Keresés

Részletes keresés

edhellon Creative Commons License 2005.01.14 0 0 179
Nemtom, en Mr Beanert sem rajongok valahogy (a hiba bennem van) pedig amugy gyenge pontom az angol humor. Egyekbent persze, ez Adrian lenyege, de az utolso ket konyv (Wilderness & Capuccino years) szerintem egy kicsit elvetette azert a sulykot. Ekkora loser egyszeruen nincs, mint amekkora Adrian birt lenni idonkent. Es ez szerintem azert nem kovetkezett az elso ket konyvbol, ott meg nem volt loser. Vagy csak tul fiatal es tul loser voltam meg amikor azokat olvastam? :-)
Előzmény: bookworm (178)
bookworm Creative Commons License 2005.01.14 0 0 178
Adriannek ez a lényege, nem? :)

kicsit mintha Pandacsöki Boborján és Mr. Bean hibridje volna, megszorozva nagyon sok naivitással :) na és egészséges (?) lúzerséggel :)
Előzmény: edhellon (177)
edhellon Creative Commons License 2005.01.12 0 0 177
Ja, vegre megvan, mar 100+ oldalt el is olvastam belole. Nem rossz, nem rossz, de neha meg mindig nagyon hulye bir lenni Adrian. Sot. A Blairnek irt level az eddigi legjobb poen benne, de a WMD visszatero elemnek tunik, es Aidy egyedul van a Blair iranti vak bizalmaval. :-)
Előzmény: bookworm (174)
HansBlack Creative Commons License 2005.01.12 0 0 176

Sziasztok!

Én még sajna csak egy kötetet olvastam, most látom, hogy van belöle még négy.. :)

Az az egy az nagyon bejött. (13 és 3/4 éves... ) föleg az osztálykirándulás leírása, az kegyetlen :) gurultam töle :)

Szigi101 Creative Commons License 2004.12.28 0 0 175
Ez a levél az eddigi öt kötet legjobb pillanatait idézi, éljen soká Adrian :-)))
Előzmény: spencer (169)
bookworm Creative Commons License 2004.12.26 0 0 174
no, megvan már?

nekem meg kell várni, hogy importálják, és megvehessem aprócska kis kedvezményemmel, ami nekem jár :)
Előzmény: edhellon (173)
edhellon Creative Commons License 2004.12.13 0 0 173
Veletlen ratalaltam erre a forumra, es azonnal meg kellett rendelnem az uj Adrian Mole konyvet az amazontol. :) Remelem a jovo heten megerkezik...

Adrian Mole forever! :)
MARiO Creative Commons License 2004.12.12 0 0 172

Kurva élet, ez baszott jó:DDDDD

Lehet, hogy mégis megveszem angolul, de nem ártana már lefordítani!

bookworm Creative Commons License 2004.12.10 0 0 171
Adrian sosem változik :)
spencer Creative Commons License 2004.12.10 0 0 170

az egyik uj verse, amit Tony Blairhez irt (sajat forditas :-))

Mr Blair

A haja szuper

Sokat pislog

Mert torodo ember.

A diktator hunyaszkodik

S a zsarnok remeg

Miniszterelnok

On egy herceg.

:-)))))

spencer Creative Commons License 2004.12.10 0 0 169
nem tudom, de en forditottam belole egy kicsit (persze en dilettans vagyok). igy kezdodik az uj naplo, ezzel a levellel:

Bizalmas

A Tiszteletremelto                                                                                     Wisteria setany

Tony Blair,                                                                                            Ashby de la Zouch

Miniszterelnok reszere                                                                                 Leicestershire

10 Downing street

Whitehall

London SW1A                                                         

2002 szeptember 29.

Kedves Mr Blair

Talan meg emlekszik ram – egy norveg boripari fogadason talalkoztunk a Parlamentben 1999-ben. Pandora Braithwaite (jelenlegi Brownfield-fejlesztesi allamtitkar) mutatott be minket egymasnak es rovid parbeszedet folytattunk a BBC-rol amikor is velemenyeztem, hogy a Tarsasag hozzaallasa a videki fogatokonyvirokhoz kiabrandito. Sajnos Ont ekkor fontos ugyben a terem tavolabbi reszehez hivtak.

Azert irok Onnek, hogy kifejezzem halamat amiert figyelmeztetett a Szaddam Husszein tomegpusztito fegyverei altal Ciprust fenyegeto, kuszobon allo veszelyre.

November elso hetere, Paphosban, az Athena Apartmanban, Cipruson foglaltam szallast magam es legidosebb fiam reszere osszesen 571 font plusz repteri illetek ertekben. Szemelyes utazasi tanacsadom, Johnny Bond, a Latesun Ltd-tol 57.10 font foglalot kert, melyet szeptember 23-an fizettem be. Kepzelheti riadalmam amikor masnap a teveben Ont hallottam amint az mondja a Parlamentben, hogy Szaddam Husszein 45 perc alatt tomegpusztito fegyvereivel megtamadhatja Ciprust.

Azonnal felhivtam Johnny Bondot es lemondtam a nyaralast. (Nem kockaztathattam meg, hogy esetleg a tengerparton leven nem hallom meg idoben a Kulugyminiszterium bejelenteset).

A problemam a kovetkezo, Mr Blair: a Latesun Ltd nem hajlando visszateriteni a foglalomat, amennyiben bizonyitani nem tudom, hogy:

a)       Szaddam Husszein rendelkezik tomegpusztito fegyverekkel

b)       be tudja vetni oket 45 percen belul

c)       elerhetik Ciprust

Johnny Bond, aki kollegai szerint nem volt az asztalanal tegnap (feltetelezem, hogy a haboruellenes tuntetesen vett reszt) meg merte kerdojelezni az On Parlamentben tett kijelenteseit!

Lehetseges lenne, hogy kuld nekem egy levelet (kezirassal), melyben megerositi a Ciprust fenyegeto veszelyt, hogy ezt elkuldhessem Johnny Bondnak es igy visszakapjam a foglalomat? Sajnos nem engedhetem meg magamnak, hogy elveszitsek 57.10 fontot.

Maradok tisztelettel:

Adrian Mole

Ui. Megkerdezne feleseget, Cherie-t, hogy lenne-e vendegszonok a Leicestershire es Rutland Kreativ Irokor vacsorajan, December 23-an? Will Self elutasitott bennunket – meglehetosen durvan. Sajnos nem tudunk tiszteletdijat fizetni vagy fedezni a koltsegeit, de azt gondolom, hogy vidam es inspiralo klubnak talalna minket.

Akarhogy is, Mr Blair, csak igy tovabb.

Előzmény: MARiO (168)
MARiO Creative Commons License 2004.12.06 0 0 168
És a Békés nem tudod, szenved már a fordítással?
Előzmény: spencer (167)
spencer Creative Commons License 2004.12.05 0 0 167
Ime a borito...
Előzmény: spencer (166)
spencer Creative Commons License 2004.12.05 0 0 166

Haho

Megjelent az uj kotet Adrian Mole and The Weapons of Mass Distruction cimmel. Most olvastam el, tobb mint 400 oldal...

N. jo, sokat lehet rajta nevetni. A vege kicsit szomorkas a haboru miatt.

MARiO Creative Commons License 2004.10.18 0 0 165

Aztán később átköltözött Bouncofalvára is.

1991. október 18. Péntek

ugyebár írja az Ímhol hazámnak sík hegyei-t...

20. fejezet: A leszámolás

(...) Jake-et elöntötte a bűntudat, azután megnyugtatta magát: hiszen annyiszor mondta anyjának, hogy szereltessen az elektromos rendszerbe megszakítót, de a nemtörődöm asszony mintha meg sem hallotta volna.

Még egyszer érettségi tétel lesz, kurvára de nem kétséges.

Most olvasom újra mind az 5 kötetet...

Előzmény: LeifEriksson (163)
spencer Creative Commons License 2004.10.18 0 0 164
koszi szepen.
Előzmény: Pimpla (162)
LeifEriksson Creative Commons License 2004.10.18 0 0 163

Bezony... valahol szerepelt egy Leicesteri Hírharsona nevű újság is.. .:-)))

(talán akkor, amikor nem jött a családsegélyezési utalvány több héten át, és erről kanyarítottak egy cikket)

Előzmény: Pimpla (162)
Pimpla Creative Commons License 2004.10.18 0 0 162
Leicester a város neve.
Előzmény: spencer (160)
Jordi Culé Creative Commons License 2004.10.18 0 0 161
Szerintem nem volt specifikálva, hogy Midlands-en belül hol lakik...
Előzmény: spencer (160)
spencer Creative Commons License 2004.10.18 0 0 160

haho

nem tudja valaki hol lakott Adrian Mole?

Midlands, de kozelebbrol???

a kornyeken vagyok es szivesen elmennek oda.

udv.

Szigi101 Creative Commons License 2004.04.03 0 0 159
Hadd el a körtekonzervkompótot. Hadd el.
Előzmény: MARiO (158)
MARiO Creative Commons License 2004.04.02 0 0 158
Jajjj, télleg, Happy Birthday to Adrian! Kinyitok a tiszteletére egy körtekonzervkompótot! :)
ZedIzDead Creative Commons License 2004.04.02 0 0 157
Na ilyenkor bezzeg a 2 másodperccel az OK lenyomása után leállított hozzászólásküldést is regisztrálja a Zindex :-))

[ZedIzDead]

ZedIzDead Creative Commons License 2004.04.02 0 0 156
Akkor ma már 37 :-) Hogy repül az idő, boldog szülinapot, Adrian :-)

[ZedIzDead]

Előzmény: bookworm (127)
ZedIzDead Creative Commons License 2004.04.02 0 0 155
Akkor ma már 36 :-) Hogy repül az idő, boldog szülinapot, Adrian :-)

[ZedIzDead]

Előzmény: bookworm (127)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.31 0 0 154
Szerintem a Bestsellers könyvesboltban már kapható, mindenesetre holnap benézek oda, aztán beszámolok.

A The Wilderness years és a The Cappuccino years után jelent még meg AM könyv? (mert ha igen, akkor az nekem kimaradt)

Előzmény: V63 022 (139)
CICAGATYA Creative Commons License 2004.03.31 0 0 153
Örülök, hogy odafigyelsz a részletekre. :-) A zöld lurexkötény is a kedvencem, ami lebuggyantódott.
Előzmény: ZedIzDead (152)
ZedIzDead Creative Commons License 2004.03.31 0 0 152
Nem eperágyás, hanem a nagyi rózsái! :-)

[ZedIzDead]

Előzmény: CICAGATYA (151)
CICAGATYA Creative Commons License 2004.03.31 0 0 151
Múltkor már aszittem befellegzett ennek a topicnak, mert nagyon kuss volt, de most megírom, hogy valamelyik nap kiástam a komposztot a kertben, és eszembe jutott mikor az eperágyást kellet megtrágyáznia adriannak, és lelombozódott a szexuális vágya. hát nekem röhögögörcsöm volt komposztásás közben, mert tényleg nem sok izgató dolog van benne :-)
morcogi Creative Commons License 2004.03.30 0 0 150
Neeeem, nem vagyok mazochista :) Erdetileg csak azért kezdtem el keresni, mert kiváncsi voltam, lefordították-e egyáltalán, ugyanis orosz ismerőseim közül senki sem ismerte :( És ha már megtaláltam, érdemes lenne elolvasni is. :) Egyébként az oroszok hajlamosak arra, hogy fordításkor elhagyjanak egypár "lényegtelen" mondatot - itt pl. hiányzik a "Légikisasszony..." teljes szövege, ami a magyarban, ugye, benne van.
Előzmény: MARiO (148)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!