Létezik-e pokol, vagy csak a vallási elöljáróság eszelte ki ezt is, hogy fizessük nekik a tizedet?
(Jézus, aki soha nem szedett dézsmát, többször is beszélt róla...)
Ézs 44,24 Így szól az Úr, megváltód és alkotód anyád méhétől fogva: Én vagyok az Úr, a ki mindent cselekszem, a ki az egeket egyedül kifeszítem, és kiszélesítem a földet magamtól
Azt mondod tehát Ábrahám, Ésaiás....már léteztek azelőtt hogy az Ur megalkotta/teremtette őket. Ez azt jelenti hogy nem is volt teremtés...
A baj épp az, hogy nem tanítják az óvodák a gyerekekkel, hogy az élet nem a végesben kezdődik. Sem az iskolák. Sem az egyetemek. Ezt csak a mesterek tanítják meg az embereknek.
A Vegán Bélának azt, hogy az nem a Pokol ha valakinek sok a marhája.
Ellenkezőleg: Ábrahámnak is sok marhája volt, mivel az Isten felettébb megáldotta és megsokasította.
(szolgája is volt, és ágyasai és ráadásul jó verekedő is, mert csak kiporolta a bundáját a Sodoma királyára támadó hordának, ezért nem lett volna belőle jó presbiter, de gondolom nem is akart volna az lenni hisz próféta volt...)
Sokaknak lassan már csak álom, mert mennek felfele az árak a csillagos égig.
Normális ember "a tejjel mézzel folyó föld" -ön érzi jól magát, ami az igazat eltartja, de kiokádja magából, a ferde hajlamút, meg a vadtekintetű démonimádót.
A klasszikus ígéret földje pusztán hagyatott Jézus beszéde szerint.
Viszont, hogy ne járjunk mi is így, ez azért rajtunk is múlik.
De nem a másnapos haverod vagyok és nem pszichózással akartam leszívni az agyadat, hanem mondani akartan biblia példát azzal a korábbi felvetéssel kapcsolatosan, hogy bizonyos embereknek már a születse előtt történtek dolgok determinálták az életét.
Kaint hoztam fel negatív példának:
Kain, aki a gonosztól vala...
Kain volt egyébként az első asszonytól született ember.
Van egy ismerősöm akinek mindig beszélgetni támad kedve a hétvégi ivászat után...Csak ránézek a telefonra hogy kitöl jött üzenet, már tudom hogy elérzékenyült.
Az emberek RENGETEG terméket és szolgáltatás igényelnek amelyek nem szükségesek gyakorta károsak isegészségre élővilágra Ismerek valakit aki sokezer bolti lopás ügyet birált el szabálysértési ügyinézőként és soha egyik ügyfele se lopott kaját.Hanem :
- szeszesital
- cigi
- kozmetikum
- fekete kávé
- édesség
--------------------
És akkor vegyük a hülyeség további eseteit : tetoválás hajfestés mükörüm müszempilla szilikon botox roncsderbi aranyékszer dubajozás luxus szobakutya háziállat-krematorium :))))
Nem hazudok. Tényleg azt állítottad, hogy tudsz példát mondani egy sehol sem lévő valamire, ami ugyanakkor van. Lásd. hatfejű krokodilmadár. Én mondtam, hogy olyan nincs s hogy olyat mondjál, ami van. Mert, hogy állítólag tudsz olyat...