Keresés

Részletes keresés

pgyalog9 Creative Commons License 2007.07.11 0 0 300

Eladó Yamaha KX88 midi billentyűzet profi tokkal, remek állapotban.
Tökéletes billentés, strapabíró, elnyűhetetlen.

Ár: 150e

Tel: 30/463-40-72
pgyalog@gmail.com

dcenter_main Creative Commons License 2007.07.09 0 0 299
(bocsi, hitspace mellett ide is beírom)

Sziasztok!

Nagyon nagy szívességet szeretnék kérni az itt csoportosuló hangszertulajdonosok valamelyikétől.
Szóval.. az emu e5000 ultrámon valami nem klappol a billentésérzékenység terén (még mindig..). Ha valamely a Balaton környékén vagy gyakorlatilag a Dunántúl középső illetve déli részének valamely pontján élő emu e-széria (e5000, e6400, E4XT, stb.) tulajdonos megengedné,h. elugorjak hozzá az e5000-emmel és összenézzük a beállításokat (vagy esetleg egy azonos hangmintával összehasonlítsuk), annak nagyon hálás lennék (mondjuk egy üveg vmivel :D).
Légyszi, ha valaki tud ebben segíteni az írjon,mert nagyon szorít az idő (szombaton már élőben kéne használnom).

köszi, dani#
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.06 0 0 298
én nagyon amatőr vagyok, de szerintem zongoázni tanulni kell a 88 billentyű, ha "csak" szintizni akarsz, bal kézzel egyszerűsített akkordkíséretet nyomni, akkor elég lehet ez.
Előzmény: Édesvíz (297)
Édesvíz Creative Commons License 2007.07.06 0 0 297
Hello Zongorarajongó Közösség,

egy konkrét darabról kérdeznélek benneteket, a CME ZSC 64 kalapácsmechanikás billentyűzetről, a Hitspace (is?!) forgalmazza (ill. ha majd beérkezik, fogja forgalmazni) e család tagjait. Ez az eszköz nem 88 billentyűs, csak 64, de így elfér pont az íróasztalomon a monitor előtt egy kicsi szobában.
A kérdésem az, hogy ezen is elsajátíthatóak-e a zongorázás alapjai, tehát nem szükséges a teljes billentyűzet a tanuláshoz? Ez kb. 110 cm hosszú, a teljes pedig 140 cm körül, ezt sehogyan sem tudom betenni. Most egy E-MU XBOARD 49-es van otthon, dehát ennek a billentését nem zongorázásra találták ki. Tehát: ismeri-e valaki ezt a billentyűt (vagy a család másik tagjait: 76, 88) és elegendőnek tartja-e ezt az 5 és fél oktávot a zongoratanuláshoz?

Üdv,
Gábor
KarnEvil Creative Commons License 2007.05.30 0 0 296
Bocs, az ár lemaradt: Bruttó 189ezer HUF!
Előzmény: KarnEvil (295)
KarnEvil Creative Commons License 2007.05.30 0 0 295
Sziasztok!

Új Yamaha YDP-131 digi zongi eladó. Számla, garancia van. Tanulásra tökéletes hangszer, kiváló kalapácsmechanikás billentyűzet, szép hangszínek.
Akit érdekel, e-mailt írjon.
ZE Creative Commons License 2007.05.25 0 0 294
Teljesen igazad van: a hangszer kiválasztása NEM brossúra/árlista szinten kell, hogy eldőljön, hanem kipróbálás, hozzáértő (független!) segítő tanácsát kikérve.

Ha felülről korlátos (hol nem az...) a költségkeret, akkor mindenképp a hangzáson, és nem a mechanikán tessen spórolni: a hangzást később könnyebb/olcsóbb jobbra cserélni, mint a teljes billentyűzetet (nálunk a Fatar először a PC-n keresztül szólalt meg, csak később sikerült beszerezni egy XV-2020-as hangmodult hozzá.)
Előzmény: KEEP (293)
KEEP Creative Commons License 2007.05.24 0 0 293
Olvasgatom itt a hozzászólásaitokat és a következk fogalmazódtak meg bennem részint saját tapasztalatból:

Egyrészt zongora és zongora, illetve pianínó és pianínó billentése között is mekkora különbség lehet.
Bár nem vagyok nagy zongorista (párom az ügyes), de azért játszottam már kicsit yamaha, fazioli versenyzongorán és petrof meg ukrajna pianón is. Nyilván itt is elmondhatjuk, hogy a billentésérzetek nagyon messzire vannak egymástól.
Amikor mi vettük a gépet, végigpróbáltuk az összes lehetőséget.
Több ismerősöm a Rolandokra esküdözött, párom negyed órákat játszott mindegyiken és nem a boci-boci-tarkát :)
_Neki_ a Roland nem jött be, ő a nehezebb billentésű hangszereket szereti, egyből beleszeretett egy Yamahába.
Másik >20 éve zongorázó ismerős pedig a Yamahától kap herótot.

Szóval nem egyértelmű ez sem, bár az lenne és könnyebben segíthetnénk.

Az én véleményem szerint el kell menni néhány nagyobb helyre, ki kell próbálni, meg kell nézegetni.
Az én helyeim, ahol jártam a következők (egy környéken vannak):
- Roland zenegaléria (www.zenegaleria.hu), ha Roland érdekel
- Tajti Music (www.tajti-music.hu)
- Eldorádó hangszerüzlet (www.eldoradomusic.hu)

Utóbbi kettőben rettenetesen segítőkészek voltak, az aggályainkat is meg lehetett osztani velük. Az eldorádóban rengeteg modell kipróbálható több márkából is, kényelmesen le tudsz ülni, hangszigetelt teremben. Mi végülis itt vettük, pont azért mert egy csomó modellt ki tudtunk helyben próbálni és ez tetszett meg.
Rendesek voltak, mert a hitelügyintézés miatt majdnem egy órát ottmaradtak még velünk szombaton zárás után.

Szóval fogj meg valakit még és menjetek el nyomogatni. :)

keep

ps: bocs, ha mégjobban összezavartalak
ZE Creative Commons License 2007.05.22 0 0 292
Általánosságban nem lehet róluk beszélni, nagyon nem mindegy, hogy melyik tipusról van szó (a 990 XP nekünk bejött...)
Előzmény: Törölt nick (291)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.20 0 0 291
lehet igazad, a srác általában beszélt a fatar billentyűzetekről. (pl amit az ORLA olcsóbb modelljeibe építenek)
Előzmény: ZE (287)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.20 0 0 290
Köszönöm, megkaptam!

Holnap bemegyek személyesen az üzletbe.

Előzmény: MidiTom (289)
MidiTom Creative Commons License 2007.05.20 0 0 289
Gábor1970,
küldtem emailt a citromail-es címre.
Előzmény: Törölt nick (285)
Zsolti2003 Creative Commons License 2007.05.20 0 0 288
Akkor bérelni kell.
Előzmény: Thas (278)
ZE Creative Commons License 2007.05.20 0 0 287
Hátizé... Könnyített kalapácsmechanikát ít a rolandee oldal, az azért a nagykönyv szerint nem sok jót jelent :-) Nem lehet, hogy keveri a "Pro" jelzésű Fatar-ral? Emlékeim szerint az (is) könnyített mechanika, és tényleg távol áll a normál zongorától.
Előzmény: Törölt nick (283)
v.zoli Creative Commons License 2007.05.20 0 0 286
Lehet nem ártana körülnézni használt hangszerek táján. Tanulni szerintem nem feltétlen kell drága új hangszert venni,és ha a gyerek meggondolja magát nem fogsz nagyot bukni a hangszeren.http://kisshangszer.uw.hu/
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.20 0 0 285
Érdekes, most látom, hogy a Casio AP-45 talán az egyetlen, ami nem olcsóbb labancföldön, mint itt.
Előzmény: Törölt nick (283)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.20 0 0 284
Jahh, fejhallgatónk egy Sennheiser EH250 akad a polcon. Ha az FP-4-nél maradnánk, akkor annak építek egy szép pianino szerű lábazatot, megkockáztatom, hogy még a hangszóróit is átépítem abba valami normális zárt dobozba.
Előzmény: ZE (282)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.20 0 0 283
Egy helybéli tehetség szerint, a Fatar SL 990XP billentyűnél jobb ami az FP-4 Rolandban van. Sajnos nem tudom magam eldönteni. Még meg fogok kérni valaki tapasztaltat, hogy próbálja ki nekem a Casio AP-45 és AP-80-as billentyűzetét, mert azok még tetszenek, és ha Grázban veszem, akkor belefér a keretbe. Igaz, az FP-4 is ugyanennyi árban, csak nem annyira szép küllemre. Nekem a hordozhatóság nem szempont.
Előzmény: ZE (282)
ZE Creative Commons License 2007.05.20 0 0 282
No igen... Veszel egy digit. eszközt negyed milláért, aztán fél év múlva, ha kiderül, hogy "mégse", akkor buktál minimum 50E Ft-ot -- veszel egy pianínót ugyanennyiért, fél év múlva árában el lehet adni. Egy akusztikus hangszer jóval lassabban veszti az értékét, mint a digit.

Ami pedig a "szintivel (nincs billentésérzékenység) nem" hozzáállást illeti, azt nagyon meg tudom érteni: a zongoratanulásnak a kisebbik része a kottában lévő hangok megtalálása (helyes újjrenddel) a billentyűzeten, a nagyobbik, nehezebb fele a zongorajáték megtanulása (billentés, pedálkezelés) -- ezt szintin nem lehet gyakorolni, márpedig gyakorlásra az otthoni hangszer való, az órán csak a haladás bemutatására és a hibák javítására van lehetőség/idő, aprólékos kigyakorlásra általában nem.

Egy elektronikus zongi, vagy mesterbillentyűzet+hangmodul összeállítás kellemes kompromisszum lehet, bár írtad, hogy nem akarsz darabokból építkezni, kábelezéssel bajlódni, de... Veszel egy jó billnetyűzetet (pl. Fatar SL 990 XP), egy pár aktív hangdobozt, és ami marad, abból meg valamilyen zongoramodult, ami a keretbe belefér. Ezzel ott, ahol fontos a minőség az első pillanattól kezdve, nem kell kompromisszumot kötni, a többi részben meg lehet majd fejleszteni.

Mégegy dologban legyél lehetőség szerint maximalista: fejhallgatóban. Nekünk az AKG K301 Xtra "jött be", elektronikus hangszer esetén ennek a kiválasztását sem érdemes elkapkodni -- sokat jelent gyakorlásnál egy kényelmes füles.
Előzmény: Törölt nick (279)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.20 0 0 281
sajnos 250e-ért nem kapni IGAZI zongorát....
Abban igazad van, hogy néhány tanár azt gondolja, ha nincs pénz, ne tanuljon a gyerek. Karácsonyra kapott a Fiam egy kis szintit (15e Ft értékben, csak azért írom, hogy azért ne a kínai piacos monofónikus nyekergőre gondoljunk) és épp azért gondoltuk, hogy beiratjuk zeneiskolába zongorázni, mert hallás után bármilyen szólamot lejátszik, elkezdtem neki a kottaolvasást tanítgatni, és nagyon gyorsan elkezdett kottából szólózgatni. Itt az ideje a tanulásnak.
Előzmény: Thas (280)
Thas Creative Commons License 2007.05.20 0 0 280
Félre ne érts, nem lebeszélni akarlak, mert ha megteheted akkor csakis zongorát vegyél.
Én a zenetanárok részéről érzem kicsit igazságtalannak hogy kategorikusan kijelentik milyen hangszert kell venni. Tehát nem az az elsődleges hogy a gyerek milyen tehetséges vagy mennyire veszi komolyan a tanulást hanem hogy a szülő mennyi pénzt tud lerakni az asztalra.

Üdv.: Thas
Előzmény: Törölt nick (279)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.20 0 0 279
igazából én sem "szívesen" fizetem ki a hangszer árát, de sajna olyan a természetem, hogy ha valamit csinálunk, akkor azt csináljuk rendesen. Elsősorban bízom benn, hogy a Fiam nem adja fel pár hónap múltán, másodsorban abban, hogy ha mégis, akkor pl egy 250e Ft-os hangszert pár hónaposan még el lehet adni mondjuk 180-200e Ft-ért. Nem beszélve arról, ha kint veszem meg pl a Roland FP-4-et, idehaza meg marad a 310-e Ft-os ára......
Előzmény: Thas (278)
Thas Creative Commons License 2007.05.19 0 0 278
Hát nem tudom, szerintem sok olyan szülő van aki nem szívesen fizet ki többszázezer forintot egy tisztességes digitális zongorára ha nem biztos abban hogy gyerkőc nem fogja megunni az egészet két-három hónap után... szóval én simán megértem ha valaki például csak egy év után vesz egy komolyabb hangszert (igaz én nem is vagyok zenetanár :) ).

Üdv.: Thas
Előzmény: PJazz (275)
Zsolti2003 Creative Commons License 2007.05.19 0 0 277

Az újabb modeleket nem ismerem. Mikor választottuk a digitális zongorát, összehasonlítottuk egy Yamaha akusztikus zongorával. Annak az ára akkor 2,2 millió volt, a Roland HP330-ast meg valamivel fél millióért vettem.

Hangja a Rolandnak kellemes. Lakótelepi lakásban ideális. Bozonyos körülmények között hozzá lehet hangolni a szobához. Nem kell elhúzni a faltól, mint a pianínót.

Kb. 10 éve vettük. Semmi panasz rá. Igen szépen kidolgozott hangszer. (Még az is praktikus, hogy nem kell legalább félévente zongorahangolót hívnom.)

Előzmény: Törölt nick (269)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.19 0 0 276
A szintis verzióban teljesen egyetértünk!
Előzmény: PJazz (275)
PJazz Creative Commons License 2007.05.19 0 0 275
Igen ez is egy megoldás! Én ezt csak azért mondtam, mert nekem is vannak kollégáim, akik nem vállalnak, ha digitális zongora van! Olyan zongoratanárt meg nem is ismerek, aki szintivel vállalja a zongoratanítást - ebben viszont keményen egyetértek velük, ugyanis a szintetizátoron zongorázni tanulni - az már tényleg durva. Olyan mintha basszusgitáron tanulna valaki csellózni!
Előzmény: Törölt nick (273)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.19 0 0 274
mondjuk nonszensz, hogy pl egy Roland HP 102e LA digitpianino nálunk 399e Ft, a www.music-town.de honlapon, pedig 1111 Euro. És szinte bármely modellt nézem, bármely gyártónál, min 10, de sokszor 20% az árdifi, és sajna mindíg a mi vesztünkre.
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.19 0 0 273
akkor másik zongoratanárt fogunk választani.... Amúgy beszélgettem pár szülővel, akinek zongorázni tanul a gyerkőce. Nos kb felének semmilyen kalapácsmechanikás billentyűzettel ellátott hangszere sem volt odahaza (nekik 5 oktávos szintijük volt) sajnos akármennyi pénzt kezdetnek semmiképp sem akarok beleölni. A 250e volt a felső limit, az FP-4 alig lóg ki belőle, igaz ausztriából kell rendelni. Majd meglátjuk, most épp boltot keresek ausztriában, mert nem akarom neten rendelni.
Előzmény: PJazz (272)
PJazz Creative Commons License 2007.05.19 0 0 272

Hello!

Sztem először a zongoratanárát kérdezzétek meg, mert van, aki el sem vállalja a tanítást, ha digitális zongora van!

A zongoráról meg annyit, hogy sztem ebben az árkategóriában a Roland verhetetlen hangszínben!

Egyébként nem tudok mit ajánlani a Rolandok közül, mert nem ismerem a hanghszóróval rendelkező zongorákat - az FP szériáról hallottam, hogy nagyon jó, de nekem még sosem volt FP-m ( valszeg nem is lesz ).

Előzmény: Törölt nick (271)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.19 0 0 271
no ha jól olvastam eddig a különböző márkákról, akkor az maradt meg, hogy a rolandoknak kimondottan szép a hangjuk :-) Erről az FP-4 ről meg épp azt láttam, hogy mind a 88 billentyűhöz egyenkint digitalizálták valami komoly hangversenyzongorának a hangját.
Előzmény: ZE (270)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!