Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Szia! Nem értem hogy gondolod a vissza költözést, csak átmenetileg vagy netán végleg olyan szép emlékeid vannak biztosan! De most nincs ott semmi mit csinálnál munka sincs!Gyula b.
Sziasztok! Mert ha lecigányozod rögtön feljelent rohan az ámbucmanhoz mert rasszista vagy és még Te huzod a rövidet! És rögtön van 30 tanuja !!Üdv. Gyula b.
Hát Gyula bácsi az tuti hogy programoznák a robotrepülőt ! Jó mély kapavágásokat tudna csinálni.
Legfeljebb kiírnám hogy " Hadtörténeti Múzeum " és lovagi páncélban tölteném a G anyagot.
Üdv : Sanyi
Szia Bandi !
Álmodozni nem kerül semmibe sem, nem igaz ?
Ami a Mi- 2 - est illeti, tény hogy kicsit nehéz ügy, de a visszaköltözés még akár össze is jöhet. Szívből kívánom hogy sikerüljön !
A logisztikusokkal egyetértek, teljesen igazad van. Ami nincs lebetonozva azt már viszik is. ( Esetenként azt is ami le van. )
Csak azt nem értem, hogy miért tiltják újabban azt a "C" betűs szót kimondani vagy használni. Ha nem becsmérlő szándékkal teszi az ember, mi az ördögért sértő ?
Eléggé ostobán hangzana a vendéglőben, ha romapecsenyét kérnék.
senki se lakik ott már, több mint 10 éve. Akik abba a házba laktak ahol mi, mndenki eljött '97-ben. Mi két zsigulival beköltöztünk 2 nap alatt, más meg ifával költözött egy hétig. Ja a zsigulink az trolibusz pirosvolt, de gyorsan megváltozott kékre.
Remélem hogy nem. De egy kicsit még az alkatrészekhez. Nincs ott már semmi, amit lehetett azt vagy elvitte a sereg, vagy összeszedték a rézbőrüek(nem akarok ide fajimegkülönböztetést írni, tudjátok az a C-betüs szó).
Az biztos Gyula bácsi. Lesnének egy páran, hogy mi történt. Vizuális tipus vagyok, elképzelem, hogy néha elrendelném magamnak az I. fokú készültséget meg a működési ellenőrzést, stb. stb. Ja, meg néha tennék egy - két kört a pult alól vásárolt TZM Zil - el a kertben.
A régi Dvinákat ? Vagy a Volhovokat meg a Nyevákat ? Gondold el Gyula bácsi, ha vennék egyet kettőt pult alól, aztán felállítanám otthon a kertben úgy PU állványostól. Szerintem a nejem frászt kapna, a szomszédokról nem is beszélve. Üdv: Sándor 64
Szia! A Lég.rak mon. a KT1 irta 03hó 30,án 8784 sorszám alatt keress rá és kérdezd meg! Még idáig nekem sem válaszolt igy többet én sem tudok! Üdv. Gyula b.
Tényleg örzik Börgöndöt ? Vagy csak a laktanya területét ? Április végén szerettem volna elmenni megnézni, de csak a lakótelepet ahol laktunk. Hálás lennék ha esetleg tudnátok adni valami információt erről, mert ha nem lehet bemenni akkor el se indulok !
A bunker a Fehérvár felől bejövő út mentén, kb félúton az M7 és a laktanya között van az út mellett. Talán 85-ben kezdték építeni, mikor bevonultam, de 86-ban már működött. Mint írtam, riadó alkalmával oda települt ki a tisztikar, én pedig térképeket rajzoltam a mindenféle elképzelt frontokról, meg hadseregekről ....
Egyébként "L" alakú volt a főfolyosó, mindkét oldalán helyiségek nyílnak róla. Jó nagy acélajtók voltak a bejáratban, ma már persze hűlt helyük. A helyiségek állapota siralmas. Mindkét börgöndi képtáramnak a végén láthatsz képeket a bunker belsejéről.
Üdv! Láttam kint voltál Börgöndön, és örzik komolyan ! Be sem engedtek? Mi történt jönnek az új rakéták vagy bevásoárló központ lessz már semmi sem lehetetlen! Gyula b.
üdv! Szomorúan láttam a saját körletem ,azt a folyosót ami két évig volt az " otthonunk" ott volt a napos asztal helye is ! Nagyon jók a felvételek köszi a többiek nevében is! Most olvastam valaki volt a hét végén Börgöndön azt irta hogy örzik ! Hol volt a külsö pince vagy bunker amit a 80-as években ástak? Gyula bácsi!
Nosztalgialátogatásaim Börgöndön, valamint sok egyéb ...
A laktanyán kívüli, 1986-ban épült földalatti harcálláspontról van valakinek esetleg valami élménye? Én még jártam ott lent aktív korában egy riadógyakorlat alkalmával, térképeket kellett rajzolgatnom. Manapság kissé másként fest a hely.
Üdv ! A hetvenes években nem nagyon jártak oda előadóművészek, azért akkor még eléggé zárt és elszigetelt volt Börgönd. A tiszti klubban hetente egyszer lehetett fagyit kapni, néha volt egy - egy filmvetítés aztán ezzel le is zárult a kultúrális élet. Ha Börgöndön járok, a lakásba is be tudok nézni, vagy azokat lezárták ?
Ü : Sanyi
Gyula bácsi ! A félmeztelen tornában még nekem is volt részem, sőt elsőéves hallgató koromban még a havon is aludtam hálózsákban, viszont a szalmazsákhoz meg a flóraszappanhoz tényleg nem volt szerencsém. Meg hát azért nekünk már hébe - hóba melegvizünk is volt. Viszont tény, hogy mi sem voltunk soha náthásak vagy ilyesmi.
Üdv! Szerintem akkor már nem is létezett a szalmazsák amit amikor bevonultunk (este 6 óra körül értümk Börgöndre) még mindenkinek meg kellett tömnie hogy legyen min aludnia! 90 es években nemis tudtak ilyet elképzelni szerintem! Gyula b.