Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Kíméltem a szalagot, féltem erre ráengedni. Utána vágtunk egy csövet, ott már nagyobb volt az előtolás. Nekem azt mondták ezt a szalagot nem kell bejáratni.
egyik sem. van három, illetve négy gépem, az egyik eladásra vár. 185 Aluflux, 185 gorilla(ezt szeretném eladni 1 éves), Pocketmig 205 lt Digital, Alfaweld TIG 200 DigiPulse AC/DC. szerencsére volt lehetőségünk egy hétre kipróbálni más gépeket is az Alfaweldtől, így a Microtiget és a Tm 200 pulse ac/dc-t. az egyhetes teszt után döntöttünk a fent említettek vásárlásáról.
érdekes dolog ez. volt olyan co gépem is ami már 100 ampernál csapkodta a 16 ost. de pl bevontal meg birta 130 amperig is. itt már leirták párszor hogy ez miért van de nem jegyeztem meg. ha neked is 16 osod van mint nekem akkor menni fog vele a 130 amper, de ez attól is függ hogy épp mi megy a hálózaton, mennyire terhelt épp amikor heggesztel.
szia, nekem volt jasic is de nem mma hanem co gép.jó gépek a jasicok is. a lényeg hogy ahol nézted a jasic ot ott 60 az nettó tehát bruttóban elég drága lenne. otthonra ahogy irja norbi is, elég a 160 amperos bőven.
Elöljáróban ne haragudj meg, de meg kell védenem ezt a kis gépet.Nem kell ilyen lassan vágni vele. Van egy ilyen gép is a cégnél, igaz gyári tehát hűtés nélküli onnan a vélemény. A sajátom egy kisebb Praktikeres sok éves már az is, de simán ráengedem a vasra vagy bármire és végzi a dolgát.
Egy kis szalagfűrész, ha már úgyis visszatérő téma mindig. Hétvégén sikerült a barátnőmmel átkötni a hűtőfolyadék szivattyút 3 fázisról egyre. Még így elég jó a folyadékszállítás. Lesz még rajta módosítás. Új bi-metal lap van rajta.
Nem véletlenül írják a 20A-es biztit, elég esélyes hogy nagyobb áramnál lecsapja.
Az alfaweldek jók. Jó a JASIC is (nagyon is) csak ez már eléggé régi széria, a hegesztéscentrumnál meg ott a lap alján hogy nincs az árban az ÁFA, tehát 60+ÁFA...úgy azért egy kicsit húzós. :-( (annyiért az alfaweldnél 200-as HF DC awi gépet kapsz TIG 200QT)
Szerintem maradj nyugodtan a 160-as alfánál. Kicsit visszapörgetsz láthatod hogy van aki hidraulikus fahasogatót épít vele :-) Szóval ház körüli munkára bőven megfelel
Lejjebb ajánlotta Atti_77 az Alfaweld gyártó 160 as inverterét. Most nézem a 200-as típust, és az lenne a kérdésem, hogy ahhoz 20A-es biztosítékot ír. Ha 16A es bizti van, akkor azt le fogja csapni, vagy csak ~200Amper nem fog bírni? (a bekapcsolási idő jobb, és azért gondolkozok egy nagyobban)
Megnézem, de akkor gondolom nyekk neki. Elég hangos is egyébként, lehet ez a baj, hogy már a szigetelés jött le a cuccról?? Köszönöm! Szét szedem, kitakarítom, aztán meglátjuk melegszik-e. :-)
Megnézem, de akkor gondolom nyekk neki. Elég hangos is egyébként, lehet ez a baj, hogy már a szigetelés jött le a cuccról?? Köszönöm! Szét szedem, kitakarítom, aztán meglátjuk melegszik-e. :-)
Sikerült már korongot robbantanod? Mikor még csak ilyen gépek voltak, párszor ránk hozta a frászt, leginkább vastag, tömör anyagba szorult be, az erős motor nem gondolkodott, így a korong engedett.Szerencsére az alu burkolat mindig tette a dolgát.