Keresés

Részletes keresés

fmonik Creative Commons License 2006.07.19 0 0 1433

Sziasztok mindenkinek!

Tegnap jöttünk haza a Prima Life Garden Parkból!

Nagyon jól éreztük magunkat. Ahogy már a többiek is írták a szálloda 3*-os és ennek megfelelő, de az animáció valóban 5*-osnak felel meg. Van magyar animátor is aki velünk jött haza 1 hétre így veletek fog vissza menni a szállodába. Emesének hívják és nagyon kedves barátságos. Oda felé késett a gép 40 percet de vissza felé pontos volt.Este 1/2 10 körül érkeztünk a hotelbe eszméletlen fogadtatásban részesültünk. A bejáratnál zene szólt és az animátorok tapssal köszöntöttek minket. Vacsorát még kaptunk.A szobák légkondisak egyszerű berendezésű de tiszta. Hajszárító nem volt és TV sem, az utobbi nem is hiányzott. Ai. ellátásban voltunk ,reggeli bőséges van választék , ebédnél is több fajta hús illetve köret stb. Leves mindig egy fajta volt.Külön van egy sarokban kinder büfé ahol a gyerkőcöknek való kaja van: hasábburgonya,ketchup,tészta, paradicsom szósz ,grillezett fasírt.Vacsora szintén bő választékos.Ami nekem nem igazán tetszett, hogy a sütiket egy pincér vágta és osztotta. Ez állítolag azért van mert a cseh turisták rengeteg sütit szedtek és ott hagyták. Az 1 hét alatt 2 este volt fagyi.A kinti kerthelyiségben frissen sütöttek pita kenyeret,húsokat.Szóval éhen nem marad senki. Két medencéje van , mindkettöben van gyerek rész. Reggel nem érdemes túl korán foglalni napágyat, mert az úszómester összeszedi azokat a törülközöket amikkel letakarták az ágyakat. A következőt kell esetleg csinálni: visztek ki törülközöt üres táskát és papucsot. Így azt hiszi hogy ott vagytok.Egyenlőre ennyit írok majd holnap folytatom addig is ha eszedbe jut valami kérdezz nyugodtan.

Üdv: Móni

Előzmény: MMMÓnika (1421)
Zsunci Creative Commons License 2006.07.19 0 0 1432
Szia L. Timi, megnéztem a Djerbán készített képeket, gyönyörűek. Köszönjük.
Előzmény: L.Timi (1429)
HegyiPanni Creative Commons License 2006.07.19 0 0 1431

Szia Mzs72!

Remélem jól telt a nyaralás! Ha kipihented az utazás fáradalmait, kérlek mesélj el mindent! Milyen volt a Hotel?  Volt légkondi a szobátokban?Kik most az animátorok? Lehetett aludni este a zajtól?

Móci33 Creative Commons License 2006.07.19 0 0 1430
2005. szeptember 27-október 04-ig voltunk ugyanabban a szállodában, amiben L.zsuzsiék. Valóban gyönyörű és nagyon jól éreztük magunkat. Az idén újból készülünk vissza. Mindenkinek kellemes nyaralást
L.Timi Creative Commons License 2006.07.18 0 0 1429
Sziasztok!

Mi 2004. szeptemberben voltunk Djerbán, nagyon jól éreztük magunkat. Az itt készült képeket meg tudjátok nézni: www.lepenye.hu .

Mindenkinek jó nyaralást kívánok.

Zsunci Creative Commons License 2006.07.17 0 0 1428
Szia mzs72, szeretnélek megkérni, hogy ha megjöttök a Prima Life Garden Park-ból írjad meg az utazásotok élményeit, viszontagságait. Mi szeptember elején mennénk a 3 éves kisfiúnkkal. Valahol azt olvastam, hogy a szállodának van udvari discója. Igaz ez ? Nektek nagyon jó pihenést kívánunk !
Előzmény: mzs72 (1422)
covika Creative Commons License 2006.07.14 0 0 1427
Heló Csbalázs! Örülök, hogy szerencsésen hazaérkeztetek és minden rendben! Úgy olvasom nektek is bejött Sidi Mansour! mi a második emeleten voltunk és meg tudom erösíteni nagyon klasz ez a száloda. Olvasom , hogy ti jóval több dologra rátaláltatok. Összeségében minimum ilyennek kel lenie minden iroda által kinált programnak!
Előzmény: Csbalázs (1423)
Csbalázs Creative Commons License 2006.07.13 0 0 1426

És akkor néhány kép:

"hattyúk"

Sidi Mansour

Kalózhajó

Flamingó-sziget

Flamingó-sziget 2

Flamingó-sziget 3

Strand 1

Strand 2

Strand 3

Kaja

Csbalázs Creative Commons License 2006.07.13 0 0 1425

Akkor a fakultatívokról.

Szerdán érkeztünk és csütörtökön délután elmentünk a Szigettúrára (22TD/fő). Program: római út(amin keresztül száraz lábbal és autóval elérheted Tunéziát), Guellala fazekes műhely, majd a La Ghriba zsinagóga, Houmt Souk egy órás szabad program a bazárban, végül Midoun:szőnyegbemutató a Soja Centerben és egy fél óra szabadprogram. Összvissz úgy 4 óra lehetett tán. Nem fárasztó, de kihagyható vagy egyedül is megtehető, de őszintén szólva jobb volt ez így.

A 2 napos Szahara túra szombat-vasárnap van: tavaly mi voltunkm úgyhogy kihagytuk, aki még nem volt, okvetlenül menjen el. Nagyon megéri.

Vasárnap elmentünk kalózhajózni(40 TD/fő) Nekünk nagyon bejött. A Flamingó-sziget gyönyörű a maga egyszerűségében, csodás a tenger. A kalózok műsorán nagyon jót nevettünk és jó volt  a kaja is: sült hal, kuszkusz, saláta, tojáslepény, kóla, ásványvíz, mentatea. Annyit ettél, amennyit akartál.

A szállodától mintegy 400-500 méterre van egy krokodilfarm-múzeum-Djerba-skanzen trió: a belépő 12 TD/fő+2 TD a fotójegy. Érdemes megnézni.

Nekünk egy dolog hiányzott: este nem lehet sétálgatni, mert nincs hol és hov. Egyszer kimentünk a tengerpartra és annyi. De nagyon jól éreztük magunkat.

riot Creative Commons License 2006.07.13 0 0 1424
Jó volt végignézni az utolsó hozzászólásokat - ez a fórum többet ér, mint egy útikönyv ;) a tervek szerint augusztus 8-tól mennénk Djerbára, a Garden Parkba és ahogy nézem jól választottunk :)
Csbalázs Creative Commons License 2006.07.13 0 0 1423

Sziasztok!

Tegnap jöttünk meg a Sidi Mansourból! A Medina/Besttel mentünk. Minden klappolt a repülőúton és utána is.  Mi nem tengerre néző szobát kaptunk, de őszintén szólva nem is szoktunk ezzel foglalkozni, nem a szobáért megyünk. Az út túloldaláról minden reggel két teve és néhány ló üdvözölt minket, ez sem volt akármilye látvány:-) A szoba tiszta és minden nap cserélték a törölközőket, takarítottak. Igaz minden nap hagytunk is ott nekik 1-1 dínárt. Ennek "fejében" hol a törölközőkből, hol  a plédből hajtogattak hattyúkat:-)) Az első éjszakánk kissé kalandos volt, mert a 204-es(ez volt a miénk) és a 206-os szoba között van egy ajtó és hajnali fél1kor derült ki, hogy nincs bezárva. Ekkor jött át ugyanis egy kislány a szobánkba. Megcsinálni ugyan nem sikerült, de odahúztunk egy komódot aztán semmi gond nem volt. Tévé van, nagy élmény volt arab nyelven nézni a vébémeccseket (mert a francia adó TF1 nagyon vacak minőségű volt). Hűtő működik a szobában. Széfet a recepción lehet bérelni. Egy euróért most 1.652 TD-t adnak, amit szintén ott lehet váltani. Fizetni is itt lehet, ugyanis a bárokban és az éttermekben nem fogadhatnak el pénzt. Adnak egy számlát, amin rajta van a szám és neked alá kell írnod. Majd amikor néhány nap után úgy érzed, hogy most már fizetnél, akkor odaballagsz a recepcióhoz, bemondod a szobaszámot és fizethetsz. Aki nem visz fürdőlepedőt, az bérelhet. Naponta cserélve. A szálloda gyönyörű, a kaja szerintem válatozatos és finom. A napágyak és napernyők ingyen vannak a medencénél (ami szintén nagyon klassz) is és a tengerparton is. A szállodának - bár nem partmenti - saját tengerpartja van. Gyönyörű a part, tiszta a víz. Bár  sok a tengeri fű, de folyamatosan tisztítják. Ami érdekes volt - és ennek én örültem - a parti pálmafa, nyaklánc, kendő, gyümölcs stb árusok nem jöhettek be a napágyakhoz, csak a partmentén árulhattak és közel sem voltak olyan erőszakosak, mint Sousseban, bár az sem volt annyira gáz. Mindenfajta vizisportra(banán, jetski, ejtőernyő, kajak, vitorlázás, vizibiciklizés) van lehetőség és tevegeletsz, lovagolhatsz is a parton, ami kb 250 méterre van a szállodától, de ha nincs kedve sétálni az embernek, akkor a bejáratnál álló lovaskocsik ingyen leviszik a partra. De csak azok, amelyek a Hotelhez tartoznak, a többi nem ingyenes persze. Az animátorok folyamatosan dolgoznak, foglalkoznak a vendégekkel még a tengerparton is. Röplabda, foci, vizilabda, aerobic, stb. Esténként mindig van műsor. A szállodában lehet robogót, biciklit és quadot is bérelni. Van lehetsőség masszázsra, lehet konditermet használni vagy éppen szaunázni. Na és vannal butikok. A szállodának saját fotósai vannak, akik egész nap fényképeznek a medenecénél és a parton, este meg kiteszik a képeket és 3 TD-ért meg lehet venni. A szálloda bejáratától balra és jobbra is van "szupermarket". Balra autót és robogót, jobbra quadot lehet bérelni. Mi csak üdítőért, ásványvízért jártunk ki, mert jóval olcsóbb, mint a szállodában.  Na már így is hosszú vagyok, úgyhogy majd délután mesélek a fakultatívokról meg teszek be néhány képet, hátha érdekel valakit. Ja és ha van kérdés tegyétek fel. Mi félpanzióval voltunk, bőven elég volt. Jah és a Best/Medina idegenvezetője Kati nagyon jó fej és rendkívül segítőkész.

mzs72 Creative Commons License 2006.07.12 0 0 1422
szia!
Mi is a Prima Life Garden Parba megyünk, de pont előttetek egy héttel, júl.18.-tól. Két gyerek(4 és 6 évesek) és fél panzió. Én végig olvastam a fórumot már, ami nagy segítség volt a felkészüléshez. Remélem jön akkor is majd kisgyerekkel valaki, úgy érdekesebb a gyerkőcöknek. A reptéri várakozásról sokféle tapasztalat van. Bízzunk a legjobbakban, mást amúgy sem tehetünk. Jó utat!
Előzmény: MMMÓnika (1421)
MMMÓnika Creative Commons License 2006.07.12 0 0 1421

Szia,

Mi is abba a szállodába megyünk csak júli 25-től. Ha haza jöttök, kérlek írj néhány hasznos információt és láss el praktikus tanácsokkal! Mi a 2 éves kisfiunkkal utazunk, remélem valóban család barát a hely és az utazás is zökkenő mentes (nem késik órákat a charter gép!!)

Köszönöm, Móni

fmonik Creative Commons License 2006.07.10 0 0 1420

Holnap irány Djerba!!!!

Jön valaki a Prima Life Garden Parkba?

covika Creative Commons License 2006.07.10 0 0 1419
A helyzet az , hogy a sör tekintetében csak a bárban kapható, ill. egyetlen egy supermarket van a szigeten a fővárosban , mi az megsem kerestük , ezért írtam vigyetek elfér a repülön 20Kg /fő, és ez nem égetett szesz! A szálodához közeli város Midoun. Eu a jobb nekünk 165.40 TD-t adtak 100 Eu-ért. Lehet a bazársoron Eu val is fizetni ,DE rosszul váltják!!! A félpanziósok csak reggelinél ihatnak üditőtt vacsinál nem mindenért fizetni kell a pincérnél kel kérni és van fízető pincér az ajtóban. Itt elég drága az ital!
Előzmény: bertibr (1418)
bertibr Creative Commons License 2006.07.09 0 0 1418
szia!

Covika!

lenne még egy kérdésem/az utazási prospektust tegnap oda adtam a barátunknak/
a vacsorához adnak ásványvizet vagy a pincérnél kell TD-ért venned? dollár vagy euro jobb? hogy hívják a szállodához közeli "várost"? sört ott érdemes venni vagy abban a boltban is van amiről írtál?
bocsi a zargatásért de amíg elindulunk lehet hogy felteszek pár kérdést ami menetközben eszembe jut! már csak 2egész nap!

köszi
Előzmény: covika (1415)
Zs85 Creative Commons License 2006.07.07 0 0 1417

Szia family-greece-tour!!

Szeretném megkérdezni hogy alkohol szempontjából mi a helyzet, tehát mennyit lehet bevinni az országba? mert nekem azt mondták az u.irodába hogy fejenként szigorúan csak fél liter engedélyezett. Ha valaki meghaladja ezt a mennyiséget azt több százezrekre megbüntetik,és nem kizárt hogy börtönbüntetés lesz a vége, ugyanis egy olyan országról van szó, ahol alkoholtilalom van. Azt mondták nagyon szigorúan kezelik ezt a helyzetet,és mindenképp tartsuk be az előírásokat.

Te hogy látod ezt ?kíváncsi vagyok a véleményedre.

Detoxikalo Creative Commons License 2006.07.07 0 0 1416
Köszönöm, azért azt is megnézem.
Előzmény: moncsi0508 (1413)
covika Creative Commons License 2006.07.07 0 0 1415
Hali! Mégy jó tanács! Sört vigyetek mert nagyon drága. A Celtinát adják 2,5 dl 3 TD ,Ha csapoltat vesztek 5 dl 3 TD. A többi oké! Mivel van hűtő igy mindig hideget ihattok. Flakonos viz mindenüt van. Ha jóbbra indultok a szálodábol 100m van egy Minimarket az étterem mellet ,itt lehet kvadot bérelni, ha balra akkor 50m a világitó toronnyal szemben van egy kis bazár itt tudtok vonalason telefonálni haza / olcsobb mint mobilon/ és van vizük meg ajándékok, polók suvenirek. Az áraik hasonlóak a bazársoron lévőkhőz, és alkudni lehet velük is. A szálodába csak szatyorba vigyétek be a vizet és egyéb innivalót. A portás amúgy is szól! Jó útat!
Előzmény: bertibr (1414)
bertibr Creative Commons License 2006.07.06 0 0 1414

szia covika!

Köszi az infót. mi is megkaptuk a részvételi jegyet indulás 07.12. 08: 20
Megnyugtattál különösen hogy vágyódsz vissza. A visszaút elég korai de ez van.
Fél panzioval leszünk.2004-ben hammametben voltunk a kaja ott is jó és választékos volt /10napig voltunk/ de a végére a hasmenés összejött,pedig védekeztünk /unicum wisky pálesz avégén boukha/ annak örülök hogy jó az idegenvezető.
Ha visszatérek majd írok arra vonatkozóan hogy mi volt a tapasztalatom. HALI

Előzmény: covika (1411)
moncsi0508 Creative Commons License 2006.07.06 0 0 1413

Szia!

Hát a Sidi Mansour nevű szállodában is kínálnak all inclusive-os ellátást, csak az a baj, hogy nem közvetlen tengerparti, hanem 200 m-t kell gyalogolni. A kaja nagyon finom és változatos!! A szálloda tökéletes, tiszta és a személyzet is nagyon udvarias. Szerintem is ráérsz még befizetni!

Előzmény: Detoxikalo (1412)
Detoxikalo Creative Commons License 2006.07.05 0 0 1412
Szia! Úgy látom, Te tudnál nekem segíteni, Tavaly voltunk Sousse-ban, /Orient Pallace/ nagyon megszerettük Tunéziát, minden fakultatív kirándulásra elmentünk, azt hiszem mindent megnéztünk, amit ott érdemes. Már akkor elhatároztam, hogy az idén szeptemberben Djerbára megyek, de "csak" nyaralni, pihenni. Egyedül a Hotel Sun Club nevű szállodában hirdetnek all inclusive ellátást, ami most nem is az étkezések, hanem az italok miatt fontos, hiszen meleg lesz./109.000Ft, + illetékek/. Ha tudsz jobbat, légyszives téjékoztass. Ragaszkodnék a Medina irodáihoz, valamint fontos, hogy közvetlen tengerparti szálloda legyen. Nem tudom, milyen a büfé rendszerű ellátás, az Orientben a svédasztalos tökéletes volt. Valamint szeretném kihasználni az all inclusive adta lehetőségeket, amennyire lehet, gondolom, hogy fürdés, napozás közben az ember gyakran megszomjazik, de szeretnénk az illendőség határain belül maradni. Tehát a kérdésem az, hogy szerinted ebbe mennyi fér bele? Az utazási irodában azt javasolták, hogy még ne fizessem be az utat, mert augusztusban sokkal olcsóbb lesz, de nem szeretnék semmiről lemaradni. Bárkitől szívesen fogadok információkat. Előre is köszönöm.
Előzmény: family-greece-tour (1355)
covika Creative Commons License 2006.07.05 0 0 1411
Heloka! A kérdésedre a válaszok. A tengerpert tiszta homokos a tengerből a szél kifúja az elszáradt tengeri fűvet de azt eltakaritják . A száloda tengerperti része gondozott tiszta őrzik és ingyenes . az ágyak használata. A repülő reggel 08:20-ra volt kiirva indulás, de 8-kor elszáltunk mert mindenki beszált a gépbe. 2:25 óra az utazási idő. A térképen húzz egy egyenes vonalat szicilián (Palermó) felett egy vonalat , úgy repültök. A repülön van egy befőt /körte/ üditő kávé egy datoja jam vaj és egy alma nagyságú zsemle. Azonkivül vehetsz italokat , tőményet sört. A vacsoráknál hasmenés csak akkor következik be , ha mindenfélét össze vissza esztek. Minden nap rengeteg a kaja és nyugiba meg lehet kostolni mindegyiket. Reggel is !Ez fépanzióra vonatkozik!A teljes ellátást nem lehet megenni, szerintem, mert még ebéd , egy tizórai és egy löncs is tartozik mindezekhez. Az idegenvezető Katika nagyon rendes volt velünk, mindenről informált segitett. A másik szálodában lakoknak pl. még a ruha vásárlásában is. A reptér és a száloda transzfer ideje 20 perc ,úgy hogy mindenkit "leadott " a saját szálodájában és el is igazitotta a csapatott. Tudnillik minden helyen ,a reptéren belépéskor, a száloban, ki kel tölteni egy ürlapot ami angol ill arab és ebben segit a kitöltésében. A páratlan számú szobák a tenger felé nézők! A másik oldal sivár! Országút. Nem zajos de nem is látványos. A recepción meg kel probálni cserélni ha nem kaptok arra az oldalra szobát. Mi minden reggel az ágyra tettönk egy egy csokit vagy 1/2 dinárt és rendben cserélték a türülközőket ágyneműket, sőt a száradni kitett türülközőből olyan hattyút formálta , hogy hanyat estünk és hazahoztuk . A gyerekekkel foglalkoznak és van masszás, erobik, tatu, meg fene tudja ,hogy mi minden. Ha még van valami kérdésed irj! Jó nyaralást!!! ui: különben irigyellek!!
Előzmény: bertibr (1410)
bertibr Creative Commons License 2006.07.04 0 0 1410
Covika!

Jővő héten szerdán indulunk Djerbára és abban a szállodában fogunk lakni ahol Ti-legalábbis oda fizettünk be. A leiratodból azt vettem ki hogy a szálloda és az ellátás OK. A tengerpart tiszta?-annyi mindent olvastam hogy nem az-nyugtass meg hogy az is OK-és. A repülőtök mikor indult és utánna mennyi idő az út aszállodáig?
A repülőn kaptatok ellátást? Milyen volt az idegenvezető?/ja nem írtam Best Reisen-nél foglaltuk az utat/ Hasmenés volt -e?
Előzmény: covika (1409)
covika Creative Commons License 2006.07.03 0 0 1409
Hát szevasztok Djerbára utazók ! Kezdeném azzal, hogy az utazás kiállítás kapcsán bukkantam a Világlátó utazás szervező iroda Djreba szahara címmel meghirdetett üdülő programjára. Mivel megtetszet felvettem a kapcsolatot velük és egyeztetés után megbeszéltük a következőket: az út ellenértékét előleg Kp. és a végösszeg kiegyenlítése a TEMPO Egészségpénztár által történik. Idáig semmi gond. A második részletnél a Tempo sokadik megkérésemre mindenféle indokok után nem az irodának , hanem nekem utalta a pénzt. Így ,ha nem vagyok résen és nem figyelem a számlámon a pénzmozgás észre sem veszem és lemaradunk a befizetéssel és nem utazunk. Az iroda közben közölte ,hogy a repülő érdektelenség miatt csak egyszer indul egy héten Djerbára. Az indulás előtt két nappal bejelentette, hogy a kiválasztott szálloda nem fogad , helyette a Sidi Mounsur Resport nevű. Utána néztünk és ez is tetszet, de nagyon el voltunk keskenyedve, mert ez nem tengerparti szálloda. A repülőtéren semmi gond nem volt . 20 perccel előbb felszálltunk , rendben leszálltunk Djerbára . Itt kiderült , hogy az utasaink egy része Best, más része Medina utazási iroda utasai, és a buszon egy órai várakozás után ,kiderült az egyik utast duplikálták és a repülőről nem szállt le a másik fantom utaspár. Végül mehettünk, de amit a repülővel nyertünk idő ugrott. Az idegenvezető nagyon lelkiismeretes és kedves, mindenkit elirányított a szállodákban és megadott minden elérhetőséget. A szálloda kifogástalan tiszta légkondizált ( igaz egy nap után elromlott) a kaja finom nagyon sok féleség, és a személyzet kedves rendes udvarias. Az utazás fáradalmai után lementünk a belső medencéhez pihengettünk. Majd mivel nem teljes ellátásra fizettünk elmentünk éttermet keresni egy ebédre. Nem messze meg is találtunk egyet, és 15TD-ból 4fő megebédelt. A lányok tengergyümölcsös pizzát, mi fiuk valami helyi kaját ettünk, nagyon izlett. Lementünk megnéztük a tengerpartot. Hosszan homokos lankásan mélyül tiszta a vize. Igaz reggelre a partot beterítette tengeri fűvel, de az eltakaritják. A szállodának kijelölt strandrésze van ide csak a szálloda vendégeit engedik be és állandóan őrzik. Van lent egy bár, lehetőség vizibiciglizésre , banánozásra , ejtőernyőzésre, motorcsónakázásra, jetezésre. Este nincs hova menni, Kihalt a környék. Elmentünk vacsora után , mert le kellett gyalogolni azt a sokk kaját, a szálloda soron kb. 5 Km re . Volt egy része a tengerpartnak ahol kialakítottak egy korzót valamikor , de úgy le volt pusztulva mint a franc. Egy működő étterem és a szél fújta homok. A szállodákba elvileg a külföldiek be mehetnek. És szórakozhatnak, de nem igazán volt még kínálat. Másnap a reggeli után ami megint terüj-terüj asztalkám , mindent meg kóstoltunk, és irány a tenger. Egész nap fürdés sétálás. Vacsora megint telis teli fogásokkal. A szálloda előtt egy ottani emberke leszólított bennünket és felkínálta, hogy 1TD/fő beszállít a közeli Monsour városba. Elfogadtuk és nem bántuk meg! Kellemes estét töltöttünk a bazárba. Harmadnap reggeli után a szervezet program következet. Egy légkondival ellátott buszba szálltunk, minden szállodához , ami a Best és Medina szervezés, felvettük az utasokat és körbevittek a szigeten ( Szigettúra) .Valóban nem nagy a sziget de egy délelőtti kirándulásra ép elegendő. A leírásban szereplő látványosságokat megtekintettük és nagyon profi idegenvezetésnek köszönhetően mindent megtudtunk ami csak érdekelt. Bazársor tekergés alkudozás után vissza a szállodába és fürdés pihi. A szálloda minden szobájában volt egy kis hűtő ( minibár ) a hazai söröket itt hűtöttük. Szokásos vacsora. Után séta a főút mellett ameddig csak bírtuk. Negyednap reggeli után amit korán kellet megtenni, indultunk a szaharába! Nyolcan jelentkeztünk , négyen itthon fizettünk be , négye ott. A véleményem az hogy most jobban jártunk mint tavaly Zakynthos-son mert ha számba vesszük a szállodában be voltak fizetve kajára az ugrott, ugyan akkor teljes ellátást kaptunk a kétnapos út során. Így duplán fizették ki azt a két napot. A szigetről komppal mentünk át a kontinensre. Érdekességkép! A nyolc fő nem indokolta az autóbusz indítását, így küldtek egy hétszemélyes Nissan djippet, Azonnal megreklamáltuk, hogy képzelik, hogy nyolc ember szorongjon 800 Km úton? A komphoz azonnal küldtek egy második autót, és folytathattuk az utunkat. Az idegenvezető kedvesen mindig elmagyarázott mindent, és segített a vásárlásban is. Az utazás szervezőnek a haszna megjött, hisz megállapodtunk, hogy az eredeti kiírás alapján Tozur városban átszállunk egy másik terepes autóba és velük megyünk az Atlasz hegységbe, de megegyeztünk és a két sofőr vitt tovább. Nekik fizettük ki a 35TD/fő viteldíjat. Ide mindenki menje el Tunézia nevezetessége itt van. Olyan mint nálunk a Balaton . A sóstó lenyűgöző! Cebika érdekes látványos ! Kicsi falucska amit az agromeráció következtében elhagynak a lakói, csak a megrögzött turistákat váró lakók élnek ott. Érdekes, hogy a forrástól kb 3 km –re már eltűnik a víz és vége az oázisnak. Az atlasz belsejében már csak egy oázis van ott aztán ne lepődjetek meg de a Majka üdvözléstől minden magyar hangzatossággal fogadnak a kereskedők.( Csá-Csumi-Csá!) A visszaúton érintettük újból a sóstavat és megszálltunk Tozur –ban egy szállodában. Itt megnéztük a múzeumot és szétnéztünk egyénileg a városban. Másnap a város régi építésű bungaló lakásokat néztük meg és az óvárost, majd Douz felé a sivatagba mentünk. Az időjárás a kirándulóknak kedvező , kissé hűvös szeles, ugyan ez a sivatagban homokviharnak hatott. A beöltöztetés után fel a tevékre. Nem semmi , először hátra akarsz bukni, majd orra, és befejezésképp megint hátra, de sokkal meredekebben. Aztán be a sivatagba. A dűnék közt csámborogni sem kutya! Fel a dombra, és hirtelen le mert a szél egy hullám félét kavart a homokból, és azon le. Na igy megy ez a sivatagban. Hogy jobban érezd a sivatag ijesztéseit , letámad az Alibaba három ráérő rablója. Szó szerint le a tevéről foto fotó egy séta a lovon a tevén és utána fizess hamárt használtad ! 5TD/fő minimum alkudni lehet. Kezdi 20 10 5 . A tevegelés után , amit az iroda kedveskedése jeléül egy oklevéllel megörökített, nagyon kellemesen töltöttük az időt. Tovább Matmata felé érdekes kopár élettelen vidékeken keresztül eljutottunk a csillagok háborúja helyszínéül szolgáló terepre. Itt megebédeltünk a népi eleségükből /kusz.Kusz/ ,majd egy barlanglakás meglátogatása következett. Érdekes de nem igazán kötött le. Irány a sziget a romai úton haza a szállodába. Vacsora pihike. A következő napon a szállodától nem mesze a krokodilfarmot néztük volna meg, de az információnkkal ellentétben összevonták a három látványosságot, amit mi már a múzeumban láttunk nem szerettük még egyszer megnézni itt is, csak a krokikat, nem engedték. Így ez kimaradt , meg különben sem akartunk váltani eurót mert csak nagyobb tételünk volt, és ez a látványosság nem ált arányban a belépő árával sem hisz 12 TD+3TD Fotódíj. Na ezek után elköltöttük ajándékokra a megmaradt dinárokat és nagyon keményen hajnali kettő órakor irány a repülőtér. Kóvályogtunk az álmosságtól , de az alkalmazottak is, újabb két óra elteltével vártuk a felszállást a repülőre. Irány Budapest 8:50 leszáltunk. Elárulok egy titkot Tunizba nagyon olcsó a telefonálás a helyieknek de a telefon készülék drága , lehet belőle üzlet. A Vizet mindenütt lehet kapni elfogadható áron, de sört nem! Úgy hogy ha szeretitek a sört az vigyetek elbírja a poggyász . Napi egyet-kettőt biztosan. A pezsgő kincs ! az is biznisz. Hát ennyi! Jó nyaralást!
HegyiPanni Creative Commons License 2006.07.01 0 0 1408

Szia!

Mi márciusban voltunk kint a Hugommal. A legszembetűnőbb az, hogy a szálloda más színű, mint a képeken...Időközben ugyanis felújították, de a képeket sem a katalógusban sem az internetes oldalukon nem cserélték ki...Mindegy, ami a képen kék, az most rózsaszín.

Mi nagyon meg voltunk elégedve mindennel. Nem használtunk légkondit, akkor még nem kellett. A szobákban mindig hűvös van, mert szinte soha nem süt be a nap, és minden csempézve van. A törölközőket kérés nélkül cserélték, a víznyomás néha akadozott.

A szobát kérésre kicserélték, bár lehet hogy erre csak előszezonban van lehetőség...

Az ételválaszték jó volt és bőséges, az ital már nem annyira. Ide mindenképpen érdemes all inclusive ellátással menni, mert nincs a közelben semmi.

Mi most voltunk másodszor a Kartagóval Tunéziában, és mindkétszer nagyon meg voltunk elégedeve.

Előzmény: mzs72 (1407)
mzs72 Creative Commons License 2006.06.29 0 0 1407

Köszi a hasznos infókat, azt hiszem lassan kialakul az előzetes kép az utazással kapcsolatban, próbálok felkészülni amennyire lehet...

A légkondi miatt nem aggódok tovább, majd a helyszínen fogok csak, ha nem jön össze valami.

Azért, ha valaki mostanában jött haza a Prima  Life Garden  Parkból, akkor kérem halmozza el a fórumot friss tapasztalatokkal.!

Előzmény: family-greece-tour (1406)
family-greece-tour Creative Commons License 2006.06.28 0 0 1406

Szia

2004ig voltam Djerbán idegenvezető . Hangsúlyozom mégegyszer, hogy a főépületbeli szobákhoz akkor tartozott klíma, és a menzel típusú szobákhoz nem volt. Nos igen eltelt már 2 év és lehet hogy beszereltek azóta 400 klímaberendezést. De nem valószínű, ha igen akkor meglepetés lesz :)

milyen kajálási lehetőség van? a szálloda bejáratánál vannak kisebb

shoppok illetve bár. Üdítőt és koktélt meg lehet inni. Ha betaxiztok vmely városba pl: Midoun vagy Houmt Souk-ba akkor biztosan találtok vmi helyi éttermet. (Én csak annak ajánlom akinek" erős" a gyomra, kimondottan gyereknek tilos szállodán kívül enni !Boltokban lehet kapni pékárut , illetve más előre csomagolt élelmiszert azt nyugodtan meg lehet enni. Gyümölcsöt a Midouni piacon lehet venni, alkudni kötelező. ajánlatos ásványvízzel jó alaposan megmosni a gyümölcsöt. Csapvíz nem ajánlatos még fogmosásra sem! Ha bármi egészségügyi probléma felmerülne -  biztosítást szükséges kötni - idegenvezetőt, szálloda alkalmazottait értesíteni kell és ő segít orvost illetve gyógyszert beszerezni

Szerintem kifejezetten jó választás gyerek szemmel. szép tágas medencével rendelkezik, jó az esti animációs programok. kicsit gyalogolni kell a tengerparthoz, de azt is meg lehet szokni! Papucs használata ajánlott!

Előzmény: mzs72 (1405)
mzs72 Creative Commons License 2006.06.28 0 0 1405

Szia!

Nemrég kapcsolódtam csak be a Djerba fórumba, úgyhogy bocs, ha valamit 100-ad* kérdezek meg.

Mi júli 18-án megyünk a P.Life Garden Parkba, félpanzió, 2 kisgyerek(kifejezetten ajánlották a gyerekek miatt).

Jól olvastam, hogy nem minden szobában van légkondi?

Milyen kiegészítő kajálási lehetőség lehet a félpanzió mellé?

Jön esetleg más is gyerekkel akkor? Már sok infóm van a szigetről, így kifejezetten a szállodával kapcsolatos élményekre lennék kíváncsi!

Előzmény: family-greece-tour (1401)
family-greece-tour Creative Commons License 2006.06.26 0 0 1404

Nagyon érdekes cikk. Szerencsétlenül járt a ficko. De egy tény az h nagyon nagyon szigorúak! Pl 50% -os gyorshajtásért 2 -5 évig terjedő szabadságvesztés jár. Kemény ott az élet!

Szerintem a fickót vki rossz akarója bemószerolta!

DE

Előzmény: Zs85 (1402)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!