ha mondjuk 2000-ben szalay (ill. az illetrekes szakemberek) nem tettek volna meg mindent a varos vedelmeert, hanem lapitva vartak voln, hogy hatha levonul az ar komolyabb karokozas nelkul.
Ne bosszants fel Benson, mert megharaplak!
Mi a kutyafaszát csinált Szalay, azonkívül, hogy hülyeségeket pofázott a TV-ben?
A vízügyesek, ők igen, ők majd megszakadtak.
Emlékszel még az 50 gr/ml ciánkoncentrációra?
Nos, ezt Szalay mondta a városi TV-ben. Megboldogult Kaposvári, azt hittem ott süllyed el szégyenében a stúdióban, de hát Ő nem szólhatott, mert Ő értett is hozzá!
Bihari!
Az 50 gr/ml ciánkoncentráció nem minősült rémhírterjesztésnek?
Erre is van ám jogszabály, aztán Szalay haja szála sem görbült érte!
beidézek ide néhány (nem politikai) véleményt a viharvadászról:
"#1288 - kaze [Kunszentmárton] tegnap 19:53 Válasz írása Egyszerűen katasztrófa a tegnapi vihar. Rávilágított az információcsere súlyos hiányosságára. Egy egyszerű e-mail-el figyelmeztetni a katasztrófavédelmet úgy látszik több mint kevés, de ehhez 4 ember élete, és több száz sérült kellett? És az ő kezükben van az életünk."
" #1293 - TIB107 [Debrecen] (válasz újvárosi üzenetére) ma 09:36 Válasz írása Én azt is hallottam az egyik meteorológus nyilatkozatásban, hogy hasonló vihar minden évben, kb. 20 alkalommal előfordul az országban, csak szerencsére kevésbé lakott területeken. A mostani meg kb 1M embert kapott el. Az ismert tényeket felül azonban meg kell említeni az anyagi kár mértéke szempontjából, hogy ebbe a kategóriába mi minden kerül besorolásra. Amikor a tömeget elkapta az a bizonyos tömegpsichózis (remélem helyesen írtam) és átgázolt mindenen, sajnos sokan nem a meneküléssel, hanem a fosztogatással, és más hasonló bűncselekmények elkövetésével voltak elfoglalva.
#1292 - újvárosi [Dunaújváros] ma 01:52 Válasz írása Az esti hírekben szinte mindegyik csatorna emlitette, hogy 20-30 éve nem volt hazánkban hasonló vihar. Úgy emlékszem azért az északi részen voltak. Vannak helyek (MÁD) és még néhány település ahol még most is folyik a helyreállítás.Fokozta hírértéket az ünnep és az, hogy a fővárosban történt ahol kb. az ország 1/5-e lakik ,nagy tömeget érintett, mivel ritkán van talán nem vették komolyan annyira, mint az USA-ban a hurrikánokat. " #1312 - újvárosi [Dunaújváros] (válasz meteorologist-ricsó üzenetére) ma 16:37 Válasz írása Hello,m-ricsó, azt én most pontosan meg nem mondom, ugyanis ezek már a vihar utáni éjszakai rendkivűli hirekben hangzott el mindkét kereskedelmi csatornán többször is, tudósitóktol,műsorvezetőtöl.
A Tv 2 tények utáni előrejelzésben (1/2 8-kor), tehát majd egy órával előtte, a meteorológus hölgy-nem szó szerint idézzük a nejemmel :" pont a tűzijáték idejére 9 óra körül jelentős változás várható." Valahogy így.
Tulajdonképpen kit,mit keresel ha nem titok? Üdv./egy volt Jáky-s./"
Hát öregem ez szép. 1) Tudod-e melyik párt tett feljelentést Demszky ellen rémhírterjesztés miatt 2004-ben ? 2) El sem tudod képzelni, hogy egy tragédiából ne csinálj politikai nyereséget? 3) Mennyire kedveled a "politikai keselyű" minősítést? 4) Szerinted honna kellett volna tudnia a védelmi bizottság vezetőjének és tagjainak (!) hogy 120 km/h szélvihar lesz ? 5) Szerinted az összes tévé miért nem tudta, hogy ekkora vihar lesz?
6) Szerinted elképzelhetetlen ilyen esetben a visszafogottság?
Ma Navracsics lesüllyedt a papagájkommanósok szintjére, de őszintén mondom: ez nekünk egyáltalán nem baj, sőt. Csak így tovább!
Bocs, hogy belepofazok, de azert a ket esemeny nem osszehasonlithato. Akkor lenne ugyanaz a szitu, ha mondjuk 2000-ben szalay (ill. az illetrekes szakemberek) nem tettek volna meg mindent a varos vedelmeert, hanem lapitva vartak voln, hogy hatha levonul az ar komolyabb karokozas nelkul.
Erdekes modon 2004-ben Demszky tudta figyelmeztetni a lakossagot a kozelgo viharra (ami mellesleg soha nem erkezett meg) akkor tudta mi a feladata.
Az indexen ezt olvasom. Szerintem eladják Andy Vajnának a sztorit:
,,A vihar első perceiben összeomlanak a mentő-kárelhárító szervek hírközlő rendszerei. A rendőrség 107-es és 112-es segélyhívóján olykor 50-55 segélykérő várakozik kapcsolásra. A város fényeit a tűzijáték miatt lekapcsolták, az emberek vaksötétben, a tetőről hulló cserepek és kitört ablaküvegek záporában menekülnek"...és a rendőrségi kapcsolattartó kérésre kapcsolják vissza a közvilágítást kézzel.
Ma Magyarországon már a meteorológiai helyzet is politikai kérdéssé degradálódott.
Nyilván, ha Orbánék regnálnának az augusztus 20-i budapesti tüzijáték nem fulladt volna tájfunba, nem lennének halálos áldozatok, a szeretet és összefogás jegyében zajlott volna minden...
Ez egy sajátos polgári érték, ami a büdös komcsiknak és a libsiknek soha nem adatik meg... :))
Olyanokról már nem, is beszélek, hogy üzemel-e a Combino vagy sem!
A sok nagyokos politikus mindenbe beleüti az orrát, miközben fingja sincs műszaki, meteorológiai kérdésekről, ahhoz meg lusták, hogy elolvassanak egy műszaki háttéranyagot, szakvéleményt.
Annyir azert vicc hogy egy atomtamadast sem ugy jelentenének a felettesnek hogy kuldok egy emilt. Nem tört volna le a keze ha szol telefonon. Szerintem. Azután lesz ami lesz Ö megtette amit lehetett.
Teljesen jogos négy ilyen plakátom fennt maradt. Már volt róla szó. Kifizettem, rosszul csinálták meg, tanultam belőle. Rövidesen úgyis ujak jönnek :) Egyébként a villanyoszlop tényleg veszélyes lehet, vár ez funér tábla.
Ma bicikliztem és nagy meglepetésemre a Bimbó és a Pálma sarkán, a villanyoszlopon fenn a magasban, kicsit fakón, de ott virít a zakós képed. A választás már régen volt, de ez ott maradt. Különben meg zavar, ha valakinek a választási képe villanyoszlopra van feldrótozva!
Sok az allergiás, sok a gazdátlan terület, ahol nő. Korábban írtad, hogy sokan telefonálnak emiatt, ez szomorú. Az önkormányzatnak jelenleg is adott minden eszköze ahhoz, hogy a parlagfüves területek tulajdonosaival szemben hatóságként eljárjon, így nem gondolom, hogy ezt egy kampány során külön kiemelném. Magától érthetődő számomra, hogy a jogszabályban foglalt feladatait egy önkormányzat elvégezze. Ez legalább olyan feladat, mint ahogyan egy csatornázatlan területen kötelessége a szenyvízszippantást megszerveznie egy önkormányzatnak.
Meg kellene nézni, hogy parlagfű esetében az elmúlt évben mennyi birságolás történt és mekkora összegeket tudott a város betenni a városkasszába...
2. Közüzemi díjak
Semmi problémám a felülvizsgálatával, nem is fűztem hozzá zárójelben semmit, egyetértek vele.
Egy urban legend szerint, Rákosi elvtárs hatvanadik születésnapja előtt összeült a pártvezetés, kifundálandó, milyen ajándékot is kapjon a vezér ebből a jeles alkalomból.
Úgy gondolkoztak: az ajándék legyen olcsó, meglepő és a nép is örüljön neki.
A vita hevében valamelyik elvtárs azt találta javasolni, fel kell akasztani Péter Gábort a Lánchídra, mert az olcsó is, meglepő is, és biztos, hogy a nép is örülne neki.
Miért írtam le mindezt? Közeleg a születésnapom... :))
Ezt a hozzászólásodat csak most olvasom. :)) :)) :)) Az ezt megelőzőben többről azt írod, hogy megvalósítható dolgok. A parlagfűves dologhoz nem értesz, de ez nem gond, mert nyilván nem foglakozol vele. Ezek után azt írod az egészről, hogy értelmes ember erre nem fog szavazni. Érdekes :) Illetve inkább fura. Egyébként mi a problémád a közüzemi díjak felülvizsgálatával ?