Polkát én a vaterán vettem 600 Ft-ért kiskert nevű eladótól (www.kiskert.com), sajnos csak egy tövet, és ősszel, még nem tudom hogy maradt meg. Tüskenélküli málnából tudok majd küldeni, sajnos a fajtáját nem tudom, mert itt volt már a kertben, amikor ideköltöztünk, de finom és kétszer terem. Lila málnám is van, az is tüskementes, még a Sieberz-től vettem. Sárgából is van többféle, szívesen küldök majd tavasszal.
Ha szépen megkérnélek, küldenél nekem 1 vagy 2 tő Aroma queen málnát? Nagyon szeretnék ilyet. Természetesen kifizetem vagy pedig küldök valamilyen növényt cserébe.
A 650 ft/tő az nekem sok(k). 3 tő ára p.k.-el és pink csekk feladási díjával együtt kb. 3 lepedő lenne. Ha nem számítana az ár, akkor simán rendelnék egy csomagküldő cégtől és nem itt szerencsétlenkednék.
Mellesleg a tövenkénti 2-3kg termést nem nagyon hiszem el.
Kösz, ezt én is megtaláltam már és hiába olcsó a tövenkénti ár, ha az összköltség 10 rongy körül lenne. Ilyen kiadást most nem engedhetek meg magamnak. "Tettestársakkal" esetleg... De ahhoz min. 3 kellene.
Mivel nem jelentkezett senki, még mindig szükségem lenne néhány tő Polka málnára. Tudna valaki segíteni? Örülnék pár tő Tulameen, Mailing exploit, Lucana (Resa), Glen ample + valamilyen lila fajtának is. De mindenekelőtt a Polka érdekel.
Kifizetem, vagy megegyezés szerint küldök valamit cserébe.
Nem ingyen kérem, azt meg nem hiszem, hogy ezek közül a fajták közül senkinek sincs cserére fajtánként 2-3 tő, úgyhogy tessék jelentkezni! :)
Itt a leírás a Hull és a Dirksen fajták ízét is dícséri, persze ez nem szentírás, mert az eladásra szánt termékeiket csak nem szidják. Nekem van Loch Ness szedrem, de még nem termett, így az ízéről nem tudok nyilatkozni.
Pedig a szedermálnát nagyon könnyű dugványozni. Csak megfelelő körülmények kellenek neki. Melegtalp, kilyukasztott neljonzacskó, esetleg egy kis gyökereztető hormon. Egyenletes meleg se árt. Aki ezeket nem tartja be, annak nyilván nem sikerül.
Aki nem jártas a gyökereztetésben, annak érdemesebb inkább gyökereset venni.