Keresés

Részletes keresés

anblock_italia Creative Commons License 2009.04.26 0 0 5835
Érdekes perspektívában fényképezted az alsót! Szép lehetett! Régebben nekem is sokkal korábban virágzott, de pár éve egyre később, ezért tudom kitenni. De lehet pont azért virázik később, mert ...
Előzmény: nbanna (5834)
nbanna Creative Commons License 2009.04.24 0 0 5834
Idén csak pár közeli képet készítettem, az első kép az idei, a második a tavalyi.

Előzmény: anblock_italia (5833)
anblock_italia Creative Commons License 2009.04.24 0 0 5833
Valaki mutatott idén is egy hét bugást, csak azok nem voltam még ennyire kinyílva.
Előzmény: nbanna (5832)
nbanna Creative Commons License 2009.04.24 0 0 5832
Nekem is van egy elég koros klíviám, a tavaly tettem fel róla képet, az idei felvétel nem lett túl jó, de 8-9 virágot szokott hozni, az idén ezt januárban tette. Nem sokszor volt átültetve, de amikor erre mégis sor kerül, igen nehéz kiszedni a cserépből. Legutóbb azért ültettem át, mert kértek belőle, de azóta már újra telenőtte a cserepet. Most a teraszon van, de nyáron is szokott hozni egy-egy virágot.
Előzmény: anblock_italia (5830)
anblock_italia Creative Commons License 2009.04.24 0 0 5831
Az én útmutatóm azért kicsit hosszabb, de kialakul a rutin, és akkor már nem gond:-) Most van pár magocska földben (jut eszembe ezek is magoncok voltak úgy 10 éve, eredetileg talán négy magoncot ültettem egy cserépbe), még nem bújtak ki, de ha kell valakinek és el tud érte jönni, akkor megbeszélhetjük. Pesti vagyok. De talán érdemesebb beruházni egy nagyra, bár nem olcsók. Ami igaz, az igaz, gyorsan múlnak az évek, gyorsan nőnek a növények. Capriból hoztunk haza pár magot, ki is keltek szépen, már 5 évesek, de még nem virágoznak:-( Az keskenyebb levelű, nem lesz ilyen szép, na de az a jelen esetben nem is számít! Axel Munthe kertjéből vannak..., talán mond valakinek valamit ez a név:-)
Előzmény: hannabori (5829)
anblock_italia Creative Commons License 2009.04.24 0 0 5830

Hát az úgy volt, hogy van nekem egy régi könyvem, talán annyi a címe, hogy "szobanövények", és abban van egy kép a clíviáról. Azon a képen együtt van a több virágzó buga az előző évi terméssel. Ez nekem annyira megtetszett, hogy elhatároztam, én is ilyet akarok (volt magosbuga is, de elkezdtek hajtani a növényen, így le kellett vágni)!

Ehhez az kell, hogy a megszokottal ellentétben ne válasszuk le az évről évre szaporodó fiókákat. Ez a növény kb. 8 éve ebben a cserépben van, vizet olykor, olykor, tápszert szinte soha nem kap. Ez a növény az egyik tipikus példája annak a növénynek, amelyik akkor virágzik jól, ha gyötrik:-( Nyáron kinn van a kertben, csak reggeli napot kap, ősszel hat hétig nem szabad locsolni egyáltalán, utána is csak úgy havonta, vízben nem áll soha, 15 fok körül télen, világosban, de nagyon fontos, hogy csak akkor vigyük melegebb helyre a növényt, amikor a bimbóbugák már elérték a levelek magasságát. Akkor vagy bevisszük a melegebb szobába, vagy, mint a jelen esetben, kivittem a meleg kertbe, félárnyékba lehetőleg, ha kap valami fényt, sokkal szebb színe lesz a virágnak, mint a szobában, de ha túl sok a fény, akkor hamar hervad. Ha eszünkbe jut, akkor adunk nekik egy kis vizet.  Ennyi nagyjából:-)

Előzmény: csaba08 (5822)
hannabori Creative Commons License 2009.04.24 0 0 5829

Ha igyekszel az6 már jó pont a lányzóidnál!!!:)

A titok nyitja hogy jó földbe tedd, naphoz szoktasd. Utána hogy öntözöd-e, vagy nem...pozsgás, ő megoldja magának..kell neki a szárazság, az itteni eső épp elég neki. Ennyi 2 dolgod van:) Nem nagy ügy..sőt:)

Előzmény: anblock_italia (5827)
anblock_italia Creative Commons License 2009.04.24 0 0 5828

Pedig nem egyszerű feladat tönkretenni, meglehetősen igénytelen növény, leginkább a nyugalmat szereti:-)

Előzmény: sönike63 (5821)
anblock_italia Creative Commons License 2009.04.24 0 0 5827

Óóóó, hát az aloémat nem mutatom meg inkább:-)

Erre a clíviára ráéreztem, de valójában semmi gond nincs vele. Azt gyanítom az aloéval sincs sok, csak arra is rá kell érezni:-) Majd igyekszem!

Előzmény: hannabori (5823)
hannabori Creative Commons License 2009.04.24 0 0 5826

A szétszedett aloém most ilyen:

hannabori Creative Commons License 2009.04.24 0 0 5825

Ezt ma kaptam, medinilla. Tud valaki a tartásáról bármit is?

Azt a tanácsot kaptam csak hogy nem szereti ha túlöntözik......nekem való növény akkor..:)) De hátha van más is amire oda kell hogy figyeljek.

hannabori Creative Commons License 2009.04.24 0 0 5824
Oks! Szólj csak mi újság a növényeddel!
Előzmény: Gömbtatu (5817)
hannabori Creative Commons License 2009.04.24 0 0 5823

ÁÁÁÁÁ...!!!!:))) És van amiben Te kérsz tanácsot???

Gyönyörű! Grat!

Előzmény: anblock_italia (5820)
csaba08 Creative Commons License 2009.04.24 0 0 5822
Gyönyörű!
Ezt hogy érted el?
Előzmény: anblock_italia (5820)
sönike63 Creative Commons License 2009.04.24 0 0 5821
Azt a mindenit!!!

Ez nagyon szép!!!!!!
Tavaly én is kaptam anyósomtól,de mielőtt virágzott volna tönkrement.
anblock_italia Creative Commons License 2009.04.24 0 0 5820
7 buga és egyszerre nyílnak..., ez eddig a csúcsom!
Liv1981 Creative Commons License 2009.04.24 0 0 5819
Jólvan, akkor kipróbálom. köszi
Előzmény: tigriscsillag (5818)
tigriscsillag Creative Commons License 2009.04.24 0 0 5818
A vizes módszert sosem próbáltam, de ezt az ültetetőst sokszor, sőt fikusszal is. A földet nedvessen kell tartani, de nem locsogósan, kicsit kiszárad az sem lehet baj. Lehet, hogy az alsó leveleiből elveszt egy párat, de nem kell megijedni. Sok sikert.
Előzmény: Liv1981 (5805)
Gömbtatu Creative Commons License 2009.04.23 0 0 5817
Megcselekedtem. Most ott van elterülve a virágtartón, 5 centivel a földje fölött. Majd szólok, hogy mi lett, ha érdekel.
Előzmény: hannabori (5812)
anblock_italia Creative Commons License 2009.04.23 0 0 5816
Meg fogom azt is nézni, bár már átültettem, de biztos találok hasznos instrukciókat:-) Köszi! Tényleg a spanyol földjében (?) volt még, vörös volt mint a téglapor
Előzmény: csaba08 (5814)
anblock_italia Creative Commons License 2009.04.23 0 0 5815
Köszönöm neked is, akkor igyekszem ezentúl megfelelő ellátásban részesíteni őkelmét!
Előzmény: hannabori (5813)
csaba08 Creative Commons License 2009.04.23 0 0 5814
Szia,

Gyönyörű az Aloéd!

Mindenki, akit érdekel ez a növény látogassa meg az Aloe Vera topikot is! :)))

Egyébként én csak "gyomnövénynek" hívom, kedvező körülmények között nagyon gyorsan szaporodik és virágzik!

Üdv: Csaba
Előzmény: hannabori (5813)
hannabori Creative Commons License 2009.04.23 0 0 5813

Én a héten tervezem hogy szétültetem, már nagyon zsúfolt.

Fele virágföldbe fogom, a negyede homok lesz, negyede pedig sóder.

Az azért jó mert hamarabb átfolyik rajta a víz, ha kirakod és nyáron lesz egy jó kis vihar

1: nem kell aggódnom hogy ha utána lehül a levegő akkor tocsogó földben berohad

2: nehezebb lesz a cserép és nem borul könnyen fel

Cserép anyagú cserepet kap szintén a borulás miatt, meglátod rengeteg sarjat hoz és azoknak már lesz jó kis súlya.

Pad alá vagy fa árnyékába teszem pár hétig, aztán napra.

Télen szépen elvan egy ilyen világos ablakban, sötétebb helyen csúnyán felnyurgul és könnyen törnek a levelei.

Előzmény: anblock_italia (5811)
hannabori Creative Commons License 2009.04.23 0 0 5812

Hát.....  Én lehet hogy kivenném  a földből. Hidd el még 2-3 hét szárogatás /persze nem tűző napon csak száraz helyen/ sem árt neki.

Akkor már kis esély van rá hogy berohad. Tudod így beszárad a "seb".

De ez azén véleményem.

Okosabbat a kaktuszos topikban tanácsolnak. Kérdezd meg ott is!:)

Előzmény: Gömbtatu (5806)
anblock_italia Creative Commons License 2009.04.23 0 0 5811

Köszönöm a válaszokat!

Igaz, nem vagyok kezdő, de a kaktusz és egyéb félék sosem tartoztak a sikerágazataim közé:-( Pedig ez a növény komolyabb figyemet érdemelne, és ígérem, ezentúl kapni is fog.! Ez amolyan becsületbeli ügy, a lányaim tavalyelőtt végigjárták a Caminót, és ezzel a növénnyel gyógyítgatták a sebeiket, végigcipelték a sok száz kilométeren és aztán rám bízták, én  meg nem voltam igazán jó gazdija:-((( Az lehetett a baj, hogy kitettem egyből a napra, olyan lett a színe, mint a varangyosbékáé:-( Aztán árnyékba téve kezd zöldebb lenni. Egy egészen kicsi műanyag cserépben van, még az eredetiben, állandóan felborul. Homokszerűségbe ültessem át és lehet kapni neki cserép cserepet?

viharboszorka Creative Commons License 2009.04.23 0 0 5810

És vigyázz rá, mert a nyavalyás gyapjastetvek szeretik kóstolgatni :S

Előzmény: anblock_italia (5807)
Zorka_ Creative Commons License 2009.04.22 0 0 5809
Nálam kb. úgy van tartva, mint a kaktuszok, azzal a különbséggel, hogy a nappaliban telel, és ilyenkor kb. 3-4 hetente kap egy kis vizet. Most épp az É-i teraszon szokja a kinti létet, ha jön egy borúsabb idő, cuccol át a déli oldalra. Nyáron kicsit be szokott pirosodni, de télire visszazöldül mindig.
taormina1 Creative Commons License 2009.04.22 0 0 5808
KEVESET locsold! Tüzö nap, de nem rögtön, mert megég. De hát nem vagy kezdö, tudod, hogy succulentekkel hogy kell bánni. Homokos-kavicsos föld, kevés víz, télen világos hideg hely, szinte semmi locsolás. Mint bármelyik kaktusz.Rengeteg gyereke lesz, ha kidagadtak a cserépböl, le lehet választani öket.
Ha megégetted az ujjadat, kend rá a trutyit ami benne van, hamar meg fog gyógyulni. Sok sikert.
anblock_italia Creative Commons License 2009.04.22 0 0 5807
Tényleg gyerekek, hogy kell tartani az aloe verát? A lányaim hoztak egyet Spanyolországból, néha egész jól néz ki, máskor meg rémesen, a soraitok alapján talán éppen akkor rémes, miután kitettem a teraszra és meglocsoltam?
Gömbtatu Creative Commons License 2009.04.22 0 0 5806
Másfél napig hagytam feküdni a porban, bevallom. Vizet csak éppenhogy. De egy mozdulattal ki lehet húzni. Csináljam?
Előzmény: hannabori (5802)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!