Én is csak azért tudom, mert a sok fajtát táblázatba szedve képpel és jellemzőkkel tartom nyilván. Az is benne van melyiket kitől vettem, kaptam és mikor vágtam vissza, ültettem át.
Sziasztok, majd én válaszolok. Az én Csömöri Habcsòkom Csömörről származik. Habitusa magasra nő, levele 20 cm hosszú, 3 cm széles, nóduszköz 9 cm, virág minimum 7 cm, de most nálam is 8 cm és illatos.
Nagyon erre hasonlít, a Tied habitusa milyen? Az enyém nagyon gyorsan nő, inkább fa alkatú, nagy , erős ,csónakos 23-24cm hosszú, 4 cm széles középzöld levelekkel, 7-8cm nóduszközzel.
A Csömöri habcsók hozott nálam 8 cm-es virágot,a talin kaptam Ely-től:-)Beazonosítani utólag viszont nem tudom képről basszus,mert ezek a habosak nekem még nagyon egyformák...még jó,hogy a face-n fennt van névvel:-)
Na hálistennek,megint volt egy zuhi,az utolsó pillanatban kapkodtam be párat... :(
Persze, az összesről tudom, ezt a vaterán vettem valakitől (nem leanderes), akitől többet nem veszek semmit, mert annyira sz.r az áruja, de egy csíkos torkú szimpla lilás volt a képen.
Látod, te (egyenlőre) nem a saját vetésű magoncaiddal aratsz sikereket, hanem az általad köztudatba hozottakkal! :) :) Felfedezted a Deszkieket, most meg a barátnéd csuda magoncát mutatod meg a leandermániásoknak. :)
Nem,tényleg nem gondolta,nagyon tetszik neki,de nem hitte el,hogy ilyen még nincs senkinek,nemhogy itt Magyarországon,de külföldi oldalakon se,sehol nem látott még ilyet senki.:-)
Érdekes történet..., így már értem. Elképzelem lelki szemeim előtt, hogy leesett az állad, amikor megláttad azt a virágot! Ő nem is gondolta, hogy ilyen nagy szám, ami összejött nála, vagy azért képben van a lehetőségek között?
Az enyémnek is elég furán sárgák lettek a levelei a télen, most a friss hajtások szépek, de a réginek mindnek le kell mennie, mert nem szépek.
Úgy örültem, hogy végre nem esik az eső, de ez a rettenetes szél sokkal károsabb, mint volt a csendes eső, ami elől részben el lehetett tenni őket. Minden szanaszét fekszik, pedig azt hittem, ezen lassan túl vagyok... Már nem állítgatok, de biztosan lettek károk, ha más nem, a virágok. Reggel olyan reményteli volt, hogy csak lesznek végre szép bugák...
Hát ez az,hogy sok különlegese nincs,párra tudtam csak rábeszélni az enyimekből,Deszkiek,Hamvadó parázs,törpék,Rubis,dupla barackos,Barci,Rosa Bartolini,Marie Gambetta,nem is tudom,így hirtelen...Basszus,már bajban vagyok a nevekkel,elő kell vennem a könyvet...Ruby Lace-könyvből,de kinéztem a nevét,elfelejtettem,mert azt Anyunak adtam...Sajnos véges a helye,így nem tud sokat tartani.Most többet így hirtelen nem tudok,de lényeg,hogy akárhogyis,de ilyet hoztak össze a méhecskék:-)
Mikor anno találkoztunk,miatta kezdtem bele a leázásba,Nála már volt akkor is jópár,aztán nálam mánia lett,amikor idetaláltam... :)
Na, ez az én nagy bánatom, hogy nem tudom, milyen nagyban. Biztos igazatok van.
Annak idején a web-es rendelésből volt egy szép példányom, következő éven még szebb volt. Egyetlen pötty miatt az egész növényt likvidáltam (ma már nem tenném), és az azóta kapott Barcinak minden éven van valami bajsága. Most egy kicsi ágán hoz virágot, pár nap és nyílik, de a levelei lehulltak, télen gomba érte, úgyhogy ismét vissza kell vágnom. Tehát exkuzálom magam.:-)
Nálam a Barcika nem a bimbói miatt jön be,hanem épp a világos színe miatt:-)Nekem ezek a lágy,világos színek is nagyon bejönnek,és hálistennek,szép bokros,úgyhogy az idén nagyon ott van!Tegnap volt itt egy kolleganőm,és biz messziről kiszúrta:-)
A másiknál légbujtással próbálkoztam az egyik ágánál,sikerült,a napokban le is vágom,a másik ágát levágtam gyökeresedésre,gyönyörűen hajt rengeteg helyen,úgyhogy én nagyon megvagyok vele elégedve az idén:-)
Miért adod már most fel? Szerintem egy csömöri bugájú sötét színű leander is ütne... Nem lehet tudni, miből lesz a cserebogár. Ha már ezek kikeltek, én nevelgetném őket. Én azért nem vetek, mert utána úgy is kiváncsi lennék rá, mi lesz belőle.
Barcinak a vonzereje a lila bimbók, azért az ilyen világos virágnál vannak mutatósabbak is. (Ne érts félre, nem leszólni akarom. Mikor felteszünk egy-egy virágról képet, de maga a növény kopaszodik, nem bokrosodik, veszít a vonzerejéből. Nekem is lesz mindig Barcelonám, de full virágban idegennek nem lenne feltűnő.)