Most már látom, hogy ültetnem kell helyette valamilyen magnoliát, mert ezek szerint ez már tuti babérmeggy. (természetesen a babérmeggy marad, csak más helyre költözik) Van már egy stellátám, és nézek még valami színeset. Nagyon tetszik az örökzöld, amiről képet is tettél fel, de nem merek ilyet ültetni, mert full napos helyem már nincs, csak félárnyékos, ott pedig nem hiszem, hogy megmaradna...
Ez már bennem is felmerült, de köszi a mgerősítést, ettől féltem... Na, nem baj, mert ennek is örülök, de akkor tavasszal be kell szereznem még egy magnoliát, ezt meg átteszem valahová máshová.
ha nem fizettél érte túl sokat max 3000ft-ig akkor nem jártál azért rosszul ám vele mert gyönyörű növény.csak akkor sajnálnám,ha nem lenne helyed a kertben és mindenképpen magnoliát szerettél volna,és igy annak nem maradna hely.
Szia! Szerintem ez nem Magnolia, hanem Prunus laurocerasus (babérmeggy). A virága valóban fehér lesz, sőt illatos is. Ha gondolod, lefotózom az én Prunusomat, s meglátod, hogy ugyanaz a kettő. Ne aggódj, ez is nagyon szép. De az eladót a helyedben megkeresném.
Igen, nekem is ez volt gyanús, mert a neten nézegettem az örökzöld magnoliák képeit, és ott is barna volt a levélfonál, itt pedig az is zöld. De akkor miért vannak még fent a levelei? Egyébként a levelek kemények. Magnolia ez egyáltalán? Tavasszal kiderül... :) Most félárnyékos helyen vannak, ahol délelőtt süt a nap, és olyan 13.00 órától árnyékban vannak,hogy ne süljenek meg a levelei. Nem tudom, hogy ez-e a jobb nekik, vagy a full nap.
A nyáron ültetett Magnoliáim közül az egyiken még minden levél fent van, ami elég gyanús nekem. Milyen magnolia lehet? A kertész a fajtáját nem tudta, csak annyit mondott, hogy fehér virágú lesz.
Az apró dugványt, ami szemlátomást él, bent tartom a szobai üvegház alsó polcán. Ott sötét van ugyan, de úgysincs levele. Viszont édesanyám elég sokat locsolja. Jó ez így, vagy inkább kitegyem a teraszra, ahol hideg van. Nagyon kicsi, kb 7-8 cm az egész, de a tetején van egy egész biztosan élö nagy kemény rügy. Kb fél éves.