Keresés

Részletes keresés

Ghanima Creative Commons License 2001.09.21 0 0 766
Azt hiszem, ez van meg nekem is. A Lynch-film megjelenése után valamivel vettem Bécsben. Kuriozitás jelleggel bír számomra, én a filmet is nagyon nem szerettem, mint már írtam itt korábban.
Én már azon is nagyon elgondolkoztam, hogy elolvassam-e az ifjabb Herbert első kompilációit, de olvasván ezt az új hírt, most már egészen biztos vagyok benne, hogy nem is fogom egyiket sem elolvasni.
üdv,
Ghanima
Előzmény: Efreet (763)
Creative Commons License 2001.09.21 0 0 765
lehet, hogy lee is ermen volt?:))
Előzmény: dr_strange (764)
dr_strange Creative Commons License 2001.09.21 0 0 764
wow... tiszta Bruce Lee beállás
Előzmény: Efreet (763)
Efreet Creative Commons License 2001.09.21 0 0 763
itten van: :)
(ez a kép is, meg egy csomó egyéb cucc is van a www.fremen.org Museum Arrakeen részlegében.
Előzmény: Efreet (761)
dr_strange Creative Commons License 2001.09.21 0 0 762
majd, ha a mekkdonaldsban kis műanyag fremeneket osztanak a heppimílhez...
Előzmény: nebamun (760)
Efreet Creative Commons License 2001.09.21 0 0 761
de igen :)
Előzmény: nebamun (760)
nebamun Creative Commons License 2001.09.21 0 0 760
Mondom én, tiszta franchise már az egész, mint a StarWars.
Tényleg, képregény nem készült a Dűnéből?
Előzmény: Thibi (757)
RadiX Creative Commons License 2001.09.21 0 0 759
Kicsit tulzasba viszik a fejest.
dr_strange Creative Commons License 2001.09.20 0 0 758
na ugye, csak kívánni kellett...
Thibi Creative Commons License 2001.09.20 0 0 757
Anderson és az ifjú Herbert már aláírta a szerződést egy új trilógiára a Butleri dzsihadról:
Book 1, THE BUTLERIAN JIHAD, Book 2, THE MACHINE CRUSADE, and Book 3, THE BATTLE OF CORRIN.
Ha ezt befejezték,akkor tervezik a Dűne káptalanház folytatását,amivel lezárják a sorozatot. (www.dunenovels.com)
Előzmény: dr_strange (755)
Ghanima Creative Commons License 2001.09.20 0 0 756
Hmmmm..., doki!
A Butleri dzsihad mintha épp most kezdődne... Legalább is már egy hete ilyesmiken jár az eszem.
(de ezt nem tőlem tudjátok!)
üdv,
Ghanima
Előzmény: dr_strange (755)
dr_strange Creative Commons License 2001.09.20 0 0 755
sőt, lehet, hogy egyszer valaki a Butleri Dzsihadot is megírja? mondjuk fanfictionben...
Előzmény: RadiX (754)
RadiX Creative Commons License 2001.09.20 0 0 754
Meg valami, nagyjabol ezt tudom elkepzelni a House Corrino cselekmenyekent:

- Megszuletik Paul, es Chani
- Haboru Grumman ellen?
- Felkeles/haboru Ix-en, a Tleilaxu-t elkergetik, az amal projekt megsemmisul
- Rhombur valahogy meghal
???
- es persze a vegen Corrino-Harkonnen cselszöves az Atreidesek ellen

Előzmény: RadiX (753)
RadiX Creative Commons License 2001.09.20 0 0 753
Most fejeztem be a House Harkonnent, lassan ideje lenne benezni a nagy könyvesboltba, hogy van-e mar House Corrino.

Az eredeti Dune-t mar jopar eve elolvastam (magyarul), aztan a folytatasok valahogy kimaradtak az eletemböl, aztan most nyaron nekiugrottam es vegigolvastam az egesz ciklust angolul, szoval most jol tele van a fejem Frank Herbert vilagaval :-).

A prequel trilogia eddig olvasott reszeiröl nekem si az a velemenyem, hogy szinvonalaban nem eri el az eredetit, tele van elvarratlan szalakkal, kenyszeru megoldasokkal. Persze azt is elismerem, erösen meg volt kötve a kezuk az alkotoknak, nem mondhattak ellent a meglevö reszeknek, produkalniuk kellett (tenyleg kellett?) a Dune 1 összes szereplöjet, es meg kellett(?) tölteniuk 3 vaskos kötetet cselekmennyel.

Nem tudjatok, megirjak vajon a befejezö reszt is vegre?

(Csak most ötlött eszembe, hogy Irulan Anirul anagrammaja. Ugyes :-)

Abulafia Creative Commons License 2001.09.14 0 0 752
Egy irodalmi mu akkor kerek ha onmagaban katarzist okoz. A dune ciklus szerintem befejezetlensege ellenere irodalmi mu volt.

Nem birom azt a trendet, hogy valamit eleve hatszazreszes sorozatnak irnak meg mert az nem irodalmi mu, hanem szellemi ragogumi.

Az Atreides hazzal az a baj, hogy irodalmilag nem jo es nem tukrozi a Dune hangulatat, stilusat. Jobban orultem volna, ha a jegyzetek alapjan egy szaraz kronologiat adnak ki es nem kerekitenek belole egy trilogiat csak azert mert igy tobb penzt lehet belole kihozni.

Ezzel egyutt en is megveszem es elolvasom mert en is kivancsi vagyok az infokra.

Tehat alapvetoen igazad van :-).

A.

PS: Tolkien muvei alapjan nem irtak ujabb trilogiat hanem kiadtak oket osszegyujtve.
Asszem 9 kotet. Ebbol eleg sok "regenyt" irhatott volna a fia de hala Shai-huludnak nem tette.

Előzmény: Kojak (751)
Kojak Creative Commons License 2001.09.14 0 0 751
Szerintem ezt senki nem is kétli, de nem ez itt a lényeg, hanem az, amit az tasztaltárs is említett, meg lehet mártózni újra a Dűne történetében, és én személy szerint rengeteg új info-t kaptam. Mikor a könyvet olvastam nem érdekelt, hogy ez most vajon ez Frank Herbert gondolata-e, vagy a fiáé, ezzekkel a művekkel lesz szerintem kerek a ciklus.

Üdv

Kojak

Előzmény: Abulafia (750)
Abulafia Creative Commons License 2001.09.07 0 0 750
De Tolkien iroi hagyatekabol legalabb nem irtak regenyt. Csak szepen osszegyujtottek mindazokat a jegyzeteket amit talaltak es igy az ember nyomonkovetheti a teljes mu szuleteset. A szovegekben nagyon jol meg van kulonboztetve, hogy mit irt JRR Tolkien es mit a fia.
Az Atreides hazzal az a gyanus, hogy mindenfele eldugott banki szefekbol kerultek elo a jegyzetek 15 ev utan. Lehet, hogy a kis Herbert talalt egy cetlit azzal, hogy "Ix erdekes multu bolygo" es erre koltott egy trilogiat. De ha nem igy van akkor is rosszabb iro mint az apja... meg Andersonnal egyutt is.

A.

Előzmény: nebamun (747)
Ghanima Creative Commons License 2001.09.07 0 0 749
„72-es font: Az Atreides-ek a trójai háborúban”
:-))))!!
üdv,
Ghanima
Creative Commons License 2001.09.06 0 0 748
már megjelent:))))))
nebamun Creative Commons License 2001.09.06 0 0 747
Na nekem pontosan ugyanez a bajom a Tolkien fia/unokája/huga/anyósa/keresztlánya által összegyűjtött kötetekkel is.
Mert persze, az író hagyatékát túrták át érte (állítják), de valami okból az író mégsem jeletette meg. És nem biztos, hogy a halála akadályozta meg benne. Egy életmű úgy kerek, ahogy hátrahagyták. Átverésnek érzem amikor így néz ki egy borító:
48-as font size: Frank Herbert
6-os font: történetének nyomán írta: K.Smith Johns
72-es font: Az Atreides-ek a trójai háborúban
Előzmény: Ghanima (743)
Beren Creative Commons License 2001.09.06 0 0 746
Bocs, játszik a szerver... (:o(
Előzmény: Beren (745)
Beren Creative Commons License 2001.09.06 0 0 745
Ezexerint megjelent már ékes magyar nyelven a Harkonnen-ház?!
Előzmény: acid562 (741)
Beren Creative Commons License 2001.09.06 0 0 744
Ezexerint megjelent már ékes magyar nyalven a Harkonnen-ház?!
Ghanima Creative Commons License 2001.09.06 0 0 743
„De az infok miatt tényleg érdemes elolvasni”
Ezzel van egy kis gondom, mármint az infokkal: tudniillik, lehet valahonnan tudni, hogy valamely info még Herberttől származik, vagy a fia + annak szerzőtársa gondolták-e ki?
/_Engem/minket_biztos_ nem_ kérdeztek... :-)))/ Van otthon egy Dűne-enciklopédiám, azzal is az a bajom, hogy saját ötletekkel kábít a szerző, bár a bevezetőben, vagy a fülszövegben az olvasható, hogy Herberttel egyeztetve írta.
üdv,
Ghanima
Abulafia Creative Commons License 2001.09.06 0 0 742
Errefele (UK) meg kiadtak a Corrino hazat csak nagyon hezitalok, hogy kiadjak-e sok penzt erte.
Asszem megvarom a magyar kiadast nem akkora elmeny, hogy kifizessek 8-10 fontot.

A.

acid562 Creative Commons License 2001.09.06 0 0 741
Aha a lapos szo szerintem tokeletes ra
Harkonen kicsit jobb, de nem sokkal. De az infok miatt tenyleg erdemes elolvasni, en legalabbis nem bantam meg.
Előzmény: dr_strange (739)
Efreet Creative Commons License 2001.09.05 0 0 740
Kaland-scifi lett, nem eposz, mint a Hatok.
Előzmény: dr_strange (739)
dr_strange Creative Commons License 2001.09.05 0 0 739
az Atreides-ház annyiban jó, hogy az ember újra megmerítkezhet a Dűne világában, az ismerős szereplők közt és kibont néhány, a Dűnében csak utalás szintjén szereplő előzményt, olyan, mintha valaki mondjuk megírná A gyűrűk urához regényben a Megye történetét. Irástechnikailag viszont el van szúrva szerintem, túl sok szálon viszi a dolgot, és ettől lapos lesz az egész. Lehetőség lett volna rá pl., hogy a Leto Atreides elleni koholt per egyfajta dramaturgiai csúcspontja legyen az egész könyvnek, izgalmas bizonyításokkal és leleplezésekkel, ehelyett egy hülye deus ex machinával másfél oldalban elintézik az egészet.
Beren Creative Commons License 2001.09.05 0 0 738
Ha jól emléxem, akkor az Atreides-ház Frank Herbert feljegyzései alapján íródott, tehát még ebben is van valami köze az "eredeti" Dűne sorozathoz. Szvsz csak az új információk miatt érdemes elolvasni. Sajnos, hiányzik belőle a Dűne könyvek mélysége, misztikuma, lelke. Nem tudok annyira angolul, hogy elolvassam eredeti nyelven, de tartok tőle, hogy nem a fordítás ölte ki a könyvből a fentieket...
acid562 Creative Commons License 2001.09.05 0 0 737
Jo kerdes. Brian Herbert (Frank fia) es megvalaki (nem jut eszembe) irta, ugyhogy ebben mindenkeppen van koze Herberthez
House of Atreides es House of Harkonen a Dune sorozat elozmenye (ebben a sorrendben)
Bar nem Dune, szerintem egesz jo konyvek. Annyira nem porog a cselekmeny (Atreidest olvastam a Harkonent most, es itt meg latok egy ket akciodus lehetoseget) de szerintem ha a sorozatot olvastad erdekessegnek mindenkeppen jo. Meg eleg erdekesen tovabbvisz (illetve visszavisz) nehany szalat, megmagyaraz dolgokat amit F.H. nem tett meg.
Szerintem megeri elolvasni
Előzmény: nebamun (736)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!