Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
A csúcsáram mondjuk 100A, ennek a 20%-a 20A, na ez lesz a völgyáram. A csúcsáram 20% kitöltéssel megy, a völgyáram meg 80%-nyi időt. (egy csomó gépen a kitöltés idejét nem tudod állítani, ott akkor az 50-50%)
"Pulse Time on in % also known as pulse width - This is the percentage of time the current stays on the high side of the pulse. For starters, I recommend 30-50 percent...if you go much lower than 30, it just limits your heat too much and you wind up just giving it more foot pedal to compensate."
a "pulse width" amit ő pulse time on in %-nak ír az a kitöltési tényező? impulzus szélesség?
co részével hegesztettem 2 órát egyhuzamban de ott is megálltam közte pl helyzet ellenőrzés derékszögelés vagy gáztereló takaritás. én meg vagyok elégedve vele, jól hegeszt
tavaly hegesztettem volt hogy egész nap 5 ös lemezeket sarokvarrat. de nem kapcsolt ki
Most sikerült ki is próbálnom. Hát két szó jött a számra. B@@@@@ZZZZmEEEG! :-)
Hát ezzel szerintem az 5 éves lányom is tudna dolgozni (persze sosem fog még a közelébe sem menni). Ég és föld a különbség! A trafóval eddig szenvedtem, és egy ilyen géppel ajándék a munka... A trafó csapkodta le 3.2 es pálcával a biztit egyből, ez meg mint a kisangyal tolja. Egyedül az fura, hogy a ventilátor nekem nagyon hangos.
Szóval még nem befutó, csak az eddig összegyűjtött félinformációk alapján kialakult szubjektív véleményem miatt tettszik a gép.
Több helyen megemlítik itt a fórumon is, hogy a Jasic egy viszonylag megbízható és precíz gép. De konkrétan erről a típusról nem találtam hozzászólást, ezért gondoltam megkérdezem.
Az általad belinkelt gépet is nézegettem már, ő is a még versenyben lévők között van. Láttam hogy van olyan verziója, ami plazmavágóként is használható, bár kissé szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, hogy jó-e ha ennyi mindent belezsúfolnak egy eszközbe. Viszont az pozitívum, hogy 5 amperrel is tud hegeszteni, legalábbis a leírás szerint (Jasic Razor 10-200 A)
Amúgy mit értesz az alatt, hogy awi-ban többet is tud? Erre a TIG AC/DC MIX-re gondolsz?
Én viszonylag apró dolgokat, vékony lemezeket tervezek awizni, ezért lényeges lenne, hogy kis áramon is stabil ívet adjon. Az MMA tudása különösebben nem érdekel, ezért az nem releváns.
Most találtam ezt a fórumot .Gépvásárlás előtt állok mert az öreg hetrám feladta lefüstölt.Tanácsot szeretnék kérni milyen gépet érdemes venni ami 120 ampert tud biztosítani. Nem ipari célra akarom használni max 6 mm falvastagságú anyagok hegesztéséhez.Olyat szeretnék ami CO és elektródás is. Trafós vagy inverteres gépet válasszak ? Látom itt valaki feltett egy használt 185 ös pocketmig gorilát ez megfelelne . Tudna erről a gépről valaki írni mik a tapasztalatok? Bocs a sok kérdésért de amatőr vagyok. Várom válaszaitokat üdv Laci.