Nemtom, en Mr Beanert sem rajongok valahogy (a hiba bennem van) pedig amugy gyenge pontom az angol humor. Egyekbent persze, ez Adrian lenyege, de az utolso ket konyv (Wilderness & Capuccino years) szerintem egy kicsit elvetette azert a sulykot. Ekkora loser egyszeruen nincs, mint amekkora Adrian birt lenni idonkent. Es ez szerintem azert nem kovetkezett az elso ket konyvbol, ott meg nem volt loser. Vagy csak tul fiatal es tul loser voltam meg amikor azokat olvastam? :-)
Ja, vegre megvan, mar 100+ oldalt el is olvastam belole. Nem rossz, nem rossz, de neha meg mindig nagyon hulye bir lenni Adrian. Sot. A Blairnek irt level az eddigi legjobb poen benne, de a WMD visszatero elemnek tunik, es Aidy egyedul van a Blair iranti vak bizalmaval. :-)
nem tudom, de en forditottam belole egy kicsit (persze en dilettans vagyok). igy kezdodik az uj naplo, ezzel a levellel:
Bizalmas
A Tiszteletremelto Wisteria setany
Tony Blair, Ashby de la Zouch
Miniszterelnok reszere Leicestershire
10 Downing street
Whitehall
London SW1A
2002 szeptember 29.
Kedves Mr Blair
Talan meg emlekszik ram – egy norveg boripari fogadason talalkoztunk a Parlamentben 1999-ben. Pandora Braithwaite (jelenlegi Brownfield-fejlesztesi allamtitkar) mutatott be minket egymasnak es rovid parbeszedet folytattunk a BBC-rol amikor is velemenyeztem, hogy a Tarsasag hozzaallasa a videki fogatokonyvirokhoz kiabrandito. Sajnos Ont ekkor fontos ugyben a terem tavolabbi reszehez hivtak.
Azert irok Onnek, hogy kifejezzem halamat amiert figyelmeztetett a Szaddam Husszein tomegpusztito fegyverei altal Ciprust fenyegeto, kuszobon allo veszelyre.
November elso hetere, Paphosban, az Athena Apartmanban, Cipruson foglaltam szallast magam es legidosebb fiam reszere osszesen 571 font plusz repteri illetek ertekben. Szemelyes utazasi tanacsadom, Johnny Bond, a Latesun Ltd-tol 57.10 font foglalot kert, melyet szeptember 23-an fizettem be. Kepzelheti riadalmam amikor masnap a teveben Ont hallottam amint az mondja a Parlamentben, hogy Szaddam Husszein 45 perc alatt tomegpusztito fegyvereivel megtamadhatja Ciprust.
Azonnal felhivtam Johnny Bondot es lemondtam a nyaralast. (Nem kockaztathattam meg, hogy esetleg a tengerparton leven nem hallom meg idoben a Kulugyminiszterium bejelenteset).
A problemam a kovetkezo, Mr Blair: a Latesun Ltd nem hajlando visszateriteni a foglalomat, amennyiben bizonyitani nem tudom, hogy:
a) Szaddam Husszein rendelkezik tomegpusztito fegyverekkel
b) be tudja vetni oket 45 percen belul
c) elerhetik Ciprust
Johnny Bond, aki kollegai szerint nem volt az asztalanal tegnap (feltetelezem, hogy a haboruellenes tuntetesen vett reszt) meg merte kerdojelezni az On Parlamentben tett kijelenteseit!
Lehetseges lenne, hogy kuld nekem egy levelet (kezirassal), melyben megerositi a Ciprust fenyegeto veszelyt, hogy ezt elkuldhessem Johnny Bondnak es igy visszakapjam a foglalomat? Sajnos nem engedhetem meg magamnak, hogy elveszitsek 57.10 fontot.
Maradok tisztelettel:
Adrian Mole
Ui. Megkerdezne feleseget, Cherie-t, hogy lenne-e vendegszonok a Leicestershire es Rutland Kreativ Irokor vacsorajan, December 23-an? Will Self elutasitott bennunket – meglehetosen durvan. Sajnos nem tudunk tiszteletdijat fizetni vagy fedezni a koltsegeit, de azt gondolom, hogy vidam es inspiralo klubnak talalna minket.
Akarhogy is, Mr Blair, csak igy tovabb.
(...) Jake-et elöntötte a bűntudat, azután megnyugtatta magát: hiszen annyiszor mondta anyjának, hogy szereltessen az elektromos rendszerbe megszakítót, de a nemtörődöm asszony mintha meg sem hallotta volna.
Még egyszer érettségi tétel lesz, kurvára de nem kétséges.
Múltkor már aszittem befellegzett ennek a topicnak, mert nagyon kuss volt, de most megírom, hogy valamelyik nap kiástam a komposztot a kertben, és eszembe jutott mikor az eperágyást kellet megtrágyáznia adriannak, és lelombozódott a szexuális vágya. hát nekem röhögögörcsöm volt komposztásás közben, mert tényleg nem sok izgató dolog van benne :-)
Neeeem, nem vagyok mazochista :) Erdetileg csak azért kezdtem el keresni, mert kiváncsi voltam, lefordították-e egyáltalán, ugyanis orosz ismerőseim közül senki sem ismerte :( És ha már megtaláltam, érdemes lenne elolvasni is. :) Egyébként az oroszok hajlamosak arra, hogy fordításkor elhagyjanak egypár "lényegtelen" mondatot - itt pl. hiányzik a "Légikisasszony..." teljes szövege, ami a magyarban, ugye, benne van.