Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Amit mondani tudok, 3-as pálca nincs.Vagy 2,5-ös vagy 3,25-ös van.(szabványban)
Az eltra gépet nem ismerem, de ha képed lenne róla az jó lenne.
Ami lejön nekem az hogy a gép megyen 1fázisról és 3 fázisról is.
Az orosz gépekről pedig azt tudom mondani, hogy olvass vssza pár száz hosszászólást és magadtól is rájössz a válaszra.Ha még utána is kérdeznél itt vagyunk.
látom sokan kérnek véleményt gépekről, megpróbálom én is.
Az első kérdésem az lenne, hogy békebeli Magyar egyenirányított Eltra 90/150 es trafó elbír-e egy ilyen 3mm es elektródát 220 volton, vagy inkább vegyek erősebb gépet, ha vastagabb anyagot akarok heftelni? :
A másik kérdés szintén Orosz cuccal kapcsolatos. Használt közületek ilyen, vagy hasonló Orosz invertert? Csábít a nagy teljesítményhez társuló alacsonynak mondható ár.:
Szerintem nekem az első link alatt található pajzs is tökéletesen megfelelne. Természetesen nem elhanyagolható, hogy nem foglalja le az ember egyetlen szabad kezét a pajzs kézben tartása.
nekem is volt vagy 4 db gagyi márkáju pajzsom a gépekkel kaptam, de el osztogattam ne foglalja a helyet, a salakolóból még van 2 db. de az sem nagy szám
mindenképp vegyél egy fejpajzsot, az sem baj ha nem automata! Nagyon nagy előny ha nem foglalt a pajzs miatt a kezed. Meg tudod támasztani a másikat...stb
Valami ilyet, de mindegy, bemész valamelyik barkács vagy munkavédelmis boltba, és lesz hasonló
Azt hiszem a Gorillát választanám, számomra meggyőzőbb. Az a pajzs nem sokat ér, úgy is lecserélnéd és ez igaz a digitális kijelzőre is. Nem a képernyő szerint fogod beállítani az áramot hanem ahogy az anyag igényli. Persze ez csak saját magánvéleményem. :-))
vagy még +2000 ha színes, dizájnos pajzs tetszik. Mindenképp hálás dolog. A tartozék kézipajzs az kuka amúgy is, de ha koffert adnak az iweldhez azt nem hiszem hogy az a béna salakoló, meg kézipajzs e lenne benne...
Köszönöm a válaszokat, valószínűleg én is e mellett döntök :)
Automata pajzsot biztosan nem veszek mert annál jóval kevesebbet fogom használni, hogy megérje rá költeni. Ilyen szempontból nekem még a ALFAWELD-hez mellékelt gagyi pajzs is megfelelne :)
Mindkét gép jó, nekem a gorilla jobban tetszik, de a helyedben azonnal vennék mellé még egy iweld automata pajzsot is. Igaz hogy így már pont 50.000. gép 38 + pajzs 12
vagy még +2000 ha színes, dizájnos pajzs tetszik. Mindenképp hálás dolog. A tartozék kézipajzs az kuka amúgy is, de ha koffert adnak az iweldhez azt nem hiszem hogy az a béna salakoló, meg kézipajzs e lenne benne...
Azt hiszem a Gorillát választanám, számomra meggyőzőbb.
Az a pajzs nem sokat ér, úgy is lecserélnéd és ez igaz a digitális kijelzőre is. Nem a képernyő szerint fogod beállítani az áramot hanem ahogy az anyag igényli.
Ilyen közel gépvásárláshoz nem álltam még mint most :) de még mindig 2 olyan masina között vacillálok amiket többször is ajánlottatok ezen a fórumon. Igaz ez már csak amolyan szőrszálhasogatás de nehezen tudok állást foglalni.
Korrekt ár/teljesítmény arány, igaz a márkajelzésben feltüntetett 150 érték 140A-t takar, valamint nem tartalmazza a szokásos kiegészítőket, úgy mint pajzs, salakoló kalapács, amit ennek megfelelően külön be kell szerezni (+2e-3e Ft)
Ez egy 130A-s gép, tehát 10A-el kevesebbet tud mint a fenti, ugyanakkor tartalmazza az azonnali használathoz szükséges kiegészítőket, persze amiből a pajzs a lényeg, és valójában jelentéktelen ~600 Ft-al lenne olcsóbb mint a fenti IWELD. No meg aztán nem tagadom, szimpatikus rajta a digitális kijelző is :)
Nekem sajnos semmi tapasztalatom a témában, nem tudom melyik márkának ismertebb a neve, melyik milyen múltra tekint vissza, melyik a megbízhatóbb, mennyire döntő a 10A-es teljesítménybeli különbség, ezért Titeket kérnélek tiszteletteljesen, hogy segítsetek a döntésben :)
A jasic-ra nem nagyon szoktak panaszkodni. Elég bejáratott márka. Jók a gépeik. Ahogy nézem ez kb 38.000Ft körül egész jó vétel, bár a konkrét gépet nem ismerem.
Nálunk most a pro sorozat megy de elég drága, ami ezen az oldalon 770 lei (54.000FT) nálunk 60.000 felett van. (27%ÁFA)
Biztosan megfelel az ARC 160 arra amire neked kell, bár bekapcsolási időket nem láttam. Megbízható márka, rossz nem lehet, és igen korrekt áron van.
szia ezt találtam nálunk azok kőzűl a mit ajánlotál ,, Jasic ARC 160 DYI,, beszéltem az űzletesel és azt mondták hogy kinában gyártják megbizhato ez a márka név ?
Ezek webáruházak, lehet tudják küldeni oda is vagy ott van Pingui-nek az eladó BLM.
Ha mégsem akkor az ottani oldalakon próbálj meg olyan márkákra rákeresni mint aurora, riland, jasic, razor, magnum hirtelen más nem jut eszembe ami ott is lehet
Nekem már 3 éve a 165-ös gorilla, más kérdés hogy erősen átalakítva, átfestve, átmatricázva, és ja, nekem jobb a rendes skálázás mint a sima poti beosztás 1-10-ig.