Ritkán vagyok mostanság, mert eléggé mankós a netem. :(
Első körben néhány kép:
Ma kikaptam a fényszórókat a verdából, mert B1-ről lévén szó, az index külön egységet képez a fényszórótól, de abba kapaszkodik bele egy patentos füllel. A két index kintebb volt, mint a fényszóró üvegének síkja és meg akartam babrálni, hogy jó legyen. Na aztán ami ott fogadott, az nem közönséges. A leg szembetűnőbb az volt, hogy az előző tulaj idejében valaki egy olyan megoldást alkalmazott, ami nem egyszerű. Tudván, hogy a kocsi volt egy kicsit törve a megoldás szükségességén nem, de magán a megoldáson annál inkább meglepődtem. Elvágott egy jó nagy ABA bilincset és az így kapott izé egyik végét a kasztnihoz, a másikat a lökhárítóhoz rögzítette és a csavarral szépen "beszabályozta", hogy mennyire húzza be a lököst, hogy jól álljon. Majd csinálok róla képet holnap. A másik probléma magával az indexekkel volt. Az egyiknek a tartófüle egy gumidarabbal volt megfeszítve, hogy valamennyire jó legyen, a másik index füle félig le volt törve, ezért nemes egyszerűséggel némi sziló (kb. egy teljes katucs/flakon/) kíséretében tolták be a helyére. A fényszórók kiszedésének egyéb apró oka is volt, viszont így legalább napvilágra került, hogy miért szökik el a gáz a klímából. Azt tudtam, hogy a klímacsöveim (ahol a feltöltő szelepek is vannak) elég érdekes formában állnak, de azt nem lehetett látni, hogy annyira görbítgették ide-oda, hogy egy helyen hozzáért a kasztnihoz, ahol a fém össze van illesztve, tehát viszonylag éles. Na ez a csövet szépen kireszelte. Bár azt nem látom, hogy lyuk lenne rajta, de kb 95%, hogy itt szökik el a gáz. Egyébként a klímaradiátor szép íves. Látni, hogy valamit rendesen pofánvágtak a kocsival, bár szépen kilakatolták.
Ez lesz az első Skodánk. Azért választottuk ezt, mert ebbe a kategoriába a legnagyobb utas és csomagtérrel rendelkezik. Astra, Ceed, Focus sőt még az új golf is valamennyivel kissbb. Nem szólva arról hogy a totalcar Népitéeteinél is csak jókat írtak a TDI Octáviákról.
NA,az se rossz,haveromnak TDI Leonja van,jó kis autó..... A Skodri az első lesz,vagy van vele tapasztalat?Apám Superb-bel is szemez(használt),benzinessel,de egy ismerősünknek sincs újabb skodája,amit hosszú távan használt volna.....
Sose ültem hozzám jobban illő autóban,mint az E30,pedig megfordult már alattam az M5-től kezdve az ML-en át sokminden.......az enyém isten volt,imádtam,ha öreg leszek,úri passionből tuti,h veszek egyet!
hello x20dtl vectram van 1220 hibakódot jelez. szervízben csak találgatnak, valakinek nem volt már dolga hasonlóval? nem légtömegmérő az biztos mert kiprobáltuk egy újjal.
A félreértések elkerülése végett a zene a hangminőség miatt van az autómban, és nem utcahangosításra.
Előtte 9 évig E-30-am volt. Van amiben sokkal jobb a vectra, de sokszor szeretném ha egy pár dolog olyan finoman működne mint ahogy az eladásakor 16 éves BMW-ben.
Sziasztok! Van egy kis problémáma jobb oldali központizárral. Egy-két nyitás-zárás után megáll és csak akkor működik újra, ha teljesen szétszedem magát a zárat és megmozgatom a motort. Átnéztem a csatlakozókat és a vezetékeket, de minden rendben van. Szereztem egy másikat is, de az is ugyanezt produkálja. Lehet, hogy hülyeség amit mondok de úgy vettem észre, hogy mintha kevesebb ideig kapná a 12V-ot és nem tudja teljesen befejezni a nyitást. Van ennek valami központi vezérlője valahol?
A probléma ismét megoldódott. Lementem Balatonkeneséig meg vissza. Nem tagadom odaléptem neki. Menetközben éreztem, hogy bele-bele rángat, de visszafelé szépen jött. Megálltam egy kávéra és mikor beindítottam elaludt a motorszimbólum is. Az üzemanyag elfogyott ugye. Megyek megnézem mitcsinál, ha a "kagylós" kútnál tankolok.:)
A múltkor Apám szétszedte. Csak a 1 henger volt füstös. A többi gyönyörű tiszta. Mindenesetre a hétvégén lemegyek Debrecenig és vissza. Kifüstölöm a rohadékot.
Nem vagyok autoszerelő, de persze okozhat problémát az üzemanyag, de nem csak egy hengernél, ahogy az előbbiekben írtad valahol, hogy az 1-es henger vacakol!
Ennek is utánajárok. De. Tegnap reggel tankoltam a Száva utcában. Erre ma reggel mit látok?? A kis motorszimbólum megint ott villog! Tehát a kérdésem még mindig az, hogy nem lehet köze az üzemanyag minőségéhez? Egyre jobban errefelé hajlok. Ez a második tankolásom itt és úgy rémlik mintha az előző is innen kezdődött volna. Ahogy kiürült a tank megszűnt. ??