Vajon miért nincs a kajszinak külön topikja? Hisz' se nem szilva, se nem őszibarack. Ellenben a kedvenc gyümölcsöm gyerekkorom óta, amikor először magyar kajszit kóstoltam... no meg a lekvár, pálinka, ki mit szeret.
A hajtásvégeken már "egérfüles". De más választásom nincs, mert utána az időjárás a tafrinának kedvez, nem nekem. (Nem szabadforgalmúval lesz kezelve.)
Az időjárással kapcsolatban néztem a felhőborítottságot, negyedike hajnalig szinte nem látjuk a napot. Ez hőmérsékleti szempontból lehet jó. Talán nem lesz olyan nagy fagy.
Ha nagyobban kell, akkor pullulo. Dánszentmiklós. Alanyban és nemesben is jók. De tényleg kifogynak a faiskolák tavaszra, úgyhogy javaslom az őszi beszerzést.
Basszus, itt látom milyen idő jön, a GFS még hidegebbet ad. Hogy most már minden évben kib..ik velünk az időjárás, nincs erre szó :( Virágzó fákra jön a hideg esős idő nem is egy nap, tán fagy itt nem, de nem kizárható egyes helyeken.
Hát igen ez most ismét víz választó lesz, de nem csak egyes régiókban hanem az egész országban. Szeles idő faggyal a lehető legrosszabb. Nem csak a kajszikkal lehet baj, azért remélem nem jön be és nem lesz hidegebb 0 foknál.
Beszarás, hogy végre nagyjából kivédtük/megúsztuk a márciusi fagyokat az enyhe február után, szinte nyár van hirtelen virágzással, erre jön a hideg, esős esetleg fagyos március vége-április eleje.
A nulla fok tényleg nem árt de nálunk hidegebb szokott lenni a mondásnál, és ha más -2 -3 -4 bele a virágzásba az biztos nem jön. Plusz az esős hidegben ki a jóisten fog porozni? Lásd pl. mellékelt kép. Nem 20 fok lesz nappal, hanem 5-10 + nedvesség április elején
Úgy tünik még április 20.-ig sem kell várni a hidegbetörésre. Ismét izgulhatunk a hajnali hőmérsékleten. Chorust megkapták a virágzó fák, a többit meglátjuk.
Én megint megszívom. Így is elég satnyák lettek a virágok, de van ami marad és épp nyílik, erre mondanak 0 fokot ami itt lesz -2 biztosan, vagy kevesebb.
Lehet ebbe a kertbe nem való nekem sajnos, inkább a meggy, cseresznye, alma, szilva.
Azt gondoltuk, de mi lesz ha -2-3 is befigyel, ilyen időtávról nem lehet még jósolni, hogy egy éjszakai felhőzetcsökkenés a hidegfront utáni napokon mit okoz. Reménykedjünk, hogy nem lesz hideg, de én azért készülök.
Magról kelt sárgabarackfám van , már látok rajta virágrügyet. Az alsó ágain sok tüskés ág van, a tüskéket le kell vagdosni ? Elnézést, de nagyon laikus vagyok.
Bár nagyon kell a csapadék, de legrosszabb időben sikerül jönnie a több napos áztatónak, pont virágzáskor, talán addigra már a pár nap meleg után elkezd kötődni, és a porzó-bibe már nem lesz annyira érzékeny a moníliára.
Mindenesetre permeteztem Topas-al, addig csak kitart a hatása. Utána még az előrevetített gyenge fagyokat is túl kell élni, kötődés után már -1-2 fok is odacsap.