Lehet, hogy üldözés, de az is. Mostanában, a velünk szemben levő hangulatjaító üzemegységben sem lehet bagózni, a bejárattól számított 5 m-es körben sem. Mi a megoldás? A kedves kuncsaftok az utcán isznak, beszélgetnek, dohányos-nem dohányos együtt, a kocsma belül tök üres. Légkondis kocsma. Na, akkor jobb lett? Egész nap hallom a karattyolást, de nem lehet végigmenni az utcán, mert bagóznak. Engem nem zavar, de mi van az agresszív nemdohányossal?
Jó ötlet volt kitiltani, most az utcán isznak, karattyolnak, bagóznak. Télen is!
Lehet, hogy egy dohányos üldözésnek éli meg, hogy egyre kevesebb helyen fújhatja a füstöt azok orra alá akik azt nem szeretnék szívni, ez nem fogadható el szerzett jognak.
Kanadáról meg annyit, hogy ott voltam, patikus voltam, üzlettulajdonos voltam.
A Shopper's Drug Mart nevű drug-store lánc, akkor az Imasco nevű befektetési társaság tulajdonában volt, és ugyanők tulajdonolták a British Tobacco-t és az Imperial Tobacco-t is.
Ez a lánc, az Imasco üzeltpolitikájának megfelelően, min a 700-valahány ontarioi üzletében dohányt árult, a pénztárak mögött, mert annyira biztos és kalkulálható bevétel volt, hogy a drug store-jaik cash flow-ját, erre alapozták, a dohánygyári terítők, akár naponta kétszer is szállítottak 10 napos fizetési határidőre, hogy a készlet lehetőleg a legminimálisabb legyen Aztán 1993 vagy 94 január elsején, megtiltották a drug store-okban a cigaretta forgalmazást, (más kiskereskedelmi egységekben azonban nem) és azóta ők is neofita buzgalommal üldözik a dohányzókat.
Ezidőtájt még az USA-ban is 99 centbe került egy doboz cigaretta, Kanadában már 6 dollár körül volt. Éppen ezért Jean Chretien, mikor 1993-ban miniszterelnök lett, egyik első dolga volt, hogy a cigaretták adódartalmát annyira lecsökkentette, hogy az dobozonként, mindössze két dollár lett. Érdekes volt az indoklás, miszerint a 4000km hosszú gyakorlatilag őrizetlen és átjárható USA/Kanada határon, annyiba kerül a csempészet elleni harc, hogy azt a 6 dolláros cigaretta adótartalma sem fedezte...
In a 2006 European study, the risk of developing lung cancer was:
0.2% for men who never smoked (0.4% for women)
5.5% for male former smokers (2.6% in women)
15.9% for current male smokers (9.5% for women)
24.4% for male “heavy smokers” defined as smoking more than 5 cigarettes per day (18.5% for women)
An earlier Canadian study quoted the lifetime risk for male smokers at 17.2% (11.6% in women) versus only 1.3% in male non-smokers (1.4% in female non-smokers).
Lung cancer in non-smokers is more common than many people realize. In fact, lung cancer in never-smokers is now considered the 6th most common cause of cancer deaths in the United States.
Though we lump smokers and non-smokers together when discussing lung cancer, lung cancer in non-smokers is a different disease in many ways. What are some of these differences?
StatisticsOverall, 10-15% of lung cancers occur in non-smokers. (Another 50% occur in former smokers.)
Two-thirds of the non-smokers who get lung cancer are women, and 20% of lung cancers in women occur in individuals who have never smoked. This percentage is significantly higher in Asian women.
Én nem hivatkoztam Churchill-re, mert magam is tudok róla, hogy vitatott a mondás eredete. De mára már végképp szállóigévé vált, és erős az igazságtartalma. Ennyi.
Az idézet helyesen úgy hangzik, hogy "Csak abban a statisztikában hiszek amit magam készítek" , és azért hangzott el, mert abban az időben a különböző korméányhivatalokban tucatnyi statisztikai csoport működött, amik mind különböző módszertannal dolgoztak ezáltal a miniszter elnöknek nem voltak összehasonlítható statisztikái. Chhurcill ezért kifakadt imigyen és megalapította a Central Statistical Office-t, ami egységes módszertan alapján készítette a használható statisztikákat.
Ráadásul nem is igaz. A kemény dohányosok esetében ez 24% a 10% ban benne vannak az 5 évnél régebben leszokottak is. A soha nem dohányzottak között 0.2% az arány. Azaz a kemény dohányosok közül minden 4. Tüdőrákos lesz, míg egyébként a soha nem dohányzók közül 1000 ből 2 ember. No és persze ott van még a hólyag és torokrák is.
A kőtségvetést majd 8-9. alkalommal módosítják, messze még az év vége, mert sok minden nem jött be, de abból baj nem lesz, ha valakit megadóztatnak, úgyse háríthatja át.:)))))))))