jó jolna, ha az AF szólna az UPC-nek, hogy szeptembertől kb 140 új előfizetője lehet, ha odaviszi a kábelt. A UPC biztos bekötné addigra, és nem kell a birtokbaaadás után kérni. Ha valaki jár bent, kérdezze meg az AF-et.
Hát! Szerintem amíg nem költözünk be nem igen van mit tenni a UPC-nek! Addig kivel kössenek szerződést? Én attól tartok, hogy kábelTV meg net az majd csak ollan október körül lesz a házbán. De lehet, hogy pesszimista vagyok egy kicsit. :-)
Van valami kábleTV-Internet ügyben? A UPC ott van az Esztergommi páros oldalán és Véső u. 4-ben is, tehát értelemszerű. Dehát ott is csak ügyintézők dolgoznak...
Ha ellátogattok a Házunkhoz, már megcsodálhatjátok annak végső színét. Az L alak Esztegomi úti felőli végénél elkészült a végső vakolás, sőt, a belső részen is lassan készülget.
Ma felhívom őket, mert a levélben ugyan áthúzták (tollal) azt a bekezdést, ahol azt írják, hogy én utaljak, de a gyakorlatban szerintem nem nagyon vették figyelembe... Nehogy rám terheljék a kamatokat...
Nem nekem kell utalni, mivel az OTP-nél van a folyószámlám, ezért automatikusan minden hónapban levonják a pénzt. A levélben is, amiben értesítettek, az állt, hogy ápr. 1-jére mekkora összeget tartsak rendelkezésükre a számlámon.
Nem tudom, de a törlesztőrészleteket már nem Neked kell utalni? Csak a költségeket emelte le az OTP, arról írtál alá egy csomó papírt a hitelszerződés megkötésekor, de sztem a törlesztést már Neked kell utalni (kezdeményezni). Legalábbis szerintem. :))
Én meg azt szeretném kérdezni, hogy ez a 2. alkalom, hogy már törlesztek, de még mindig nem vették le a számlámról az összeget, pedig elsején szokták, max. 2-3 nappal később. Ennek mi lehet az oka?
Mondjuk az tényleg igaz, hogy a nagy hurcolkodás, berendezkedés stb. után ránkférne egy picike nyugi! Mert remélem az lesz a legnagyobb izgalom a alakással kapcsolatban, hogy otthon leszek-e amikor hozzák a bútort!:-)
Persze, én is már akkor tudtam róla, amikor először mentem az AL-be :). Abszolút nem gond a II. ütem, csak amolyan viccesen jegyeztem meg, hogy jó lett volna egy kis nyugi költözés után :).
Én mondjuk számítottam rá! Amikor voltunk ben érdelődni elsőre már mondták, hogy az első ütem elkészülte után rögtön jön a második ütem építése! Szóval ez bele volt kalkulálva a választásunkba! Nem mondhatnám, hogy nem tudtunk a második ütem építéséről!
Az alapok már megvannak. Az látszódott a belső kertünkből. A falakat, gondolom én, majd akkor kezdik el felhúzni, ha a miénket befejezik. Ez kb. idén szeptember.
Neem, nem a hetediken, de a járdáról is jól lehet látni, hogy hordják be a konyhabútorokat. :)) Meg a csempéket.
Apropó, a Véső Ház II. 2006. szeptemberére lesz kész. Kár, mert biztos hatalmas zaj, por stb. fogja kísérni az építkezést, meg gondolom, a kertet sem lehet addig 100 %-osan megcsinálni.
Ehhez a rácsos témához csak annyit szólnék hozzá, hogy ha jól tudom tűzrendészeti előírás az is, hogy a házat belülről kulcs nélkül el kell tudni hagyni.
A többi társasházhoz hasonlóan nem szabd beleesnünk abba a hibába, hogy tűzrendészetileg TILOS plusz elzáró vasrácsot szereltessünk a folyósóra! Egyébként nem véletlenűl TILOS a rácsok felszerelése! Gondold el tűz üt ki a lakásodban ami szinte azonnal átterjed a szomszédokra, vagy csak egyszerűen nincs otthon senki a szinteden, te bent fuldokolsz a füsttől, elájulsz, stb. a tűzoltó meg a folyosón lévő rács elött álldigál és hallgatja ahogy hörögsz és a legnagyobb jóindulattal sem tud segíteni rajtad csak jó pár perc múlva amikor a műszaki mentők megérkeznek a feszítő-vágó berendezéssel és kifeszítik a rácsot! Mert ugye egy lakástűzhöz az nem evidensen kirendelendő eszköz! Szóval nem ajánlom! A mi szintünkön biztos nem fogom megengedi ilyen rács felszerelését!
szóval, 140-ről indul felfelé és két oldalt kb 10-10 cm tégla ráhagyással teljes falhosszon üveg. Ez üvegtéglával méregdrága lenne, valamint mivel teljesen egy síkban van a szoba erkélyajtós-ablakos üvegfelületével, ezért az asztalnál ülve a 140-nél alacsonyabb szemsík miatt olyan hatást kelt, mintha valódi ablaka lenne. persze az összhatás már szegény szagelszívón is múlik a sütés-főzés alkalmával.:-)
Na jó, a "Lichthof", a világító udvar lehet hogy enyhe túlzás, de az üvegtetővel ellátott körgangos megoldásra gondoltunk. A konyhabútoros boltban kitett rajzon úgy emlékszem, hogy még fácskák is voltak az aljára rajzolva.
Lehet, hogy nem jó gondolat, de mivel a lépcsőházból egy nyíláson keresztül érhető el így "gangonként"4 lakás, mi lenne ha oda rács kerülne és a többi társasházhoz hasonlóan így kétszeres lenne a külső biztonság?
Belső elrendezéshez:
Az alaprajz miatt szerintem jól variálhatóak a kis lakások is, nálunk a viszonylag nagy, de keskeny közlekedőre "elvesztett" teret sajnálom (kb. 5 nm), amit a szobát/konyhát elválasztó fal tovább növelt.