33 százalékos népszerűséggel az első a politikai pártok közt a Jobbik, mutatta ki a felsőoktatásban résztvevők közt végzett kutatás.
A kutatás egyik munkatársa, Róna Dániel szociológus szerint egy párt, jelen esetben a Jobbik markáns előnye olyan jelentős ebben a generációban, amelyre csak a kilencvenes években volt példa: akkor a Fidesz volt felülreprezentálva a 15-29 éves korcsoportban. A Jobbik támogatottsága négyszer-ötször magasabb a 18–29 éves korosztályban, mint a 60 év felettiek körében,
Link:
http://index.hu/belfold/2013/02/16/az_egyetemistak_kozt_a_jobbik_a_legnepszerubb/
topiknyitó megjegyzése:
zsidókkal, izraellel, nácikkal stb. kapcsolatban van több kapcsolódó szaktopik, trollkodni, trollt etetni ott tessék!
"Úgy lehet megalapozni a revíziót, mint a két világháború közti Magyaroszág is tette: nem adta fel a reményt, emlékezett és emlékeztetett. Ez egy fillérbe sem kerülne, csak az egyből háborút vizionáló fosikáinknak nem tetszene."
Látod ez az. Akkor is egy háború kellett hozzá.
"Akkor bukjuk el, ha beletörődünk. A földről, a vert helyzetből talpra lehet állni, persze ehhez erőfeszítés is kell, de némelyeknek ez nagyon nem tetszik valamiért."
Ki gátol meg abban, hogy felálljunk? Senki. Mi magunk nem vagyunk rá hajlandók, csak keressük a bűnbakot. Azok, akik folyton másokra mutogatnak, mert nem mernek szembesülni a saját elkúrt életükkel, na azok beletörődtek.
Annyiban viszont változott a helyzet, hogy ma már egy nulla iparral és elcseszett mezőgazdasággal megvert kis ország nem tud érvényesülni egyedül. Lehet ezért zsidózni, vagy szidni bárki mást, de akkor is így van. Talán nem az a legjobb ötlet, ha durcáskodunk, mert akkor biztosan szarnak a fejünkre.
"Aha, szóval nyugaték már pattanásig feszülő izmokkal várják a gazdasági talpraállításunkat, csak tűnjön már el a Jobbik. "
Miért tennék? Ha mi nem mozdulunk, az a mi bajunk. Nem fognak pátyolgatni minket. Kötelességük lenne talán?
"Érdekes, a Jobbik létrejötte előtt, 1989-től pont a Nyugat kaparintotta meg javaink tekintélyes részét a vadprivatizáció során."
Szerintem meg az mszmp-ből származó politikusaink és haverjaik, akik kommunistából hirtelen kapitalisták lettek. Sehol nem volt még a Nyugat, mikor itt már elhordtak mindent a mieink.
"Milyen szart árulnak??? És nekem speciel semmi bajom a Tescoval és társaival, csak biztosítson helyet a jó minőségű magyar árucikkeknek is - ha még vannak olyanok a már említett vadprivatizáció után."
És van jó minőségű magyar árucikk, főleg megfizethető áron?
Akkor röviden, pontokba foglalva szedd már össze a jobbik "hazafias" programját../gondolom, nem esik nehezedre/..hadd lássuk mit is támogattok...lehet hogy még nékem is tetszeni fog.../ vagy nem!
"Egyszer valamelyik "mindentvissza" elmagyarázhatná, hogy is képzeli a revíziót. Négyfrontos háborút kezdünk a négy égtáj irányába? Remélem, ti meneteltek majd az első sorban! Úgy lenne korrekt."
Úgy lehet megalapozni a revíziót, mint a két világháború közti Magyaroszág is tette: nem adta fel a reményt, emlékezett és emlékeztetett. Ez egy fillérbe sem kerülne, csak az egyből háborút vizionáló fosikáinknak nem tetszene.
"A nagyságunkat buktuk akkor, mikor szokásunkhoz híven a vesztes oldalra álltunk. Erről sem a zsidók, sem a cigányok, sem más nem tehet, ezt mi basztuk el."
Akkor bukjuk el, ha beletörődünk. A földről, a vert helyzetből talpra lehet állni, persze ehhez erőfeszítés is kell, de némelyeknek ez nagyon nem tetszik valamiért.
"A gazdasági talpraállásunk ellenben nekik is érdekük lenne, de ebben a Jobbik mutatja a legnagyobb ellenállást. Így is el vagyunk már szigetelődve, de a Jobbiknak ez sem elég."
Aha, szóval nyugaték már pattanásig feszülő izmokkal várják a gazdasági talpraállításunkat, csak tűnjön már el a Jobbik. Érdekes, a Jobbik létrejötte előtt, 1989-től pont a Nyugat kaparintotta meg javaink tekintélyes részét a vadprivatizáció során.
"Csak árulják a szart az általuk állítólag oly nagyra tartott magyar népnek. Csak tudnám, akkor mi bajuk a Tescoval és társaival."
Milyen szart árulnak??? És nekem speciel semmi bajom a Tescoval és társaival, csak biztosítson helyet a jó minőségű magyar árucikkeknek is - ha még vannak olyanok a már említett vadprivatizáció után.
"Nos, ez már egy pozitívum, hogy felkarolják a revizionizmus eszméjét és ementén politizálnak."
Egyszer valamelyik "mindentvissza" elmagyarázhatná, hogy is képzeli a revíziót. Négyfrontos háborút kezdünk a négy égtáj irányába? Remélem, ti meneteltek majd az első sorban! Úgy lenne korrekt.
"
És az számít, hogy lehetne a mostaninál sokkal jobb politikát, nemzetstratégiát csinálni, csakhogy pontosan ezért nácizzák le őket némelyek oly nagy hévvel?"
Normális nemzetstratégiát a Jobbik sem tudott még mutatni. Ők is csak azzal takaróznak, hogy "jajdekurváranemzetiekvagyunk". Folyton el kell mondaniuk magukról, mert valójában nem látszik. Az SZDSZ jut eszembe róluk, akiknek állandóan ismételgetniük kellett, hogy ők a liberális párt, mert amúgy senki nem nézte volna őket annak. A gazdasági elképzeléseikhez képest meg még az őrült Matolcsy is tündérmese.
"Persze ha a zsidóknak, cigányoknak, EU-nak, USA-nak, stb-nek az a célja, hogy segítsék Magyarországot abban, hogy minél többet visszaszerezzen régi nagyságából, erejéből, gazdagságából, jelentőségéből, akkor elnézést kérek, mert én tévedtem."
A nagyságunkat buktuk akkor, mikor szokásunkhoz híven a vesztes oldalra álltunk. Erről sem a zsidók, sem a cigányok, sem más nem tehet, ezt mi basztuk el. A gazdasági talpraállásunk ellenben nekik is érdekük lenne, de ebben a Jobbik mutatja a legnagyobb ellenállást. Így is el vagyunk már szigetelődve, de a Jobbiknak ez sem elég.
"
Na látod, ők legalább ebből csinálnak pénzt, nem pedig szétlopják az országot, mint a ballib banda + Fidesz."
Ja, végül is igaz. Csak árulják a szart az általuk állítólag oly nagyra tartott magyar népnek. Csak tudnám, akkor mi bajuk a Tescoval és társaival.
"Egyszerűen rájöttek, hogy a turbómagyar revizionista konteohívőknek (és mellesleg az újnyilasoknak) nincs pártjuk"
Nos, ez már egy pozitívum, hogy felkarolják a revizionizmus eszméjét és ementén politizálnak.
"mindenért más a hibás, nem ők. Zsidók, cigányok, EU, USA, stb. Hogy ez tömény hülyeség, az nem számít."
És az számít, hogy lehetne a mostaninál sokkal jobb politikát, nemzetstratégiát csinálni, csakhogy pontosan ezért nácizzák le őket némelyek oly nagy hévvel?
Persze ha a zsidóknak, cigányoknak, EU-nak, USA-nak, stb-nek az a célja, hogy segítsék Magyarországot abban, hogy minél többet visszaszerezzen régi nagyságából, erejéből, gazdagságából, jelentőségéből, akkor elnézést kérek, mert én tévedtem.
"És jó biznisz "nemzeti" pártnak lenni ma. Nem csak képviselőként, de szépen hoz a Turul márka vagy a Szittyabolt is, ahol túlárazva árulják a nemzeti giccset."
Na látod, ők legalább ebből csinálnak pénzt, nem pedig szétlopják az országot, mint a ballib banda + Fidesz.
Akkor röviden, pontokba foglalva szedd már össze a jobbik "hazafias" programját../gondolom, nem esik nehezedre/..hadd lássuk mit is támogattok...lehet hogy még nékem is tetszeni fog.../ vagy nem!
Hazafias oldal? Na ne! Egyszerűen rájöttek, hogy a turbómagyar revizionista konteohívőknek (és mellesleg az újnyilasoknak) nincs pártjuk, ezért önállósították magukat. A Jobbik haszonlesők pártja, értelmes megoldást semmire sem ad, de valóban, azt mondja, amit a szavazói hallani akarnak. Hogy mindenért más a hibás, nem ők. Zsidók, cigányok, EU, USA, stb. Hogy ez tömény hülyeség, az nem számít. És jó biznisz "nemzeti" pártnak lenni ma. Nem csak képviselőként, de szépen hoz a Turul márka vagy a Szittyabolt is, ahol túlárazva árulják a nemzeti giccset.
Hazafinak mondható radikális párt a MIÉP volt, nem véletlen, hogy össze is vesztek a Jobbikkal. Csurka sem volt teljesen normális, de hazafiságát tekintve meg sem közelíthetik a Vonához vagy Novákhoz hasonlító gátlástalan törtető kis senkik.
A Jobbik egyetlen mázlija, hogy a mai politikai mezőnyt egységesen egy nagy rakás fosként lehet jellemezni, és ebben a fosban még a hozzájuk hasonlók is a felszínen tudnak maradni.
Neked elég, nekem meg az számít, hogy a mérleg serpenyőiben mennyi van a pozitívumokat és mennyi a negatívumokat tartalmazó dolog, és ezért fogok újra a Jobbikra, a hazafias oldalra szavazni.
"Én leginkább azt szeretném, ha sosem kerülhetne olyan pozícióba, hogy árthasson bárkinek is. Egyébként meg a legócskább populista párt, több gyűlölködéssel és rosszindulattal, mint az MSZP és a Fidesz együtt. Pedig azok sem kispályások."
Én azért remélem, hogy minimum megőrzik parlamenti pozíciójukat, mert a Jobbikot tartom az egyetlen hazafias magyar pártnak, amely felvállalja a nemzeti érdekek és értékek iránti küzdelmet.
Őszintén szólva az külön imponál nekem, ha kül- vagy belföldről próbálják besározni és tüzet okádnak rá - pukkadjanak csak meg ezek a "jóakaróink" (vagy inkább javaink akarói?).
Én leginkább azt szeretném, ha sosem kerülhetne olyan pozícióba, hogy árthasson bárkinek is. Egyébként meg a legócskább populista párt, több gyűlölködéssel és rosszindulattal, mint az MSZP és a Fidesz együtt. Pedig azok sem kispályások.
"Majd felnőnek, és rájönnek, hogy a Jobbik még a többi görény pártnál is sokkal rosszabb. Húszéves koromban valószínűleg én is rájuk szavaztam volna, ma már eszembe nem jutna."
Öntsd ki a szíved és mesélj, hogy mit ártott neked eddig a Jobbik.Amúgy a timokráciából kiábrándultak számára nem jelentene egy jó alternatívát a monarchikus államformához való visszatérés, széleskörű jogokkal felruházott uralkodóval (aki legyen egy európai uralkodóház sarja, mert a magyarok közül erre egyszerűen nincs megfelelő személy; olyan, akit pártok felettinek tudhatnánk és ne próbálna valamely oldal besározni) és minimális politikusi réteggel?
Majd felnőnek, és rájönnek, hogy a Jobbik még a többi görény pártnál is sokkal rosszabb. Húszéves koromban valószínűleg én is rájuk szavaztam volna, ma már eszembe nem jutna.
Részben egyetértek veled, pl. a horvát royalistákat meg lehetne győzni, hogy perszonálunió segítségével legyen szorosabb a kapcsolat országaink között. Remélem, ők inkább Zrínyi, mintsem Jellasics népének tekintik magukat.
A Kárpát-Régiót is létre lehetne hozni, és ennek segítségével fokozatosan kiterjeszthető lenne a magyar politikai-gazdasági-etnikai, stb. befolyás az elszakított országrészekre, s ha valakinek ez nem tetszene, annak az orra alá lehetne dörgölni, hogy: az EU-ban a határok már lényegtelenek. Vagyis az EU-t és annak elveit lehetne mintegy pajzsként a törekvéseink elé tartva újjáépíteni a Kárpát-Medencére kiterjedő Magyarországot.
"Es? Jogot formalhat eppen a horvat es jeruzsalemi kiralysagra is de nem fogjak attol meg megkoronazni a zagrabi szekesegyhazban, vagy a Kneszetben.Max kirohogik."
Elolvastad te egyáltalán a belinkelt oldalt? Amúgy meg a mostani "hozzáálláshoz" képest óriási előrelépést jelentene a trianoni probléma megoldása felé, hogy végre hivatalos szintre emelődne a revízió, mint ahogy volt is a két világháború között: emlékezni és emlékeztetni, ez az alap. És a közös eszmék, nemzeti célok, a mindenki által tisztelt uralkodó a nemzeti kohéziót is erősítené.