Keresés

Részletes keresés

erbee Creative Commons License 2007.08.14 0 0 3257
Bosi, ez nagyon racionális magyarázat ! Reméltem, hogy valami ilyesmi érkezik válaszként pl, hogy: i-gen-én-egy-gép-va-gyok-Gö-mör-La-ci-hu-ma-no-id-má-sa-én-do-bo-lok-he-lyet-te-ha-épp-nem-ér-rá   vagy hasonló ;)
Előzmény: Bosi2 (3252)
cirrocumulus Creative Commons License 2007.08.14 0 0 3256

Sajnos, semmi hír róla, pedig jó lenne már valamit tudni erről is...

Meghallgatni még jobb lenne végre :o)

Előzmény: Youwine (3255)
Youwine Creative Commons License 2007.08.14 0 0 3255
Tényleg, Robi évek óta kész szólólemezésről nincs új hír ?
Youwine Creative Commons License 2007.08.14 0 0 3254
Nekem most sikerül meghallgatnom a demo-t. Nagyon nekem való zene ez, szerintem több, mint ígéretes.
erbee Creative Commons License 2007.08.14 0 0 3253
Az E.M.A. tényleg egy korhatár nélküli zene, még egy bizonyíték erre a ti esetetek is.

A mi kétéves kisfiúnk is szívesen hallgatja másfél éves kora óta . Mikor meghallja Lastofka Bea elbűvölő énekét, odaszalad a nála kb másfélszer magasabb hangfalhoz, megáll vele szemben, és „nézi” a néni hangját, füligérő szájjal :) De szereti a Hungarovill-t is, headbang-el rendesen :)

Előzmény: tubularbells (3251)
Bosi2 Creative Commons License 2007.08.14 0 0 3252
Bár nem értek hozzá, tehát a szavaimat ne vedd teljesen készpénznek, de valami olyasmi lehet a háttérben, hogy egy dob felvételhez egészen más stúdióberendezés kell mint a töbi hangszerhez.
Egy billentyűt, vagy a gitárokat fel lehet úgy venni, hogy egy kábelen meg a hang és máris lehet rögzíteni. Végeredményben a fuvola esetén is, de ott közen van egy mikrofon is, az teszi a kábelre a hangot.
A dob esetében a dolog jócskán bonyolultabb, nagyobb stúdió, több felszerelés kell hozzá. Pláne Laci esetében, kis pörgetők, dupla pergő, dupla lábdob, három tam, meg még ki tudja mennyi cin! Szóval Laci jó hangosításához legalább 15, de min. 12 mikrofon kell.
A jelenlegi lehetőségek, amik kapásból elérhetőek, ennél szerényebbek szerintem.
Előzmény: localhost (3250)
tubularbells Creative Commons License 2007.08.14 0 0 3251

Köszönöm a segítőkészségeteket, sikerült megoldanom a problémát. Veszprémben találtam egyet, ráadásul nagyon olcsón (igaz, a borítója elég fáradt, de az úgyse tetszett). Hazafelé egész úton hallgattuk (a nagyobb lányom bánatára, mert ő inkább a Slágerrádiót preferálta volna - a fiamnak azonban bejött, úgyhogy 1:1. A kisebbik lányom még vacilál, de azért nem ellenkezett....)

Szóval még egyszer köszönöm mindenkinek, aki segíteni akart.

Előzmény: cirrocumulus (3245)
localhost Creative Commons License 2007.08.13 0 0 3250
Húha! géééééééééééééééép ? eeeeeeeeeeeeeez? Laci ne kímélj! Részleteket! Most!
(kérlek szépen) :-)
Előzmény: GL58 (3249)
GL58 Creative Commons License 2007.08.13 0 0 3249
Hali a dob, az még egyenlőre gép.  Üdv GL
EeToN Creative Commons License 2007.08.12 0 0 3248
Jaj, már én is többesszám-mániában szenvedek...

Szóval Secret of Mahagma, bocs. ;)
EeToN Creative Commons License 2007.08.12 0 0 3247
Én is meghallgattam a Secrets of Mahagma-részleteket. Nagyon hangulatos darab lesz, talán a részletek alapján nem érzem még elég fülbemászónak, de a teljes zenével, na meg idővel ez változhat. :) Viszont a hangzása nagyszerű, csak a dob ereje mintha elveszne a keverésben (gondolok itt elsősorban a harmadik, keményebb részletre). Érdekes a cím. A Mahagma a Magma átalakított változata, vagy van emögött egy regényhős? :)

EeToN
Előzmény: Bosi2 (3235)
GL58 Creative Commons License 2007.08.12 0 0 3246
Nekem megvan másolt CD n szívesen küldök belőle GL
cirrocumulus Creative Commons License 2007.08.12 0 0 3245
Csak kazettán jelent meg, szívesen átveszem Neked is.
Előzmény: tubularbells (3244)
tubularbells Creative Commons License 2007.08.12 0 0 3244

Tudna valaki segíteni nekem Egyenlítői Magyar Afrika ügyben? Egy kazettám volt belőle, de már használhatatlan. Létezik ez a lemez CD-n?

Előre is köszönöm.

cirrocumulus Creative Commons License 2007.08.10 0 0 3243

Mivel a hét eleji jó hír elsikkadt, ezért itt van a végleges plakát,

immár Böszörményi Gergőék üzletével, a Stereo Kft-vel is kiegészítve :o)

Planetárium - 2007.09.14.
Előzmény: cirrocumulus (3229)
localhost Creative Commons License 2007.08.10 0 0 3242
Kedves te mondd meg! Te mondd meg, mire gondolsz, nem értelek.
Előzmény: te mondd meg (3234)
cirrocumulus Creative Commons License 2007.08.09 0 0 3241

A Marsra megy a Marsbéli krónikák

Kár, hogy a Solarisét nem tették rá :o(

Bosi2 Creative Commons License 2007.08.09 0 0 3240
Szia erbee,

Mindenki véleménye számít! Ne gondold, hogy csak a hozzáértők meglátásai számítanak. Ahogy Kodály mondta: A zene mindenkié!
A Solaris Fusion zenéje a közönségnek szól, tehát mindenki véleménye érdekel.
Előzmény: erbee (3237)
tubularbells Creative Commons License 2007.08.09 0 0 3239

Off.

Már megyek is.

Előzmény: EeToN (3238)
EeToN Creative Commons License 2007.08.09 0 0 3238
Szia tubularbells!

Ha jól sejtem, Oldfield-rajongó is vagy. :) Nem nézel át az Oldfield topicba is? Érdekelne például, mik a kedvenceid (a TB-n kívül), és miért azok. :)

Hogy teljesen on-topic is legyek: Én még mindig nem tudom, hogy tudok-e menni 14-én koncertre, bár nagyon szeretnék.

EeToN
Előzmény: tubularbells (3233)
erbee Creative Commons License 2007.08.08 0 0 3237

Én meghallgattam, de gondolom inkább azon fórumtársak véleményére vagytok kíváncsiak, akik értenek a zenéléshez, ugye? Én csak mint közönség hallgatom, és tetszetős, szép a  fuvola és tök jó, h keményebb a vége. A május 29-i koncerten is annyira jó , h ilyen zúzósra vették az előadásmódot, nekem az nagyon tetszett! Sokkal élettel telibb! Persze az is jó, mikor csak úgy lebeg az ember agya, de ha a kettő keveredik vagy váltja egymást, az a csúcs! (Én ezért is szeretem a Theriont pl.) Na, ez elég pongyola , de őszinte ! Mások biztos megírják majd hozzáértőbben :)

Csak így tovább!

Bosi2 Creative Commons License 2007.08.08 0 0 3236
Bocsi, az idézőjel lemaradt. Az első két sor egy korábbi azóta elsikkadt beírásomból való.
Bosi2 Creative Commons License 2007.08.08 0 0 3235

E perctől fenn van a Solaris Fusion oldalán egy demo a legfrisebb (és egyben első stúdióban felvett) Solaris Fusion nótából.

Szevasztok,

Meghallgatta valaki az új nóta demoját? Mi a véleményetek? Már amennyi ebből megállapítható.

Csak az őszinte válaszok érdekelnek! ;)

Előzmény: Bosi2 (3230)
te mondd meg Creative Commons License 2007.08.08 0 0 3234

localhost: jól tudom, hogy neked "sok születés nappokat"?

Előzmény: localhost (3232)
tubularbells Creative Commons License 2007.08.08 0 0 3233

Kedves localhost!

Már elnézést kértem, de ha kell, megteszem újra: olyasmibe ártottam magam, amihez végül is semmi közöm. Mea culpa, többet nem fog előfordulni. /Ezzel együtt mégis örülök annak, hogy a SF honlapon egy saját szám került a Solaris dal helyére. Legalább nem volt teljesen hiábavaló a hozzászólásom.)

Kedves Laci!

Borzasztóan sajnálom, hogy ennyire beletenyereltem a lelkedbe. Valójában nem is értem, miért mentegetőzöl ilyen nagy erővel, én csak egy - nagyon is szubjektív és elfogult - véleményt mondtam az egykori NB-utód formációtokról. Mint ahogy jogosan írtad, nyilván nagyon sokan szerették rajtam kívül.

A dobolásodat pedig már csak azért sem nyilvánítottam volna soha középszerűnek, mert sokáig amolyan példaképfélének tekintettelek (sőt, egyszer találkoztunk is, bár neked nyilván nem volt akkora jelentőségű ez a találkozás, mint nekem: egy Erkel SZínház-beli NB koncert után mentem oda hozzád tanácsot kérni, milyen dobfelszerelésen kezdjek el tanulni? Már nem emlékszem, mit javasoltál, mert végül nem lett a dologból semmi, de legalább öt percig beszélgettünk, többek között Robert Palmerről, akit te nem szerettél annyira - már ha jól emlékszem....). Mindenesetre, ahogy a NB megszűnése után a későn megismert Solaris lett számomra a ZENEKAR, úgy Gömör Laci lett a DOBOS. Éppen ezért volt akkora csalódás az, amit a NB-ból csináltatok. És tényleg ne haragudj, mert ez a véleményem. Mások nyilván másképp gondolják.

Egyébként a Legyetek jók, ha tudtok lemez egyáltalán nem csak a címadó dal miatt tetszik, ahogy írod (megjegyzem, fogalmam se volt róla, hogy feldolgozás!), hanem a többi szám rockos hangvétele és a gitár is nagyon bejön nekem rajta. (Nevessetek ki, de engem az első Musical Witchcraft lemezre emlékeztet leginkább, és ezért is kötöttem össze Kollár Attila távozásával a változást.)

Egyszóval: sajnálom, hogy ekkora indulatot váltottam ki belőled. Nem állt szándékomban. Én tényleg nagyon szeretem, amit együtt csináltatok. Hogy egy korábbi hozzászólásból idézzek: Solaris Forever!

Üdvözlettel

Takács Zoltán

tubularbells

Előzmény: localhost (3232)
localhost Creative Commons License 2007.08.07 0 0 3232
Nah, hát PONTOSAN erről beszéltem én is, csak rövidebben.
Előzmény: GL58 (3231)
Bosi2 Creative Commons License 2007.08.06 0 0 3230
E perctől fenn van a Solaris Fusion oldalán egy demo a legfrisebb (és egyben első stúdióban felvett) Solaris Fusion nótából.
cirrocumulus Creative Commons License 2007.08.06 0 0 3229

Halihó!

Mától Böszörményi Gergőéknél, a  Periferic Records üzletében is kaphatók már a jegyek

a szeptember 14-i planetáriumi SOLARIS FUSION koncertekre :o))

Periferic Records - Stereo Kft.
H-1114 Budapest, Bartók Béla út 59.  

Nyitvatartás: H-P 10:00-18:00

tel.: +36-1-385-63-43

tubularbells Creative Commons License 2007.08.06 0 0 3228

Jogos és 1000 bocsánat.

Mentségemre szolgáljon, hogy előrebocsájtottam: elfogult vagyok.

De igazatok van: fölösleges a zenekar helyett bármit is kifogásolnom.

TB

Előzmény: Youwine (3227)
Youwine Creative Commons License 2007.08.06 0 0 3227
Szerintem ne Te duzzogj a Solaris helyett. Majd ők durcáskodnak, ha akarnak. Szerintem.
Előzmény: tubularbells (3225)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!