Ez esetben bocsánat! Bár nyílván erről nem tudhattam! Értem én, hogy mindenki bizalmatlan az Europeával szemben, de szerintem nem kéne. (tudom, ezzel nem leszek népszerű) Én/mi eddig mindent korrekten elszámolva megkaptunk, nem volt semmi gond. Tudom, hogy a melegvíz és fűtés díja nincs jól kikalkulálva, de megbeszéltuk, hogy miután az egész lakópark üzemel újra fogjuk számolni, akár visszamenőleg is. Tudom, hogy nincs megfelelően takarítva és vannak egyértelmű hibái a szolgáltatásoknak, de én ezeket akkor is a pénzhiányra vezetem vissza. Annyi bizalmat, vagy gesztus én illendőségből megadnék nekik, hogy nézzünk meg egy olyan időszakot, amikor szépen befolyik minden pénz, hogy akkor hogy működik a társasház, és ha akkor sem leszünk megelégedve, akkor keressünk újat. Azért gondolom ezt, mert tudom (tapasztalatból), hogy egy közös képviselő váltás baromi nagy macera, és pénz. Én újra felvetném azt, amit már előttem valaki megfogalmazott itt a fórumon, hogy picit neuralgikus a hangulat. Lehet, hogy sokan nincsenek ezzel így, de pár lakóval beszélgetve én még mindig a Liliomdomb KFT hibás teljesítéseire vezetem vissza. Van egy olyan lakóparkos oldal, ami azzal hirdeti magát, miután majdnem minden lakást eladtak, hogy a tervekhez képest mennyivel több mindent csináltak. Padok, szökőkút, nagyobb játszótér stb. Ehhez képest nálunk mik vannak? Nem készült el a tervben szereplő közösségi épület, nincs játszótér, az utak minősége szörnyű, a park, köszönő viszonyban sincs a tervezettől, ráadásul a gondozás így sokkal drágább. A parknak csak azt a részét használom, amin kijutok a parkból, mert ilyen lett, nincs közös használható rész, nincs egy pad és sorolhatnám Arra sem kaptunk még választ, hogy a közös területből utólag eladott (egyébként nagyon szép) kertrészből befolyt összeget meg kapta-e már a társasház, és miért nem (mert tudtommal nem) és még sorolhatnám Arra akarok csak kilyukadni, hogy ha szépen rendben megkaptuk volna a parkot, legalább úgy, ahogy a terveken, maketten szerepel, kevésbé ugranánk, vagy kevésbé feszülten kezelnénk ezeket a helyzeteket. (a lakások garanciális dolgairól nem beszélek)
Remélem ezeket még be tudjuk hajtani a Liliomdombon. Miután én akkor írtam alá a szerződést, amikor az alapokat ásták, nekem a makett volt a mérvadó. Nem úgy készült el a lakópark, és miután gyermekes család vagyunk, nekem sokat számított volna, ha a parkba ki tudtam volna egyedül engedni a gyerekeket, de játszótér hiányába, illetve az életveszélyes szakadékok miatt ezt nem fogom tudni megtenni.
Ja, sancarlosp. Tegnap átutaltam a hiányomból a közös költséggel csökkentett összeget - az utaláson külön feltüntetve hogy az kifejezetten a fűtés és vízmelegítés díja. Kíváncsi vagyok hogy mire fogják bekönyvelni.
Mi megkaptuk nem csak a listát de személyre szólóan is a postaládába a mi egyenlegünket. A lista csak mint szégyentábla üzemelt.....
Viszont ahogy valaki megjegyezte az egyenlegen semmilyen fogyasztás nem szerepelt csak a közös költség, és hogy abból mennyi van vagy nincs befizetve. Az europeát csak a saját biznisze érdekelte.......
Na megint jön a vita hogy ki mit mondott és azt ki hogy értelmezi. De hogy egészen tiszta és világos legyen számodra, most és egyedi alkalommal az irántad való tiszteletből részletesen is elmondom.
Nem írtam egyszer sem hogy nem tud a rendőrség felhívni embereket hanem kétkedésem fejeztem ki, hogy ez mindenkivel így van. Ugyanis tudom, hogy engem nem tudnak felhívni. Pont. Az okát is világosan leírtam. Gondold át még egyszer. A nevemen nincs telefon. A lakásban nincs telefon. Az autó az én nevemen van és nem másén. Ha ennyi alapján nem érted meg hogy miért nem tudnak felhívni akkor sajnálom, tévedtem a megítélésedben.
A hozzászólásod másik fele meg egyszerűen erős csúsztatás. Ugyanis nem terelem a szót, a válaszomat többször is leírtam itt arról, hogy miért nincs befizetve az europea által "kivetett" összeg. Azok voltak az általad igényelt válaszok a SZVB1 hozzászólására, ha már mindenképp választ szeretnél, bár az szvb nem kérdezett tőlem semmit. Tehát nem visszakérdezek - bár megtehetném hiszen rajtunk kívül senki sem meri vállalni hogy hiánya van. Pedig a listát megnézve vagyunk páran ebben az épületben is. Közte a Liliomdomb amely pl magasabb összeggel tartozik csak egy lakásra mint mi, és nem egy lakása van eladatlan. Ezek viszont függetlenek a mi befizetéseinktől vagy nem befizetéseinktől és nem illik arra hivatkozni, hogy azért nem fizetek mert a szomszéd sem. Nem is hivatkozom erre, az indokokat sokszor leírtam már, nem ismétlem.
Én viszont egy teljesen független kérdést tettem fel és nem is érdeket az összegszrűsége egyedül az europeának a pénzügyi hozzáállására voltam kíváncsi a jövőre nézve.
Tehát továbbra is érdekel, hogy az europea saját magát ki tudja-e fizetni minden más hátrányára.
Ha már az Europea nem képes több információt szolgáltatni elektronikusan, mint hogy:
Apache is functioning normally (lásd www.europea.hu)
akkor esetleg elkerülendő az általad leírt, meglehetősen szánalmas inzultust, a későbbiekben a folyószámlával együtt juttassa el az összes lakóhoz az őket érintő fizető-nem fizető listát, vagy te, akinek szemlátomást van internetes hozzáférése, gyűjtsd össze az érdeklődők email címét és küldd szét a megfelelő Excel-táblázatot (föltéve, hogy nem írógéppel készítették a listát, mert akkor az be is kell szkennelni...).
Lehet, hogy sok mindenhez értesz, és sok mindent tudsz, de ezt ROSSZUL TUDOD! Engem felhívtak, és még csak nem is parkoltam rossz helyen, vagy szabálytalanul. Égve hagytam a lámpát, bementem egy helyre, és kb 1 óra múlva csörgött a telefonom, otthonról hívtak, hogy a rendőrség telefonált nekik, hogy itt és itt állok, és ég a lámpám. De nem ez a lényeg!!!
A lényeg például az, hogy SZVB1 a 1750-es hozzászólásban elég érdekes és egyben felháborító dolgot írt le, és Te VÁLASZKÉNT tereled a szót. Amit kérdezel fontos kérdés, de majd akkor érdeklődj ilyen felől, ha a Te pénzedről van szó. Ha jól tudom, még nem fizettél közös költséget (illetve ezt írtad), amiből fizetjük az Európeát, így bocs, de ilyet max akkor kérj majd számon, ha fizettél és a Te pénzedről (is) van szó!
Ez nem értetlenség hanem TUDOM, hogy a rendszámom alapján a rendőrség nem tud engem felhívni hogy menjek oda mert rossz helyen állok. Ugyanis nincs meg nekik a telefonszámom. Még csak nincs is a nevemen egy sem mert céges telefonom van, így a tudakozótól sem kérdezhetik meg.
De akkor biztosan ottmarad az autó és elfoglalja a helyet, mert rendszám nélkül valószínűleg nem akar közlekedni.
Ha már variáljuk, akkor leszerelni mindkettőt és leadni a rendőrségen mint talált rendszámot. :) Nekik magyarázza ki, hogy hol van az autója és hogy került oda rendszám nélkül. :P
Ez a megoldás eléggé meglepne, mert pl ha én szorítanálak be (nem szoktam) és ki is keresik hogy az enyém az autó DE! - > a rendőrség nem tudja a telefonszámom. Soha senki sem kötelezett rá hogy leadjam nekik. Amíg meg levélben kiértesítenek te odafagysz :)
A helyeden parkolóra egy ötlet: Többször előfordult már velem, hogy utcai parkolásnál mögém álltak, vagy beszorítottak. Ilyenkor a leggyorsabb megoldás (nálam mindig működött), hogy telefon a 107-re, Ők összekapcsolnak a helyszínileg érintett rendőrkapitánysággal, ahol is rendszám alapján azonnal kiértesítik az autó tulajdonosát, hogy rossz helyen áll. Elég rossz véleménnyel vagyok a rendőrség munkájáról, de meglepő módon ez mindig gyorsan működött.
Akkor nem kell kerékbilincs, hanem simán le kell szerelni a rendszámát és kiírni, hogy kinél van. Ezzel nem akadályoz senki semmit, nem rongálódik meg semmi. A saját területén meg azt szerelget az ember amit akar. :-)
Részvétem Sa-be az ablaktörléd miatt, ez tényleg nem kóser..
Viszont: - Plakátolás - nem hiszem hogy környezetkímélő megoldás lenne... mindenfelé fecniket fújna a szél, akkor aztán azért reklamálhatnánk, hogy a bunkója miért szórta szét... M - Kivontatás: kellemetlen hogy a helyeden állnak, de elvontatni egy autót nem éppen jogszerű, főleg ha netalán sérülne is a kocsi - Kerékbilincs: ha jogszerűtlenül alkalmazod (márpedig ez lenne a helyzet) akkor még ő jelenthet fel teljesen jogosan
Más megoldás kellene - esetleg beszélni a renitensekkel? többször is? ha ez sem segít akkor jöhet a feljelentés akadályoztatás miatt - érdemes ezt akár már az első alkalommal megemlíteni a delikvenseknek...
Ha más parkolóját használja valaki akkor az pedig szintén lehet akadályoztatás, illetve birtokháborytás esetleg még a jogtalan haszonszerzést is kimerítheti... szintén büntetőjogi tényállások De ha valaki fizikailag ezt megpróbálja elhárítani akkor már a vétkesből válhat feljelentő
Egyenlőre ennyi, csak tanécsként
A fű széttrancsírozása viszont rongálás ! Simán azonnal fel lehet jelenteni - egy helyszínen készült, tanúkkal igazolt fénykép jó bizonyíték...
Ami érdekes, hogy estére eltűnnek többnyire az 5-ös elől a kocsik, viszont reggel, mikor megyek dolgozni 9 körül, már egyből 5 autó áll a 4-5-ös előtt... A garázsban kiírtam a rendszámom a falra, mert nekem is többször a helyemre álltak. Azóta már nem állnak. Az írás - olvasás hatalom :))
Ooopsz. Részvétem. Mindkettő miatt. Mondjuk egy kérdés: Aki a helyeden áll, van-e rajta vonószem? Mert ha van és hozzáférhető akkor 3-4 ember plusz egy autó szépen ki tudja a helyedről tessékelni valahova ahol nincs útban senkinek. Az úriember akinek magas az autója gondolom nem kíván plusz 1-200 métert sétálni. Én sem szeretnék ha már megvettem a beállót, mindenesetre az úton semmiképp sincs jó helyen. Erre lenne jó megoldás ha ki tudnánk alakítani egy 3-4 autós parkolót valahol. Amire viszont hely nincs :(
köszönöm az ötletet..... valami megoldást kell, hogy kieszközöljek, mert ez nem állapot. De a sötétben bujkáló emberkedő "bátor" lakótárstól, aki azt sem tudja miért szorultam ki.......várom a telefonszámát, hogy megbeszéljük ezt a törögetős bátor tettet!
Ha magas es nem tud beallni azt elfogadom, de akkor se az udvaron sem pedig az uton ne alljon. A lakopark felett van egy szep nagy parkolo, mindig van hely. Ott is lehet hagyni az autot ott is lehet parkolni.
Az auto rongalasa parazstsag. Azt semmivel sem lehet igazolni!
Floorey, szerezz be valahonnan kolcsonbe egy bilincset, esetleg tobbet, rakjad ra az autora es ird oda, hogy a kulcsok nalad vannak. Persze lakas szamot ne irjal, meg telefonszamot se! Probaljon meg megtalalni...
A plakát rendben. Az, hogy nem tud beállni, mert magasabb az autója...azzal nem tudunk mit kezdeni.... Az, hogy a mi helyünkön napok óta áll valaki, és ezért nem tudunk beállni,hiába írok neki....... És, hogy plakátot kaptam én is, oké.....de, hogy valaki letörte plakát helyett az ablaktörlő lapátomat....akkor most ki a paraszt?
Sa-bee, javaslom a konyortelen plakatolast! Az autok szelvedojere, meg mindenhova ahova tudsz tenni egy papirt, amin felhivod a figyelmet, hogy ez nem parkolo hanem lakopark es a 2 az nem 1 es ugyanaz. Ezzel az autonak nem lesz baja, a tulaj viszont tuttira enni fogja a kefet egy ido utan, mert mindig tele lesz papirral az autoja. Esetleg irjal rendszamot, vagy fenykepezz es tedd fel ide, ahogyan azt hupm is tette 1 hete kb. Ha nem akarunk olyan tajparasztok lenni mint az autotulaj, akkor mast ugysem tehetunk.
Két embernek már szóltunk, én és az asszony, hogy nem kellene odaállni. Akivel én beszéltem annak a reakciója az volt, hogy ő nem fér be a garázsba mert 2 méter magas az autója, míg a bejárat csak 1,90. Szerinte veszélyesebb a kinnt az úton a kerítés előtt állni mint bennt a járdán és magasról lecsinálja ha valakinek nem tetszik hogy ott áll. Meg aztán ő amúgy sem áll a fűre soha. (kac-kac) Mondtam neki, hogy a lakógyűlés remélem megszavazza a kerékbilincset az úton parkolókra és ennyiben maradtunk.
Egyre csúnyább a 4-5-ös épületek előtti mini zöld sáv az út mellett. Már alig van terület, amit ne szántott volna fel valaki a kocsijával. Már az út is tiszta sár... Nem tudunk ez ellen tenni valamit?