Keresés

Részletes keresés

taramiram Creative Commons License 2003.06.18 0 0 50
Lehet, hogy nem kap elég fényt? Anélkül nem nyílik. Eléggé vízigényes is, ha kiszárad, rögtön sárgul a levele, inkább álljon alatta víz. Tavasszal mindig alaposan vissza is vágom.
Előzmény: pizza 3 (49)
pizza 3 Creative Commons License 2003.06.18 0 0 49
Nekem csak szobai hibiszkuszom van. Tavaly gyökereztettem, most már elég nagy, viszont még sosem virágzott.Mi lehet az oka? Gyökereztetés közben hozott a kis hajtás egy nagy bimbót, ki soha sem nyílt, azóta még bimbót se hoz. A napokban megint kaptam egyet, azt most gyökereztetem.
mamarilla Creative Commons License 2003.06.12 0 0 48
Őrület ez a kánikula. A hibiszkuszomon ma 11 virág volt. Szinte hihetetlen, a sziklakertemben benne van a szórófej és reggel-este öntözök.
SomMu Creative Commons License 2003.06.06 0 0 47
Egy kis kedv csináló!

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

SomMu Creative Commons License 2003.06.06 0 0 46

[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

evusa Creative Commons License 2003.06.02 0 0 45
Évelő, kerti hibiszkusz

Van valakinek, kerti hibiszkusza, aminek akkora a virága mint egy kistányér?
Hogyan gondozod, hogyan lehet szaporítani stb?

Törölt nick Creative Commons License 2003.05.31 0 0 44
Nincs is jobb, mint egy csésze fanyar-savanya hibiscus tea. Én nagyon szeretem. A gyógytea keverékeim ízét mindig ezzel javítom, fel. És azok a gyönynörű rubin cseppek. Télen teljesen átjár a melegség töle.
Hibiscus Creative Commons License 2003.05.30 0 0 43
Ja, és azt képzeljétek el, szinte hihetetlen, de a még üvegben, gyökereztetésben lévő ágacskákon bimbók fejlődtek, az egyik már meg is pattant! Ilyet...!
Hibiscus Creative Commons License 2003.05.30 0 0 42
Talán tápoldat-hiány. Szoktál adni nekik?
Nekem tanácsként azt adták, hogy a hibiszkuszt hagyni kell kiszáradni és csak azután locsolni. Na, ez jól nem vált be. Olyankor dobálnak és sárgítanak, ha egyszer nem kapják meg a szokásos két- max. háromnapi vizecskét és a másfélheti tápoldatozást. Akkor érzik legjobban magukat, ha folyton nedves a földjük...
Előzmény: Arth (40)
Arth Creative Commons License 2003.05.30 0 0 41
bocs, nem "visszavágott", hanem "levágott" ágakat
Előzmény: Arth (40)
Arth Creative Commons License 2003.05.30 0 0 40
A munkahelyemen tavasszal visszavágott ágakat egy darabig vízben tartottam, aztán földbe ültettem, és úgy tűnik meg is gyökeresedtek, mert mind a 8 hoz új leveleket, mi több 1-2 bimbót is. Sajnos azonban a bimbókat mind elsárgítják és eldobják. Lehet hogy túl kicsik még a virágzáshoz ? (KB 20-25 cm-esek)
Mit gondoltok erről?
Hibiscus Creative Commons License 2003.05.30 0 0 39
off. :)
Előzmény: KILGORE TROUT (37)
Hibiscus Creative Commons License 2003.05.30 0 0 38
Több teaforgalmazó cégnek is van "hibiszkusz-csipkebogyóval" teája. Én már csak a színe miatt is imádom.
Érdekes, az otthoniakból viszont még nem jutott eszembe teát főzni, pedig az elszáradt virágokat nagy üvegtálakba gyűjtöm...
Előzmény: endru (34)
KILGORE TROUT Creative Commons License 2003.05.30 0 0 37
off

Azért a "Hibiscus :)" teával, tea mellett az sem semmi!

rferi Creative Commons License 2003.05.30 0 0 36
Imádom a gyümölcsteát.
Épp tegnap este néztem meg, mi van a kutyköz magyar erdei gyümölcsösben:többek között hibiszkusz....
Előzmény: endru (34)
endru Creative Commons License 2003.05.29 0 0 35
Mamarilla.
Sajnos a fákat nem lehet "szobai klimához nevelni". Amit a növény évmilliók alatt megszokott azt a tálban is meg kell neki adni. Kell nekik a nap, a szabad levegő és talán a legfontosabb télen a hideg, azért hogy pihenhessen. Kerti, erdei fákat pl. a csodaszép cukorsüvegfenyőt nem lehet tartósan szobában tartani. Az idei kiállitáson a tatár juharom már 3 nap alatt károsodott a teremben. Alig van néhány növény ami a magyar szobai viszonyokat eltűri.
Előzmény: mamarilla (29)
endru Creative Commons License 2003.05.29 0 0 34
A szoba hibiszkusz (H.rosa-sinensis) virágaiból, leveleiből ételfesték és tea készül. Délkelet-Ázsiában gyógyhatást tulajdonitanak neki.
(Bremmess : Füszer és gyógynövények)
Előzmény: KILGORE TROUT (33)
KILGORE TROUT Creative Commons License 2003.05.29 0 0 33
Köszi, tényleg szép virág. Nem szokták valamiét teába rakni? Valami rémlik, hogy egzotikus teákban van valmi ilyesmi.
Előzmény: Hibiscus (32)
Hibiscus Creative Commons License 2003.05.29 0 0 32
Szia Kilgore!

Addig is, míg a sajátjainról nem tudunk fotót prezentálni, kukkants be ide!

http://www.exotic-hibiscus.com/index.htm

Előzmény: KILGORE TROUT (31)
KILGORE TROUT Creative Commons License 2003.05.29 0 0 31
Milyen az a Hibiscus:) ?

Nem tudna valki nekem, ostoba fűszeresnek betenni ide egyet?

Hibiscus Creative Commons License 2003.05.29 0 0 30
Rosszul írtam, nem is a Biosect az, ami hatásos(nak mondott) hanem a FitoInsect.
Szóval most azzal kap minden reggel spriccelést.
Előzmény: Hibiscus (25)
mamarilla Creative Commons License 2003.05.28 0 0 29
Endru,
nekem nagyon tetszenek az alakitott növények, a bonsaiok többnyire szobai klimához vannak nevelve. Ha nagyobbak lesznek a bokraim és a tujáim, megpróbálom őket bonsaiosan alakitani.
Előzmény: endru (19)
mamarilla Creative Commons License 2003.05.28 0 0 28
Próbáld visszavágni egy kicsit, öntözd tovább, és várj egy kicsit türelemmel. Az enyémnél jó egy hónapot kellett várnom, mig megjelentek az első rügyek.
Előzmény: lale (21)
Hibiscus Creative Commons License 2003.05.28 0 0 27
Az biz'a. :(
Volt, már hogy sikerült. Most imádkozom, hogy a többiek meg ne fertőződjenek.
Előzmény: rferi (26)
rferi Creative Commons License 2003.05.28 0 0 26
Nem fehér az a "guzmány" véletlenül?
AZ mintha takácsatka lenne...
Alig lehet kiírtani...
Előzmény: Hibiscus (25)
Hibiscus Creative Commons License 2003.05.28 0 0 25
Szia lale!
Írj csak, kérdezz nyugodtan bármennyit, segítsünk egymásnak! :)

Néhány hibim nekem is felkopaszodott, különösen a tavasszal vásároltak. A levéltöpörödést az az undorító állatka is okozhatja, amit az egyikükről például én is képtelen vagyok kiírtani. Valamilyen tetű féle, a bimbókat, friss hajtásokat rágicsálja, a levelek fonákján élősködik, a levélhónaljakba húz pókhálószerű guzmányt. Elkülönítettem, zuhanyoztam a kis drágát, vettem neki Biosectet, a látható dögöket elpusztítottam - mégis mindig újra jönnek zabálni az én gyönyörűségemet. Átültetés sem segít. :(
Az összes többin nincs szerencsére.

Akiket ősszel vásároltam, azok viszont gyönyörűen virágoznak felkopaszodás nélkül. Egyet például 400,-Ft-os kiárúsítással, a virágboltos azt mondta, hogy már nem fog virágozni. Na, az azóta egész télen ontja a virágokat! :) Már épp fegyelmezni akartam (sötét, hűvös helyre tenni, nem tápoldatozni,ilyesmi, nehogy elfáradjon) de megkérdeztem egy hibiszkusz-kertészt, és ő azt mondta, semmi gond, ez egy trópusi növény, ha akar, egész évben virágozhat, örüljek neki. :)

Látom, Te is ápolod a lelküket is! :) Nagyon jól teszed, innen vezet egyenes út Lipótmezőre! :))

Előzmény: lale (21)
Hibiscus Creative Commons License 2003.05.28 0 0 24
Igen, így már "értem" valahogy a bonsaiokat. Bár nekem (nagyon sok virágkiállításra járok, az orchideásokon általában mindig van bonsaios is) eddig mindig azoknak a keleti nőknek az apró, elkorcsosított lábacskái jutottak róluk eszembe...

Hát igen, én viszont imádom a csúnya kaktuszokat is... :)

Előzmény: endru (19)
taramiram Creative Commons License 2003.05.27 0 0 23
Köszi, már nézegettem, tényleg szép. Fát már ne tudok ültetni, nem fér el.
Előzmény: rferi (22)
rferi Creative Commons License 2003.05.27 0 0 22
Helló Taramiram!
"..sőt a fenyőket sem kedvelem, mert nem lehet megsimogatni őket. Távolságtartóak, nem engednek közel magukhoz. "

Tudod mi kell neked?Egy simafenyő!Mint a selyem, olyanok a tűi!Selyemfenyőnek is hívják.
Szoliterben csodaszép fává növi ki magát, meg fogod szeretni!

rferi

Előzmény: taramiram (20)
lale Creative Commons License 2003.05.26 0 0 21
Tavaly vettem egy viszonylag kicsi szimpla, piros virágú hibiscust. Ahogy kell, ledobálta az összes bimbóját,majd sárgultak a levelei is. Azt hittem,hogy a 2,5 éves pici fiam kertészkedett bele mindenféle leveket (tea,cola stb ) itatva szegény növényemmel.Áthelyeztem egy keleti fekvésű ablakba, ahol mostmár hónapok óta ontja a virágokat, méretéből adódóan egyszerre csak 1-2-őt, de a levelekkel most sem állok jobban. már pöndörödnek is, pedig spriccelem őket.Május elején kitettem a teraszra, ahol kb.délig kapott napot. Szerintem megégett a levele,mert már egészen kopasz szegény.Hol szeret ő lakni télen illetve nyáron? Nagyon kedvelem, de ezek szerint még nem találtam meg amegfelelő gondozási formát. Segítsetek, légyszi'! Ja,a kemény vízzel kapcsolatban: van néhány növény amelyik igen hisztis, ha nem forralt vagy más úton mésztetelített vizet kap. Nekem egy gardéniám van amit hónapokig pátyolgattam,biztatgattam, hogy ugyan hozzon már virágot nekem, de megértett.Virágzik.Csak forralt vizet iszik. Viszont a passiflora,kifejezetten a meszeset kedveli. Azzal hoz sok virágot. Bocsi a bőbeszédűségemért, de még új vagyok, és olyan kérdésem illetve mondanivalóm van.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!