Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
szia, szivesen! az alfaweldek már több éve a piacon vannak, és bizonyítottak. nekem a 3 év alatt semmi gondom nem volt velük. most jelenleg az alfaweld kombim van co/bevont 185 amperos. ma is hegesztettem a co részével.
nekem alfawled 130 mma is volt de eladtam mert nem kell 2 gép. a kis 130 as alfával is megvoltam elégedve. csak azért ajánlottam neked a 160 as alfát mert erősebb és megér annyi árkülönbséget.
ha veszel gépet akkor vegyél hozzá hosszabb kábeleket mert a gyári az max 2,5 méteres. én 5-5 méteres test és elektródafogós munkakábelt kértem hozzá.
Félig dobozban van, állt kb egy jó fél-egy évet, nagyon ritkán használom szabad térben, de meglesem a belsejét, köszönöm a tippet! :-)
@Atti 77
Köszönöm szépen az ajánlást, ez egy jobb márka/minőség? (Nekem mind ugyanolyan, nem tudom melyik jó márka) Ehhez szinte fél-ipari tevékenységet írnak, de írni bármit lehet...
Nekem az lenne a lényeg, hogy egy jó pár évig ne kelljen vennem újat, legyen megbízható, meg strapabíró.
A mostanival nagyon beégtem, mert olyan köpködősre sikerült a múlt heti munka, hogy igencsak szégyelltem magam. Ilyen rondán még sosem hegesztettem, még kezdő koromban sem... Bosszantó, ha az embert a gép égeti le. :-/
Az egy jó gép. Remélem még "normális" áron találtál valahol! Régi szép idők amikor ezt még 170-180 közt meg lehetett venni :-( Mostanában nem nagyon láttam 200 alatt...
Amiről te beszélsz ezek szerint az ipari technológia, amiről én beszélek az csak hobbi, otthoni technológia /1 fázis 50A/
Mégis akkor mi szüksége van az ipari technológiának ekkora hátszélre?
Újra néztem a videódat és még egy turpisság tűnt fel azonnal, még pedig az, hogy a nulladik másodpercben már /kitudja mióta?/ melegíti a vágópisztoly az anyagot.
Az amatőr plazmavágáskor pedig csak a plazma ív begyújtásakor indul a vágás. Csak ennyi.
Van egy hyundai 70-200A trafóm, ami egyre rosszabbul működik. Pl 2, 5 ös pálcával dolgoznék, és lecsapkodja a biztosítékot (16A), illetve nagyon hamar overheat lesz, és várhatom a kihülést. Ezt szerintetek mi okozza? Nem nyomom rá, nem kínozom a gépet, de mégis egyre kevésbé tudok vele dolgozni.
Most töröm a fejem egy inverter beszerzésén.
Két márka között vacilálok, az IWELD, és a Mastroweld között. Az egyik ismerősöm még említette, hogy a Dedra esetleg jó gyártó.
Szerintetek olyan 50-60ezer körül melyik gyártó melyik gépét érdemes megvenni?
Mire használnám : most szeretnék egy úszó kaput összerakni, kerítést szeretném hegeszteni, kisebb otthoni dolgokra használnám, de jó lenne, ha strapabirobb lenne, adott esetben egy vastagabb pálkát is tudjon gond nélkül fogyasztani, mindenféle overheat mentesen.
Videó majd akkor készül ha már nem lesz semmi tenni valóm. Lehet, hogy soha. Ha kíváncsi vagy gyere és próbáld ki. A 150mm-t soha nem fogom tudni kipróbálni, nincs hozzá semmim, se elektromos hálózatom, se komoly gépem, vízhűtéses gép, kábel, fej, stb.
Szerintem minél vastagabb a vágandó anyag annál nagyobb lesz a két technológia közt a sebesség különbözet, a plazma javára.
Gondolj csak a vastag anyagok hegesztésére láng kontra elektromos ívhegesztés.
Nem akarok vitát generálni, kértek képet a vágásról, segíteni akartam ezért tettem fel. A többi részemről csak magán vélemény.
Tanúsíthatom, pár hete vásároltam egyet még mindig ámulok és bámulok a vágásnál :) pedig először a Dewalt csúcs darabolóját akartam megvenni. Végül jót egy jó vétel és nem bántam meg, hogy szalagfűrész lett.