Keresés

Részletes keresés

beetee Creative Commons License 2017.12.20 -1 0 42537

?

Bocs, de ez a csemegeszőlős kampány teljesen félrement nekik.

A másik fórumon látszik, hogy mennyire silány, be nem érett vesszejű növényeket kapott az olvtárs. kb 5000 Ft-jáért...

Nagyon nagy hozzáértés kell hozzá, hogy egyáltalán tavaszig még életképes maradjon.

Ráadásul dugvány, és nem oltvány. Ami azt jelenti, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a fitoftóra elkerüli...

A vásárlónak kell majd belőle oltványt csinálni, ha egyáltalán ért hozzá. :D

Plusz elég könnyen kiguglizható, hogy milyen áron lehetne ezeket az eredeti cégtől megvenni. Elég pofátlan extra-haszon van rajtuk.

Ismétlem, úgy, hogy egyáltalán nem biztos a megmaradásuk.

Valószínű egyébként, hogy fel lett vásárolva tél előtt a maradék készlet.

Saját sérelmeimet is le tudnám írni, és lenne pár sor...

Előzmény: Berényi József (42534)
csereháti48 Creative Commons License 2017.12.20 0 0 42536

Jujubát akartam írni ...elnézést.

Előzmény: csereháti48 (42535)
csereháti48 Creative Commons License 2017.12.20 0 0 42535

Nagyon köszönöm, február közepén megkereslek,  remélem sikerül megoldani. Tüskétlen nujub!ról én is csak olvatam, de gondoltam, "ha már lúd, legyen kövér".

Előzmény: Dmitrij Petrovic (42531)
Berényi József Creative Commons License 2017.12.20 0 0 42534

Kedves fórumtársak!

Én megértem az elégedetlenségeteket, hisz az ember ha kiad egy rakás pénzt szeretne érte kiváló minőségű árut kapni.

De!

Azért azt nem ártana szem előtt tartani, hogy olyan növényritkaságokhoz juttatnak hozzá aminek a beszerzése nélkülük szinte lehetetlen lenne.

Külföldről szerzik be a növények jó részét, ezért az utánajárás és a behozatal komoly költséget jelent, emellett hivatalos cég lévén ki kell gazdálkodni minden költséget ami ma egy magyar vállalkozást sújt.

Mivel vásárolja a növényeket, csak abból tud gazdálkodni ami van. Ezért természetesen akad köztük szebb, és gyengébb növény. Aki már próbálkozott szaporítással az pontosan tudja hogy azonos feltételek mellett is komoly szórást mutatnak a fejlődésben.

Emellett ne felejtsük el a termelőt se, akinek szintén valahonnan be kell szerezni az anyanövényt felnevelni hogy biztosítsa a szaporítóanyagot, és kinevelni a csemetéket. A végén pedig a megtermelt javakból kifizetni az állami sarcot.

Én két éve kezdtem a gyűjtésbe, már komoly mennyiségű pénzt felemésztett, sok sok munkám fekszik benne, de még nem igazán termett szaporító anyagnak való. Na nem is célom a kereskedelmi célú szaporítás.

Szerintem az érték a fajtában van, és ha esetleg nem éri el  a honlapon feltüntetett méretet, az még nem tragédia, hisz abból is teljes értékű növény fejlődik. Számomra a legfontosabb hogy egészséges életképes növényt kapjak, a méret pedig csak idő kérdése. Megfelelő gondozás mellett rövid idő alatt behozza a lemaradást.

Amita13 Creative Commons License 2017.12.20 0 0 42533

Tőlük nekem kákik, meg gránátalma van. Most már kíváncsi leszek, ha teremni kezdenek, vajon az a fajta lesz-e aminek vettem...

Előzmény: Kevin 90 (42517)
Amita13 Creative Commons License 2017.12.20 0 0 42532

"Mert amit a legtöbb ritkássággal is foglalkozó kertészet csinál, az a kertészek megszégyenítése, nekem eddig több szomorúságot okoztak mint örömöt, pedig bőven megvannak fizetve, tehát nagyjából semmi kifogásuk nem lehet."

Teljesen egyetértek veled!

Előzmény: Dmitrij Petrovic (42513)
Dmitrij Petrovic Creative Commons License 2017.12.19 0 0 42531

Nekem sajnos csak tüskések vannak, de abból szívesen adok, úgyis ritkítani kell majd őket. Lang és Nostrano. Előbbi aszalni jobb, másik frissen.
Tüskétlenből tudtommal csak 2 fajta van, de hazai kertészetnél még sosem láttam.

Unartis: Részben igazad van, de a panasszal már Miklós foglalkozott, aki nagy kegyesen végül annyi kompromisszumra volt képes, hogy küldött 2500 ft-al olcsóbban egy nagyobb fát. :) Persze úgy, hogy én fizetem a postaköltséget és kb a 20 centis virginiai alanyaimnak nagyobb gyökére van mint ennek a 1 métered fának, tehát tavasszal metszhetem majd 2 rügyre. Se baj, többet tőle se rendelek.

Előzmény: csereháti48 (42520)
Ali-bá Creative Commons License 2017.12.19 0 0 42530

Azt hiszem az email címében egy 'n' helyett 'm'-et kell írni.  

"Természetesen elírás, de az adatlapján a "küld"-re kattintva, jó a e-mail cím!

Üdv!" (Gyula65)

Előzmény: Kevin 90 (42527)
Kevin 90 Creative Commons License 2017.12.19 0 0 42529

Az a helyzet, hogy rossz email címre írtam... Most néztem meg. Nem is értem, hogy hogyan. Sebaj, most írtam új levelet és várom a választ. 

Előzmény: csereháti48 (42528)
csereháti48 Creative Commons License 2017.12.19 0 0 42528

A 6306 sz. hozzászóásd keresd (küld e-mail címet is).

Előzmény: Kevin 90 (42525)
Kevin 90 Creative Commons License 2017.12.19 0 0 42527

Nagyon kedves, hogy szólsz! Köszönöm! Azonban az a helyzet, hogy szemmel tartom a csemegeszőlős fórumot és láttam sőt írtam is már neki levelet ,sajnos azonban választ még nem kaptam, pedig érdekelne a dolog, mivel amit a lengyel barátainktól nem tudtam beszerezni azt szeretném tőle megvásárolni, de mint mondottam még nem kaptam választ.

Mivel már több mint egy hete írtam neki így nem tudom miért nem válaszolt még. 

Esetleg nem tudsz róla valamit? Mi lehet az oka, hogy nem válaszolt? Talán rossz email címre írtam?

Előzmény: beetee (42526)
beetee Creative Commons License 2017.12.19 0 0 42526

Van most egy hazánkba települt Ukrajnából származó úriember. Ő is ajánlkozott nemrég a Csemegeszőlő topikon, hogy vannak eladó új nemesítésű fajtái.

Ha érdekel, keresd vissza.

2-3 héten belül lesznek a hozzászólásai kb.

Előzmény: Kevin 90 (42525)
Kevin 90 Creative Commons License 2017.12.19 0 0 42525

Remélem, hogy veled nem történik meg ugyan ez, de ha igen, akkor már nehezen lehetne azt mondani, hogy véletlenül cserélték össze a fügéket, mert én csak arra mertem eddig gondolni, hogy véletlenül történt ez, de még akkor is megengedhetetlen ez a fajta viselkedés. Legalább annyit mondott volna, hogy elnézést esetleg küldünk egy másikat, de nem, mert még válaszra sem méltatott.

Az én fügém nem volt beteg, csak szimlán nem azt kaptam amit rendeltem. Lehet, hogy én is rendelek majd tavasszal ebből a Bolgár kertészetből.

A lengyel cég, csak szőlő vel foglalkozik tudtommal, de nem ám a "hagyományos" fajtákat árulják, hanem a többnyire új orosz, ukrán, moldáv nemesítésű kiválló fajtákat árulják. Talán ők az egyetlen cég akiktől be lehet szerezni ezeket a fajtákat oltványként ilyen minőségben. 

Előzmény: Berényi József (42522)
Berényi József Creative Commons License 2017.12.19 0 0 42524

A lengyelek mást is árulnak, vagy csak szőlőt?

Előzmény: Kevin 90 (42516)
unartis: Creative Commons License 2017.12.19 0 0 42523

Ezt szomorúan olvasom! Lassan nem lesz honnan rendelni, mert annyira leadja némelyik cég.

Előzmény: beetee (42521)
Berényi József Creative Commons License 2017.12.19 0 0 42522

Az egzotikusdísznövényektől én is vettem Signorát, mivel még nem termett, akkor engem is érhet meglepetés:( 

Mellesleg a tőlük rendelt növények méretben megfelelőek voltak, persze ezt az áraik is tükrözték, viszont tőlük kapott növény fertőzött volt, és sikerült lefertőzni az egész állományom. Két hónapot birkóztam vele, mire sikerült rendbe szedni őket. Szerencsére sikerült megtalálni az ellenszerét, ugyanis mindenki mozaikvírust FMV.-t mondott, mint kiderült nem az volt.

Valószínű akkor tavasszal rendelek Signorát Bulgáriából, korrekt áron árulnak, és a minőséggel is meg vagyok elégedve. Persze ha valaki maximalista, az középkategóriás termékre számoljon:))

Mivel a kínálatukból már sokat sikerült megszerezni, és be akarom szerezni az összeset, ezért még rendelni akarok. Signorát csak azért nem rendeltem, mert azt hittem hogy már van.

Előzmény: Kevin 90 (42517)
beetee Creative Commons License 2017.12.19 0 0 42521

3-4 éve kezdődött ott egy szolgáltatási szint csökkenés. Ami most már mélyrepülés.

Eddig ajánlgattam őket, de mostantól nem fogom.

Egyébként nagyon sok kuriózumot nem saját maguk állítanak elő, hanem egyszerűen behoznak külföldről. Átcímkézik és eladják. Ami nem lenne baj, ha adnának a minőségre, de egyre inkább nem teszik...

Előzmény: unartis: (42518)
csereháti48 Creative Commons License 2017.12.19 0 1 42520

Ez jó ötlet, ráadásul a még két sarj (50 cm) is nőtt az öreg közelében. Szeretek és tudok is oltani, de van egy bökkenő. A környezetemben senkinek sincs nemes (nagyobb gyümölcsű, tüskétlen). Ha ebben tudnál segíteni, még a sarki kocsmába is meghívnálak.

Előzmény: Dmitrij Petrovic (42510)
unartis: Creative Commons License 2017.12.19 0 0 42519

dadással=odaadással

Előzmény: unartis: (42518)
unartis: Creative Commons License 2017.12.19 0 0 42518

Sziasztok!

Még nem rendeltem a DM kerttől, de sok pozitívumot hallottam róluk, illetve ezt amit itt leírtok, sajnos lehet valóság alapja, a legnagyobb gond az a gárda akivel dolgoztathat, mert lassan kikopnak a tényleges szaktudással rendelkező etikus kertészek, akik hivatásnak érzik a növények gondozását, kezd olyan gyár Fillingerje lenni, mint amikor a munkás be megy a szalag mellé, és amikor vége akkor ott esik ki a kezéből a szerszám ahol éppen van. A szegedi Oázisban járva tapasztaltam, hogy ,ennyire nem tájékozottak az ott dolgozók, lehet, hogy nem is kertészek, a növény anyag csúnya, messziről látszik a szakértelem hiánya. Tehát amit Miklós megígér, azt a fogdmegjei elszúrják, másképp értelmezik, nem csinálják meg teljes dadással, amit természetesen a vásárló fizet meg, illetve hosszútávon  a cég amelyet képvisel. Bocs az OFF-ért de kijött belőlem!

Előzmény: Dmitrij Petrovic (42514)
Kevin 90 Creative Commons License 2017.12.19 0 0 42517

Ezek szerint nem, csak velem történnek ám ilyen kutya dolgok.

Az egzotikusdisznovenyekről 3 éve vettem egy signora nak árult, fügét ami minden lett csak signora nem. Elvileg ez a füge lila nagytermésű füge fajta. Na nálam se lila se nagytermésű és még csak nem is finom... Mentem is reklamálni, mivel 3 évemet vesztegettem erre a vacakra. Reklamáltam is, de érdemben nem kaptam választ. 

Kevin 90 Creative Commons License 2017.12.19 0 0 42516

A vicc valóban aktuális. :) Viszont az a helyzet, hogyha valaki ma Magyarországon "egzotikus" növényt szeretne vásárolni, akkor nincs más választása, vagy rendel az egyik kertészet ből és reménykedik, hogy ezúttal nem verik át vagy pedig nem vásárol ilyen növényeket, ami nálam nem opció.

Esetleg még van az, hogy meg próbálunk külföldről beszerezni növényeket, de sok esetben ezzel is párosul a említett rizikó.

Én pl.: most ősszel vásároltam csemegeszőlő oltványt (Winnica Eden)  lengyelorszából és nagyon meglepődtem mivel ilyen jó minőségű oltvánnyal még nem volt dolgom, pedig már nagyon sok éve foglalkozom szőlővel. Ára is nagyon korrekt! Csak ajánlani tudom őket! :) Már csak azért, hogy ne csak rossz példák legyenek említve. ;) 

Előzmény: Berényi József (42515)
Berényi József Creative Commons License 2017.12.19 0 0 42515

Erről egy vicc jut eszembe:

Miért sírsz Piroska?

Azért sírok, mert megerőszakoltak!

Ó de borzasztó! És mikor történt az eset?

Tegnap, tegnapelőtt, meg ma is oda megyek!

Előzmény: Kevin 90 (42511)
Dmitrij Petrovic Creative Commons License 2017.12.19 0 0 42514

Ja és ha teheted mindig reklamálj, ne mondja már azt a drága Miklós, hogy azért csak 30 centis a méteresnek hirdetett Cinebulli mert úgyis megveszik, tehát ha nem tetszik küldjem vissza. :)))))))

Dmitrij Petrovic Creative Commons License 2017.12.19 0 0 42513

Pff. Az a baj, hogy nem is nagyon van jó kertészet már. Én a növényshoptól kaptam pl kiszáradt somot 3.5 ezerért. :) A jujubám 1,5 méter volt 5 ezerért a tündérkerttől, viszont porzós helyett küldtek még egy termős homoktövist. :D Most várhatok, hogy a porzós amit utólag vettem elérje a 3-4 éves kort. :) Köffi. A dmkertől a kedvencem a 13 ezer forintos Prima1213 suháng, ami volt vagy 70 centi, de méteresnek volt hirdetve és "2. év múlva teremhet". Persze...azt ötöst is megnyerheted bármikor...csak nem fogod. :)
És hogy teljes legyen a kép, még egy: az egzotikusdisznovenyek.hu-ról pedig 1 méteres növény helyett 20 centiset kaptam. :) Amikor felhivtam, hogy ez mégis mi, szószerint elküldött a kurvaanyámba amikor nevetséges kifogásnak tartottam a válaszát,  miszerint: "Mi sosem árultunk ekkora növényt, biztos elírás" . :) Aztán csak meggyőztem, hogy küldjön akkor annyi növényt amiből kijön az 1 méter. :D Persze ez se jött teljesen össze neki. 

Szerencsére a fórumosokkal eddig 98%ban pozitiv tapasztalatom van.
Gondoltam is rá, hogy ha nemis főállásban, de elkezdem felszaporítani a keresettebb és ritka fajokat, fajtákat. Mert amit a legtöbb ritkássággal is foglalkozó kertészet csinál, az a kertészek megszégyenitése, nekem eddig több szomorúságot okoztak mint örömöt, pedig bőven megvannak fizetve, tehát nagyjából semmi kifogásuk nem lehet.
Az se lenne rossz, ha hatóságilag jobban ellenőriznék őket, mint a hagyományos fajoknál is van. 

Előzmény: Kevin 90 (42512)
Kevin 90 Creative Commons License 2017.12.19 0 0 42512

Igen annyi volt... És még nem történt árváltozás és gondolom a méret/minőség beli váltosás sem történt. 

Előzmény: Dmitrij Petrovic (42506)
Kevin 90 Creative Commons License 2017.12.18 0 0 42511

Nos az a helyzet, hogy én már sokszor sokmindent vásároltam a DM kertből és azt kell, hogy momdjam, hogy van jó és rossz tapasztalatom egyaránt. Fügét én is vettem már tőlük méghozzá idén nyáron és azzal nagyon meg voltam elégedve. Azért az árért én kiválló fügéket kaptam. Azonban itt van ez a jujubás ügy is ami viszont már nem ilyen fényes... Volt olyan is, higy egy kiszáradt szőlőt is kaptam tőlük amolyan meglepetésként... :( Eme dolgot nem is tudtam mire vélni, de ennek ellenére mégsem üzentem nekik, hogy ez mégis, hogy törtnhetett, de már bánom is egy kicsit. Na mindegy. Lényeg a lényeg, hogy ezt nem azért írtam, hogy lehordjam őket mivel azért vannak jó tapasztalataim is mint az említett fügékkel például, de ennek ellenére a hibáik nem tekinthetőek semmisnek és remélem a jövőben azért nem fordul majd ilyen elő.

A jujuba méretei és amiatt, hogy magonc valóban kritizálható, mivel ehhez képest elég drága, de még mindig a best nálam az a 5000-6000ft egy gyökérnemes szőlőért amik értesüléseim szerint mégcsak sok esetben nem is érettek a vesszei... Úgy vélem, hogy ez az ár még egy minőségi oltványért is rengeteg pénz lenne na, de, hogy egy dugványért aminek még a minősége is gyenge..

Elnézést az off ért. 

Előzmény: Berényi József (42508)
Dmitrij Petrovic Creative Commons License 2017.12.18 0 0 42510

Inkább oltsd be a sajátod. A sarj lassan indul be.

Előzmény: csereháti48 (42509)
csereháti48 Creative Commons License 2017.12.18 0 0 42509

Esetleg össze tudnál vele hozni. Nekem ugyan van jujubám, de a termése borsószem méretű és a bokor tüskés. Vennék tőle egy sarjat.

Előzmény: szálmos (42504)
Berényi József Creative Commons License 2017.12.18 0 0 42508

Igaz én még nem vettem tőlük jujubát, De datolyaszilvát, mirtuszfügét, és fügét már igen. Eddig egy füge pusztult ki, a többi viszont szépen fejlődik, panaszom nem lehet rá.

Előzmény: Kevin 90 (42505)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!