Keresés

Részletes keresés

Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.05.09 0 0 359
jó jolna, ha az AF szólna az UPC-nek, hogy szeptembertől kb 140 új előfizetője lehet, ha odaviszi a kábelt. A UPC biztos bekötné addigra, és nem kell a birtokbaaadás után kérni. Ha valaki jár bent, kérdezze meg az AF-et.
Előzmény: fiend (358)
fiend Creative Commons License 2005.05.07 0 0 358
Hát! Szerintem amíg nem költözünk be nem igen van mit tenni a UPC-nek! Addig kivel kössenek szerződést? Én attól tartok, hogy kábelTV meg net az majd csak ollan október körül lesz a házbán. De lehet, hogy pesszimista vagyok egy kicsit. :-)
Előzmény: Tuskeboki es Tsa (357)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2005.05.05 0 0 357
Van valami kábleTV-Internet ügyben? A UPC ott van az Esztergommi páros oldalán és  Véső u. 4-ben is, tehát értelemszerű. Dehát ott is csak ügyintézők dolgoznak...
Papagena79 Creative Commons License 2005.05.02 0 0 356

:-)) de jó!!

Kicsit mintha halodokolna a fórumunk, mi az oka vajon? :-)

Én minden estere már nagyon várom a beköltözést...

Véső Creative Commons License 2005.05.02 0 0 355

Sziasztok kedves Lakótársak!

Ha ellátogattok a Házunkhoz,  már megcsodálhatjátok annak végső színét. Az L alak Esztegomi úti felőli végénél elkészült a végső vakolás, sőt, a belső részen is lassan készülget.

enibody Creative Commons License 2005.04.20 0 0 354
Ma felhívom őket, mert a levélben ugyan áthúzták (tollal) azt a bekezdést, ahol azt írják, hogy én utaljak, de a gyakorlatban szerintem nem nagyon vették figyelembe... Nehogy rám terheljék a kamatokat...
Előzmény: Véső (353)
Véső Creative Commons License 2005.04.19 0 0 353

Akkor nem tudom.

Én még csak a hitelfolyósítás szakaszában vagyok, szóval nem tudom, hogyan is működik ez az egész. Bocsi.

Előzmény: enibody (352)
enibody Creative Commons License 2005.04.19 0 0 352

Nem nekem kell utalni, mivel az OTP-nél van a folyószámlám, ezért automatikusan minden hónapban levonják a pénzt. A levélben is, amiben értesítettek, az állt, hogy ápr. 1-jére mekkora összeget tartsak rendelkezésükre a számlámon.

Előzmény: Véső (351)
Véső Creative Commons License 2005.04.19 0 0 351

Szia enibody!

Köszi a választ!

Nem tudom, de a törlesztőrészleteket már nem Neked kell utalni? Csak a költségeket emelte le az OTP, arról írtál alá egy csomó papírt a hitelszerződés megkötésekor, de sztem a törlesztést már Neked kell utalni (kezdeményezni). Legalábbis szerintem. :))

Üdv.

Előzmény: enibody (350)
enibody Creative Commons License 2005.04.19 0 0 350

Elküldi. Mindent elküld.

Én meg azt szeretném kérdezni, hogy ez a 2. alkalom, hogy már törlesztek, de még mindig nem vették le a számlámról az összeget, pedig elsején szokták, max. 2-3 nappal később. Ennek mi lehet az oka?

Előzmény: Véső (349)
Véső Creative Commons License 2005.04.18 0 0 349

Sziasztok!

Azt szeretném megtudakolni, hogy a lakás vételárról a számlátaz AF elküldi-e az OTP-nek, vagy sem?

fiend Creative Commons License 2005.04.18 0 0 348

Értem én!

Mondjuk az tényleg igaz, hogy a nagy hurcolkodás, berendezkedés stb. után ránkférne egy picike nyugi! Mert remélem az lesz a legnagyobb izgalom a alakással kapcsolatban, hogy otthon leszek-e amikor hozzák a bútort!:-)

Előzmény: enibody (347)
enibody Creative Commons License 2005.04.18 0 0 347
Persze, én is már akkor tudtam róla, amikor először mentem az AL-be :). Abszolút nem gond a II. ütem, csak amolyan viccesen jegyeztem meg, hogy jó lett volna egy kis nyugi költözés után :).
Előzmény: fiend (346)
fiend Creative Commons License 2005.04.18 0 0 346
Én mondjuk számítottam rá! Amikor voltunk ben érdelődni elsőre már mondták, hogy az első ütem elkészülte után rögtön jön a második ütem építése! Szóval ez bele volt kalkulálva a választásunkba! Nem mondhatnám, hogy nem tudtunk a második ütem építéséről!
Előzmény: enibody (343)
kippkopp Creative Commons License 2005.04.15 0 0 345

Sziasztok!

Köszi az infókat a bejárásról és Gabrini, neked is a választ! Örülök, hogy elégedettek vagytok a dolgokkal, ez nagyon biztató!

Előzmény: Gabrini (331)
enibody Creative Commons License 2005.04.15 0 0 344
Van itt valaki az A lépcsőház VI. emeletéről? :)
enibody Creative Commons License 2005.04.15 0 0 343
Akkor egy icipici nyugalmunk sem lesz, miután beköltöztünk.
Előzmény: Modrooka (342)
Modrooka Creative Commons License 2005.04.15 0 0 342
Az alapok már megvannak. Az látszódott a belső kertünkből. A falakat, gondolom én, majd akkor kezdik el felhúzni, ha a miénket befejezik. Ez kb. idén szeptember.
Előzmény: enibody (341)
enibody Creative Commons License 2005.04.14 0 0 341
Az Ikon II-t mikor kezdik el?
Előzmény: Véső (339)
Modrooka Creative Commons License 2005.04.13 0 0 340
Nem hiszem, hogy ne csinálnák meg 100%osan a belső kertet? Az Ikonház IItől 6 m fog elválasztani bennünket.
Előzmény: Véső (339)
Véső Creative Commons License 2005.04.13 0 0 339

Neem, nem a hetediken, de a járdáról is jól lehet látni, hogy hordják be a konyhabútorokat. :)) Meg a csempéket.

Apropó, a Véső Ház II. 2006. szeptemberére lesz kész. Kár, mert biztos hatalmas zaj, por stb. fogja kísérni az építkezést, meg gondolom, a kertet sem lehet addig 100 %-osan megcsinálni.

Előzmény: enibody (337)
Modrooka Creative Commons License 2005.04.13 0 0 338

Szia Véső!

Honnét van az infó?

Előzmény: Véső (336)
enibody Creative Commons License 2005.04.13 0 0 337

Szia, de jóóóó :).

A 7.-en laksz?

Előzmény: Véső (336)
Véső Creative Commons License 2005.04.12 0 0 336

Sziasztok!!

Megkezdték a konyhabútorok beépítését.

zzoltan Creative Commons License 2005.04.11 0 0 335
Sziasztok!

Ehhez a rácsos témához csak annyit szólnék hozzá, hogy ha jól tudom tűzrendészeti előírás az is, hogy a házat belülről kulcs nélkül el kell tudni hagyni.
Előzmény: fiend (333)
Gabrini Creative Commons License 2005.04.09 0 0 334

Szia Fiend,

ez tényleg meggyőző érv, ráadásul van még jónéhány egyéb lehetőség is a betörésvédelemre, ami talán jobban összeegyeztethető az egyéb szempontokkal.

Előzmény: fiend (333)
fiend Creative Commons License 2005.04.08 0 0 333
Kedves Gabrini!

A többi társasházhoz hasonlóan nem szabd beleesnünk abba a hibába, hogy tűzrendészetileg TILOS plusz elzáró vasrácsot szereltessünk a folyósóra! Egyébként nem véletlenűl TILOS a rácsok felszerelése! Gondold el tűz üt ki a lakásodban ami szinte azonnal átterjed a szomszédokra, vagy csak egyszerűen nincs otthon senki a szinteden, te bent fuldokolsz a füsttől, elájulsz, stb. a tűzoltó meg a folyosón lévő rács elött álldigál és hallgatja ahogy hörögsz és a legnagyobb jóindulattal sem tud segíteni rajtad csak jó pár perc múlva amikor a műszaki mentők megérkeznek a feszítő-vágó berendezéssel és kifeszítik a rácsot! Mert ugye egy lakástűzhöz az nem evidensen kirendelendő eszköz! Szóval nem ajánlom! A mi szintünkön biztos nem fogom megengedi ilyen rács felszerelését!
Előzmény: Gabrini (330)
Véső Creative Commons License 2005.04.07 0 0 332

Tsa!!

Tényleg nagyon király!! Majd megmutatod... :)))

A saját szintemen is megnéztem azt a nagyságú lakást, amilyen a Tietek. Nekem egyedül az nem tetszett, hogy borzasztóan kicsi a két (háló)szoba.

Előzmény: Tuskeboki es Tsa (328)
Gabrini Creative Commons License 2005.04.07 0 0 331

Bocsi Kippkopp, elfelejtettem válaszolni:

szóval, 140-ről indul felfelé és két oldalt kb 10-10 cm tégla ráhagyással teljes falhosszon üveg. Ez üvegtéglával méregdrága lenne, valamint mivel teljesen egy síkban van a szoba erkélyajtós-ablakos üvegfelületével, ezért az asztalnál ülve a 140-nél alacsonyabb szemsík miatt olyan hatást kelt, mintha valódi ablaka lenne. persze az összhatás már szegény szagelszívón is múlik a sütés-főzés alkalmával.:-)

Előzmény: kippkopp (325)
Gabrini Creative Commons License 2005.04.07 0 0 330

Na jó, a "Lichthof", a világító udvar lehet hogy enyhe túlzás, de az üvegtetővel ellátott körgangos megoldásra gondoltunk. A konyhabútoros boltban kitett rajzon úgy emlékszem, hogy még fácskák is voltak az aljára rajzolva.

Lehet, hogy nem jó gondolat, de mivel a lépcsőházból egy nyíláson keresztül érhető el így "gangonként"4 lakás, mi lenne ha oda rács kerülne és a többi társasházhoz hasonlóan így kétszeres lenne a külső biztonság? 

Belső elrendezéshez:

Az alaprajz miatt szerintem jól variálhatóak a kis lakások is, nálunk a viszonylag nagy, de keskeny közlekedőre "elvesztett" teret sajnálom (kb. 5 nm), amit a szobát/konyhát elválasztó fal tovább növelt.

Előzmény: Tuskeboki es Tsa (326)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!