Keresés

Részletes keresés

inmi Creative Commons License 2012.01.03 0 0 1546

BUÉK neked is és minden kedves olvasónak!

Mostanában gondoltam rád, a félbetört dióid mián - na, most bárki arra gondol, amire akar, én ugyan újra nem fogalmazom a mondandómat:))) Szóval, arról van szó, hogy diót kell törnünk, mert elfogyóban a feltört...

Vettem egy spéci ásót, le volt árazva, most forgatom (a szobában, virtualiciti), hogy esik majd vele az ásás... nézegetem a kertet (nem sok néznivaló van rajta ugyan...), tervezgetek. Érdekes, amikor nincs mit csinálni benne, úgy el tudok gondolkozni, mit is, hogyan is, aztán a munka dandárjakor csak kapkodom a fejemet, hogy akkor mitishogyanis:))) Vettem ágvágót is, majd jól nekiesek a fakoronáknak, ritkítás céljából. Meg metszőollót is beszereztem. Futár hozta még karácsony előtt, de hogy jártam.. kétszerre hozták ki, de az elsővel kifizettem mindent, mert azt kellett aláírnom, hogy sértetlenül átvettem a csomagot, és abban nem is volt hiba. DEEEEE. Három tétel helyett kettő volt a csomagban és három tételről a számla, amit ugyi, ki is perkáltam. Na, a csillagok tetemes hányadának leszedése, majd telefon a szállító cégnek, hogy MIVAN. Hun a zásó???!!! Mondta mandró, hogy nyugalom, technikai okokból 2 nap múlva szállítják. Megnyugvás, majjönazásó'. Jah.. de nem én voltam otthon, amikor megérkezett, hát az én drága párom kiaraszolt az előtérbe, kivágta sarkig az ajtót, és kiüvöltött, hogy KIJAZ??!! Mongya' a futár, hogy hoztam az ásót. FIZETNI KELL ÉRTE? - süvöltött vissza életem értelme. Nem! - hangzott a válasz. NA AZÉÉÉ! MERNEMISFIZETNÉK!!! - nyilvánította ki a véleményét a drága, és kegyeskedett végre átvenni tőle az ásót...

Előzmény: gergerg (1545)
gergerg Creative Commons License 2011.12.31 0 0 1545

Buék!

gergerg Creative Commons License 2011.12.27 0 0 1544

Én nem olvastam, írtam a fórumot!

Előzmény: TGWH (1543)
TGWH Creative Commons License 2011.12.26 0 0 1543

Hát akkor TE mit csináltál? :D

én nem olvasgattam... nem volt mit :D

Előzmény: gergerg (1542)
gergerg Creative Commons License 2011.12.24 0 0 1542

Remélem senki nem olvasgat most fórumot, hanem a csakádjával eszeget, de ha mégis, akkor

Boldog Karácsonyt!

Mariska néni Creative Commons License 2011.12.24 0 0 1541

Békés, boldog karácsonyi ünnepeket és sikerélményekben gazdag, boldog újévet kívánok!

TGWH Creative Commons License 2011.12.18 0 0 1540

Régi kazánba nem kéne szenet tenni, még ki talál égni, és nincs benne az ötéves tervbe a cseréje...

Előzmény: Törölt nick (1539)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.18 0 0 1539

Mivel fűtesz? Cserépkályha, kandalló, Én ajánlom a fa mellet a lengyel kazánszenet kazánba vagy a cseh diót kandallóba. 4500-6000ft /mázsa és 3x olyan erős mint a erdőből bármi.És veheted hetente 3-4 zsákkal a tüzépnél- Majd kiadagolod a kályhának megfelelően. 

Előzmény: TGWH (1508)
TGWH Creative Commons License 2011.12.17 0 0 1538

Akkor megpróbálom még egyszer.

Előzmény: il1321 (1537)
il1321 Creative Commons License 2011.12.17 0 0 1537

TGWH! Küldtem az itteni címedre mailt.

Előzmény: TGWH (1534)
gergerg Creative Commons License 2011.12.17 0 0 1536

Sterilebb mint a kapács! :-)

Előzmény: gergerg (1535)
gergerg Creative Commons License 2011.12.17 0 0 1535

Mondtam már hogy nem wc pumpa hanem fúrógépállvány ember! :-)

Előzmény: TGWH (1534)
TGWH Creative Commons License 2011.12.17 0 0 1534

Vagy ahogy felénk tanítják: a munkavédelem hülyeség... nem kell a munkát védeni.

Viszont akkor meg szociálmentálhigéniás ellenőr módjára kötök bele a wc pumpába az asztalon, súlyos madárinfluenzát, sertésnáthát eredményezhet, megfertőzheti a hazai diókészleteinket, ha ezek a szerkezetek elterjednek, netán még agyhártyagyulladás gócpontjai is lehetnek ezek a gépek, vagy a fertőzés utolsó fázisában még a matolcsi féle gazdaságpolitikát is ésszerűnek és logikusnak találhatja a beteg...

Előzmény: gergerg (1531)
gergerg Creative Commons License 2011.12.17 0 0 1533

Amolyan extrém sport féle. :-)

Előzmény: gergerg (1532)
gergerg Creative Commons License 2011.12.17 0 0 1532

Egyébként is ez nem munka! Ez nekem a "hobbim"! :-)))))))))

Előzmény: TGWH (1530)
gergerg Creative Commons License 2011.12.17 0 0 1531

A mukavédelem lényege hogy a munkáselvtársat megvédjük a balesettől. Ennek a kalapácsnak a látszat ellenére nem repül le a feje. De ha mégis, akkor sem felém, tehát munkavédelmi szempontból kifogásolhatatlan. :-)))))

Előzmény: TGWH (1530)
TGWH Creative Commons License 2011.12.17 0 0 1530

Viszont munkavédelmi szempontból kijelenthetem, hogy ilyen kalapáccsal nem szabad dolgozni! :D

Előzmény: gergerg (1528)
gergerg Creative Commons License 2011.12.17 0 0 1529

Ez pedig a "tökélyre fejlesztett" verzió. :-))))

Ha még valaki nem látta volna. :-) 

Mondjuk ha egy év alatt ennyit fejlődik a technika, 4-5 év múlva már tört dió terem a fán, 10 év mulva meg fa sem kell, egyből a tápszeres dobozba terem.

gergerg Creative Commons License 2011.12.17 0 0 1528

Itt is van a kifinomult technológia. :-))

Előzmény: gergerg (1527)
gergerg Creative Commons License 2011.12.17 0 0 1527

:.-)))) Ez a nap vicce! Hobbiból törtél már diót? :-) Azért kell minnél szebbre törni mert a vásárló ugyan úgy gyönyörűnek tartja mint akiknek küldtem. Ez nem is lényeges amíg csak az enyémet akarják venni, de ha képbe kerül egy másik eladó is, akkor már döntő lehet az hogy szép is.

Hogy hogy csinálom? Na pont ezért tettem föl tavaly is a videót. Leülök, egy kalapáccsal ráütök a dióra. Tekát semmi trükk nincs, a diónak kell jól törhetőnek lennie, ami nem egyenlő a vékony héjjal. Amit az ember hozzátehet az annyi hogy kikisérletezi hogy mekkora az az ütés ami nem nagy de nem is kicsi. Én sokat dolgozok kalapáccsal tehát nekem ez benne van a kezemben, hunyott szemmel is tudok törni anélkül hogy az ujjamra ütnék. A másik hogy a diót annál könnyebb törni, minnél nyersebb. Ezért a karácsonyra szánt diót én nem szárítom annyira.

Előzmény: tooommm0013 (1526)
tooommm0013 Creative Commons License 2011.12.17 0 0 1526

Rakott fel egy videót régebben és még régebben is a diótörésről. Nála ez valami hobbi-féle, amit a tökélyre kíván fejleszteni.

Előzmény: törpecser (1521)
tooommm0013 Creative Commons License 2011.12.16 0 0 1525

Én még nem próbáltam. Azóta leesett hogy már csak 15 napig érvényes. Hátha lesz 2012-es. Egy próbát megérhet.

Előzmény: TGWH (1517)
gergerg Creative Commons License 2011.12.15 0 0 1524

Bár a rengeteg az szerintem itt is igen erős túlzás. Ilyenkor mindig az jut eszembe hogy le kellene fényképeznem mikor 20-20kg van törve. (az előbbi küldemények mindkét esetben úgy 1,5kg menniségű mert annyi fér a tápszeres dobozba)

Előzmény: gergerg (1523)
gergerg Creative Commons License 2011.12.15 0 0 1523

Miért írja mindenki ugyan azt.......? :-)

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=107007832&t=9205944

atandi Creative Commons License 2011.12.15 0 0 1522

Igazi karácsonyi történet...:))

A nénikét meg most hagyjuk, nincs kedvem elhinni.

törpecser Creative Commons License 2011.12.15 0 0 1521

Ezt elmesélem...

Ma lehozattam apával a padlásról a diót, hogy megtöröm  a karácsonyi beiglihez valót...

Csenget a póstás mondom apának menjél már ki te úgy is szakad az eső.. Ő meg morog mi a francot hozott már megint,

amit alá kell írni. Jön be nagy vigyorral csomaggal a kezében aztmondja nem erre névre küldtük el azt a könyvet?

De mondom... úristen mi a csudát küldött..?

Hát ezt küldte... gyönyörű.... finom... és rengeteg.

Csak azt nem tudtuk megfejteni mivel törte, mert a gerezdek gyönyörűek.

(én diótörővel töröm, de ritkán sikerül a gerezdnek egyben maradnia, pedig már sokat gyakoroltam...:))

Köszönjük gergerg-nek .

gergerg Creative Commons License 2011.12.15 0 0 1520

Rendes árról szó sem lehetett volna. Nem vagyok én öreg néni! Vagy elfogadtad volna ajándékként, vagy megegyeztünk vola egy összegben, a címem meg ba..tam volna ráírni. De hát......

Előzmény: atandi (1518)
TGWH Creative Commons License 2011.12.15 0 0 1519

Na ott máris megkavarodnál, amikor az öreg őstermelőnek kinéző nénike a piac előtt, a tescoban vásárolja az eladnivalót...

Előzmény: atandi (1518)
atandi Creative Commons License 2011.12.15 0 0 1518

Most mesélem apának, hogy itt egyesek kivigyorognak az ár miatt, aszongya, 1 erdei m3 kb egy tonna, nem egy mázsa, szóval kicsit megtévedtem. Akkor viszont elhiszem, hogy adnád 8e-ért, köszi, nagyon rendes vagy, majd szólok, ha kell….:P

Dió: ajándékba úgyse fogadtam volna el, aki hirdeti, annak nyilván fontos , hogy eladja, én meg olyantól szeretek vásárolni, akin segítek az árával. Ez persze nyilván rád is igaz lenne, de hát ez már most így sikerült. Jövőre majd tőled veszek, ha szabad. De csak röndös áré’. :)

(Tudjátok, én vagok az a „inkább öreg nénitől a kicsit apróbbat, mint viszonteladótól az extra minőségűt…-már a piaci vásárlásnál)

Előzmény: gergerg (1513)
TGWH Creative Commons License 2011.12.15 0 0 1517

gerqerg, nem 5, hanem 3-3,5-öt írtam :D háromésfél.

Nekünk 150nm-re elmegy 2 ifányi, meg a harmadikból annyi amennyi. Ez kb. 4 köbméter erdei ifánként, azaz 8 erdei köbméter (=13,6 normál köbméter, miben fa is van, meg levegő is :D ) biztos elmegy. A gond nem csak ezzel van. Jelenleg csak a fél ház van leszigetelve 10 centi hungarocellel, a másik felén még ablakot is kéne cserélni (azt is hallottam, hogy a műanyag ablak pocsék, jobb a fa, ebben nem tudom mi az igazság, rossz minőségű gondolom h rossz, de van jó minőségű műanyag?), meg szigetelni. Aztán még a padlást is kéne szigetelni, ez olcsóbb, csak néhol beázik... +1 ráadásként a kazán is vagy 40 éves, lent a pincében, vízrtartálya meg a padláson :D meg kissé furcsa vezetékezés...

atandi, igen, de állítólag drágulni fog. 72 ezer / ifa, ebből 60 a fa, négy erdei köbméter, és 12 a fuvar. Három fuvar már elég a télre, és mint írtam, marad is belőle. És amikor volt támogatás a gázra, akkor ha nem lett volna kedvezmény, ez a kb. 216 ezer elég lett volna három hónapra a hatból...

Mázsára tényleg nem érdemes venni. Az erdei köbméterben a rönköket tudjuk megszámolni, egy ifára olyan 26-32 jut ha jól emlékszem.

tooommm0013, holdnaptárban nem hiszek :D

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!