"A faxhoz annyit, hogy allitolag nem lehet soros porton keresztuli hasznalat eseten faxot kuldeni. Erre az uzletkoto elore figyelmeztetett, bar az is lehet hogy csak program kerdese. Allitolag kartya kell hozza, vagy a regi modemeddel az analog lukon mennie kell. Mindenesetre az evi 3 fax hasznalat miatt en nem vettem kartyat."
Megadták a matávnetnél az ELCON NT1+2a/b+V24 forgalmazójának a számát, akik ajánlottak faxprogramot a soros portra 5,5 eFt-ért.
Ez ugye havi 1 faxért drága, adhatták volna ajándékba mint minden tisztességes modemhez szokás.
Elkezdtem nézegetni a free faxprogramokat a hálón, azt hiszem a lényeg az, hogy a leírásban ne szerepeljen az analog és a voice szó.
Tegnap kiprobaltam a sok modem kozul kettot is mindkettovel fel tudtam menni:
1. ML PPP at COM4
2. PPP at COM4
Elotte a hyperterminallal beallitottam azt amit a leirasban irtak.
protokoll beallitas: ATB10
majd mentes a 0. profilba: AT&W (vagy AT&W0)
A masodikkal 128 kbps-es ment fel, bar ezt nem tudom, hogyan sikerult, mert nincs dupla elofizetesem, es ugy tudom ehhez elvileg 2 elofizetes kellene.
Ha tudja valaki lecci vilagositson fel, hogy ilyenkor mi van? Duplan szamolja az idot? Dupla telefonszamla? Az NT mindket foglaltsagi led vilagitott, es telefonalni nem lehetett.
Ekkor a matavos tesztoldal letoltesi sebessege kb. 10 kcps volt, majd kesobb ujraprobaltam a nem multilinkes modemmel, igy kb. 7 kcps volt.
"Kedvenc szám NET csomag:
A jelentős internetforgalmat lebonyolító egyéni ügyfeleink igényeinek megfelelően egy helyi díjazású szám hívására 80%-os díjkedvezményt nyújtunk. bruttó 8000 Ft"
Emlékeztek erre az akcióra ? Na ezt nekem a kezdetektől az ISDN bekötéséig a cégem fizette.
Most közölték, hogy nem lehet, mondom kezemben a köteg számla bizonyítékként.
El tudnad kuldeni nekem vagy feltenni vhova ezt a 2.9-es firmware-t? Hogyan kell "beletenni" a dobozba?
En is Linux(Debian) alol akarok netezni, mint eddig, ha sikerul raszannom magam, es beallitani. Azert is olyan nehez nekilatni, mert gondolom szivni fogok vele rendesen. Egyaltalan be lehet allitani, ha nincs kartya, a soros portra is valahogy?
Nekem is ilyen dobozom van. A beallitasaival en is szenvedtem, a szamitogepes beallitassal meg nem probalkoztam. Az analog lukakra sikerult vegulis a szamokat beallitani normalisan. Az az utasitas ami a leirasban van, hogy kitorli az osszes szamot, hibas. Szerintem elirtak, de az biztos, hogy nem muxik. Csak egyesevel sikerult kitorolni igy (mivel fejbol irom, nem emlexem pontosan, hogy #97, vagy #94 az eleje):
#97R123456#0#1##
#97R123456#0#2##
#97R123456#0#3##
Sajnos nem minden telefon flash-e jo. Nem ment egy piacos noname-mel, de ment egy matavos Alcatellel, Siemens Euroset 802-vel (ezen a recall gomb az R), es a Siemens Euroset 805-tel is jo.
Azt a szamot fogja hasznalni(kuldeni) hivaskor, ami az elso helyre van beallitva. A beallitando szamot a ket utolso # koze kell irni. Pl. ha a 111-222 akarod az elso helyre, akkor ezt potyogd be:
#97R123456#0#1#111222#
Erdekes modon, ha nincs beallitva mindharom helyre szam, a hivasatiranyitas (*21*#) akkor is minden szamra vonatkozik.
Mindket analog lukon be kell allitani a kivant szamokat.
Masik erdekes dolog, a hivoszam kuldeset nem tudtam kikapcsolni. Beutottem a kodjat (asszem #31#) ekkor kisse melyebb lesz a tarcsahang a normalisnal, de hivni nem lehet, nem reagal a gombokra. Ha leteszem es ujra felveszem akkor mar tudok hivni, de a szamot kuldi. A profiset51-rol viszont muxik rendesen a "code-off".
A faxhoz annyit, hogy allitolag nem lehet soros porton keresztuli hasznalat eseten faxot kuldeni. Erre az uzletkoto elore figyelmeztetett, bar az is lehet hogy csak program kerdese. Allitolag kartya kell hozza, vagy a regi modemeddel az analog lukon mennie kell. Mindenesetre az evi 3 fax hasznalat miatt en nem vettem kartyat.
Koszi. Igen Matavnetes van. Most beszeltem is veluk, atiranyitottak 42-00-42-re de ott azt igertek, hogy atallitjak.
Viszont ugy nez ki, hogy kapok kolcson Elenderes logint is (szinten analogrol hasznalja a haverom). Ott is allittatni kell valamit? Esetleg mas behivoszam van? (Az oldaluk jelenleg elerhetetlen.)
Ha MatávNet előfizetésed van, akkor beszólsz a helpdeskjükön, hogy szeretnéd, ha ISDN-ről is fel tudnál lépni. Innen kezdve elvileg(!) 4 órán belül működik a dolog.
Ha más ISP-d van, akkor vedd fel velük a kapcsolatot.
Egy kerdesem lenne. Van egy sima internetelofizetesem (email + 5 ora). Eddig analog vonalon hasznaltam, de most ISDN lett helyette. A kerdes az hogy kell-e valtozatatnom az elofizetesen valamit, vagy tovabbra is hasznalhatom ugyanugy. Ugy lattam, hogy az ISND-es csomagok ugyanannyiba kerulnek, mint az analog. Egyaltalan mi a kulonbseg a ketto kozott? Eddig meg csak az analog lukon probaltam 33.6-os, de semmi gondom nem volt vele. Ha az rs-232-n akarom hasznalni, nem fog mukodni? Ha igy van hol lehet elintezni a modositast?
Egyebkent nalam is a megrendeles utan 9 nappal bekotottek videken, azt leszamitva, hogy az S-busz kiepiteset el akartak sumakolni, elegedett vagyok. Osszevissza kodositettek, azt mondtak, hogy az raer majd akkor, mikor szukseg lesz ra, es nem akartak megerteni, hogy az nekem plusz penz lesz, mig most ingyer' jar. Vegulis kompromisszumot kotottunk, es otthagytak kb. 30 m madzagot a vegere felszerelt aljzattal, es majd ha kell en megcsinalom. :)
Nekem is ugyanez volt a probléma, a Matávnet helpdesk segítsége alapján : ne legyen más modem installálva, csak a 28,8 szabv. amit írtál, 115200-al, és a különleges beállításokhoz meg ezt írtam ATB40, és azóta működik. Legalábbis nekem.
Hat a telefonos halozati kapcsolatoknal vettem fel egy uj ikont. Volt egy regi, de az a regi kulso modemre mutatott, egyszerubbnek tunt felvenni egy ujat. Ugyanaz a net elofizetes, ugyanazzal a nev es jelszoval, csak egy uj ISDN-es szerzodes lett kotve hogy lehessen ISDN-nel is hasznalni.
Hehe
tegnapelőtt hajnali fél négykor, extra szerverről töltöttem le kb 3 megányi cuccot.
5.2 vel kezdett, aztán lett belőle 3.2,és a végén 1.88-al felyezte be a letöltést.
Mindezt,Matávnet 64K-s isdn-n.
No comment.
Segitsetek kerlek, ket napja szenvedek mar egy ISDN+Win2000 parositassal.
Az ISDN vegberendezest soros porton osszekotottem a geppel, felinstallaltam mint szabvanyos 28.8-as modem. A portsebesseget atallitottam 115k-ra, hogy ezzel ne legyen gond.
Felvettem egy uj kapcsolatot, majd tarcsaztam. A modem masodperc alatt "osszefutyult" a masikkal, kiirta hogy felhasznalo nev es jelszo ellenorzese, majd par masodperc utan azt, hogy a szamitogep regisztralasa a halozaton. Es ezt a kiirast nezem 1 percig, majd bontja a kapcsolatot.
Mitol van ez, mit lehet tenni? Kell valami specko parancsot adni a modemnek?
Kiprobaltam, hogy egy analog modemet dugtam az ISDN vegberendezes masik kimenetere, azzal gond nelkul osszejon a kapcsolat.
A matav-os internet előfizetés (HOBBI-ISDN 1 csatorna 64) és az ugyan ilyen DataNet-es kivitelben, összehasonlítás: Magyar szerver ugyan azon a letöltésen belül matavról 2.7K (megjegyzem ugyan innen a sima 33.6 modemmel 3.5K) konnekt le, majd fel datanettel: 7.1K. Külföldről egyazon letöltés közben az előző módszerrel mérve: datanet 0.7K, matav 1.7K.Akkor most mi van mondjon nekem valaki egy szolgáltatót amely mindkettőt ötvözi!? Köszi.