4éve járok a8 4e-vel, ugyanez a rádió van abban is, soha nem tudtam fogni itthon tmc jelet, néha nekem is felvillant ugyan, de semmi. Szofverfrissítés után viszont soha nem fog felvillani már! A régi szoftnál viszont nekem a tmc akkor égett ha aktív volt a tp memó. Empírikus tapasztalatomat írom csak le.
Az itthoni tmc szabványt, aminek szerintem egységesnek kéne lenni nem tudják ezek!!! Ilyenkor a jelzés csak a tp memóra vonatkozik-amit rádióból rögzít hanganyagot. Ausztriát elérve tökéletesen műkszik a Tmc, tehát ez is hungarikum...
Múlt hét szerdán én is úgy jártam, hogy egyszercsak Budapest felé haladva az M7-en arra lettem figyelmes, hogy a TMC ikon jelez!
Ahogyan lökhajásos zsíroskenyér írta, frissítéskor mindig ezt csinálja, már a 2010-es lemeznél is megfigyeltem, de 1-2 ki-bekapcsolás után visszaállt az áthúzott ikonra.
Viszont itt menet közben jelzett!
Egyből usgyi az INFO menübe, de semmi infó! :(
Source, de nincs TMC-s rádió adó.
Kecskemét felé tartva aztán nem figyeltem, de mire odaértem már nem volt TMC jelzés. Este visszafelé már nem láttam hasonlót.
> A hátsó ablakoknak 70%os fényáteresztőnek kell lenniük ez oké.
Ezeket nem jól tudod, keress rá a fóliás topikban.
Röviden: a B-oszloptól hátra akár be is deszkázhatod, ha van 2 db. külső tükröd (evidens). Gyak. bármilyen sötét lehet.
Az első oldalablakoknak 70%-osnak kell kell lenni EGYÜTT az ablak saját sötétítése + a fólia. (emiatt gyakorlatilag szinte semmi érdemi hatású fólia nem fér bele)
Lenne egy olyan kérdésem (eddigi autóimnál nem foglalkoztam vele)
Most szert tettem egy allroadra és a kombi autók csak jól mutatnak sötítítve.
A hátsó ablakoknak 70%os fényáteresztőnek kell lenniük ez oké.
De mi a helyzet a vezető és mifárer felöli ablakkal?
Olvastam olyat:
- Nem lehet sötítíteni... (mert a jardok elveszik a szüzességem)
- 75% fényáteresztőnek kell lennie...
- Egy cikkben pedig a következőt: 75%os fényáteresztőnek kell lennie az ablaknak, de a sötítítés nem tartozik az ablakhoz, hiszen ha tiszta kosz az ablak és nem szűrüdik át a fény az miatt is megbűntethetne a rendőr...
Szèp kis tortènet ez is!Nem semmi,h mik vannak....
Egyèbkènt èn is felhivtam a Kozigazgatàsi Hatosàgot,gondoltam,hàtha lehet vmit intèzni ezzel a 2 birsàggal,hisz egy uton tortènt!
Ezt hallgassàtok: Egy holgyikèvel beszèltem,akinek miutàn megadtam az ugyszàmomat majdhogy nem kinevetett!Azt mondja,uram maga nagyon pekhes,ès sajnos nincs mit tenni,ki kell majd fizetnem mind a 2 csekket!Hozzàtette,hogy legkozelebb a 2 (fix) camera kozott menjek inkàbb 200km/h-val mert ha az elso foto utàn 10 perc alatt oda èrtem volna a 2.-hoz akkor a torvèny szerint nem buntethetnek meg 2X!
Ez vis vicces azèrt,nem?:)))
A parkolàsnàl is qrva nagyot szivtam.Pont azon a sarkon tudtam èn is megàllni ahol fel van szerelve az a kiba..ott tèrfigyelo...........
Egyèbkènt ezek az auto nagy mèrtèkben ràtesznek,h a rendorok kiszurnak minket!
pl.(ez szintèn az nap tortènt)Svàjci hatàr,szèpen lassan begurulok,termèszetesen mindenkit elengednek!Mire sorra kerulok màr szinte szaladnak kifelè az irodàbol,h àlljak fèlre!Kipakoltattak mint a szart,1oràt matattak!Pechemre az ulès alatti kis tàroloban(màr nem is tudtam,h ott van)benne maradt anno egy vipera!Nesze neked!100euro birsàg!
Úgy látom akkor nem csak velem szemétkednek. Úgy képzeld el, hogy tavaly novemberben a városban mentem a nagymamámmal és be akart menni egy boltba. A mamám rokkant nyugdíjas, van is rokkant kártyája (érvényes, valódi). Mondom a paramétereket: adott egy utca, kb 150m hosszú. Természetesen teljes hosszában járdával mind a két oldalán. Az utca elejétől a kb 100m-en át fel van festve parkoló. Az összes hely foglalt volt, így fogtam és beálltam a 101. méterre, ahol már nem volt felfestve és kitettük a rokkant kártyát. Bementünk kb 7 percre, jövünk ki. Ott a feljelentés, jön is a büntetés, hogy 30e ft! Azt hittem rosszul látok. Felhívom a megadott számot és most figyeljetek, mit mond az ügyintéző: "URAM BIZTOS, HOGY AZ AUTÓJA MIATT BÜNTETTÉK MEG, EGY TRABANTOT BIZTOS HAGYTAK VOLNA!!!!!" És ezt rendőr mondta! Ilyenkor bánom, hogy nem veszem fel a beszélgetést. Na ezen felbuzdulva írtam nekik egy szép kis levelet, magyarán 5000Ft-ért fellebbeztem. Leírtam, hogy a nagymama orvosi kezelés után haza úton rosszul lett és meg kellett állnunk, hogy bemenjünk egy boltba WC-re és bevegyen egy gyógyszert. Leírtam azt is, hogy 30cm magas a padka és felállni képtelenség (azt nem írtam le, hogy pláne nem 19"-os kerekekkel :) ) Majd jön a válasz, hogy sajnálják a nagymamát, látták a rokkant kártyát is DE, a rokkant kártya akkor sem jogosít fel a tilosban parkolásra (de a mindkét irányból behajtani tilosba bemehetek vele....) és, hogy fel kell állni valahogy a padkára, mert arra viszont feljogosít. Tehát 30.000 a büntetés, plusz 5000 a fellebbezés. Most szeretném megjegyezni mindenkinek, hogy mint kiderült, midenkinek ajánlom figyelmébe, hogy hasonló esetben ÁLLJATOK FEL A JÁRDÁRA mert az a közteres hatásköre és kb 3-5000-re büntet meg, viszont az úttest az már a rendőr hatásköre és szabálysértésnek minősül, pont úgy mint a gyorshajtás. Magyarán, nekik az se jó ha gyorsan mész és az sem állsz. Nézzük csak a kerékbilincset, ahogy egy jó öreg Showder Klubbos mondaná: "Rossz helyen állsz, de ott is maradsz!" :)
ja és RORO: szivesen felhurcolok bármelyik fórumos czimbinek bármit(félautó) mondjuk az előbb említett utvonalon. én ezt ajánlom az alakuló laphoz. sok sikert!
Szevasztok. srácok az van, hogy rendszeresen járok M3 Nyiregyházától M1 Hegyeshalom utvonalon. namármost a tegnap Nyiregytől "egymás után" álltak a trafik szinte minden kutra jutott 1..... .....szóval nagyon kell vigyázni mert szegény az ország(váltság van!) oszt KELL A PÉNZ. meg a rendőrség által behajtandó előirányzott öszeg(pár milliárd) is nőt erre az évre. Más kérdés hogy még a tavalyit sem tudták behalytani, talán ezért ez a nagy jelenlét... Namegaztán nállam jobban értesültek biztosan tudják miért nem mérlegelhet a rendőrbá ha megállít, helyette ki kell szabja a büntit ha tetszik ha nem. így szinte minden alkalommal ha talál valamit számíthatok a büntire:(. szerintem már sokan unhatják közzülük ezt a büntibácsi munkát.