Keresés

Részletes keresés

Zolcsi Baba Creative Commons License 2003.08.13 0 0 7721
A Feurio-val igen. Saját adatbázist(is) használ, amit a vinyón lévő freedb-s databézből csináltathacc vele, és ebben manuálisan is kereshecc. Mellesleg az 1.7 giga helyett indexeléssel együtt kb. 360 megát foglal le, és nemcsak a vendózos, hanem a unix-os tar-ból is ki tunnya szedni direktben... :o)
Aztán ha kiszedted manuálisan, akkor exportálni is tudod a cdplayer.ini-be, ahol bármelyik (ilyet tudó) proggi hozzáférhet.
Előzmény: bazalo (7714)
bazalo Creative Commons License 2003.08.13 0 0 7720
Nem is drága:

Verbatim Digital Vinyl - CD-R x 10 - 700 MB - 80min - storage media

Our Price: $5.99
List Price: $10.60
You Save: $4.61
http://www.buy.com/retail/product.asp?sku=10333253&loc=101

Előzmény: rgranc (7719)
rgranc Creative Commons License 2003.08.13 0 0 7719
Előzmény: bazalo (7712)
bazalo Creative Commons License 2003.08.13 0 0 7718
Ez nem próbálkozás, hisz a leggagyibb cd-n is ott a matrica!!
Előzmény: Macimedve (7716)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.13 0 0 7717
Kibontva 1,7GB!!!
Előzmény: bazalo (7715)
Macimedve Creative Commons License 2003.08.13 0 0 7716
Csak a jogdíj a hunyó, a lemez ua. Az ATIP-ban van egy kód, amit az asztali írók (amit ugyebár minden feltételezés szerint zeneírásra fognak használni, lévén másra nam alkalmas) keresnek. Az egyéb üres lemezre kivetett jogdíj erősen vitatott dolog, ugyanis a pl. a saját magam által készített anyagokra milyen jogon szedi bárki is... Ennek ellenére rendszeresen próbálkoznak a nagy zenekiadók és szoftvercégek. Gyakorlatilag mindenkit bűnözőnek tekinetnek, aki CD-t akar írni.:-((((((
Előzmény: Zolcsi Baba (7713)
bazalo Creative Commons License 2003.08.13 0 0 7715
Tényleg van egy kábé 180-200 mb-s letölthető adatbázis! Elképesztő! :)) Ha ezt korábban tudom!!! :)) A francba!!
Előzmény: Zolcsi Baba (7706)
bazalo Creative Commons License 2003.08.13 0 0 7714
Én is így gondolom. :)

Egyelőre a winamp3, ill. cdrlabel650 sem hozza be a cddb ill. freedb-ről az infot, pedig az audio anyagaim adatai ott vannak!! Nem lehet manuálisan "bekötni/betölteni" a dolgokat?

Előzmény: Zolcsi Baba (7713)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2003.08.13 0 0 7713
Kivételesen nem(csak) az Artisjus a hunyó. A cödök ugyanazok, mint a normálnál, "csak" az ATIP-zónába beégetik, hogy audio, különben az asztali rekorderek nem lennének hajlandóak írni rá. Az asztali cuccos miatt valszeg a jogdíj is magasabb kicsit, bár ezt nem tudom, csak gondolom.
Szvsz fölösleges ablakon-történő-mani-kihajigálás ilyet venni PC-s íróba.
Előzmény: bazalo (7712)
bazalo Creative Commons License 2003.08.13 0 0 7712
Oké, szuper!!!

Lenne más kérdésem, van-e értelme 3-400 forintért spéci tdk-cd-rxg-audio stb. lemezeket venni vagy használni?? Jobbak-e, mint a normál lemezek, cirka 200 forintért??

Valamikor azt az infot hallottam, ezek csak azért drágábbak, mert az artisjus nagyobb illetéket tesz rá, hisz ugye nyiván zenét vesz rá a vásárló! :))

Előzmény: Zolcsi Baba (7708)
Macimedve Creative Commons License 2003.08.13 0 0 7711
Ja. Crackelten szépen végigírja a CD-t aztán a végén belerondít, le sem lehet játszani, kuka.....
Lopott kódra megy egyszerűen el sem indul. Közli hogy lopott és kiszáll.
Pontosabban az egyes verziókra való netről letöltött kódok működnek, de updatekor (sajnos ilyesmi mostanában igen ritkán van-((((( kiderül a dolog.
Előzmény: Zolcsi Baba (7710)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2003.08.13 0 0 7710
"Viszont a lopott kódot, cracket keményen megtorolja...... " Asszem kb.4 éve vettem meg a proggit. Előtte nekem is lett yonéhány elbizergált cödöm, míg rádöbbentem, hogy ő az okosabb és ügyesebb... :o))))))))
Az életelfogyásokra még abból az időkből emlékszem, amikor már nem mertem szeriált használni, de még nem is vettem meg.

Előzmény: Macimedve (7709)
Macimedve Creative Commons License 2003.08.13 0 0 7709
De ennek az életelfogyásnak sincs semmi jelentősége. Megjelenik egy figyelmeztető ablak, hogy "úgy látom sokat használsz, regisztrálj" vagy valami hasonló, és ez egyre hosszabb ideig marad. De a max idő kb. 20 mp, ez meg nem sok, főleg hogy közben "mögötte" szépen betöltődik a progi, megkeresi a meghajtókat stb. tehát gyakorlatilag nem veszíted el még ezt az időt se. Egyik gépemen kb. 3 éve van fenn, az ablak kb. 2 hónappal az install után jelent meg. Azóta így megy, gond nélkül. De azt Fangmeyer mester is írja több helyen is, hogy semmiféle korlát nincs a shareware progi működésében. Viszont a lopott kódot, cracket keményen megtorolja......
Zolcsi Baba Creative Commons License 2003.08.12 0 0 7708
Meglepő, de itt... :o)))))))))
Előzmény: bazalo (7707)
bazalo Creative Commons License 2003.08.12 0 0 7707
Hol van ez a FreeDB?
Zolcsi Baba Creative Commons License 2003.08.12 0 0 7706
A Feurio 'korlátlan' shareware. Magyarán: ha nem használod mp3-készítésre (mert ott egy szám egy komplett audio-cd projektnek számít, és akkor hamar elfogynak az 'életeid') hanem csak audio-ra, akkor csak az induló ablakokat kell elviselned.
Az EAC-t pedig használhatod FreeDB-s lekérdezésre, sőt ! Én pölö minden hónapban leszedem a komplett vendózos freedb-s adatbázist (kb. 200 mega), kitömörítem egy könyvtárba, és lokáldatabéznek megadom az EAC-nak ezt a könyvtárat. Ha több gépen is dolgozol, és nincs mindegyiknek külön internettye, akkor különösen előnyös a módszer. Más progikkal is tudod hasznosítani a databézed: pölö az Audiograbber, DiscJuggler. Az előbbivel nagyon kényelmesen (és szintén kiváló minőségben lehet mp3-akat gyártani. Fizetős, és csak a full-ossal mész valamire.
Előzmény: bazalo (7704)
bazalo Creative Commons License 2003.08.12 0 0 7705
Talán ez segít a "problémámon"!

http://delfin.klte.hu/~nagysz/cd/cd_text.html

bazalo Creative Commons License 2003.08.12 0 0 7704
a feurio megvan, de nem fizetős progi? nekem nagyon úgy tűnt

az eac szuper, jó ideje azt használom mp3 csinálásra, mostanában írtam vele cd-t is, de erre leginkább a nero van "kéznél"

spéci esetekre ott a cloneCD (lásd: cactus file-ok)

Előzmény: Zolcsi Baba (7703)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2003.08.12 0 0 7703
Úgy láccik, hogy ezen a héten megátkoztak a kacsacsőrüek... :o))) Nu, jiso raz : Feurio honlap
Előzmény: Zolcsi Baba (7702)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2003.08.12 0 0 7702
Szerintem érdemes megpróbálnod a < href=http://www.feurio.com target=_blank>Feurio-t is. Ott nemcsak a CDDB-t, hanem a FreeDB-t is beállíthatod lekérdezésre. És egyébként is a legjobb audio-grebbelő-író-kezelő-stb. proggi (az ExactAudioCopy-val holtversenyben...). :o)
Előzmény: bazalo (7701)
bazalo Creative Commons License 2003.08.12 0 0 7701
Egyelőre a winampon keresztül a cddb nem ismert fel több olyan audio cd-t, amelyek egyébként a netes adatbázisában benne vannak! Ez az alapja annak, hogy később íráskor valami hasznát vegyem, nem? Felmegy és aztán nem találja, pedig....

De már a tracklistáért is marha jó az oldal!! Eddig az amazonon, artistdirecten kerestem ezeket, de a www.cddb.com jobb (eddig).

Köszi, az infot! A Roxio saját adatbázist, is tesztelem majd :)

Előzmény: Zolcsi Baba (7699)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2003.08.11 0 0 7700
Bocs a lemaradt kacsacsőrért; csak az szvsz-t szerettem volna kiemelni... :o(
Előzmény: Zolcsi Baba (7699)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2003.08.11 0 0 7699
Ha először a Roxio-ban (régebben WinOnCD) nyitottad meg, akkor érthető. Ui. már 3.6 WinOn-nak is volt saját, belső, internettől független adatbázisa tizenvalahányezer cödövel. Továbbra is azt mondom, hogy ez nem az explorer.exe sajátsága, hanem az íróprogié. Ami egyébként (szvsz)/b> sz@r.
Előzmény: bazalo (7698)
bazalo Creative Commons License 2003.08.11 0 0 7698
Egy dolog közös volt, hogy az Easy CD ill. a Roxio Platinum látta a címeket... pedig első alkalommal került a cd-kkel kapcsolatba!!
Előzmény: Zolcsi Baba (7696)
bazalo Creative Commons License 2003.08.11 0 0 7697
Két olyan audio CD volt eddig a kezeim között, amely így volt megírva. Igen, az explorerben megnyitva a cd-t a számok címét olvastam!!

Az egyiket ráadásul át kellett írnom valakinek, s lányos zavaromban, se a számok címét, de még a sorrendet sem tudtam megtartani az "égetésnél" :))

Mindkettő elsőre kijelezte a gép, tehát nem olyan volt, amit a windóz megjegyezhetett, s persze nem is a cd-lejátszó ügyködött....

Előzmény: Zolcsi Baba (7696)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2003.08.11 0 0 7696
Ez azért érdekelne, hogy a 'fájlkezelőben' hogyan jeleníted meg a cd-text-et...??? ;o) Az Intézőre gondolsz? Mert abban sehogy.
Előzmény: bazalo (7688)
Zolcsi Baba Creative Commons License 2003.08.11 0 0 7695
Előzmény: szib (7687)
Macimedve Creative Commons License 2003.08.11 0 0 7694
Ennek az egésznek semi köze a jogokhoz. Ez egy teljesen nyilvános adatbázis, bárki tölthet fel rá adatokat. Te is, ha találsz olyan CD-t ami nincs benne, és van kedved a címeket bekalapálni... Egyébként magadnak bármikor csinálhatsz biztonsági másolatot, ez nem tilos.

Úgy működik, hogy a lemezen lévő tartalom alapján (számok hossza és száma, az algoritmus valahol le van írva a CDDB-nél) generál egy kódot, ezt kiküldi és megpróbál az adatbázisban hasonló kódot találni. Ha van pontosan ilyen kód, akkor letölti az infókat. Sokszor több változat is van, ilyenkor választhatsz. Ha csak hasonlót talál, akkor üzen, hogy nézd meg a javaslatait és válassz...

Ha MP3-at írsz, akkor is megtalálja a forráslemezek adatait, feltéve, hogy ezek benne vannak, aztán mikor erről válohgatást írsz, az már az íróprogi dolga hogy a címeket magával vigye az MP3 ID-TAG-jába, (vagy akár a válogatás CD-re.)

Előzmény: bazalo (7693)
bazalo Creative Commons License 2003.08.11 0 0 7693
Nem lehet a cddb adatbázist úgy alakítani, ahogy én akarom?? Hisz a felírni kívánt mp3 nem biztos, hogy benne van a cddb-ben.

Igazából, én nem használtam még a cddb-t. Valami igazság lehet abban amit írtál, mert amikor a roxioval legutóbb írtam, ő le akarta a cddb-t kérdezni, de én bezártam a "felcsatlakozást", félve attól nehogy megszívassanak, mint jogosulatlan audio másolót.

Tehát a lényeg, hogy a cddb-t kapcsoljam be a rendszerbe. Kipróbálom.

Előzmény: Macimedve (7692)
Macimedve Creative Commons License 2003.08.11 0 0 7692
A számok címe akkor jelenik meg, ha az íróprogi le tudja tölteni a CDDB adatbázisból az adatokat. Ehhez legalább három dolog kell: methozzáférés, a progi beállítása, és az, hogy az adatok benne legyenek az adatbázisban. Ezek közül a harmadik nagyon kevés esetben hiányzik....
Ilyesmit szinte minden iróprogi tud, csak be kell állítani a CDDB elérést.
A lemezre írt CD-Text olvasását viszont elég kevés progi preferálja, de a Feurio pl. igen.
A vindóz médialejátszójának is van ilyen letöltögető funkciója, ezt aztán tárolja is a cdplayer.ini-ben meg még valahol máshol is, és a későbbi hozzáféréseknél már úgy tűnik, mintha a fájlrendszerben is címek lennének. (Fájlrendszer persze nincs egy CD-n, de a vindóz úgy jeleníti meg, mintha lenne...)

Megjegyzem, nagyon-nagyon kevés gyári CD van, ami textet tartalmaz, bizonyos jogdíjviták miatt, többnyire csak a Sony-Columbia egyes lemezei ilyenek. Írni viszont a legtöbb újabb (3-4 évnél fiatalabb) író tud Textet és ezt az erre alkalmas lejátszók le is játszák, vagyis megjelenik a kijelzőjükön a kívánt szöveg.

Előzmény: bazalo (7688)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!