Keresés

Részletes keresés

gyongyom bokretam Creative Commons License 2024.04.24 0 0 11028

Hamarosan elolvashatja a könyvedet . Lesz min csámcsogni.leteszed az olvasót. Ez nem valami jó reklám. 

Előzmény: destrukt (11023)
gépeszű Creative Commons License 2024.04.24 0 0 11027

szuperfizikus, a "hamarosan könyveid" emlegetésével érsz a saját kis világod falához

onnan nincs tovább

Előzmény: destrukt (11023)
gépeszű Creative Commons License 2024.04.24 0 0 11026

bizony, neked is itt van a hatéves munkád gyümölcse

ez a szuperfizikus tényleg nem a levegőbe beszél:

http://szuperfizika.blogspot.com/

Előzmény: destrukt (11024)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2024.04.24 0 0 11025

Egyáltalán nem biztos ,hogy megérteném bármelyikötök könyvét.

Előzmény: destrukt (11024)
destrukt Creative Commons License 2024.04.24 0 0 11024

Ha megkéred, Construkt kiteszi ide neked a könyvét. 

Előzmény: gyongyom bokretam (11020)
destrukt Creative Commons License 2024.04.24 0 0 11023

"...olyan galaxisok, galaxishalmazok, meg ennél is nagyobb struktúrák létezéséről..."

Amikor én írtam az égitestek hierarchikus sruktúrájáról, akkor lehülyéztél.

Azóta rájöttél, hogy mégiscsak úgy van, ahogyan leírtam?

Ezt a struktúrát a gravitáció hozta létre, és az is tartja fenn. Ha elhanyagolod, akkor szétesik az egész univerzum. 

De majd hamarosan bővebben is elolvashatod a "Gravitácó mezőelmélete" c. könyvemben. 

Sok újdonságot fogsz benne találni. 

Lesz csámcsogni való dögivel.  ;)

Előzmény: Construkt (11019)
destrukt Creative Commons License 2024.04.24 0 0 11022

"...nem létezik ideális körmozgás se, ideális ellipszispálya se, ideálisan egyenletes gyorsulású mozgás se, stb., stb.  sőt semmiféle ideális matematikai függvény szerinti mozgás se.

Minden reális fizikai méréstől, elmélettől és számolástól csak valamilyen meghatározott pontosságú eredményt várhatunk."

Ezzel áltatod magad, hogy megmentsd az nemlétező inerciarendszert. 

Felesleges erőlködés. 

"... nem tudsz az olyan galaxisok, galaxishalmazok, meg ennél is nagyobb struktúrák létezéséről, amelyek között már csak elhanyagolhatóan kicsi a gravitációs kölcsönhatás."

Butaságot beszélsz. Ahogy nő a távolság, nő az objektumok tömege is, így a gravitáció sehol sem hanyagolható el. 

Előzmény: Construkt (11019)
destrukt Creative Commons License 2024.04.24 0 0 11021

"Te ott tartassz,ahol én jó pár évvel ezelött, hogy nincs egyenes vonalú mozgás."

Akkor te már előttem jársz. 

Előzmény: gyongyom bokretam (11020)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2024.04.24 0 0 11020

Te ott tartassz,ahol én jó pár évvel ezelött, hogy nincs egyenes vonalú mozgás. Én ezen elég sokat gondolkodtam, és le is irtam. A helyzet az, hogy egyenes mégis van, A gömb forgása adja meg hozzá a feszültséget. Egyik oldalon az egyik irányba fordúl a másik oldalon a másik irányba. Kifesziti a vonalat. Az egyenes vonal pontok halmaza.  

Előzmény: destrukt (11018)
Construkt Creative Commons License 2024.04.24 0 0 11019

Csak ürügy ez az egész bugyuta érvelésed, hisz az ideálisan inerciális mozgáson kívül nem létezik ideális körmozgás se, ideális ellipszispálya se, ideálisan egyenletes gyorsulású mozgás se, stb., stb.  sőt semmiféle ideális matematikai függvény szerinti mozgás se.

Minden reális fizikai méréstől, elmélettől és számolástól csak valamilyen meghatározott pontosságú eredményt várhatunk.

De ha te csak valami végtelen pontosságúan egyenes és állandó sebességű mozgást vagy hajlandó inerciarendszerként elfogadni, akkor még az Euklideszi geometriát is kiátkozhatnád, hisz annak egyik nélkülözhetetlen alapeleme az ideális egyenes.

Egyébként meg nagyon el vagy maradva még a klasszikus megfigyelő csillagászat terén is, ha nem tudsz az olyan galaxisok, galaxishalmazok, meg ennél is nagyobb struktúrák létezéséről, amelyek között már csak elhanyagolhatóan kicsi a gravitációs kölcsönhatás.

Előzmény: destrukt (11017)
destrukt Creative Commons License 2024.04.24 -1 0 11018

@Egyébként ez jellemző a relativitáselméletre. Egy kis közelítés, egy kis elhanyagolás és máris kihozható a kívánt eredmény. 

Előzmény: destrukt (11017)
destrukt Creative Commons License 2024.04.24 -2 0 11017

Te magad is tudod, hogy butaságot beszélsz.

A többitől nagyon távoli magányos galaxisok vagy galaxis halmazok, amelyekre ezért már csak elhanyagolhatóan kicsi gravitációs erő hat, jó közelítéssel egyenesvonalú egyenletes mozgást végeznek.

Nincsenek magányos galaxisok, a gravitáció sehol sem elhanyagolható, és a jó közelítés is csak közelítés. 

Ezzel tulajdonképpen elismered, hogy egyenesvonalú egyenletes mozgás nem létezik a természetben. 

Egyébként ez jellemző a relativitáselméletre. Egy ki közelítés, egy ki elhanyagolás és máris kihozható a kívánt eredmény. 

Ez is egyik oka annak, hogy ki kell dobni a relativitáselméletet. 

Előzmény: Construkt (11016)
Construkt Creative Commons License 2024.04.24 0 0 11016

A többitől nagyon távoli magányos galaxisok vagy galaxis halmazok, amelyekre ezért már csak elhanyagolhatóan kicsi gravitációs erő hat, jó közelítéssel egyenesvonalú egyenletes mozgást végeznek. Ezeket nevezték a korábbi évszázadokban állócsillagok rendszerének. (Mert akkor még azt hitték, hogy ezek a fénypontok magányos csillagok.) Newton elméletében valamint a csillagászati mérésekben és számolásban ezek ugyanolyan jól definiálnak egy inerciarendszert, mint egy két dimenzós földi mechanikai demonstrációban a vízszintes légpárnás asztalokon vákuumban mozgó szánok.

Aki ezt tagadja, az ugyanolyan ostobaságot művel, mint aki tagadja az egyenes vonalak vagy a háromszögek absztrakciójának hasznosságát.

Előzmény: destrukt (11015)
destrukt Creative Commons License 2024.04.24 0 0 11015

A természetben nem létezik egyenesvonalú egyenletes mozgás. 

A holdak, a bolygók, a csillagok, mind-mind görbe vonalú pályán keringenek. A feldobott kő is parabola pályán esik vissza a földre. Stb, stb.

Nincs a természetben egyenesvonalú egyenletes mozgás. 

Csak a speciális relativitáselméletbe álmodta bele Einstein, mert elfeledkezett a gravitációról. Persze később ő maga is rájött, hogy nem létezik inerciarendszer. 

A jövő fizikájában már nem kap szerepet a képzeletbeli inerciarendszer, viszont főszerepet kap a gravitációs mező, ami a relativitáselméletbők kimaradt. 

gépeszű Creative Commons License 2024.04.24 0 0 11014

A Newton törvények inerciarendszerben érvényesek. Mondjátok ti.

Ezt senki nem mondja, te szerencsétlen.

Newton I. törvénye a tehetetlenségről szól, a fizikai tapasztalat alapján kimondva. És azt a rendszert, amelyikben ez a törvény érvényes, ezért hívják tehetetlenségi-, azaz idegen szóval inerciarendszernek.

Általános iskolai fizika.

De neked ez teljesen mindegy, mert autisztikus, improduktív, diszfunkcionális a logikád.

ez a szuperfizika

Előzmény: destrukt (11010)
destrukt Creative Commons License 2024.04.24 0 0 11013

Ismét nem tudtál válaszolni a kérdésemre. 

Mert a te relativista gondolkodásod alapján nem is lehet. 

Előzmény: Atom heart mother (11012)
Atom heart mother Creative Commons License 2024.04.24 0 2 11012

Nekem az inerciarendszerek fogalma nem probléma, mert - veled ellentétben - és pontosan értem, hogy mi a szerepük a fizikában.

Te viszont nyilvánvalóan nem értesz semmit a fizika alapjaiból sem, ezért értetlenül tátod a szádat ilyenkor.

Lassan el fogsz jutni odáig, hogy a természetben derékszögű háromszögek sem léteznek, tehát te majd megalkotod a szupergeometriát és végképp leszámolsz a Pitagorasz-tétellel meg a többi euklideszi értelmetlenséggel.

Előzmény: destrukt (11010)
Construkt Creative Commons License 2024.04.24 0 2 11011

Ez a szegény ember tíz év óta nem veszi észre, hogy egyre szánalmasabb bohócot csinál magából.

Előzmény: Atom heart mother (11009)
destrukt Creative Commons License 2024.04.24 -2 0 11010

Valóban, a Newton törvényekkel is van némi probléma.

A Newton törvények inerciarendszerben érvényesek. Mondjátok ti.

És melyik rendszer az inerciarendszer? Hát az, amelyikben Newton törvényei érvényesek. Mondjátok ti. 

Ez egy körkörös definíció, tehát tudományosan értelmezhetetlen. 

Ezt a problémát nem tudja feloldani a relativitáselmélet. Nem is lehet a relativitás alapján. 

De ha elfogadjuk Einstein véleményét, hogy inerciarendszert nem tudunk találni, akkor vajon hol érvényesek Newton törvényei?

A nemlétező inerciarendszerekben?

Neked milyen válaszod van erre a problémára?

Előzmény: Atom heart mother (11009)
Atom heart mother Creative Commons License 2024.04.24 0 0 11009

Szerinted tehát a Newton-törvényeknek sincs értelmük, mert azok is inerciarendszerben érvényesek.

Ebből is világosan látszik, hogy a fizika alapjaiból a legegyszerűbb dolgokról sincs semmi fogalmad.

Előzmény: destrukt (11008)
destrukt Creative Commons License 2024.04.24 0 0 11008

A relativitáselmélet kimondja, hogy az inerciarendszerek egyenértékűek. 

Inerciarendszer az, amelyik egyenesvonalú egyenletes mozgást végez. 

De a relativitáselmélet szerint nincs abszolút mozgás, minden mozgás viszonylagos (relatív).

A relativitáselmélet csak egy másik testhez viszonyítva tudja értelmezni a test mozgását, és bármelyik testet választhatjuk viszonyító testnek. Így azonban az egyenesvonalú mozgás elveszti az értelmét. A vonatból kiejtett kő példáján láthattuk, hogy a kő a vonathoz képest egyenes vonalon mozog, de a földhöz képest már parabola pályán. 

Melyik a valódi pálya? 

Erre a relativitáselmélet azt mondja, hogy mindegyik pálya egyenértékű, nincs olyan, hogy valóságos (abszolút) pálya. Így aztán nem is dönthető el, hogy egy test mikor mozog egyenesvonalú pályán.

Ezért írta idősebb korában Einstein (miután megvilágosodott), hogy: "Nem ismerünk olyan eljárást, amellyel inerciarendszert találhatnánk."

Rájött, hogy a valóságban nincsenek inerciarendszerek, és az egyenesvonalú mozgásnak nincs értelme a relativitáselméletben. 

destrukt Creative Commons License 2024.04.24 -2 0 11007

Te nem tudsz válaszolni az egyenesvonalú mozgásra?

Ha "egy szellemi fogyatékos alsó tagozatos" is tudna válaszolni, ahogyan írod, akkor te miért nem tudsz?

Előzmény: Atom heart mother (11006)
Atom heart mother Creative Commons License 2024.04.24 0 2 11006

Ha azt mondom, hogy hülyeségeket beszélsz, az nem azt jelenti, hogy elismerem, hogy igazad van.

Kérj meg valami nem teljesen szellemi fogyatékos alsó tagozatost, hogy segítsen a szövegértésben, ha neked ekkora kihívás.

Előzmény: destrukt (11005)
destrukt Creative Commons License 2024.04.24 0 0 11005

Az egyenes vonalú mozgásról nem írtál semmit.

Hallgatólagosan elismered, hogy igazam van?

Te sem olvastad a relativitáselméletet?

Vagy csak nem érted?

Előzmény: Atom heart mother (11003)
shbet88one Creative Commons License 2024.04.24 0 0 11004

Link Vào SHBET Chính Thức 2024

Atom heart mother Creative Commons License 2024.04.23 0 2 11003

A relativitáselméletben ez nem dönthető el, mert viszonyítás kérdése.

Kizárólag hülyeségeket vagy képes beszélni.  A legalapvetőbb dolgokból nem értesz semmit, és ez láthatóan frusztrációt okoz neked. Ezért köpködsz és mocskolsz mindenkit, akinek szemmel láhatóan könnyű az, amit te képtelen vagy ésszel felérni. Sajnos senki sincs, aki elismerné, hogy valami világnagyesze zseni lennél, aki tíz éve folyamatosan nemsokára virítja a nagy elméletet.

Aztán meg vagy sértődve, ha kiröhögnek.

Előzmény: destrukt (11000)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2024.04.23 0 0 11002

Van egyenesvonalú egyenletes mozgás. Egyenes vonalú mozgásról irt,nem egyenletesről.

Előzmény: gépeszű (11001)
gépeszű Creative Commons License 2024.04.23 0 0 11001

A kiejtett kő mozgása mióta egyenletes mozgás te szerencsétlen ?

Előzmény: destrukt (11000)
destrukt Creative Commons License 2024.04.23 -2 0 11000

"...De épp a relativitáselmélet ismerte fel, hogy más belső módszerekkel se lehet kimutatni az egyenesvonalú egyenletes mozgást. ..."

Egy lófütyit. 

Egyenesvonalú mozgás nem létezhet a relativitáselméletben, mert a pálya alakja is relatív. 

Ha egy mozgó vonatból kiejtesz egy követ, akkor a kőnek a pályája egyenesvonalú a vonathoz képest.

De parabola alakú a Földhöz képest. 

Most akkor egyenesvonalú vagy nem?

A relativitáselméletben ez nem dönthető el, mert viszonyítás kérdése. 

Legalább elolvashatnád egyszer figyelmesen a relativitáselméletet, ha ilyen nagyra vagy vele. 

Előzmény: Construkt (10998)
Construkt Creative Commons License 2024.04.23 0 0 10999

A gyorsulásnak természetesen nem az energiabefektetés a megkülönböztető ismérve, hanem a sebességvektor változása.

Előzmény: destrukt (10996)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!