Sziasztok az egyik barátomnak kellenne vectra b balelső lámpa? Van-e valakinek? Mennyiért? Milyen állapotú? Ha van hívjatok:0630-376-3648 Kecskemét közelébe!
Lámpácska világít a műszerfalon?Vidd el autóelektronikába jártas emberhez,elég könnyen orvosolja,lehetséges,h jeladó hibájából ereda probléma! DE nem vagy vele egyedül,néha előjön a jelenség más VEkiben is,aztán önmagát gyógyítja.
Hali mindenkinek meg boldog új évet!!!! Van egy felesleges F23as 5+1 sebességes,bowdenes, 99-es B vectra váltóm ami kicsit hibás! Hogy mi? Morog!!! Mint egy veszett kutya. Nagy sebességnél morog. Azt mondták difi baja lesz. 100e km van benne. A sebességeket hibátlanul veszi(nem szinkronos). 15 e Ft az ára ha valakit érdekel. Írok amint bent van a 2.5 V6!!!
Kombira szerintem nem jó, mert arra tetőkorlátra szerelhető csomi kell. Az óévben kotorásztam és az obiban találtam 23000-ért korlátra való csomit, de kinézetre is látszott, hogy egy nagy kaki az egész. Kaptam egy nordauto-s szórólapot és abban csomitartókat hirdettek. Bementem és ott is volt az obis tartó 11000-ért, de azt eleve nem akartam megvenni, viszont a nordauto-nak van saját nevén futó csomitartó, ami nagyon praktikus és masszív. Az 13000 volt és nagyon jó. Ha már be van állítva, akkor kb. 3-5 perc a le/felszerelése.
Biztos Hülye kérdés de ez milyen csomagtartó mert nekem kombim van amin ügye van tetősín, arra is felszerelhető? Ha igen mondj már vmi induló árat hogy érdemes e rajta gondolkoznom! Köszi
Van egy eladó gyári Opel Vectra tetőcsomagtartóm, akit érdekel írjon egy e-mailt vagy vegyen fel msnre. Helyileg Debrecenbe található. Árba megegyezünk! Címem: pisti217@gmail.com
Síma halogén, de a tompított része projektoros. A gyárihoz képest ég és föld a különbség. A Xenon optikailag biztos dobna rajta, de nélküle is faszán lehet vele látni.
A színe barnás. Azért írom így mert ha rásüt a nap lilás árnyaltuvá válik. Nem Flip-Flop de ennek ellenére érdekes színe van. Nem sikerül rola képet felraknom, de ha megírod az e-mail címedet küldök egyet. Igaz azon nem nagyon látszódik, mert tiszta kosz, de lámpákat meg tudod nézni rajta. Ha chrom-os hűtőrácsod, ez való rá (szerintem). Egyébként máshol 42ért hirdetem, de ha valaki itt akad rá 40ért az övé.
Milyen színű az autód? A mi lilánkhoz biztos tényleg jobban állna a króm,de az mindennapi használatban van,így csak a vöröset (a másik veki,lezsírozva a garázsban) gondoltam kicsit megpimpelni,azon viszont gonoszabb lenne a fekete. Egyszer már tényleg csak egy telefon választott el a megrendeléstől,de ott nem volt hátra fekete matt,csak ilyen csitti-fitti lexuslámpa,az is valami okádék kiosztású volt,abszolút az autóhoz nem illő elrendezéssel,buborékos burkolattal,szóval gáz,na....
Igen létezik feketében is, de a chrom-os jobban tetszett nekem. Sajnos a közel jövőben el kell adnom a gépet és úgy gondoltam még most eladom amíg karcmentes áll. van.
200eFt-ot még ki is fizetnék a szerelésért, csak legyen jó és garanciális, mert még ezek után sem szívesen cserélném le a következő pár évben a gépet.
(valaki tud esetleg egy megbízható/hozzáértő szerelőt BP-en ennyiért?)
A szerelő hibája okozhatja azt, hogy több olajat fogyaszt az autó mint a javítás előtt? (mármint ha nem hibáztak a szelep+szár+gépmunkánál és nincs olajfolyás?)
Még reménykedem benne, hogy a szelepeknél néztek be valamit. De ha ez történt, akkor meg nem szívesen adom a kezükbe újra.
Ez jó kérdés,szerintem kicsit szögletesebb a b2 hátsó lámpája. Nézz meg egy tuning webshopot,ha van difi,akkor fel fogják tüntetni az évszámot a lámpa mellett!
Helló X16XEL:Nekem is ez a típus van X16XEL 2000 évi. Nekem is eszegeti az olajat de ezen kivül semmi hibája! 165000 km van benne! Csak teljes motorfelújítással lehet megoldani a próblémát , ami nem kevés pénz kb 200000ft.
15W-40-s olaj nem igázán jó, mert nem múkóödik rendesen a hidraulikus szelephézag kiegyenlítés magyarul csattogni fognak a hidrótőkék és a szelepek!
Maximum nyáron meg lehet próbálni a vastagabb olajat!
Sajnos belenyúltál, ez az egyik leg olajzabálóbb motor:-(
Az enyém Z16XE szintén zabálta az olajat /így vettem / durván fehéren füstölt.
A megoldás teljes motorfelújítás!
Fúrás + új dugó , szelepvezetők cseréje + sz.szár szimmeringek.
Itt jegyezném meg hogy az opel motorokat csak 1 szer lehet fúrni , egy 0,5-ös túlméretű dugó van hozzá!!!
Amikor lent volt a hengerfej jó lett volna megnézni a dugót h 0-ás v 0,5-ös.
Ha már fúrták akkor felejtős.
Volt rá kisérlet h elhagyjuk a fúrást és csak új dugót kapott a motor - az bevált csökkent az olajfogyasztás.
Igazábol a dugattyú a nagy költség nem a fúrás meg a blokk ki-be úgyhogy nem nagyon javaslom ezt a fajta javítást -ha már ennyire belebonyolódsz akkor legyen rendessen megcsinálva!
A hiba oka egyébként a dugattyú deformálódása miatti megnőtt illesztési hézag.
A hengerfalon kisebb mértékű kopás mérhető általában.
Ez ilyen sajnos.
Véleményem szerint ha "csak" 1L/1000km az olajfogyasztásod akkor hagyd a fenébe, élj vele együtt
Egy ilyen motorfelújítás sok százezer ft //a 4 dugó minimum 100.000 Ft és hol a többi...// úgyhogy gondold meg - igaz utánna sokkal jobb is lesz. :-)
az alábbi kérdésben szertném a segítségeteket kérni.
Idén nyáron vettem egy 97-es 1.6-os 16V-t 150.000km-el.
Mivel nem használom sokat, (10000Km/év) csak most derült ki hogy 1L/1000Km olajat fogyaszt. Semmi más jele nincs az olajfogyásnak se füst se erővesztés stb.
(mostmár tudom hogy együtt kellett volna élnem ezzel a típushibával de.....)
"Természetesen" nem oldotta meg a problémát a javítás, 200km pályán odalépve neki néha 170-180-al -hogy kiégjen a rendszerből a lerakódás- = 1 liter olajfogyás.
Mit csináljak a motorral? Ha a szaki nem hibázott (ebben az esetben garancia),
akkor érdemes gyűrűket (neagyisten dugattyút) cseréltetni?
Van valaki, akinek egy ilyen 1.6-os ecotech nagygenerál után tökéletes lett a gépe? Vagy a motor típushibája miatt ne is álmodozzak róla?
Próbáljak esetleg vastagabb (15W40) olajat+adalékot?