Keresés

Részletes keresés

shiva2014 Creative Commons License 2001.09.27 0 0 782
cirkóruha eladó, óccssón. kissé megviselt, kissé szaglik.
nebamun Creative Commons License 2001.09.27 0 0 781
Polgártárs!
Tegnap a kedvedért elzarándokoltam a Keleti Pu. rablóihoz, és ezek voltak:
- Dűne messiása
- Dűne istencsászára
Árat nem tudom, kírva nem volt, kérdezni meg nem akartam, mer rettendő antipatikus társaság (de szemérmetlen összegekre készülj).
Amúgy küldök mailt, hátha nem nézel ide.
Előzmény: X polgártárs (777)
nebamun Creative Commons License 2001.09.26 0 0 780
Szerintem az eredeti Dűnében volt a filózgatás meg az 'akció' pont megfelelő arányban.
És ez később nagyon-nagyon felborult.
A későbbi részekben az 'ál-idézetek' zseniálisak, a Chip magazinban is idéztek egyet:
A feltételezés, hogy a teljes rendszer működését javítani lehet a tudatos, részelemei ellen intézett támadással, veszedelmes tudatlanságról árulkodik. Akik tudósoknak és technológusnak nevezik magukat, gyakran tesznek ilyen tudatlanságról tanúbizonyságot. - Harq al-Ada: A Butleri Dzsihad"
Eszméletlen. Ja, és a Dűne gyermekeiből való.
Előzmény: dr_strange (778)
sztyopka-remix Creative Commons License 2001.09.25 0 0 779
Hmmm... Engem pont a filozófia fogott meg a Dűnében.... Pont ezért éreztem a folytatásokat kissé lábszagúnak.

Nem zárom ki persze azt, hogy eleinte nagy hatással volt rám Paul... (Persze meg Duncan, a BG, meg a Mentátok...)

dr_strange Creative Commons License 2001.09.25 0 0 778
ezek szerint Te azon a véleményen vagy, hogy az eredeti Dűnében túl sok a filózgatás és túl kevés az esemény?
X polgártárs Creative Commons License 2001.09.25 0 0 777
én sehol nem láttam, librin sincs fent, az atreides igen, íme 1 vélemény róla ugyanott:

"Nagyon jó mindenkinek ajánlom!! Más Dűne könyvekkel ellentétben ebben kevesebb a filózgatás és több az esemény. Egyszóval remek könyv. Várom a folyatást a Harkonnen-házat. Remélem minnél hamarabb megjelenik."

ehh! mondjuk igaza van, csak ez a +fogalmazás...

ya: antikváriumokban állandóan +mosolyognak, mikor dűne sorozat után érdeklődöm. ha vki lát a ciklusból páldányokat (még úgy nagyjából 1ben), ne habozzon, szóljon plíz!
xpt

Előzmény: Beren (745)
nebamun Creative Commons License 2001.09.24 0 0 776
Huh, ez elég erősre sikerült...
De bennem is megfordult már korábban, hogy ezek a fremenek meg a fűszer olyan mint az arabok meg az olaj. Ha nem lenne olaj, a világ le se sz*rná azt a nagy sivatagot meg pusztát.
Előzmény: Abulafia (772)
sztyopka-remix Creative Commons License 2001.09.21 0 0 775
Kereskedni, gazdagodni nem bűn. Még a Caladani játékszabályok szerint sem. De virágzó kereskedőbirodalmat tartottak fenn a kalifátusok is. Történetesen rabszolgák segítségével. Ezt akkor senki sem tartotta erkölcstelennek...

Igazad van két oldala van az éremnek. Egyik sem fehér... Társadalmak és gazdaságok virágzanak, majd összeomlanak. -- A kérdés mindig a megújulás képessége. Ezzel kapcsolatban emlékeztetnélek arra, amit az ortodoxiáról ír Herbert -- nem éppen keresetlen szavakkal.

"Amerika a harmadik világ rabszolgáivall tartja fenn gazdaságát.." -- nem muszáj kérni a globalizációból. Ennek okán most egy hasmenésbe is belehalhat egy gyerek ma Afganisztánban. Az ima nem segít a gyerekeken. Sokkal többet érnének el a közel-keleti országok, sokkal kevesebb szenvedés érné őket, ha a helyi vezetők a megoldást keresnék és nem a konfliktust -- függtelenül attól, hogy igazuk van-e vagy sem.

A Dűne - szerintem - épp arra tanít, hogy felismerd a körülötted folyó dolgokat, úgy mint a homok fodrozódásában az új évszak eljövetelét, s tanuld meg a saját hasznodra fordítani.

Szeretném, hogy megérts: tisztelem és fejet hajtok az iszlám kultúra előtt. De azt gondolom, hogy a múlt heti merénylet évtizedekre vetette vissza -- nem egyszerűen a fekete báránynak tartott iszlám országokat, hanem az iszlámot magát, abban hogy elfoglalja méltó helyét a világban.

Frank Herbert egy olyan univerzumról ír, amelyben elférnek a hindi, a katolikus, az iszlám tanok egyaránt. Nem békésen, mert a tanok mögött mindig konkrét érdekcsoportok vannak, amelyek fel akarják használni a tanokat saját céljaikra -- mint pl a "keresztes-háború" kifejezés az elnök szájából - hogy hazabeszéljek... de elfogadva a másikat létezőként...és eltörölhetetlenként.

Végül: elnézést mindenkitől, akit zavartunk.
Abulafia! Ha van kedved folytatni a Dűnén túli eszmecserét, kérlek nyiss topicot és ott folytatjuk a mostanit. Itt meg próbáljunk maradni a kaptfánál. Mégegyszer bocs.

Előzmény: Abulafia (774)
Abulafia Creative Commons License 2001.09.21 0 0 774
"A Harkonnen klán rabszolgákkal tartotta fenn gazdaságát, s nem éppen a törvénykezés volt az erősségük. A fremenek fenyegetett szabadságukért + a vízért
(legyen Paradicsom az Arrakisből ) harcoltak a történetben."
ugyanez tálib betűtípussal:
"Amerika a harmadik világ rabszolgáivall tartja fenn gazdaságát, s nem éppen a törvénykezés az erősségük. A muszlimok fenyegetett szabadságukért + gazdagságért (olajért. jólétért etc.) (legyen Paradicsom Afganisztánból ) harcoltak a történetben."

Minden éremnek két oldala van (és nem feltétlenül jó és rossz). Az Arany Ösvény is áldozatokkal van kikövezve.

A.

Előzmény: sztyopka-remix (773)
sztyopka-remix Creative Commons License 2001.09.21 0 0 773
Ügyes, de azért erősen sántít. A Harkonnen klán rabszolgákkal tartotta fenn gazdaságát, s nem éppen a törvénykezés volt az erősségük. A fremenek fenyegetett szabadságukért + a vízért (legyen Paradicsom az Arrakisből ) harcoltak a történetben. Muad-Dib -- aki vizet ad... De a Dzsihádot Muad-Dib saját céljaira használta fel végül...
Előzmény: Abulafia (772)
Abulafia Creative Commons License 2001.09.21 0 0 772
G.H.M. Főtisztelendő Anya saját kezébe.

Forrás: Harkonnen hírügynökségi közlemény
Dátum: olvashatatlan
Azonosító szám: BG 010911

Fremen agresszorok két zsákmányolt ornitopterrel öngyilkos merényletet hajtottak végre a Cartagh-i kereskedelmi központ ellen és a földdel tették egyenlővé. Az áldozatok száma megközelíti a hatezret. A terrortámadás után teljes repülési tilalmat vezettek be minden ligahajó számára az Arrakis két parszeknyi körzetében. A hír hallatára több világon esni kezdtek a másodlagos kereskedelmi termékek árai, míg a Fűszer ára az egekbe szökött. A KHAFT azonnali beavatkozást sürget és a termelés növelését valamint a tárolt készletek piacra dobását szorgalmazza. A Landsraad kisebb és nagyobb házai egyaránt együttérzésüket fejezték ki Báró Vladimir Harkonnennek és támogatásukról biztosították Giedi Prime népét. A Bene Gesserit olyan adatokat juttatott a Harkonnen vezetés birtokában melyek szerint egy a mélysivatagban élő terrorista vezér, bizonyos Muad-Dib lehet felelős az akcióért. Muad-Dibbel szorosan együttműködő csoportok már korábban is hajtottak végre terrorista cselekményeket az Arrakison állomásozó ta-Báró Rabban Harkonnen által vezetett csapatok ellen. Vladimir Báró nyilatkozataiban a bűnösök elfogására megbüntetésére tett ígéretet valamiint totális háborút hirdetett a fremenek támogatói ellen. A támadást pár kisebb ház kivételével az egész Landsraad jóváhagyta és Shaddam császár is engedélyezte.

Ghanima Creative Commons License 2001.09.21 0 0 771
Az egyetlen baj ezzel annyi, hogy nekem nincsen ilyen ósdi felszerelésem :-)))(scanner). De majd körülnézek a birodalmi múzeumokban, ha valahol találnak, megkísérlem rávenni a személyzetet, utána pedig valahogyan megpróbálom följuttatni a TÁR-nevű helyre.
Hiába, na, mégis lehet, hogy rám jutott a nagyobb teher...? :-)))
Félre:
csók a macskanépnek!
Vissza:
üdv,
Ghanima
Előzmény: Beren (769)
Ghanima Creative Commons License 2001.09.21 0 0 770
Természetesen nem, hiszen_én_tudom, hogy mi, hogyan volt... ;-)) Egyébként a BG keze is benne lehet ezekben a rémhírterjesztésekben...
:-))
üdv,
Ghanima
Előzmény: nebamun (767)
Beren Creative Commons License 2001.09.21 0 0 769
"Azt hiszem, ez van meg nekem is."
Űűűűűűűűűűűűűű, és nem akarod monnyuk beszkennelni, és közkinccsé tenni?
Előzmény: Ghanima (766)
nebamun Creative Commons License 2001.09.21 0 0 768
Mond -> Mondd
Előzmény: nebamun (767)
nebamun Creative Commons License 2001.09.21 0 0 767
Mond Ghani, nem érdekel, hogy mi minden hazugságot hordanak össze a családodról? ;-)
Előzmény: Ghanima (766)
Ghanima Creative Commons License 2001.09.21 0 0 766
Azt hiszem, ez van meg nekem is. A Lynch-film megjelenése után valamivel vettem Bécsben. Kuriozitás jelleggel bír számomra, én a filmet is nagyon nem szerettem, mint már írtam itt korábban.
Én már azon is nagyon elgondolkoztam, hogy elolvassam-e az ifjabb Herbert első kompilációit, de olvasván ezt az új hírt, most már egészen biztos vagyok benne, hogy nem is fogom egyiket sem elolvasni.
üdv,
Ghanima
Előzmény: Efreet (763)
Creative Commons License 2001.09.21 0 0 765
lehet, hogy lee is ermen volt?:))
Előzmény: dr_strange (764)
dr_strange Creative Commons License 2001.09.21 0 0 764
wow... tiszta Bruce Lee beállás
Előzmény: Efreet (763)
Efreet Creative Commons License 2001.09.21 0 0 763
itten van: :)
(ez a kép is, meg egy csomó egyéb cucc is van a www.fremen.org Museum Arrakeen részlegében.
Előzmény: Efreet (761)
dr_strange Creative Commons License 2001.09.21 0 0 762
majd, ha a mekkdonaldsban kis műanyag fremeneket osztanak a heppimílhez...
Előzmény: nebamun (760)
Efreet Creative Commons License 2001.09.21 0 0 761
de igen :)
Előzmény: nebamun (760)
nebamun Creative Commons License 2001.09.21 0 0 760
Mondom én, tiszta franchise már az egész, mint a StarWars.
Tényleg, képregény nem készült a Dűnéből?
Előzmény: Thibi (757)
RadiX Creative Commons License 2001.09.21 0 0 759
Kicsit tulzasba viszik a fejest.
dr_strange Creative Commons License 2001.09.20 0 0 758
na ugye, csak kívánni kellett...
Thibi Creative Commons License 2001.09.20 0 0 757
Anderson és az ifjú Herbert már aláírta a szerződést egy új trilógiára a Butleri dzsihadról:
Book 1, THE BUTLERIAN JIHAD, Book 2, THE MACHINE CRUSADE, and Book 3, THE BATTLE OF CORRIN.
Ha ezt befejezték,akkor tervezik a Dűne káptalanház folytatását,amivel lezárják a sorozatot. (www.dunenovels.com)
Előzmény: dr_strange (755)
Ghanima Creative Commons License 2001.09.20 0 0 756
Hmmmm..., doki!
A Butleri dzsihad mintha épp most kezdődne... Legalább is már egy hete ilyesmiken jár az eszem.
(de ezt nem tőlem tudjátok!)
üdv,
Ghanima
Előzmény: dr_strange (755)
dr_strange Creative Commons License 2001.09.20 0 0 755
sőt, lehet, hogy egyszer valaki a Butleri Dzsihadot is megírja? mondjuk fanfictionben...
Előzmény: RadiX (754)
RadiX Creative Commons License 2001.09.20 0 0 754
Meg valami, nagyjabol ezt tudom elkepzelni a House Corrino cselekmenyekent:

- Megszuletik Paul, es Chani
- Haboru Grumman ellen?
- Felkeles/haboru Ix-en, a Tleilaxu-t elkergetik, az amal projekt megsemmisul
- Rhombur valahogy meghal
???
- es persze a vegen Corrino-Harkonnen cselszöves az Atreidesek ellen

Előzmény: RadiX (753)
RadiX Creative Commons License 2001.09.20 0 0 753
Most fejeztem be a House Harkonnent, lassan ideje lenne benezni a nagy könyvesboltba, hogy van-e mar House Corrino.

Az eredeti Dune-t mar jopar eve elolvastam (magyarul), aztan a folytatasok valahogy kimaradtak az eletemböl, aztan most nyaron nekiugrottam es vegigolvastam az egesz ciklust angolul, szoval most jol tele van a fejem Frank Herbert vilagaval :-).

A prequel trilogia eddig olvasott reszeiröl nekem si az a velemenyem, hogy szinvonalaban nem eri el az eredetit, tele van elvarratlan szalakkal, kenyszeru megoldasokkal. Persze azt is elismerem, erösen meg volt kötve a kezuk az alkotoknak, nem mondhattak ellent a meglevö reszeknek, produkalniuk kellett (tenyleg kellett?) a Dune 1 összes szereplöjet, es meg kellett(?) tölteniuk 3 vaskos kötetet cselekmennyel.

Nem tudjatok, megirjak vajon a befejezö reszt is vegre?

(Csak most ötlött eszembe, hogy Irulan Anirul anagrammaja. Ugyes :-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!