Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
én már nem emlékszem a levegőbeállításra. a 15mm lehetett amit vágtam vele? direkt azért vettem a vastelepen egy laposvasat (15mm falvastagságút)amiből meg kellett vennem egy szálat:) azóta semmire nem használtam a vasat. zártszelvényekre nagy bosch fejezőt használok , a plazmát csak lemezre.
A melegedés szerintem kb ugyanannyi, mivel a vágás indításakor kell csak jobban felhevíteni az anyagot, utána már szinte csak az oxigén égeti el az anyagot.
Vágási rés kb 2mm, szerintem az az egy mili plusz elhanyagolható ha nem szobrászkodni akar az ember. Szerintem.
Nem hinném, hogy lassabb, nem kell neki annyi felmelegítési idő. Illetve csak 1mm vág ki az anyagból, és az anyag nem hevül túl és sokkal hamarabb vissza hűl. A több fázisú gépek jóval vastagabb anyagokat is vágnak ahol még gyorsabb a vágás lánghoz képest. Szerintem.
mindenképp érdemes valami távtartót használni ha a munkahelyzet megengedi, ha van elég hely hozzá, mert a fúvóka bepiszkolódik és használhatatlanná válik és már cserélheted is. akármilyen vas amit vonalzónak használhatsz az egyenesekhez, körző, mennél kevesebb a levegő annál jobban ég a munkadarab 1,5-3 bár 20-55A-ig, de a Gyurkovics szerint ha beállítottad pl 3bárra akkor maradhat minden vastagságnál.
"Tisztelt -------- Úr!
A következő egy fázisról üzemelő készülékek elérhetőek kínálatunkból:
STAHLWERK PLASMA 50 - 89.365+Áfa (max. 16mm vágásteljesítmény acélban, Stahlwerk Plasma 50 munkakábel, levegő reduktor, testkábel, ívgyújtás érintéssel, MOSFET elektronika, álítható levegő utánáramlás 2,5 vagy 5 sec ) STAHLWERK Vector Digital PLASMA 55 Digital - 161.476+Áfa (max. 16mm vágásteljesítmény acélban, trafimet S45 munkakábel, levegő reduktor, testkábel, ívgyújtás előívvel, IGBT elektronika, pisztoly hiba és levegő hiba visszajelzés) Jelenleg a Plasma 50-es van raktáron a digitális változat csak később."
Szia! Az enyém az a régebbi 50-es Sthali, pár kép a vágásról. 10 m-es lemez ,40 A, 6 bar levegő, vágókocsi nélkül, laposvas vonalzó mellett. A vágás felülete nagyban függ az egyenletes vágási sebességtől, fúvóka állapotától a levegő mennyiségétől, ezeket ki kell tapasztalni.
Tegnap rendeltem 1 es U görgőt a gépemhez és rá is kérdeztem a plazmákra,az 50 es már nem sokáig lesz,de az utódja is annyiba fog kerülni azt mondták,illetve náluk lenne is lehetőség a kipróbállásra.
Annyit mondtak hogy ha gépi a vágás,tehát nincs remegő kéz (egy feles megoldja :) ) és a sebesség/táv is állandó akkor ilyen 3-6 mm környéki anyagon olyat lehet vágni mint a tükör,na azt azért megnézném.
pont tegnap vágtam vele, és már be is építettem, ezért hát sajnos nem.
de a gépről dobok fel képet. 50 a megszűnt és 55 ös gépem van. létezik még 40-es gépe is.
más! beszéltem tegnap a Dankoviccsal és ígérte, hogy küld képeket árakkal az új egyfázisú plasma gépeihez. stahlwerk plazmában a legoptimálisabb árat nyújtja, sajnos másban nem olyan olcsó. viszont elég sok videót dob fel, míg a többi ezzel nem büszkélkedhet, az alfaweld valami hihetetlen trehánysággal készíti a használatiait. azt a szót hogy video, meg nem is ismeri.
Viszont itt bevallalta a z 57A imaxot es alapban is 33A. Az mar azert 13 kW es az pedig 30V-on 400A. A vesztesegekkel meg lehet a 300A. Az egy masik kerdes hogy kinek van 1 fazison 63 A biztije.
Szoval itt legalabb a szamok nagyjabol stimmelgetnek. Nyilvan egyeb okbol meg baromsag nem is csinal semki ilyet. Eleve nem nagyon talalsz 16A nel jobban terhelheto aljzatot ,dugvillat. Az rendben hogy ideiglenesen esetleg 20-25A hajtasz at egy konnektoron, de 50A az mar nem jatek. Arrol nem beszelve hogy kinek van a hazban 6 kvadratos kabelezese, hosszabbitoja stb. egy fazisra.
Miért szerenek ezek a földön doldozni?Igényesen, egy rohadó rozsdás szögvason pucolás nélkül, kopácsolva mint a harkály.Na ezért kell nekik már lassan az 500 amper, hogy a rozsdán, revén a festéken keresztül is legyen ív. És még videót is készít róla... pfjjj.
Persze valósak az adatok:-), csak épp azt nem írják a hirdetésben hogy közvetlenül az atomerőmű kimenetére kell rádugni :-))) (Ieff - nem is az I max - 57A ... fasza)