én is szeretem a hibiszkuszt. van egy csodaszép, piros szimpla virágú bokrunk, még apám hozta Kubából kb. 25 éve.
tavaly volt két csodálatos sárga telt virágú is, de sajnos a télen kiszáradtak, és most nem akarnak kihajtani.
ami a lágy vizet illeti: úgy tudom, a legtöbb növény nem szereti a csapvizet, némelyek kifejezetten utálják pl. fukszia, hortenzia, de van amelyik jól bírja, pl. agavé. valahol azt olvastam, hogy tőzeggel lehet lágyítani a vizet, éjszakára egy tőzegdarabot kell áztatni az öntözővízben. de kinek van ehhez türelme / energiája / tőzege?
ha kertes házban laksz, könnyen gyűjthetsz esővizet, ami lágy víz (bár nem tudhatod, milyen szennyeződések kerültek bele... de azért szerintem még mindig jobb, mint a csapvíz.)
Mint nevem is mutatja, kedvencem a hibiscus. Tervezem, hogy hozok majd Nektek fotókat neveltjeimről.
Most egy kérdésem lenne. Nem kedvelik a csapvizes öntözést. Azt tanácsolták szaküzletben, hogy állott vízzel locsoljam őket, mert akkor nem ütnek ki azok a sárgás-barnás foltok a földjükön. Túl klóros nekik a csapvíz. Mostanában arra szoktam rá, hogy forralt és lehűtött vízzel locsolom őket.
Jó ez nekik?
Hogyan oldjam meg a klór (és egyebek) közömbösítését?