Valahol volt egy írás róla, de nem találom. A 'B' vekimmel nincs tapasztalat, mivel volt benne, bár már akkor is pixelfrászos volt, mikor a kocsit vettem, így jelenleg azon dolgozom, hogy egy új BC-t építek grafikus kijelzővel. Az 'A' vekim egy 1.6i, amit gyárilag soha nem szereltek BC-vel, de utólag tettem bele. Annál nem kellett semmit átalakítani, csak a BC-ig kivezetékelni. Ott ez gyakorlatilag annyiból állt, hogy már meglévő lés eredetileg is használatban lévő csatilábhoz be kellett kötni extra vezetékeket a BC-hez. Ilyenek voltak pl. a műszeregységtől az üzemanyag szintjelzőről lehúzni egy szálat a BC-ig. 'B' vekinél is be lehet kötni a témát, csak azt a rohadott írást nem találom hozzá a neten.
Én átérzem a helyzeted,kifejezetten árérézékeny vagyok alkatrészek terén és pont emiatt futottam már bele olyan dolgokba,amikkel megszívtam,pl:bontott generátor. Az utángyártottnál nézd meg,h ki gyártja és derítsd ki,h ki a gyári beszállító!Ez sokszor ugyanaz,vagy megközelítőleg azonos minőségű alkatrészt gyártó cég is lehet jóval kedvezőbb áron! Gondolj bele,most megveszed a bontottat,utánajártál stb,mondjuk 70 helyett kijön az egész 40-50k-ból,de egy fél év múlva búg megint.....inkább búgasd még egy kicsit,aztán vegyél utángyártottat,ha olyan,hogy érdemes!
Érdeklődnék tud e valaki jó állapotú bontott hátsó kerékcsapágyat eladót? Az autó 99-es Dti kombi. Búg mint a bagzómacska. Azt tudom hogy csak aggyal együtt cserélhető, ezért is érdekelne bontott, mert a gyári 80 e, az utángyártott 35 körül oldalanként. Persze ha valaki tud ennél is jobb árat az újra, kérem irjom, és elgondolkozom rajta. Bár nem tudom mennyire örülnének itthon ha a karácsonyfa alá 2 csapágyat raknék:-) Üdv
NEkünk van mindkettő,de ezt a lámpás külömbséget pl még nem is vettem észre. A B2 nagyon rja autó,imádom,nagyon egyben van,az egész hátulja szögletesebb kicsit. VAn rajta gyárilag küszöbtoldat is..... A színe nem ilyen,mint a képen,inkább Tigra-rézvörös
Kapásból különbség, hogy újabb, és bonyolultabb a rendszer, tehát több a hibalehetőség. Általános opel betegség az ívrohadás. Nem annyira, mint korábban, de azért fennáll a lehetősége
Én is ezen és más indokok alapján döntöttem a B2 mellett és 1.8 vagy 2.0 literes motorral, márcsak a lóerő kedvéért! :-) MÁS! Nincs valakinek eladó balos övfeszítője vekibe? Persze olcsón! :-)
sziasztok!még új vagyok itt,érdeklődni szeretnék h érdemes e beleugranom egy '98as 2000es benzines b vektrába?felszereltsége elég jó.'89es 1.6i-s kadettombol ülnék át.Mire kell figyelni vásárlásnál?Mennyivel problémásabb a 2000es benzines az 1.6ostol?előre is köszönöm:)
Majdnem elfelejtettem. A B1 és B2 között motorikusan is lehet különbség, bár nem tudom, hogy ez a ráncfelvarrással együtt jött-e, vagy később. Nekem egy X20XEV motorkódú, 2 literes, 16 szelepes ECOTEC van. Az újabb mocihoz képest észrevehető különbség a motor szelepfedelén a burkolat, valamint az, hogy az újabbnál már elektronikus a gázpedál. A réginél bowden van, ezért van pl. a tempomat is külön állítómotorral és bowdennel megoldva. Az újabbnál erre már nincs szükség.
Az a B2, tehát a ránc felvarrott. A B1-nek mezei hűtőmaszkja van, valamint színtől függetlenül a lökhárítón egy fekete műanyag van. A B2-nek krómozott a hűtőmaszkja, színrefújt az egész lökhárító. A B2 fényszórója is más, mivel a lámpatest egy egységet alkot és a búra teljesen átlátszó műanyag, a vetített fényt a tükör határozza meg. ellenben a B1-nél az index külőn van a fényszórótól, a búra üvegből van és ez határozza meg a vetített fényt is. A B1 és B2 hátsó lámpája is más. A négyajtós B1-nél a pótféklámpa a hátsó ablak alján van, míg a B2-nél ez már felülre került.
Az biztos, hogy 99 utáni lesz. De már a 2000, 01, 02-es kiadásuakat is nézem, és itt a dilemma, hogy az évek/futott km vagy a felszereltség legyen előnyben részesítve, természetesen az állapot mellett! Két példa: http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=1569656&command=ugras&screenwidth=1024 http://www.hasznaltauto.hu/kereso1.auto?hirdeteskod=1622587&command=ugras&screenwidth=1024
Ez így van,bár nekem a telibe fújt lökhárítósok jobban tetszenek sokkal,azoknak már krómozott a maszkja is az összesnek,szal én 99 utánit vennék,ha már..ott volt a facelift?
Igen veszprémi vagyok, Már 2 éve. a használtauto.hu-n nézegetem a vekiket, de mind messze van főleg a dunától keletre. Bár abban egyetértek, hogy megéri utána menni és fogok is. Viszont a mostanit is el kéne majd még adni, és akkor meg kocsim se lesz. Nehéz lesz összeegyeztetni.
Na jah. Én is Miskolcon vettem, oda mentem le érte.
joci-01: Én már láttam ilyet 1-2 példányt. Anno egy Vectraklub talin is volt egy gyönyörű V6-os. Mellesleg Hans-Rüdiger Etzold: "Így csináld!" könyvsorozatából a Vectra B ktetén is egy ilyen színű veki van. :)