Keresés

Részletes keresés

millefolium Creative Commons License 2009.08.17 0 0 2529
Drukkolok! Remélem, azért ma éjjel még tud aludni valamennyit :)
Előzmény: adrenka (2528)
adrenka Creative Commons License 2009.08.17 0 0 2528

Vasbab jól van, keményedik, de nem fáj.  Méhszáj állítólag nyílik, de semmi komoly. Reggel Ő lesz az első. ( Vacsorát elfelejtettek adni a szülészeten  brrrr. Magyar eü!)

Ha van hírem, jövök!

Előzmény: Vasorrú bAnya (2527)
Vasorrú bAnya Creative Commons License 2009.08.17 0 0 2527

adrenka, várjuk a híreket, addig is mennek a drukkok vasbabnak!

Juj, de izgi :-)))

adrenka Creative Commons License 2009.08.17 0 0 2526
Amint van hírem írok!
Előzmény: fantaghiro (2525)
fantaghiro Creative Commons License 2009.08.17 0 0 2525
vasbab: Nagyon-nagyon drukkolok, és szép szülésélményt kívánok :) Alig várom a híreket :)
Előzmény: vasbab (2522)
quizas Creative Commons License 2009.08.17 0 0 2524
Szia,

Igen, írom. :-)

quizas
Előzmény: millefolium (2521)
mercedes1111 Creative Commons License 2009.08.16 0 0 2523
Hajrá akkor, és drukkolunk, h minden rendben legyen!!! : )))
Előzmény: vasbab (2522)
vasbab Creative Commons License 2009.08.16 0 0 2522
Sziasztok!
Holnap reggel bevonulok a kórházba, mert kedd reggel programcsászárom lesz...sajnos mégsem engedik magától indulni a babát...:-(
Faros maradt a drágám, de ez van, kedd reggel egy picurka édes kisbaba anyukája leszek! :-)
Azért még reménykedek, hogy Livikém elindul magától még a kiírt műtét előtt. :-)
Adrenka a hírhozóm, majd jön, ha megvan a kicsi.
39+2
millefolium Creative Commons License 2009.08.16 0 0 2521
Megírnád mailben annak az átmosós orvosnak az elérhetőségét? Köszi.
Előzmény: quizas (2518)
millefolium Creative Commons License 2009.08.16 0 0 2520
Köszi. Nekem is azt mondta az orvos, hogy sima orrcseppeket (nasivin, stb.) használjak, de egyrészt nem segítenek, másrészt azokat nem lehet hónapokig folyamatosan, mert csak rosszabb lesz. Nekem szteroid kell :)

Anzán, igen, én is a pregnancy category-t néztem. De igazad van, elmegyek allergológushoz. Viszont van még itthon egy Nasonex, azt addig is úgy elkezdeném... Holnap fölhívom a nőgyógyászomat, mit gondol. Bár lehet, hogy ő meg szabin van éppen.
Előzmény: quizas (2518)
Anzán Creative Commons License 2009.08.16 0 0 2519

Szia!

Én asztmás vagyok; az első babámmal végig szedtem szteroidos spray-t; a belélegzett szteroidból olyan kicsi jut a véráramba, hogy teljesen biztonságos. De csak ezért ne vedd be, mert a neten mondta valaki :-) , hanem azt javaslom, hogy keress fel egy allergológust, mert a háziorvosok zömének dunsztja sincs arról, mi mehet valóban terhesség alatt (tisztelet a kivételnek... az enyém mondjuk tök jó orvos, de terhes nőnek SEMMIT nem hajlandó felírni; mondván, ő nem viszi el a balhét. 2. gyereket várva fél éjszaka köhögtem; nem volt hajlandó köhögéscsillapítót adni, sem antibiotikumot; a tüdőklinikára kellett mennem gyógyszerért...Pedig csak utána kéne nézniük rendesen...)

Egyébként van egy amcsi oldal, ahol az egyes gyógyszerek terhesség alatti biztonságára lehet keresni; a Rhinocort B kategóriás, az kvázi zöld út.

http://www.safefetus.com/DrugDetail.asp?DrugId=77&TradeName=Rhinocort%20Aqua&TradeId=1318

Előzmény: millefolium (2517)
quizas Creative Commons License 2009.08.15 0 0 2518
Szia millefolium,

Én mindegyik terhességemnél használtam orrcseppet, ha kellett, mert nagyon könnyen átmegy nálam a nátha középfülgyulladásba. Semmi bajom nem lett tőlük sem nekem, sem a babáimnak. És váltogattam is őket: Nasivin, Novorin, Rhinospray Plus.
Használhat még az arcüreg alkalmankénti átmosása is, allergiás barátaimnak nagyon jó tapasztalatai vannak (a lerakódott pollent kiviszi). Nekem 2x volt kezdődő arcüreggyulladás miatt egy tündéri magánorvosnál, akit ők ajánlottak: nem fájdalmas és utána sokkal jobb.
Ja, a barátaimnak allergiára még a sópipát is javasolták, meg sós inhalálást, sóbarlangot.
Előzmény: millefolium (2517)
millefolium Creative Commons License 2009.08.15 0 0 2517
Egy kérdés: van itt még valaki aki parlagfű- (meg mindeféle fű-) allergiás? Elég erős tüneteim szoktak lenni (most még csak kezdődik), totális orrdugulás főleg éjjel, állandó torokviszketés, stb. A háziorvosom szokta felírni a gyógyszereket, Aerius tabletta, szteroidos orrspray és szemcsepp kombinációjával szoktam túlélni az időszakot. Na most azt mondta, terhesen ezek közül csak a szemcsepp mehet. De így aludni se tudok, megfulladok. Több helyen olvastam, hogy más orvosok szerint lehet terhesen Nasonex vagy Rhinocort Aqua orrsprayt használni. Ha valamelyikőtök használt már terhesen, írjon lécci.
(Alternatív módszereket, mint homeopátia, meg ilyesmi ne javasoljatok, mert nekem az égvilágon semmit nem érnek.) Köszi.
millefolium Creative Commons License 2009.08.15 0 0 2516
200 km rémesen sok szerintem, nem csak azért, mert lehet, hogy nem ér be, de vajúdva annyit autózni... Én a 20 perc alatt is azt hittem, kipurcanok, az út macskaköves része különösen rémálom volt...
(Anyukám olyan gyorsan szült engem - első gyerekét - hogy fél órával a kórházba _indulás_ után már ordítottam. Szerencsére 10 percre volt a kórház.)

Én még ezt nem is hallottam, hogy rutinszerűen kaparnak valahol. Juj. 2-szer szültem 2 különböző helyen, oxitocint először kaptam, másodszor nem tudom, de hogy belém nem nyúltak a szülés után, az biztos. 2 rokonom járt így, hogy nem vált le a lepény, őket elaltatták 10 percre - nem is igazi altatás ez, csak kábítás - így nem volt semmi rossz élmény.
adrenka Creative Commons License 2009.08.15 0 0 2515
Régebben engem "rendesen" kitakarítottak. Szerintem az volt a rutin. Most az ÁEK-ban nem. Szülés után csak megvizsgált, ha jól emlékszem a doki, de semmi komolyabb tisztogatás nem volt. Most apuka nem volt ott, mert rohant az apróság után, de régebben ott volt. Nézett és sajnált. Szerencsére közben megkapta a babát, és inkább rá figyelt, mint az ugráló hasamra.
Előzmény: verity777 (2510)
pacsuli Creative Commons License 2009.08.14 0 0 2514

Általában nem a lepény megszületéséhez kell a műszeres beavatkozás az adott kórházak nézőpontja szerint, hanem utána a méh kitakarításához, hogy a méhlepényről esetleg leszakadt darabok ne maradjanak bent a méhben, mert az fertőzést okozhat. Ez gyakorlatilag egy küret. Sok kórházban rutinszerűen csinálják, miután kijött a lepény. És sok helyen meg elég, ha ránéznek a lepényre, és ha nem hiányzik belőle semmi, akkor nem küretelnek. Jobb, ha rákérdezel, ha nyugtalanít, hogy a tiedben van-e ilyen rutin. Apuka általában kirohan a baba után, akit kis hasratevés és simisimi után gyorsan elvisznek lemérni meg felöltöztetni, és addig anyukát elkezdik műszerezni (küret, gátvarrás, stb...), már ahol. Nálunk apuka addig a folyosón ismerkedett a fiával. Kerek egy órán keresztül...

Szóval amennyire tudom, nem gyakorlat, hogy műszerrel szedik ki a lepényt. Oxitocint viszont sokszor hallottam már, hogy adnak hozzá, infúzióban.

Természetesség-hívők szerint viszont a lepény épp hogy a gyorsításos beavatkozásoktól (pl kinyomás, rángatás, oxi, stb...) szakadhat szét, tehát az egész felesleges, ha eleve békén hagyják az anyukát. Ez a másik véglet, mint mondtam :) De azt én is túlzásnak tartom, hogy az anyák fele elvérezne, ha nem szólnának bele a méhlepény körüli dolgokba.

kisbabi Creative Commons License 2009.08.14 0 0 2513
Nálunk apát megkérdezték szeretné e megnézni, és még meg is mutatták Neki, hogy mit lehet kiolvasni belőle (SOTE II).
kisbabi Creative Commons License 2009.08.14 0 0 2512
Nekem szülés után doki mellettem várta, hogy leváljon magától, és mikor jött a görcs amitől levált, szépen kihúzta, csak kellemetlen volt, ez második babó volt, az első szülés edás volt, ( a második nem) ott is vártak, aztán szülésznő megnyomkodta a hasam, és szépen kihúzta miután levált. se vér se kellemetlenség, se fájdalom nem volt a méhlepénynél.
Előzmény: ImhoS60 (2495)
Allia Creative Commons License 2009.08.14 0 0 2511
Nem jól érted, nincs műszeres beavatkozás rutinszerűen a szülés végeztével minden kórházban, általában magától megszületik a lepény is kisvártatva.
verity777 Creative Commons License 2009.08.14 0 0 2510
Sziasztok!
Ma vagyok 35 hetes, első babával. Időnként olvaslak benneteket, sok a hasznos infó itt. A SOTE II. Női klinikáján fogok majd szülni.
Ez a méhlepényes dolog érdekes. Valamikr olvastam egy orvos barátnőm szülészet könyvét, arra nagyon emlékszem, hogy volt egy képaláírás: a lepény enyhe húzásra a tenyerünkbe születik. Vagyis esetek egy jó részében ez a normális. Azt abszurdnak tartom, hogy régen minden második nő belehalt a szülésbe. (Különösem, hogy a szülést követő vérzésbe. Mert mi van akkor a gyermekágyi lázzal, rosszul fekvő / forgó magzattal stb.) Mert akkor kihalt volna az emberiség. Az állatok sem haltak bele.
Anyám annyit mesélt a lepényről (32 éve, egy megyei kórházban), hogy nymomni kellett és kijött, a doki ránézett, hogy ok, egyben van, aztán benyúlt (kézzel), körbematatott és azt mondta, minden OK. Anyu annyival zárta le: szar volt. (Nagyjából az egész szülést ennyivel intézte el, nem vajúdott sokat, mindig azt mondja, olyan volt, mint egy alapos gyomorrontás.
Akkor jól értem, sok helyen eszközös beavatkozást csinélnak szülés után rutinszerűen? Apa meg közben ott babázik? Vagy les? Vagy kiküldik?
Juj.
pacsuli Creative Commons License 2009.08.14 0 0 2509

Na, ez is olyan kérdés, amiben ahány orvos, annyi nézőpont :) az egyik véglet, amit az otthonszülő tanfolyamon mondtak (nem szültem otthon :), hogy az a természetes, hogy a lepény magától válik le kb egy-másfél óra alatt, ebben segít a szülőszobai mellretétel, ami (mármint a szoptatás) a méh összehúzódását serkentő oxitocin termelését váltja ki. Az összehúzódni kezdő méh löki ki a lepényt. Szerintük ez sincs a természet által elrontott dolgok listáján. A természet úgy rakta össze a testet, hogy ezt is megoldotta.

Ezzel szemben az én kórházamban (Péterfy) rutinszerű a szülés utáni kaparás, és hogy akkor is oxitocint nyomnak beléd, ha a szüléshez egyébként nem kellett. Az orvosom szerint enélkül nem lehet megszülni a méhlepényt, a nők elvéreznének, ez a modern orvostudomány kora előtt is így volt, amikor minden második nő elvérzett a szülés után. Belőlem kb öt perc után már nyomta is ki a lepényt, aztán jött a kaparás. Ez egyébként sok kórházban egyáltalán nerm rutinszerű, azoknál elég, ha megnézik a lepényt, és ha nem hiányzik belőle semmi, akkor nem kaparnak ki.

Van, akinek ez felesleges macerálás, van, aki szerint biztos, ami biztos.

Mindenesetre a boríték elvileg az ember hálájának jele, nem? (Elvileg. Lehet előre megszabott tarifa is.) Döntsétek el, mennyire vagytok hálásak neki. És hogy akartok-e másodszor is vele szülni. De mondjuk azt se hiszem, hogy a dokik megjegyzik, hogy igen, két éve ő csak a felét adta az előre megszabott zsebpénznek, akkor most majd kiszúrok vele.

Ez melyik kórház volt egyébként?

fantaghiro Creative Commons License 2009.08.14 0 0 2508
IhoS60:Huh, nagyon durván hangzik amit írsz... A méhszájon a repedés nem biztos, hogy attól van amúgy, engem is kellett ott is varrni, pedig a lepény magától levállt simán. Nagy volt a feje a gyerkőcnek :) A picurkához gratula, a dokinak szűnt pénzt pedig inkább rá költsétek :)

vasbab: Mennek a drukkok :) Úgy hallottam most jó kis frontok jönnek, hátha...

shaish: Na ez rád is vonatkozik, mint vasbabra :) Remélem simán meg tudjátok oldani majd a gyerekfelügyeletet. (ha nem, és hétvége van, küldj rám egy üzit, és átugrunk F-el Pannistul :) Komolyan :) )

Györgyi: Huh, 200 km... Bátor vagy :) De tuti minden rendben lesz :) Nekem az első szülés jó hosszú volt, éjjel kezdődött 10 percesekkel, lassan sűrűsödött. Közel volt a kórház, így mi csak reggel mentünk be 3 percesekkel, de még onnan is jó sok volt hátra... Szóval nekem simán belefért volna egy ilyen hosszú út is :) A fájásokat meg szerintem tuti azonnal felismered, de tényleg :)
Előzmény: ImhoS60 (2506)
shaish Creative Commons License 2009.08.14 0 0 2507

Sziasztok!

szülések gyorsasága, ideje, khmmmm...

Én is pont ezen filózok, hogy remélem harmadjára is nyugisan beérek, lehet rövidebb a szülés, van miből lefaragni:D, de azért meg tudjam oldani előtte a gyerkőcök felügyeletét....1-2óra is rámehet a necesebb napokon..

Éjjel szeretnék bemenni:).

az első/másodiknál bejött hogy feleződik az ideje, kíváncsi vagyok most mi lesz..

Húúú, nekem szerencsére levált a lepény mindkétszer, brutálisan hangzik ez a dolog:( sajnálom...

Vasbab, hajrá!:)

shaish 37+5

ImhoS60 Creative Commons License 2009.08.14 0 0 2506
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, és a gratulációkat.
Még irni fogok a folytatásról!
Laurendilla Creative Commons License 2009.08.14 0 0 2505
Allia!
köszönöm, úgy látszik pont ma vagyok 15 hetes :D

Adrenka!
Olyan régóta nem várjuk :) májusban házasodtunk össze, és a számítások szerint ketten mentünk el nászútra és hárman jöttünk haza... igazi szerelemgyerkőc. Párom már előbb szerette volna, csak én nem tudtam hogy viselem (egyébként nagyon rosszul, hányok, szédülök, levert vagyok de szerencsére álmos nem annyira) majd az első három hónapot és nem akartam az esküvőt úgy végig csinálni. Jó döntés volt.
De (kop-kop-kop) már jobban vagyok múlnak a kínzó émelygések, a sok hányás és a szédülés is. :) a picivel minden rendben, növöget, a labor eredményeim nagyon jók... kivéve hogy ellenanyagot termelek - ez kicsit aggaszt de dokim szerint Babót nem befolyásolja.

ImhoS60!
Nektek gratula a csöppséghez :)))
Előzmény: adrenka (2484)
veron3 Creative Commons License 2009.08.14 0 0 2504
Menjél palacsintát sütni, hogy jöjjön már Lívike :)))) Mellesleg ma hűvös van, holnapra nagy meleget mondanak, szóval hajrá! :D
Előzmény: vasbab (2503)
vasbab Creative Commons License 2009.08.14 0 0 2503
Jöhetsz ide is, de van egy topic 4-14 hetes korig, ott többen vagytok koraterhesek, jobban megtaláljátok egymással a hangot, ugyanaz a napi témátok és általában jobban is pörög.
Előzmény: Törölt nick (2500)
adrenka Creative Commons License 2009.08.14 0 0 2502

Van olyan topik is, de azért maradj! Előbb-utóbb úgy is itt találod magad!!!

Írsz magadról?

Előzmény: Törölt nick (2500)
vasbab Creative Commons License 2009.08.14 0 0 2501
Szerintem ne adj ennek a dokinak semmit, és tegyél panaszt a kórházban, ez durva volt. Hülyeséget a felháborodásodban ne csinálj, a családodnak szüksége van rád és ott helyben, nem a rács mögött nézegetve.
Gratulálok a kicsi fiadhoz, most a család a legfontosabb, élvezd nagyon az apaságot, ezt a kellemetlen szülésélményt próbáljátok feldolgozni.
A pénzből meg inkább a feleségednek vegyél valami szépet, mondjuk egy nyakláncot, vagy ilyesmi komolyabb dolgot. :-) így szebbé teheted neki ezt az élményt :-)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.14 0 0 2500

sziasztok,

6. hetes terhes vagyok, jöhetek ebbe a topicba vagy van külön a topic a korai terhességnek? :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!