcsatákat. Vagy fél tőlük :)
Nocsak, a mai rész pont meg is válaszolta a kérdésemet. :)
Amúgy ez egy borzalmasan anti Star Wars sorozat lett. A zombi rohamosztagosoknál úgy éreztem, én itt kikapcsolom, és örökre végeztem Filoni alkotásaival.
óval többet vártam egy zombimészárlós tudatátvivős D kategóriás török szappanoperánál, fantasy karddal, óriási lyukakkal a történetben, teljesen félredobott történetszállal. 4 pont a tízből azt is csak az Ahsoka vs Morgan párbajért adom meg.
Egyébként, ha ez a Morgan Elsbeth is egy éjnővér, akkor neki miért nem foltos az arca és túlvilági a hangja?
És hogy lehet egy éjnővérnek zabrak gyereke (Maul)?
Vagy az éjnővér az nem egy faj, hanem egy vallás? De akkor hogy kerültek oda a másik galaxisba sokezer éve, ahonnan az öngyilkos bálnák hátán lovagoltak át ide?
Ahsoka evadzáró holnap, és még mindig nem tudom felidézni a zenéjét.
A Mandalórinak a főcímzenéje az első egy-két rész után a fülemben volt már.
Ahsokának egyáltalán van zenéje?
Más: Jango Fett volt a szeparatisták felbérelt fejvadásza.
A szeparatisták serege ellen viszont az ő klónjai harcoltak.
Nem tűnt fel mindkét oldalnak ez a furcsaság? Azaz nem volt gyanús nekik, hogy az egész egy megrendezett háború, és mindkét oldalt egy kéz tartja kézben?