Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Nekem már 3 éve a 165-ös gorilla, más kérdés hogy erősen átalakítva, átfestve, átmatricázva, és ja, nekem jobb a rendes skálázás mint a sima poti beosztás 1-10-ig.
Oda elég kisebb teljesítményű is.Ezek a fantázia nevü gépek is jók lehetnek, csak kérdés, hogy milyen elektromos biztosíték van a házadnál, mármint hány amperos, mert a nagy teljesítményhez az is kell.
Figyelj, nem akarlak megsérteni, de akárhány 250-es gépet linkelsz, mindegyikről az lesz a vélemény hogy kamu. Ennyi pénzért nem tudhat annyit. Jó esetben 160-as.
Na 160-as gépet meg megbízhatót lehet kapni BLM, Alfaweld, Iweld, 40-50.000 közt.
tehát: mindkettőn van befűzógomb, az alfán van digitális kijelző,az alufluxon viszont van lengőkapcsoló,de kijelző nincs. az alfán van 1-7-ig beosztás a voltra és a sebességre, míg az alufluxnál rendes volt beosztás van 11-26-ig nem kell átszámolgatni és a huzalelőtolás is 1,5-14m/min
Az alfa mellett szól a 2 év garancia, meg a huzalbefűző gomb. Az aluflux mellett meg a masszívabb, tetszetősebb készülékház, meg a tartalék görgő. Ha nekem most kéne vennem, talán az alufluxot venném. (nem azért mert tuti jobb gép, csak mert jobban tetszik)
Nincs nagy különbség. Mindkettő mellé kell venni rendes testkábelt meg elektródafogós kábelt.
Azt javaslom ha tudod nézd meg mindkettőt testközelből.