Keresés

Részletes keresés

Zsoofi Creative Commons License 2002.01.21 0 0 2516
Totyus: Köszi az infot!!!!
Kár hogy csak ősszel mutatják be...Viszont az új album az tényleg jó hír!!!!A Hűség angol verzójára is kíváncsi vagyok már:)Jó kis év lesz ez:))))
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.21 0 0 2515
Na, ez jó hír.
_Zoltán_ Creative Commons License 2002.01.20 0 0 2514
Ez engem is meglepett. Olyan természetességgel írja a honlap, mintha már korábban is lett volna róla szó. Pedig úgy emlékszem, most hosszabb ideig nem tervezett új albumot. A lemezbemutató pedig valószínűleg már az új, "tűz, víz és ütésálló" BS-ben lesz megtartva.
Tavaszra pedig elvileg jönnie kellene a "Hűség" angol nyelvű verziójának. Jó kis év lesz ez!
Előzmény: totyus (2513)
totyus Creative Commons License 2002.01.20 0 0 2513
Na erre kaptam fel a nagy fejem én is...
Előzmény: Szigi101 (2512)
Szigi101 Creative Commons License 2002.01.20 0 0 2512
Tervezett új album?!?!?!?!?!?
Előzmény: totyus (2511)
totyus Creative Commons License 2002.01.20 0 0 2511
Zsoofinak is:

Január 18.-ai friss hír az akos.hu-ról:

A mai (2002. január 18-i) Népszabadság Magazinban (a napilap melléklete) Váczy András újságíró hosszabb interjú keretében kérdezi Ákost írásról, olvasásról, zenéről, misztériumról. Nagyon ajánljuk!

Éjszakai baglyok, figyelem!!! Ákos a Sláger Rádió élő adásának vendége lesz 2002. január 22-én, kedden éjfélkor.

A HÉT PARANCSSZÓ februárra tervezett színházi bemutatóját - annak ellenére, hogy az olvasópróbák még tavaly decemberben megkezdődtek - egyeztetési gondok miatt későbbre halasztják, várhatóan késő őszre, a tervezett új album megjelenését követő időszakra.

Megjelent a Médiatechnika magazin 2002. január-februári száma, melyben AZ ETALON címmel hosszú, képes interjú és méltatás olvasható a Hűség-DVD-ről.

totyus Creative Commons License 2002.01.20 0 0 2510
A netropolisz.net-es és az apropo.com-os cím SZVSZ párhuzamosan működött. Az első oldal volt, amit megnéztem a neten, és ahol olvastam a címet, ott mindkettő fel volt akkoriban tüntetve, bár lehet hogy az is egy váltás volt(?)
Előzmény: LoviGabi (2507)
labi Creative Commons License 2002.01.19 0 0 2509
Helló!
20-án alternatív vasárnap lesz az Aylum pincében (5 percre van a Kálvin tértől, Mátyás u.7.) Fellépők:Fotel, Nazális Sikoly, Holt költők Társasága - www.hkt.ini.hu).Wave-s, igényes zenék. Kezdés 19h-tól.
LoviGabi Creative Commons License 2002.01.19 0 0 2508
Hello.
(látom, rég jártam erre ha ezt figyelmen kívül hagytam...)

"Ákos dalt írt Kentaur 2. albumára és ezt később koncerten is bemutaták duett formájában. A szám címe: A szem.
Szeretném megtudni, hogy ti miként vélekedtek Kentaur zenéjéről? Nekem nagyon tettszik."

Én elég sokat hallgattam/hallgatom ezt a 2. albumot ('Valaki az eltűnt városból'); nekem is bejön. A 'Labirintus' a másik nagy kedvencem ("Nincs másik arcom, ha ez nem kell / Nincs másik szívem, ha ez nem ver"...) Azért az első albuma sem megvetendő.

Kár hogy Kentaur is inkább a díszlettervezgetéssel van elfoglalva (bár hogy mit csinál mostanság, nem tudom...), lemaradtam az Erkel Színház-beli koncertről :/

LoviGabi

Előzmény: MaveRick (2465)
LoviGabi Creative Commons License 2002.01.19 0 0 2507
Hello.

"Netropolisz->DataNet->Elender->Matávnet"

Jól emlékszem, hogy a Netropolisz előtt volt valami Apropo.com (vagy .hu?) ; esetleg ezen csak a levlista futott?

LoviGabi

Előzmény: disp (2501)
LoviGabi Creative Commons License 2002.01.19 0 0 2506
Hello.

"A www.akos.hu belső oldalait adminisztratív okok miatt nem lehet frissíteni, mivel történtek apró gebaszok az Elender - Datanet, majd pedig a Datanet - Matavnet (Axelero Internet) váltásoknál. De hamarosan várhatóan beindulnak az események... "

A 'belső oldalak' egész egyszerűen azért nem frissül, mert valamikor az a rész lett -volna- a www.akos.hu új _külső_ felülete; úgyhogy azt csak úgy kell nézni mint valami jól sikerült de egyelőre befejezetlen változatot...

Sajnos a -disp által is említett- Elender->Axelero váltás a mai napig nem zökkenőmentes: a www.akosh.com még mindig az Elender-hez mutat, és ezen a főoldalon egy 2000.dec.23-i állapot van...

LoviGabi

Előzmény: cliftony77 (2499)
soldier22 Creative Commons License 2002.01.19 0 0 2505
Jaja, sajnos elég gyenge, a Dorozsmai inkább doboljon szerintem. (hátha még hallanád a többi dalszövegét az orsi lemezén... behánytam. egyszerűen ciki. Szegény Dorozsma, pedig annyira szeretem , ahogy dobol)
Előzmény: Törölt nick (2504)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.18 0 0 2504

Ennek örülök; nem tudom ki hogy van vele, de szerintem elég "érdekes" dalszöveg lett, úgyhogy jó, hogy nem Ákos írta.
Előzmény: soldier22 (2503)
soldier22 Creative Commons License 2002.01.18 0 0 2503
cliftony
Nem akarok vitatkozni, nagyjából a legtöbbször egyetértek veled, Ákos-témában is jártasabb vagy nálam, de a 7 mp magyar szövegét Dorozsmai írta (sajnos meghallgattam az Orsi-albumot, ez az info ott is szerepel, meg még mi minden. Elég borzalmas)
banya Creative Commons License 2002.01.18 0 0 2502
A mai Népszabadság színes mellékletében van egy érdekes interjú Ákossal. Szerintem érdemes elolvasni...
disp Creative Commons License 2002.01.18 0 0 2501
A helyes sorrend a következő :

Netropolisz->DataNet->Elender->Matávnet

tsabee Creative Commons License 2002.01.18 0 0 2500
Sztok!

Nem sok szó esik a 7 parancsszóról, én nekem szerencsém volt, mert 0 Ft-omba került, megkaptam Karácsonyra a nővéremtől. Meghallgatttam, balga fejjel éppen valamit játszottam közben a számítógépen és semmit sem fogtam belőle. Aztán egyik nap leültem a fotelba, beraktam a centerbe és elejétől végéig meghallgattam. Katarzisélményem volt... Kaszás Attila tényleg nagyon jó a lemezen, de meg kell hagyni, azért Ákos is tud verset mondani. Az összekötő zenék nagyon jók, a kórus egy kicsit furcsa volt, de aztán ráéreztem az ízére.

cliftony77 Creative Commons License 2002.01.17 0 0 2499
A www.akos.hu belső oldalait adminisztratív okok miatt nem lehet frissíteni, mivel történtek apró gebaszok az Elender - Datanet, majd pedig a Datanet - Matavnet (Axelero Internet) váltásoknál. De hamarosan várhatóan beindulnak az események...

Amúgy meg fenntartom az állításomat, hogy a 7 másodperc szövegét Ákos írta. Megvan felvéve valamelyik koncertről, még a 96-os turnéról, ahol a bevezetőben elmondja, hogy, vagy legalább is nagyon az jön ki belőle, hogy ő írta a szöveget.

Zsoofi Creative Commons License 2002.01.17 0 0 2498
Helyes?
Szigi101 Creative Commons License 2002.01.16 0 0 2497
Helyes! :-)
Előzmény: LoReNa (2488)
Zsoofi Creative Commons License 2002.01.16 0 0 2496
A 7 parancsszó előadásáról tud vki vmit???????????????????
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.14 0 0 2495

Hogy mi nincs a honlapon?:-)))

Keresem az utam remixek maxi
Hűség
Mindenki táncol maxi
Szavakon túl maxi
A 7 parancsszó

Néha kicsit gyakrabban frissíthetnének a diszkográfián...:-(

Hogy mi a szégyen, azt Ákos már eldöntötte; neki nem szégyen, ő ezt vállalja, hogy együtt énekli Orsival a dalt, így hát nem is lehet pálcát törni a dolog fölött.

KuZo többi véleményével egyébként tökéletesen egyetértek, és nagyon nem szeretem azt, hogy amikor meri vállalni valaki a gondolatait, rögtön elkezdik piszkálni, hogy "Nem elég azt írni, hogy nem tetszik?"

Miért lenne elég?

Mindenkinek joga van leírni azt is, hogy miért nem tetszik neki, s ezt KuZo tökéletesen megfogalmazta.

mateffy Creative Commons License 2002.01.13 0 0 2494
cliftony
A szöveget nem Ákos írta, hanem Dorozsmai Péter. A '96-os, koncertes hangszerelést Lepe csinálta.
Mi nincs a honlapon, amire büszke lehetne? (Most lettem kiváncsi...)

KuZo
Úgy fogalmazol, ahogy akarsz, ebben és másban sem kívántalak akadályozni. Nyomasztani se. A szégyen más fán terem, ez volt a lényeg (érveltem is kicsit, de meg se hallottad). Harag emiatt? Van énnekem saját életem, csak nem fogok ilyen hülyeségekért összeveszni bárkivel?

Előzmény: KuZo (2493)
KuZo Creative Commons License 2002.01.13 0 0 2493
"Na ez a szégyen. Meg az, hogy nem tudod megfogalmazni a véleményedet."
Az alább az én VÉLEMÉNYEM olvasható. Rendesen megfogalmazva. Úgy látom, hogy ez az ami neked nem tetszik. Szerencsére ezt én úgy fogalmazom meg, ahogy akarom és nem úgy, ahogy neked tetszik! Bocs! És a véleményem nem az, hogy "nem tetszik" hiába szeretnéd, hogy az legyen... Nekem meg az ilyen nyomasztás nem tetszik, de nincs harag, ugye?

Üdv.

KuZo

cliftony77 Creative Commons License 2002.01.13 0 0 2492
A szöveget Ákos írta, csak a hangszerelés Dorozsmai Péter munkája. Amúgy meg sok dologról nincs szó az Ákos honlapon, nemcsak erről, hanem olyan dolgokról sem, amiket nem kéne Ákosnak szégyelnie. Mellesleg szerintem ezt sem.
Előzmény: mateffy (2491)
mateffy Creative Commons License 2002.01.13 0 0 2491
Nekem se tetszik, de nem szégyen. Nem illik Ákos dalai közé, de hát nem is Ákos-dal, hanem Neneh Cherry, a magyar szövegét Dorozsmai Péter írta. Hat éve vették fel, abban az évben koncerten is játszották, szerintem Ákos segíteni akart Orsikának, az akkor kezdő vokalistának. Az eredeti szerző mostanáig nem engede kiadni. Talán az sem véletlen, hogy erről egy árva szó nincs az Ákos-honlapon. Én is utálom, hogy Ákos nevével próbálnak bepalizni egy Orsi-albumra. Na ez a szégyen. Meg az, hogy nem tudod megfogalmazni a véleményedet. Nem elég azt írni, hogy nem tetszik? A szégyen közösségi kategória, amikor sokan ugyanazt ugyanúgy ítélik el, erkölcsi (közmegegyezéses) alapon. Ezt a dalt nem lehet levakarni a rádiós játszási listákról, tehát a közösség véleménye más mint a tiéd, vagy az enyém. Ami nem tetszik, arról nem kell mindjárt levenni a keresztvizet. Hogy "nem teszik", az épp elég.
Előzmény: KuZo (2490)
KuZo Creative Commons License 2002.01.13 0 0 2490
Bocsássa meg nekem minden tisztelt Ákost ledvelő, de ez a 7 másodperc kritikán aluli!!! SZÉGYEN!! Mondjuk Ákos része még hagyján, bár a fíling egyenlő a nullával, de amit Orsika művel, az egy nagy kalap.... Főleg az "üres szavak és csak hazugság" totál magyartalan...kb olyan , mint a TNT:Sirni tudnék-ban a "csak egy jó szót sutógna" rész... Hát ilyenkor én is sírni tudnék! Bocs.
soldier22 Creative Commons License 2002.01.13 0 0 2489
LoReNa, bajban leszel, az a Molko gyerek kő meleg.
Az általad leírt előadók nem jeleznek valami nagy fejlődési ívet, az "eléggé kiműveltem magam" szókapcsolat nyilván önirónia, s mint ilyen: dícséretes.
Miért tartottad fontosnak/időszerűnek, hogy megoszd velünk személyiségfejlődésed legapróbb rezdüléseit? Kinek tüntetsz itt azzal, hogy téged már nem érdekel ez az Ákos gyerek? (Ha tényleg nem érdekel, ne írj róla, akkor jobban elhiszem.)
Előzmény: LoReNa (2488)
LoReNa Creative Commons License 2002.01.13 0 0 2488
úgy nem érdekel már ez az ákos-gyerek. nemtom. vele indítottam, aztán mostmeg inkább a bb, de már az se, hanem a dm (eléggé kiműveltem magam), him, placebo, meg ilyesmik. szóval ha vki megkérdezi, hogy mit szeretek, már eszembe se jut. ki az az ákos?
ja! régebben imádtam a témát, miszerint minden csaj szerelmes ákosba, aki a zenéjét szereti. a válaszom: brian molko sokkal tutibb fickó!
Előzmény: depechemailbox.hu (2487)
depechemailbox.hu Creative Commons License 2002.01.13 0 0 2487
Megjelent szerkesztésemben a Startlapon:http://www.depechemode.lap.hu/ aloldal! Az oldalon Bonanza Banzai, Ákos linkek is helyt kaptak! Mindenkit kérek arra, hogy segítse munkámat és ha találtok olyan linket amely még nem található a linkgyűjteményben, akkor küld el erre az e-mailre:depeche@mailbox.hu-ra. Az aloldalon a Fórumok között megtalálható ez a topic is. Reklám lehetőség van! Üdv:TLajos

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!