Pistike: Én mindenhol láttam eddig háti hordozóban levő kisgyerekkel túrázó embereket, a nagyobbakat meg beülővel és egy kötélszárral biztosítva szokták terelgetni a kanyonokban.
A lányom pont másfél éves volt, amikor megmásztuk együtt a Sucha Belat 2006 nyarán. Nem volt éppen lightos, de maradandó élmény azóta is. Másnap pedig Cingov - Tamásfalvi Kilátót jártuk be.
nem nem. en lattam a call of duty-ban, h nem ugy van. fellovik agyukkal a kotelet, ami beakad valamibe es ugy. abban az idoben masodik vilaghaborus katona voltam
Hrabusicében, vagy környékén tudnátok kipróbált szállást ajánlani, februárra? Annál a néninél laktunk már, aki az ajándékboltot üzemelteti, csak az nem kimondott téli szálláshely. Ismejük a Grigliak féle szálláshelyet is, ahonnan átpateroltak minket máshova, mert jöttek új vendégek.
Szilveszterkor az út sima ügy volt a Szlovák Paradicsomba. Téli gumi természetesen kell, de hóláncra nem volt szükség. Szokás szerint a gázosabb emelkedők, kanyarok fel voltak szórva kaviccsal, így teljesen jól lehetett közlekedni.
Sziasztok! BÚÉK! Újra élénkül a topic, és élénkülni fog a blog is, hiszen indul a síidény.
Kérlek benneteket, hogy azzal (is) segítsük egymást, hogy pár szót írjatok a közlekedési viszonyokról, milyen az út, kell-e hólánc, melyiket ajánljátok, téi parkolás stb. No, meg jól jönne a szállásajánló is...
mi egyszer haverokkal még kamaszkorban kiugrottunk Ausztriában a felvonóból. Gáz volt mert nyakig 'beleálltunk' a hóba :) mozdulni sem tudtunk, úgy kellett kiszedni minket. De bajunk nem történt (mondjuk az edző leordította a fejünket)
Mi is pont ma voltunk. Még sosem jártunk arra télen. A Suchá belát választottuk, mint legegyszerűbb alternatívát. Hó nem sok volt, csak épphogy valamennyi, viszont a patak végig be volt fagyva, a vízesések is. Alatta itt-ott lehetett látni ahogy folyik, és kirajzolódtak a buborékok a kő és az áttetsző jég között folyva. Persze csúszott, de óvatosak voltunk. Lefelé volt, ahol muszáj volt a seggen csúszós módszerrel elkerülni a bajt (szekérút lejtőn sík jég, egyik oldalon szikla, másikon szakadék). Zúzmarás erdő. Megint nagyon tetszett, új arcát ismertük meg a SZP-nak.
Az egyetlen bajom az volt, hogy a jégmászók az összes nagy vízesésen másztak.
Ja, és az első SB-s túránk óta rengeteget építettek rajta. Az alsó, kezdeti szakaszon is oldalt meg van csinálva sok helyen kövekkel az ösvény, hogy ne kelljen a patakban menni.
A brassói kempinget imádnád. Gyerekkoromban voltak ott ketrecben medvék. Aztán egyszer hajnal 5 körül ki kellett mennem pisilni a sátorból - és kint futottam össze a medvékkel. Annyira szelídek voltak, hogy éjszakára szabadon engedték őket. Én meg bónuszként össze is szartam magam.