Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Oleo-mac 550 master vagy makita dbc4510-d fűkaszák közt vacilálok .melyiket vegyem szerintetetk?pár soros indokot is légyszives.Köszönöm a normális válaszokat😉
az a makita valahol 150-170e ft körül mozog, az 15-20 vágás, mondjuk szezonban egy év alatt csak-csak megvan az ára.
vannak olyanok, akiknek nyűg a kaszálás, a pepecselés, a tankolás, a szállítás, stb... ez esetben megfontolandó, hogy kell-e neki egy ilyen kaliberű (és ráadásul akkus!) fűkasza.
A benzin magától nem gyullad meg. Ha nem sütsz mellette szalonnát, nem lesz semmi baja. A legtöbben garázsban, kamrában tárolják, ahol az autókban is ott benzin. Nem kell belőle sok, egy kisebb fém, vagy műanyag kannában bárhol elfér. Nyáron érdemes "szuszógósra" húzni a kupakját, oszt jó napot.
Az 1000 nm. benzines gépnek nem sok, egy két-három lóerős kasza hipp-hopp ledarálja. Ha mégis ragaszkodsz az akkumulátoroshoz, vegyél annyi akkumulátort, ami biztosan elég a területhez, az majd a gyakorlatban kiderül mennyi kell hozzá. Valószínű, abban az árban benne lesz sok-sok benzin ára is.
Egyébként a benzineseknél, ha jó minőségű, drága kaszát veszel, megveszed a nyugalmad is. Ha csak azt az 1000 négyzetmétert kaszálod vele, életed végéig elég lesz egy gép, és még csak szervizbe sem kell járnod miatta.
Sajnos még nem döntöttem el. :) Próbálok valós körülmények között készült tesztet találni, de nem sok sikerrel. Szóval kezdek egyre biztosabb lenni benne, hogy ez nem fog működni...
Viszont benzinnel semmi kedvem bajlódni. Nincs hol tárolnom rendesen, a benzinmotor bonyolultabb, mint az elektromos, nagyobb a hibalehetőség, macerásabb szállítani, stb... De tartok tőle, hogy nem fogom megúszni.
Azért próbáld ki valahol megvétel előtt, hogy "alacsony fordulaton" viszi-e a füvet...
Egy 5Ah akku 20-25e ft, ha mégis magas fordulatszám kell ahhoz, hogy érdemben dolgozzon, akkor esetleg vihetsz magaddal 6-8 akkut. * 5Ah kb 45 percig töltődik.)
Köszönöm. Közben találtam adatokat Makitánál, hogy 2db 5Ah-s akkuval alcsony fordulaton kb. 100perc az üzemidő. 2 garnitúra akkuval talán megoldható. Plusz esetleg egy szivargyújtós töltő, és akkor közben az egyik garnitúrát lehet tölteni...
36V-os Makita akkus fűkaszával van valakinek tapasztalata? 4Ah-s akkukkal vajon mennyit bír? Kb. 1000nm havi 1-2 kaszálására kellene. Vajon le lehet vágni ennyit egy töltéssel?
Hát én meg hogy jártam. Januárban volt a tónál társadalmi munka. Előkaptam a fűkaszámat, ( előírás szerint) tank kijáratva. Felöntöm benzinnel, igaz tavalyi, kannában őrzött, semmi. Elővettem a másikat, tankban benne hagyott, normál benzin. 1 órán keresztül rángattam egyik sem indult. Most elő kellett szednem a permetezőt, de a 2 kaszát ki kellett vinnem előtte hogy férjek, hát már csak megrántottam, és láss csodát a második rántásra pöfögött. A másikon egy kicsivel többet kellett ráncigálni, de az is beindult. És a permetező is, és a Charlika is, tavalyi normál benzinnel.
Most hogy mondod... Na majd megnézem gyufával mi is volt a kannában, hátha úgy jobban látszik.
Egyébként hozzá hallucináltam még egy no name fűrésztárcsát, háromezer pár száz forintért, amitől leesett az állam. Egyszerű acéltárcsa, kihajtogatott durva, nagy fogású fogakkal. Nincs külön edzve a vágófelület, de iszonyat agresszív szerszám, és persze kellően veszélyes is. Ha rossz irányból közelít vele az ember, balról jobbra, meg tud ugrani, ha nincs ideje 0 másodperc alatt kivágni a fát. Ha valakit érdekel, majd rákérdezek a boltban, miféle szerszám ez, nincs ráírva semmi, csak a forgásirány.
Fs45 karburator javítókészlettel javítva.Alapjárat van de ha ráhuzom a gázt fullad tortyog, nem pörög ki. A főtengely szimeringek cserélve. Hiába húzom a gázt csak erőlködik, amit észrevettem a kipufogóból a gáz csak kis nyomással távozik. Összehaconlítva egy ugyanolyan géppel. Karburátor zama s58.Egy állítócsavar van rajta, gondolom
A jófogáson szoktak hirdetni FS 250-es Stihlt .Régi bevált típus ,erős és nagyon könnyű ,a rezgéscsillapítása is jó ,a hevedere bonyolultabb mint amit itthon adnak hozzá de azért használható.
Tavaj nyáron vettem egyet 155e-ért és megérte az árát.
Szóval ha mondjuk nyitva lenne a határ akkor akár megérné érte elautózni (80km re vagyok a legközelebbi átkelőtől) a jelenlegi helyzetben viszont lehet itthon kell gép után nézzek.
Pontositanék:igen,régebbi,ezáltal egyszerűbb gépeket is lehet náluk venni-a megbizhatóságot ne keverjük bele.. az más téma..
Amennyiben át tudod hozni a határon,vám nélkűl-akkor hozd.. vámmal együtt már bizony tul drága a játék.. sajnos.
Garancia itt nálunk nem érvényesithető rájuk-hivatalosan-de szerintem nem is nagyon van garis bajuk-mindegyik ottani tipus jól bevált,már kiforrott gép,itthon sem volt rájuk jellemző a garis gond.. amig lehetett őket kapni..