33 százalékos népszerűséggel az első a politikai pártok közt a Jobbik, mutatta ki a felsőoktatásban résztvevők közt végzett kutatás.
A kutatás egyik munkatársa, Róna Dániel szociológus szerint egy párt, jelen esetben a Jobbik markáns előnye olyan jelentős ebben a generációban, amelyre csak a kilencvenes években volt példa: akkor a Fidesz volt felülreprezentálva a 15-29 éves korcsoportban. A Jobbik támogatottsága négyszer-ötször magasabb a 18–29 éves korosztályban, mint a 60 év felettiek körében,
Link:
http://index.hu/belfold/2013/02/16/az_egyetemistak_kozt_a_jobbik_a_legnepszerubb/
topiknyitó megjegyzése:
zsidókkal, izraellel, nácikkal stb. kapcsolatban van több kapcsolódó szaktopik, trollkodni, trollt etetni ott tessék!
Kát ugye van a barikád napilap, akkor a korábban barikádként, most alfahírként futó portál + még 2-3 látogatottabb weboldal, melyek többsége itt tiltott, de ugye azok sem éppen pártlapok, többször is súlyosan bekavartak (pl. 2010 tavaszás szvsz sok szavazatot bukott részben miattuk a Jobbik).
"Az elmúlás feltétlen feltétele, hogy kihúzza az ember a fejét a seggéből vagyis szemétre dobja a szegénységtudatát."
Bocs, de szerintem ez egy igen ritka képesség!
A plebsz - melynek magam is része vagyok, tehát ismerni vélem - döntő hányada erre képtelen. Hagyatkozik az érzékszerveire és a tapasztaltakból következtetéseket von le. Úgymint, hogy nincs munkám, nincs mit zabálnom, lenullázódott az asszony és elkonfiskálták a lakásom. Mindenkiét? Nem, csak a környezetemét. Másnak jobb? Háát, van szemem és nem csak a tv-ben láttam.
Bárhogy ragozod, a világ legfejletteb államai nem az állami vállalatok jövedelméből élnek.
A világ legfejlettebb államai rablásból, háborúkból, dollárnyomtatásból, olajmonopóliumból meg hasonlókból élnek.
Ezzel nem lehet versenyezni a legkörmönfontabb közgazdasági fondorlatokkal sem.
A "fejlett" nyugathoz való "felzárkózás" is általában azért nem sikerül, mert az országnak nincs gyomra azokhoz a módszerekhez, amivel azok az országok operálnak, akikre "felnéznek" a liberalista szekértolók.
Az USA gyakorlatilag permanens háborúkkal biztosítja érdekeinek érvényesítését, biztos ami biztos a világ 140 országában állomásoztatja katonait, de a CIA emberei gyakorlatilag mindenütt ott vannak a merényletektől vesztegetéseken keresztül a zsarolásig minden trükkel felszerelve.
A Franciák a líbiai olaj és gáz lerohanása után most a Mali aranybányákat veszik birtokba, az angoloknál a City of London kétszer akkora pénzforgalmat bonyolít mint az EU, nagyrésze titkos, a svédek fegyverkereskedelemből élnek, Svájc meg a világ legdörzsöltebb gazembereinek a pénzére vigyáz...
EZEKKEL tényleg nem lehet versenyezni.
És, ráadásul ezek is állami védelmet biztosítanak a stratégiai iparaiknak, mint például az autógyártásnak, ahol az összes érintett ország vörös kommunista módszerekkel támogatta a kulcsiparágakat.
Akár az USA, akár a németek, de még a franciák is úgy védték állami szinten az autókat, mintha állami cégek lennének.... mellesleg Franciaországban azok is.
A finn-ugor történelemhamisítás ténye létezik. Ezek egyértelmű nyomait pedig nem itthon örzik (Pl.: a finnek sem azt tanulják, hogy finn-ugor fogalom létezne, hanem ennek ez ellenkezőjét). Azt tényként kell kezelnünk, hogy a törökökkel közelebbi rokonságban vagyunk mint a finnekkel. Innen pedig már csak egy lépés turáni testvériségről beszélni. Szóval Vona Gábor nem tévedett túl nagyot, amikor erről beszélt.
Azt kell szem előtt tartani, hogy amit a Magyar Tudományos Akadémia állít a magyarság történetéről a Habsburgok óta se nem magyar, se nem tudományos. :)
Az az elgondolkodtató, hogy mindez különösebb médiatámogatás nélkül történik. Merugye' abban egyetértünk, hogy nem áll mögöttük egyetlen médium sem. Még a nemzetinek mondott média sem.
No igen, senki nem dolgozik jobban a Jobbik sikeréért, mint ők ill. az ellen, éssenki nem dolgozik Jobban a Jobbik zuhanásáért, mint néhány jobbikos vagy hozzájuk köthető személy (pl. Lernhardt, Gyöngyössi, néhány idióta ulraradikális, van a folyton a turáni testvériség nevő baromságot hangsúlyozó emberek - néha sajnos maga VonaG is).
"Mi Nyugat-Európa szegény rokonsága vagyunk a környező államokkal együtt. "
Nem a szegénység az undorító, hanem maga a szegénységtudat. Hogy ezt honnan tudom? Mert voltam nagyon szegény és aztán ez elmúlt. Az elmúlás feltétlen feltétele, hogy kihúzza az ember a fejét a seggéből vagyis szemétre dobja a szegénységtudatát.
A változások eredményeképpen már olyan országrész is akad, ahol nagyon közel kerül a listavezető Fideszhez: Észak-Magyarországon a kormánypárt 16, a Jobbik 13 százaléknyi támogatót tudott magához vonzani.
A Jobbik országos 10-12%-a (ami a szavazók közt 20% is van) elég aránytalanul áll össze mind területileg, mind demográfiailag. az előbbi miatt simán benen van, hogy 2014 tavaszán egy éles hármas versenyben (Fidesz-Balos összefogás - Jobbik) több Dunától keletre levő menyében is jobbikos jelöült győz. Ehhez az is kell, hogy az a jelölt az adott helyen hiteles legyen.
Csakhogy van egy közgazdaságtani alaptézis. Ahhoz hogy előállíts hozzáadott értéket legalább vagyonodnak kell lenni. Na. Mi ezt a vagyont eladtuk. Olyat meg még nem látott a világ, amit úgy hívnak hogy munkából meggazdagodás.
Ezt úgy magyarázni, hogy életképtelen meg izé csak umbuk. Az elprivatizálásra került cégeknek csak töredéke volt életképtelen és ha azokat engedtük volna bedőlni akkor azok vagyonát (és ez legyen csak az ingatlan vagyon) eleve piaci értéken adtuk volna tovább. Ezzel szemben amit itt privatizáció címen elkövetett Bokros és a bandája arra nincs jobb szó, mint az hogy végkiárúsítás. Az esetek összességében még az ingatlanok értéke sem került megfizetésre viszont szinte mindenhol azonnali szociális problémát (munkanélküliséget) teremtett.
1. Nem ingatlanértékről beszéltem, hanem a befektetett munkáról (newton mint mértékegység ezzel összefüggésben egyébként hogyan is kerülhetett volna ide?);
2. Budapest-Bécs viszonylata 280 km ugyanazon a földrajzi helyen van, ezzel szemben Te a sivatag négyzetméterárát' próbálod viszonyítani olyasmihez amiről én nem is beszéltem.
"Magyarul be lehet betonozni bármit, mindössza az a kérdés, hogy az miért volna jó a gazdaságnak. "
Azért lenne jó ez a gazdaságoknak - és én itt továbbra sem a négyzetméter árakra gondolok - mert azoknak azon szereplői akik igazolhatóan a legtöbben vannak (ez a bennük élő lakosságnak mondhatni egésze), így nem kerülhet azon a területen is szívóágra, amelyre a legkisebb befolyása sem lehet. És tennék ezt úgy hogy közben azoknak a gazdasági hatalmát sem fenyegetnék, akik gazdasági alapokon mindenáron többnek akarják magukat képzelni a többségnél. No és ha kérlek ne húzd elő itt Észak-Korrát, meg a kádárizmust, mert amiről beszélek annak kurvára nincs köze ezekhez.
Bárhogy ragozod, a világ legfejletteb államai nem az állami vállalatok jövedelméből élnek. Sőt nem egy esetben, ha bizonyos nagy vállalatokat meghagy az állam bizonyos okokból, gyakran ráfizetéses. Csakhát egy francia, német vagy svájci állam jobban tudja finanszírozni. Szóval, ha nincs privatizáció talán még több pénzbe kerül a fenntartásuk. Főleg ha lerobbant vállalatokról van szó, amibe azért be is kellett fektetni, hogy működjenek.
Én sem vagyok támogatója annak, hogy valóban stratégiai cégek privatizálva legyenek, csakhát volt egy bizonyos örökség. Honnan vettél volna pénzt a fejlesztésükhöz, fenntartásukhoz? Szóval minden éremnek két oldala van, de nekem mennem kell!
Nekem nem kell bemutatnod ezt. Az egész úgy működött mint az ötös találat. Levezetem hogy megértsd. Van egy tuti munkahelyed és ott van egy pályaíved, amelyet bejárhatsz a nyugdíjig. Sosem számoltad össze, de ezen a helyen (állásban) tervezhető a diplomától a nyugdíjig 300 millió bevétel. Egyik nap arra ébredsz, hogy nyertél a lottón 170 milliót. Mit csinálsz? Elhagyod az állásodat és elkezded élvezni az életet. Teremtesz első lépésben olyan feltételeket amelyeket korábban a józan ész mentén el sem tudtál képzelni, viszont az állandóan többletpénzt kér tőled. Például beköltöztél egy korábbi életmódodban elképzelhetetlen méretű kastélyba, amelynek csak a rezsije több, mint egy átlagosnak tekinthető családban az egyik keresőjé és átültél egy olyan vasba, amely szintén kétszerannyit kér tőled fentartásában, mint a régi ámde nem túl öreg Astrád.
Mi fog történni? Kiszámítható hogy 10 éven belül mindenedet el fogod majd veszíteni és abba az állásba, valamint abba a pozícióba sosem tudsz majd visszatérni, amit a nyermény átvétele előtt otthagytál. Ez a lottóötös volt a Bokros csomag privatizációs része. Eladtuk azt amiből újra tudta volna magát termelni a jószág és a bevételeit pedig feléltük. Volt olyan szakasza ennek a bevételnek amelyet mint eredményt tudtunk láttatni a lelki szemeink előtt? Igen. Volt. Az első 10 év volt az*. Cserébe lehettünk esetlegesen alkalmazottak a saját hazánkban.
*Bokros-csomag-tól 2005-ig tartó szakaszáról beszélünk most a gazdaságnak. Utána jött a "forinteladós" időszak de az már a következő történet.
Nézd parancsszóra 1 négyzetméter föld ugyanannyiba kerülhet a sivatagban, mint a legszebb tengerparton. Csakhát bármilyen furcsa, ez torzítja a gazdaságot. Magyarul az ugyanannyi nem ugyanannyi az egyik vagy másik helyen.
Magyarul be lehet betonozni bármit, mindössza az a kérdés, hogy az miért volna jó a gazdaságnak. Ugyabár inkább a tengerparton venném meg a földet, vagy telket, mint a sivatagban ugyanannyiért. Persze ha lenne ismeretségem, úgyhogy a korrupció még nagyob lenne. No mindegy, nem vagyunk azonos véleményem.
Nem figyelsz. Nem erősítené, hanem bebetonozná az értékét. Egyszerűen nem tudsz kitörni a megszokott Bretton-Woods-i* logikai mókuskerékből. :) A pénz most elsődlegesen spekulációs eszköz. Ezzel szemben a pénz eredeti (föníciai) funkciója szerint fizetőeszköz kellene hogy legyen. Így tehát nem az tekinthető unortodoxnak ahogyan én közelítem meg ezt a kérdést, hanem az ahogyan már közel 70 éve alkalmazásban van. Azt pedig nekem ne nevezze senki sem modernnek, hogy Budapesten egy lapát föld kitermelése állandóan (értsd: percről percre) értékcsökken a tőlünk nyugatra 280 km-re lévő lapát föld kitermeléséhez képest, hiszen az elvégzett munka itt is és ott is ugyanannyi newtonban is meghatározható egzakt számokban kifejezhető energiát igényel.
Á, dehogy! Csak szét kell verni minden működőt máshol, hogy a fejlődést megakadályozzák. Mint ahogy kifosztották az ukránokat, kollektivizálták a jólműködő mezőgazdaságot és éhen pusztítottak 7-8 millió embert.
Akkor nézd meg újra mikor kezdtek azok a számok változni negatív irányba! A Bokros csomag azért rendes támadásnak volt kitéve, az Alkotmánybíróság részben megsemmesítette, amit nem, azt a FIDESZ kormány semmisített meg. A Bokros csomagnak voltak bizonyára vitatható részei, de nagyjából 2000-ig javultak a számok. 2001 a fordulat éve. Az első Orbán kormány sikerei nagy részben a csomagnak köszönhetőek, tulajdonképpen ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az utolsó 3 év. De hát ezen aztán kár vitatkozni, a nép azt kapta amit akart és ezt tiszteletben kell tartani.
Szlovákia és Magyarország GDP arányos adóssága 2000-2001 tájékán tulajdonképpen azonos volt. Ez tény!!!
Például mi? Hogy erőszakkal foglalt el a Szovjetunió területeket katonailag? Minden centralizál volt! Minden tervutasításos volt. Nagyjából annyi a hasonlóság, mint a holdjáró és a Trabant között. Mindkettő jármű.
"Vagy szerinted annyira jó a helyzet? Pedig azt kapták a választók amit akartak."
Tévedsz, nem azt kapták!
Ám a pohár telik, a plebsz radikalizálódik. És nehogy azt hidd, hogy a jobbik a szélsőség! Mint azt már írtam, az igazi szélsőség olyan lesz, mint az a már ma is a többszáz legálisan az usa-ban működő bejegyzett szervezet; horopgkereszttel, fegyverrel, irodalommal.
Az infláció szükséges egy egészséges gazdasági környezetben. Természetesen egy normális mértékű infláció, tehát nem nagy infláció. A defláció is káros.
Az eurót én nem félteném annyira, amint látod még a görög nép maga sem támogatja az eurozónából való kilépést, pedig ha valamilyen ország népének vagy kormányának ezen valóban el kellett volna gondolkodnia, az Görögország. Az euró elég nagy támadásoknak volt kitéve, euró-dollár paritás volt jósolva már 2011 végére és valahogy a nagy problémák ellenére túlságosan is jól megvan az euró. Tény, hogy az eurót nem mediterrán gondolkodásmódra tervezték, és az szerint nem is tervezik át, tulajdonképpen még a te javaslatod is éppen ellenkező irányba vinné az eurót, tehát az erősödés felé, ami azért annyira most nem kivánatos.
Valamit el tetszik felejteni. A Bokros csomag része nem csak a járulékrendszer újragondolásavolt, hanem akkoriban indult az a privatizáció is, amelynek pozitív következményeként élhették meg - akár a kisvállalkozások is - a gazdaságban mutatkozó többlet pénzt. Viszont ez csak átmeneti megoldás volt a problémákra (tehát nem volt megoldás) mert eladtunk jószerivel mindent, amiből újra termelhette volna magát a gazdaság. Magyarán a mostani elmélyült recessziónak is egyik fő okozója volt a Bokros csomag. Korábban én is ugyanolyan lekesedéssel beszéltem erről, mint kend de aztán azok a kurva számok mindig legyakták a lelkesedésemet. A Bokros csomag gyakorlatilag mérge volt már középtávon is a nemzetgazdaságnak és nem az élénkítője. Nem rendet tett csak káoszt okozott.
"a Jobbik elfoglalja ezen országok magyarlakta részét?"
Ébresztő Barátom!
Ma már kevés olyan kardcsörtető f@....kalap van kishazánkban, aki kapható lenne fegyvert fogni és bevonulni Felvidékre, vagy Erdélybe, vagy máshová némi háborúzásért és egy újabb lebőgésért!
Mi Nyugat-Európa szegény rokonsága vagyunk a környező államokkal együtt. Szemétlerakóhely. Ócskapiac. Kizárólag ezért vettek be a buliba. Egy-kétszáz millió csóró piaca. Ahol terítheti a művelt nyugat a sz@rt. Pénzért. És mivel csak hülyék vagyunk és nem vakok, ezért aztán két évtized alatt még a hülye tahóbunkó plebsznek is kinyílt a szeme. Te meg eltakarod a sajátodat. Miért?
Kárpát-medencében lehet gondolkodni; összefogással. Mármint az összes csórónak. Mert azok vagyunk mindannyian!