Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Most kvarchomokot használtam az 1mm alattit,de elégé porol,igy majd a nagyobb szemcseméretűt kell beszereznem,meglátom az mennyire fog porolni és ha tűrhető akkor csinálnom kell egy kabint.
Romániában élsz, hogy az ottani olx- et linkelted? Nálunk ez a márka ismeretlen, viszont attól még lehet jó, csak amit ír az a 250A az nehezen hihető.A magyar OLX- en hasonló túlzó feliratú orosz- ukrán szintén ismeretlen nevü gépeket hírdetnek olcsón.2,5- 3,25 elektródát biztos el tudod olvasztani vele, de ne várd a 250 ampert, azt legfeljebb kiírja.
űdv akkor nem érdemes megvenni ? barkácsoláshoz kellene a ház kőrűl bocs hogy értettlenkedek csak nem tudom hogy milyet vegyek hogy jo legyen és olcso is
hihetetlen hogy törik fel a szabályokat:) van ahol egy perc gáz utánjárásról beszélnek és hát a 11mm wolframkinyúlás se semmi. én kipróbáltam és minden ok. volt
szuper:) ezt az élekre érti a kezdéskor és a végén amikor elolvad az anyag.
jól sejtem?
"As with any tig weld near an edge, the bead will try to wander over to the corner and melt it off. A shiny stainless steel part like this looks a lot better if a nice tight bead is run that stays away from the corner…and The customer does not want the nice sharp corner nipped here and there either."
Igen, itt még azt javasolja hogy 30% alá ne menjen a kezdő, mert akkor túl kevés lesz a hőbevitel amit majd azzal próbál meg kompenzálni hogy rátapos a lábpedálra :-)
A csúcsáram mondjuk 100A, ennek a 20%-a 20A, na ez lesz a völgyáram. A csúcsáram 20% kitöltéssel megy, a völgyáram meg 80%-nyi időt. (egy csomó gépen a kitöltés idejét nem tudod állítani, ott akkor az 50-50%)