Na az utolso nemet napon olvastam reggel az ujsagban, hogy nem valasztasok lesznek, hanem az a pasas, akinek a jelmondatat ideztem, ,,csak" reklamot csinalt maganak a jövöre:)
Társasházunk ma kapta kézhez a Alfa-Nova Kft. levelét, amelyben a 2006. augusztus 1-től érvényes új hődíjakról tájékoztatják közös képviselőnket.
A hődíjak emelését, a közüzemi földgáz árának emelésével (43/2006 (VI.30) és 44/2006. (VI.30) GKM rendeletek), valamint Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlésének 41/2005 (X.28) KR rendelete, 17. szakasz (5) bekezdésével indokolja a szolgáltató.
Van ebben a hődíjemelésben egy momentum, ami rendkívüli módon irritál! Nevezetesen az, hogy a hőszolgáltató a közüzemi földgáz árát építette be az új áraiba, holott a tüzelőanyagot szabadpiacról szerzi be!
Az Alfa Nova Kft. nyilván azért a szabadpiacon vásárolja a tüzelőanyagot, mert ott a közüzemi árnál olcsóbban kapja. Ez az apró körülmény a szolgáltató áraiban mégsem tükröződik. Vajon miért teheti ezt?
Teheti mindezt azért, mert a tisztelt Közgyűlés nem vette figyelembe a 41/2005 (X.28) KR rendelet megalkotása során, hogy a földgáz piac 2004. január 1-től liberalizálttá vált!
Ezt az apró figyelmetlenséget, most Szolnok város valamennyi távhőszolgáltatást igénybevevő lakossági és intézményi fogyasztója kamatostul fizeti meg!
A rendeletalkotás ordító szakmai hibájára az sem szolgál mentségül, hogy a város saját magával is kibabrált, tekintve, az intézmények távfűtési számlája költségvetési tétel.
politizalas a polgärokert, a csaladokert es a közepes meretü települesekert.
Elég kretén egy szlogen!
Kis hazánkban biztos nem lenne nyerő. Szerintem, itthon mindenkinek elege van már ebből. A politika átszövi, megkeseríti az életünket, egyre gátlástalanabbul kotorászik a pénztárcánkban, nincs jogbiztonság, semmi nem tervezhető. Lassan már a hálószobánkba is befurakodk...
Magyarországon talán az "Élni és élni hagyni!" jelszavával lehetne kampányolni, de nem egy önkormányzati választáson.