a nem volt hideg, de sok az eső... igazából ez bármikor előfordulhat. most júliusban például esett a hó, de ez mellékes =) különben ma szép időnk volt, 18 fok, napsütés, és hmhm viszonylagos szélcsend. de persze minden évszak előfordulhat itt akár fél órán belül is. szóval az esős tapasztalat ne riasszon el... ma este 11kor 8 fok volt... az sem hideg =) jaaa... és tegnap este már próbálkozott az Aurora =) igaz, hogy csak két kicsi kis sávban, de fenn zöldelt az égen - néhányan látták pár napja Rvikból is.
persze, hogy körbe lehet tekerni a szigeten. ma is jött szembe kettő kerékpáros... Akureyri - Laugar útvonalon... hát igazából nem irigyeltem őket... =) marha meleg volt, napsütés, de olyan, hogy majd meggyulladt az ember tőle. nem tudom, hogy mennyi a bicaj bérlés. a 95ös benzin olcsóbb helyen (Húsavik - Esso) 129.9 ISK/ liter, de ma kétszer kellett tankolnom, a másik helyen (Reykjahlid - Esso) 130 felett volt már. autóhoz ha ügyes vagy olcsón lehet jutni és ha csak az 1esen mész körbe, akkor egy Yaris is elég... bár a dán munkatársaim szenvedtek az 1.0 Yarissal, nem akart felmenni az emelkedőn. =) A Toyota Corolla 1.6 pedig nagyon szomjas volt. a Totalcaron van egy cikk az új RAVról - írták, hogy a pillanatnyi fogysztás visszajelzés nem megy x fölé... hát a Corolla nekem ma mutatott 94,2 litert pillanatnyi fogyasztás címszó alatt. aztán normál hegymenetben beállt 15-23 literre. aztán persze lefelé már lehet spórolni, így az átlag / 100 km 7,4 lett =) ma ismét elütöttem egy madarat =( iszonyat rossz érzés, valójában először majd megáll az ember szíve ijedtében (mert esélytelen, hogy lásd, hogy mikor reppen fel), mikor nekicsapódik az autónak 100as poroszkálásnál, majd szépen átcsúszik a szélvédőn =( persze kerékpárral más a helyzet... ill fordított... merthát van egy-két agresszív kis dög, ami még a gyalogosokat is megdolgozza... szép piros csőrével nagyot húz a legmagasabban lévő pontra... leginkább fejre. sarki csér... utálatos egy állat, ráadásul már a hengja is szörnyű
Körbe lehet menni biciklivel, láttam is elég sok kerékpáros emberkét. Azért nyáron csináld majd:) A bérlés a reykjaviki kempingben talán 2000 korona volt egy napra (nem béreltem, csak láttam kiírva, lehet, hogy rosszul emlékszem). Szerintem vigyél sajátot.
Hááát megköszönném! Van eMap-em, ami a mapsource-öt megeszi ill iLoox N560-am ami Tom-Tom, iGo (ezen nincs Izland) stb WM5-ös alapokon. Az ajánlatod nem jön el 1 freemail címre ?
Már elnézést is kérek az előbb hirtelen felindulásból elkövetett kérdéseimért...természetesen hogy milyen hosszú lesz a repülés az rajta van a jegyen....GPS térkép....nos az meg látom, hogy létezik, csak nekem nincs :(
Inkább mást kérdeznék: mivel csak 1 szabad napon lesz (dolgozni megyek 1 hétre..), és Reykjavikba megyek: mit csináljak, azaz hová és hogyan menjek azon az egy napon???? Béreljek autót? Lentebb olvasom, hogy azt ne nagyon.....hááát akkor?
valahol olvastam, hogy van 4 CD-s Izland térképed és, hogy szívesen odaadnád másnak is. Én csütörtökön utazom Izlandra, össze tudnánk esetleg futni addig valahol ez ügyben?
Szeretnénk a párommal mi is Izlandra látogatni. Szerintetek érdemes-e kb. szept. 11-től egy hétre odautazni, vagy akkor már olyanok az időjárás- és útviszonyok, h inkább maradjunk nyugton nyárig a popónkon? Biztosan van tapasztalatotok ilyen téren.
van itt valaki, aki Izlandon lakik, vagy van ottani kapcsolata? kis segítségre lenne szükségem. ha megadná az e-mail címét, ott részletezném. köszi előre is.
Az első kérdést lehet, hogy inkább valami szakfórumban lenne értelme feltenni.
A másodikra se válaszolok, mert azt nem is értem...
A harmadikhoz:
Érdemes lehet esetleg itt megnézni: http://www.vedur.is/vedurfar/yfirlit/vedurfarsgogn_en.html Sok évre visszamenőleg vannak adatok. Így július utolsó hetében amerre én jártam, a huszat nem érte el. Eső volt, de nem igazán sok. Szél is néha, de semmi komoly.
mar kb 2 eve tervezem Izlandot, es most talan vegre sikerul.
a kovetkezo lenne a kerdesem, hatha valaki tud segiteni.
egy iQue3600-as garmin gps-em van. ezt szeretnem osszekotni a laptoppal ugy, hogy folyamatos RAW adatok adjon at a pc-nek, igy akar a mapsource-on, agy akar a googleearth-on folyamatosan nyomon tudjam kovetni, hogy merre is vagyunk.
tehat a pc-n, ne pedig a pda-n.
elmeletileg lehetseges, csak kabel kellene hozza. vannak virtualis port emulatorok, igy azokkal talan lehet.
- szoval, esetleg van ebben valakinek tapsztalata? (bar ez nem is annyira topic-os)
- a masik kerdes, hogy vannak-e waypointba valakinek fontosabb POI-k?
Jó eséllyel el tudok menni, mert kb. fél éve van repülőjegyem. Szombat hajnalban indulok. De szerintem akkor már megveszem a helyszínen, gondolom az az egy-két nap úgysem számít. Vagy jelentősebben olcsóbb elővételben? Akkor még gyorsan megveszem péntek este:)
Mi elore vettunk jegyeket interneten, ez a leggyorsabb es legegyszerubb, de csak akkor vedd meg ha tenyleg tutira el tudtok menni mert nem lehet sem lemondani sem masik utra lecserelni.