Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

atiiika Creative Commons License 2013.08.19 0 0 336

Sziasztok!

Van egy 2010-es berlingo. Utólag beépített fedélzeti számítógéppel. Minden funkciója tökéletesen működik, de nem tudom lenullázni az kilóméter/fogyasztás intervallumot benne. Tud esetleg valaki segíteni hogyan kell nullázni?? Azt már próbáltam, hogy nyomva tartom a léptető gombot.

Gábor_29 Creative Commons License 2013.08.19 0 0 335

Kicsit nehézkes a német regisztráció, azaz én vagyok gyenge németből....  nem tudod valahogy másképp megosztani?

Előzmény: soryton (334)
soryton Creative Commons License 2013.08.18 0 0 334

...elsőre elég komplikált az izzó csere de nem lehetetlen ...sok mindent le kell bontani hozzá ..itt van a német berlingós oldalom fotókal illusztrálva...

http://www.berlingo.org/showthread.php?p=20890#post20890

Előzmény: Gábor_29 (333)
Gábor_29 Creative Commons License 2013.08.18 0 0 333

Sziasztok!

Nemrég vettem egy '97-es Berlingot.

Az lenne a nagy kérdésem, hogy a rádió alatt a fűtésszabályozóknál van-e világítása a tekerőknek? Nekem tök sötét és éjjel nem könnyű szabályozni őket.

Esetleg, ha van ott világítás hogy lenne könnyű szétszedni és kicserélni?

Köszönöm a válaszokat.

HIJ84 Creative Commons License 2013.07.21 0 0 332

Sziasztok Berlingosok!

Most tervezek venni egy ilyen kis autót és lenne egy két kérdésem hozzátok. Dízeleket nézegetek és ha jól látom két féle motorral vannak ezek szerelve : HDi, D

Melyiket érdemes nézni? Nekem volt már egy Berlingom régebben az sima dízel volt és nem is volt sok gond vele. Igaz kicsit lomha volt, de fogyasztásra és üzembiztonságra jó volt. Ezek a HDi motorok milyenek? Halottam már rosszakat erről a technológiáról. Pl nemtudom mennyire van köze ehhez a motorhoz, de a sógorom peugeot 206 -ba is HDi motor van és nagyon sokat költött rá és szívott vele.

Egyébként most épp ezt nézegetem. Mit szóltok? A keretnek ez már a felső határa :)

Mire érdemes figyelni ezeknél vásárláskor?

Butcherr Creative Commons License 2013.07.13 0 0 331

Szia! Én kitakarítottam a fojtószelep csatlakozóját, meg összenyomtam a sarukat mert ki voltak lazulva, és azóta nem jelentkezett a hiba.

Ha hidegen jó, és csak melegen áll le a motor, akkor főtngej fordulatszám jeladó is lehet.

Előzmény: bagi23 (329)
kszb Creative Commons License 2013.06.30 0 0 330

Ma sikeresen megjavítottam a fordulatszám mérőt a Berlingóban! A léptető motorban van három fogaskerék, egy a motor forgórészén egy a mutató tengelyén és egy köztes egy kis műanyag tengelyen. Ez a kis házba fröccsöntött tengely volt letörve, amit egy rézből esztergált darabbal pótoltam. Esztergáltam egy fúró sablont kífúrtam a házat mejd beleragasztottam a saját készítésű tengelyt. Kb két órát mókolktam vele de spóroltam egy tízest... A tengely 1.3mm átmétőjű és 6.5mm hosszú... Nem egyszerű de ha valaki eléggé felkészült meg tudja javítani!

bagi23 Creative Commons License 2013.06.22 0 0 329

szia.olvastam itt a forumon,hogy voltak gondjaid a citroenel ami  leált.most én ugyanezzel a hibával küzdök egy peugeott 307-el.ha a motor megmelekszik leál,majd ujrainditva megtesz pár kilométert van amikor 1-et van amikor 15 öt és leáll.neked mivolt a megoldás erre a hibára ,mert az enyém a peugeot szervizben van és csak álnak felette és vakarják a fejüket de ötlet senkinek.segitségedet elöre is köszönöm!!!

Előzmény: Butcherr (309)
soryton Creative Commons License 2013.06.10 0 0 328

..dobj egy alvázszámot ...  

Előzmény: kszb (327)
kszb Creative Commons License 2013.06.10 0 0 327
Előzmény: soryton (326)
soryton Creative Commons License 2013.06.09 0 0 326

...akkor mihez valók a hézagállító korongok ...?    és lehet vékony az olaj ...

Előzmény: kszb (325)
kszb Creative Commons License 2013.06.09 0 0 325

Nincs hibajel. Hidrotőkés a motor, lehet a meleg "vékony" olaj nem elég neki, vagy esetleg himba kopott?

Előzmény: soryton (324)
soryton Creative Commons License 2013.06.09 0 0 324

...Diag lámpád nem világít ...?

Előzmény: soryton (323)
soryton Creative Commons License 2013.06.09 0 0 323

...nem igazán értek a dieselhez csak laikus a véleményem ...  lehet szelephézagot kellene ellenőrizni vagy a befecskendezés időpontját ...  amennyiben a főtengely jeladó rossz lenne nem is járna a motorod ... lehet inkább a múszer sztrájkol ...valamint kopogás érzékelő nem található benne tudomásom szerint ...tehát az nem lehet a kopogás oka ... a benzineseken létezik és az előgyújtás állításában van szerepe ...

Előzmény: kszb (321)
kszb Creative Commons License 2013.06.09 0 0 322

Még valami az előbbihez. Nem megy a fordulatszámmérő sem, elvileg ha rossz a főtengely jeladó akkor a kopogásérzékelő vezérli a befecskendezést, Lehet összefüggés szserintetek?

Előzmény: kszb (321)
kszb Creative Commons License 2013.06.08 0 0 321

Sziasztok!

2000-es 2.0HDI berlingó melegen "kopog", szelephangja van. Találkoztatok már ilyennel, mi lehet az ok? Befecskendezőnek vagy kopogásérzékelőnek lehet hozzá köze? Esetleg nagyob baj lehet? Tudom nem sok infó, de hátha valaki találkozott már ilyennel.

soryton Creative Commons License 2013.06.06 0 0 320

...mikori évjárat ..,  ?

..ez ugyan egy másik citroen váltó de lényegében ugyan itt vannak a csvarok ...bár a leeresztő valamelyest lejjebb van ..  

Előzmény: mamatrigemini (319)
mamatrigemini Creative Commons License 2013.06.06 0 0 319

1.4-es benzines Citroen Berlingó váltóolaj cseréhez kérek segítséget. Hol lehet megnézni a váltóolajat, hol lehet leengedni, illetve hol lehet feltölteni ? Köszi.

macivolvo Creative Commons License 2013.05.21 0 0 318

Sziasztok,

Útmutatóra lenne szükségem, hogyan tudom kiszedni a Belingo First-ben a rádió alatti panelt? Szeretnék funkciót adni a vakgombnak...

kukucs33 Creative Commons License 2013.05.14 0 0 317

Azt tudom, olyanból ugrál ki nálam az elem...

Csak a szinkronizálhatóság lehetősége miatt írtam, hogy ha a gyártól utánrendelt kulcsot tudják az autóhoz igazítani, akkor önmagában egy ilyen akció nem lehetetlen.

Előzmény: Kerla54 (316)
Kerla54 Creative Commons License 2013.05.14 0 0 316
Kulcsházat találsz a neten, bár múltkor egyik ügyfelünk Peugeot-hoz Kínából rendelt kulcsházat negyed áron, mint itthon szerezte volna.
Előzmény: kukucs33 (315)
kukucs33 Creative Commons License 2013.05.13 0 0 315

Akkor az tényleg merül.  Valami zárlat nem lehet? Nem vagyok elektromos szakember, de ha nincs nyomva egyik gomb sem akkor csak valami ilyesmire gyanakszom.

Kisebb vagyonért lehet venni gyári pótkulcsot és azt valahogy szinkronizálják az ellenoldallal, tehát gyanítom, hogy tanítható a szerkezet, de sajnos a hogyanra nem tudom a válasz én sem... :(

Előzmény: Kerla54 (314)
Kerla54 Creative Commons License 2013.05.13 0 0 314

Mindig műszerrrel mértem az elemet, 2,6 Voltra ment le, akkor már nem kapcsolt. sehol nem találok ezzel foglakozó szakembert, még azt sem tudják megmondani, lehet-e tanitani egy másik távadóhoz a központi vevő egységet. 

Előzmény: kukucs33 (313)
kukucs33 Creative Commons License 2013.05.13 0 0 313

Biztos, hogy lemerül? Én is azt hittem, de csak annyi volt, hogy kimozdul az elem a helyéből (nem feltűnően, de azért észrevehető) és nem érintkezik. Igazítás után megint jó - egy ideig. Most már inkább az a bajom, hogy a szétpattintásoktól annyira könnyen nyílik, hogy össze kellene ragasztanom a kulcs házát...

Előzmény: Laci Kerekes (312)
Laci Kerekes Creative Commons License 2013.05.12 0 0 312
2002-es 1,9D Berlingó kétgombos távnyitójával szenvedek 1-2 hónapja, azóta rendszertelen időközönkként ( 2-3 nap tól 2-3 hetente ) leszopja a 3V-os gomb elemet, mikrokapcsolókat már cseréltem, mert nagyon érzékenyek voltak már, a legkisebb nyomásra működtek, arra gondoltam, nyomódik a zsebben, de nem, ez sem segített. Van valaki, aki ért ennek az elektronikájához, egyáltalán foglalkoznak valahol ilyen távnyitókkal ? Már anyolcadik elemet cseréltem 2 hónap alatt.
guba1 Creative Commons License 2013.05.06 0 0 311

Sziasztok!

Még új vagyok itt a topicban és a Berlingo tulajok közt is. Kb 1,5 hónapja vásároltam egy 2006 1.4 benzines Berlingót. Mikor megvettem megnéztem, hogy működik-e a klíma és működött is. A tulaj állítása szerint tavaly a vizsga előtt feltötötték és mikor megvettem hideget is fujt. Mivel hidegek voltak a klímát csak kipróbáltam ahogy jöttek a melegek úgy egy kicsit többet kezdtem használni. Mivel az "új" autóval ismerkedik az ember úgy esténként leállítás után nézegettem és halk sziszegésre lettem figyelmes. Aztán napról napra kezdtem látni, hogy a klímahűtő alatt ( a kocsi lemezein) egy lassan növekvő olajfolt jelent meg sárgás zöldes színű. Szerintem valahol lyukas lehet a klímahűtő, mert a hűtő jobb alsó részén maga a hűtő is olajos  Az lenne a kérdésem, hogy házi körülmények közt van valami hátulütője a klímahűtő kiszerelésének. Ahogy nézegettem, ki kellene szedni a vízhűtőtt és gondolom ha kint van akkor a motor fele kijönne a klímahűtő is. Vagy le kell szedni a lökhárítót és a hűtőventillátort is? Mivel kifolyt az olaj, és egy pár napig hallottam a sziszegést gondolom, már gáz nem nagyon lehet a rendszerben. Ha mégis van csak a szervízcsatlakozón lehet leereszteni? A klmíhűtő csatlakozásánál van valami spéci tömítés vagy valami fontos dolog amire ügyelni kell? Ha megoldható itthoni körülmények közt akkor megcsinálnám magam és csak töltetni vinném el szakemberhez. A látható részeket átnéztem, máshol nem tapasztaltam folyást. Válaszotokat előre is köszönöm.

soryton Creative Commons License 2013.05.06 0 0 310

...alapjárati motor , fojtószelep tisztítás..  gyertyák állapota...katalizátor ..üzemanyagszűrő  a tankban...

Előzmény: Butcherr (309)
Butcherr Creative Commons License 2013.05.06 0 0 309

Sziasztok.

A segítségeteket szeretném kérni.2003-as 1,4 benzines berlingom van, és menet közben leáll, és beindítani is csak padlógázzal lehet ha van alapjárat, akkor nincs benne erő a max fordulat 3000, ha nincs alapjárat, akkor van benne erő.hibakód nincs, lambda szonda csere volt két hete, előtte is ezt csinálta, de két hétig jó volt.

a szerelő azt mondta ijennel még nem találkozott ennél a típusnál pedcig francia autókat szerel ő is, me az örege is már évek óta.a kérdés az lenne, hogy lehet az üzemanyag miatt? Üzemanyag szűrő is lett csrélve. 

RIKA424 Creative Commons License 2013.05.05 0 0 308

Bocs,ha off topic leszek,de szeretném tudni,hogy mennyit fogyaszt egy Citroen Jumper 2ezer köbcentis diesel mikrobusz 100km-en?

------------------

Attól függ hol ?

A Mátrafüred-Kékestető útvonalon sokat, a Szeged-Kistelek közöttin meg keveset.

Városban többet, országúton kevesebbet.

Konkrétan egy Budapest - Zürich és vissza uton 9,2 liter jött ki.

Ez majdnem végig autópálya de nem sík.

Odafelé 3 személlyel üresen, visszafelé két személy + telirakva ruhákkal a plafonig.

Előzmény: fatzia (304)
soryton Creative Commons License 2013.05.03 0 0 307

...csak bowden .....egyenlőre ...

Előzmény: gbor188 (306)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!