Keresés

Részletes keresés

23 negedi Creative Commons License 2008.09.19 0 0 1022
23 negedi Creative Commons License 2008.09.19 0 0 1021
Csimpolya Creative Commons License 2008.09.08 0 0 1020
Ha sikerült egy kihaltnak hitt fajtát lefotózni, az sikerélmény...lenne, ha tudná az illető mit is kapott le.
Előzmény: eguzki (1019)
eguzki Creative Commons License 2008.09.08 0 0 1019
Tucatnyi gyümölcsevő denevér és repülő kutya őshonos a Fülöp-szigeteken, ezek egy része mára már veszélyeztetett. Több nagyobb termetű is akad közöttük pl. a Panay óriás gyümölcsevő denevért 1996-ban már kipusztult fajként kategorizálták.
Előzmény: Csimpolya (1018)
Csimpolya Creative Commons License 2008.09.08 0 0 1018

A történet folklorisztikus elemeit inkább nem kommentálom. Több képet is mellékeltek, de a lefotózótt lény kissé homályos. A szép kék ég előtt nem lehet felmérni a nagyságát, és engem gyanúsan emlékeztet egy gyümölcsevő denevérre, már ha vannak olyanok a Fülöp-szigeteken. Igaz, ezek inkább éjszaka röpködnek, viszont lehet, hogy ezt a példányt felzavarta valaki-valami.

Egyszóval: erős kételyeim vannak az üggyel kapcsolatban.

Csimpolya Creative Commons License 2008.09.08 0 0 1017

Még egy, talán ideillő történet a Hihetetlenből.

A Fülöp-szigeteki repülő ördög sokak szerint egyáltalán nem létezik, csupán mitológiai teremtmény, a folklór része. Az emúlt években viszont nem csak a helybéliek, hanem turisták is egyre gyakrabban állítják, hogy találkoztak a titokzatos Aswanggal, amelyet a helybéliek - főleg a Cadiz térségében élők - a hangjáról úgy hívnak, hogy tik-tik, illetve vak-vak. Úgy tartják, hogy a repülő Aswang egy szárnyas, denevérszerű teremtmény, mely kisgyerekeket eszik és kedvenc csemegéje a máj és a szív. A Fülöp-szigetek déli részén azonban azt tartják, hogy az Aswang egy női boszorkány, amely, ha bizonyos balzsammal bekeni magát, gyönyörű nőnek látszik.

A kriptozoológusok szerint a lény valóban sötét, denevérszerű szárnyakkal rendelkezik, de széles és világos színű teste, na és persze hatalmas termete megkülönbözteti minden ismert denevérfajtól. Ráadásul hosszú végtagjai vannak, ami nem jellemző a denevérre. Az elmúlt években több hasonlö teremtményt figyeltek meg a térségben. Legutóbb 2008 március 25-én, Calibo felett, az épületek között repült el az Aswang, amelyet egy német turistának sikerült videora rögzíteni, de a felvétel nem alkalmas elemzésre, csupán annyi látszik rajta, hogy egy hatalmas lény elrepül a házak felett. A legérdekesebb fotókat azonban egy névtelen fényképész készítette, feltehetően egy egyetemista, aki társaival együtt a szigeten történt állattámadások ügyében végzett vizsgálatokat. A több képből álló felvételsorozaton egyértelműen beazonosítható az Aswang.

A kriptozoológusok szerint, bármit is állít a helyi mitológia, az Aswang kétségtelenül létezik, és embereket támad meg, tehát vélhetően egy nagytestű, szárnyas ragadozóról van szó.  

Csimpolya Creative Commons License 2008.09.06 0 0 1016
Igen, így van. Mexikó abban az időben nem volt éppen csúcson!
Előzmény: Törölt nick (1015)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.06 0 0 1015
Vagy küldhették volna Párizsba, a Jardin des Plantes-be, Madagaszkár úgyis francia érdekszférába tartozott akkor.
Előzmény: Csimpolya (1014)
Csimpolya Creative Commons License 2008.09.06 0 0 1014

Eddig volt a hír, most jön a véleményem.

Igen valószínűtlen, hogy 1889-ben Londonban ne lett volna szakember, az az időszak volt a zoológia egyik fénykora. A brit gyarmatosítók rendszeresen vadásztak, és elhencegtek a zsákmányukkal, időnként ilyen-olyan múzeumoknak ajándékozva a trófeát. Nem hinném, hogy pl. a British Museumban ne lett volna egy érdeklődő biológus. Tisztelet-becsület Mexikónak, de akkoriban ilyen szempontból nem járt az élen.

Csimpolya Creative Commons License 2008.09.06 0 0 1013

Jelentem, az e havi Hihetetlen a kriptozoólógia kincsesháza! Kezdem az elsővel, a madagaszkári érdekességekkel.

1889-ben a Royal Geographical Society emberei kiterjedt kutatást folytattak egy különleges majomfaj után, melyet a bennszülöttek Kalanoronak neveztek. Ez egy két lábon járó, kilencven centi magas humanoid lény, amely a baromfiakat és más jószágokat támadja meg éjszakánként, nagy riadalmat keltve a falusiak között. Érdekes módon ez a lény, csakúgy, mint dél-amerikai rokona, a csupakabra, nem a hús miatt gyilkolt, sokkal inkább vérszomja csillapítására, és ennek megfelelően szinte szárazra szívta az áldozatait. A Királyi Térképész Társaság tagjai csapdát készítettek, és állítólag sikerült is egy példányt befogni ebből a majomszerű lényből, melyet további vizsgálatok céljából Londonba küldtek. Ott azonban nem volt kéznél megfelelő szakember, így a kalanorót át kellett hajózni Mexikóba, ahol egy felkészült csapat várta a lény érkezését. Innentől kezdve a vérszomjas állat sorsa isemeretlen, további feljegyzések nem készültek.

A mellékelt rajzon egy nagyszemű, dús hajú, csinos, bár kissé morc majomszerűség látható. Viszont eszembe jutott valami. David Attenborough-nak van egy könyve. Madagaszkár állatparadicsoma címmel 1969-ben adták ki magyar nyelven. Sikerült neki egy nagy moatojást cserepekből összerakni, és eldicsekedett vele a helyi kocsmában.

"Amikor a futtball-labda nagyságú tojásokról beszéltem,  az iddogálók nagy része hitetlenkedett. Csak egy sportinges férfi fogadta készpénznek előadásunkat. Ő harminc éve él Madagaszkáron - mondotta - és jól tudja, hogy a Dél sivatagaiban különös dolgokat lehet találni. Kétségbe vonhatatlanul tudja például, hogy a tüskés bozót legtávolabb eső részeiben él egy törpe törzs, melynek tagjai nem magasabbak kilencven-százhúsz  centinél, és akikről még mit sem hallottak azok a bölcs professzorok, akik azt állítják, hogy minden ilyesmiről tudnak. Holott valójában ezek a törpék a sziget őslakói, akik régebben érkeztek ide, mint a malgas törzsek.

-Akkor hát miért hallgatnak róluk a malgasok? kérdezte valaki.

- Azért -felelte komoran a sportinges ember - mert a malgasok vadásznak rájuk és megeszik őket.'    

Irbisz Creative Commons License 2008.08.28 0 0 1012

Hello,

igen, az infórádiósra :)

ilyen blőd képtelenségek miatt nem csoda h. az esetleg  kutatandó eseteknek sem járnak utána. nem is kell szkeptikus természettudósnak lenni h. a cikket és a képet olvasva a következő kifogások felmerüljenek:

"A parányi - legföljebb egy méter magas - szőrös lény éppen kiszaladt az erdőből az amerikai Tahoe-tó közelében, amikor egy arra járó turista fényképeket készített."

- Szőrös lény? ez semmiből nem látszik, csak az h. nagy hajszerűsége van és áll.

"Lloyd Deneau ugyan csak a pompás fákat akarta fényképezni - de ennél sokkal fontosabbat és meglepőbbet is lencsevégre kapott."

- ilyen "minőségben" fényképezett???? na ne, direkt nehéz ilyen tré fényképet készíteni! nem is tudom, olyan szar h. ilyet csak számítógépes manipulálással lehet csinálni, kicsit meghekelte a képet h. ilyen elmosódott és életlen legyen.

"A 41 éves floridai férfi esküszik, hogy a felvétel nem hamisítvány. "Amikor megnyomtam a fényképezőgép gombját, azt hittem, senki sincs a közelben rajtam kívül. Csak akkor vettem észre a lényt, amikor letöltöttem a képeket a számítógépembe. Megmutattam a képet a barátaimnak és a családomnak is, de senkinek sincs fogalma sem arról, mi lehet. A gyerekeim szerint úgy néz ki, mint egy leprechaun."

- ez alapján  a kép alapján senkinek sem lehet fogalma mi ez, értelmezhetetlen a kép.

"A férfi maga nem hisz az idegenekben, de értetlenül áll az események előtt. Van, aki egy elfhez hasonlítja a lányt, mások szerint viszont Nagyláb kicsinye került lencsevégre. "

- Én is értetlenül állok előtte miképp lehet ilyen értékelhetetlen képet csinálni :)

az h. lány miből látszik? a nagy haja miatt? elf... na nem mondok semmit, viccnek is rossz.

Le Serrec képére utaltam, ez elég hiteles kép, el is lehet fogadni. tegyük fel h. tényleg ismeretlen lény van rajta.

de azt sem lehet eldönteni hal v. hüllő, netán fogascet mint te írod. így hogy lehetne leírni? hogy lehetne tudományos nevet adni neki?

szerintem is létezhetnek fel nem fedezett meglepő lények, de ha nincsenek az sem lepne meg :)

tény az h. sok a hamisítás így az elutasítókat is megértem. de a sao-la 1992-es, vagy a 4-5 méteres Óriásszájú cápa 1976-os  felfedezése pl. őket is óvatosságra inthetné ......

Előzmény: Törölt nick (1011)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.27 0 0 1011

Szia!

Konkrétan melyikre gondoltál? Ha az inforádiós cikkre és képre, egyetértek.

Én se vettem túl komolyan az egészet, csak érdekességképp említettem meg.

A Robert Le Serrec által látott és lefényképezett "tengeri kígyó"-bár  valószínűleg egy primitív fogascet lehetett inkább, nem hüllő-azonban sokkal figyelemreméltóbb.

Maga a találkozásról szóló leírás is nagyon hihető, a fényképek pedig "hab a tortán".

Én igenis hiszem, hogy ezen a bolygón élnek még olyan állatok, amelyeket a tudomány még nem ismer, és nemcsak "normális" nagyságú és külsejű emlősök, madarak,hüllők stb.( noha ilyenek is vannak szép számmal), hanem megdöbbentő "őslények" is.

Aztán lehet, hogy tévedek, mert ahogy a kedvenc idézetem mondja:

"Az ember soha semmiben sem lehet száz százalékig biztos,őrnagy,csak abban,hogy előbb-utóbb elpatkol."

Larry Collins: A sors kegyvesztettje.

Előzmény: Irbisz (1010)
Irbisz Creative Commons License 2008.08.27 0 0 1010

új lényt még éles és a méretet eláruló viszonyítási alap hiányában is kevesen mernének, és abból is mennyi az amit el is fogadnának új fajnak?

az a homályos lény meg olyan volt h. nem tudom milyen géppel készült h. csak ilyen minden kritikán alúli pocsék minőségű lett ....

egy mobillal jobb képet lehet már csinálni.

Előzmény: Törölt nick (990)
veszett kopó Creative Commons License 2008.08.26 0 0 1009

Ezt már én is több hónapja olvastam, de azóta semmi hír. Nyilván akkora kacsa, mint egy ház.

Pedig a "nagy" ismertebb kriptidek közül talán a Yeti az egyetlen, aminek létezésében egy kicsit hiszek, ill. el tudom képzelni, de az ilyen kacsák elveszik ezt a cseppnyi hitet is.

Egyébként találtam itt egy '72-es dokumentumfilmet a Bigfoot-ról, ha valaki tud angolul és nagyon rá an kattanva a témára :

http://www.horrorflix.ws/readarticle.php?article_id=4716

Előzmény: 23 negedi (1005)
veszett kopó Creative Commons License 2008.08.26 0 0 1008

Ezt már én is több hónapja olvastam, de azóta semmi hír. Nyilván akkora kacsa, mint egy ház.

Pedig a "nagy" ismertebb kriptidek közül talán a Yeti az egyetlen, aminek létezésében egy kicsit hiszek, ill. el tudom képzelni, de az ilyen kacsák elveszik ezt a cseppnyi hitet is.

23 negedi Creative Commons License 2008.08.26 0 0 1007
Nem én, inkább a cikk szerzője, - tegnapi cikk - de gondoltam ha már megtaláltam nem akartam kihagyni.
Előzmény: Sch.Lacika (1006)
Sch.Lacika Creative Commons License 2008.08.26 0 0 1006
Kicsit le vagy maradva... :)
23 negedi Creative Commons License 2008.08.26 0 0 1005
veszett kopó Creative Commons License 2008.08.23 0 0 1003

Ezt a Chupacabra-s linket lefordítaná valaki nagyjából? Nagyon érdekelne, de sajna nem tudok angolul. Kiderült valami a lefilmezett állatról?

A bigfoot-os is érdekeln, ha van rá idő, előre is köszönöm.

Előzmény: Sch.Lacika (996)
Brian Benson Creative Commons License 2008.08.23 0 0 1002
Ja, és amúgy gratula minden topiklakónak az 1000 hozzászólásért!
Brian Benson Creative Commons License 2008.08.19 0 0 1001
Hoax, és persze, így van.
Előzmény: Törölt nick (1000)
Törölt nick Creative Commons License 2008.08.17 0 0 1000

Ez nagyon átverésnek néz ki. Az ilyen emberek többet ártanak a kriptozoológiának, mint ezer kételkedő.

Ami a krokodil-tigris meccset illeti, elnézve az ilyen viadalokat, az ember el tudja képzelni, milyenek lehettek az ősállatok küzdelmei.

Előzmény: Sch.Lacika (999)
Sch.Lacika Creative Commons License 2008.08.16 0 0 999
Mégis hamisítvány? :(

link
Sch.Lacika Creative Commons License 2008.08.16 0 0 998
Ha hoax, akkor az nagyon gyorsan kiderül...
Előzmény: Brian Benson (997)
Brian Benson Creative Commons License 2008.08.16 0 0 997
Sch.Lacika Creative Commons License 2008.08.15 0 0 996
Shatama Creative Commons License 2008.08.15 0 0 995
Ez tényleg elképesztő. Az normális hogy egy nagymacska kistestü krokodit vagy kajmánt ejt el, különösen ha azt a parton vagy sekély vízben éri, a tigrisek néha egész termetes, méteres, másfélméteres állatokat is zsákmányul ejtenek, de az, hogy ilyen hatalmas szörnyetegekkel végezzenek, mert nnem egyet láttunk, lenyűgöző, persze hivatkozhatnánk arra, hogy egy ilyen hatalmas, még egy jókora tigrishez képest is óriási szörnyeteg nehézlkersen, lassan mozog a szárazföldön (ahogy a legtöbb krokodil, bár érdekes, hogy egy ázsiai faj szinte az emlősökhöz hasonlóan képes rohanni, noha csak a vízhez menekül így, és egyértelmüen nem képes gyors irányváltrásokra, vagy felvenni a versenyt a tigrissel) de az utolsó, fekete-fehér felvétel, ahol a vízben bánik el egy ekkora állattal a nyagymacska, egyszerűen hihetetlen.
Előzmény: Sch.Lacika (993)
Csimpolya Creative Commons License 2008.08.14 0 0 994
Elképesztő! Istenben boldogult gyerekkoromban láttam egy Disney-természetfilmet, A dzsungel macskája címmel. Ez egy, illetve két jaguárról szólt, az egyik fekete, a másik foltos, a gyerekeik pedig részint a papára, részint a mamára hasonlítottak. Nos, a gondos anya ott tanítgatta a kölykeinek, hogyan kell  a kajmánnal elbánni. Ő viszont kisebb példányolat választott, és egyszerűbb módszert követett: ha elég sokáig tartjuk a víz alatt, előbb-utóbb elpusztul. 
Előzmény: Sch.Lacika (993)
Sch.Lacika Creative Commons License 2008.08.13 0 0 993
Bocs...

link
Előzmény: Sch.Lacika (992)
Sch.Lacika Creative Commons License 2008.08.13 0 0 992
Bakker... ez OFF, de ilyet még nem láttam...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!